KP2 - Az elszabott franciák, és a finn kakas töke

Mint azt már vagy nyolc éve mindannyian tudjuk:

"Ez itt a Hatosfal KP, azaz Kraft Platzierung, ami ugye lényegében egy Power Ranking, de mégsem hívhatjuk annak, mert az a fogalom már egy másik sportághoz kötődik, meg egyébként is: hogy nézne már ki? A lista alapvetően a csapatok pillanatnyi formáját hivatott bemutatni, szerkesztésének hagyományos módja pedig, hogy a blog belső levelezőlistáján felsorakoztatott erősen szubjektív vélemények alapján az aktuális posztíró úgy állítja össze, ahogy azt gondolja."

16. Cocks

Őket természetesen nem lehet kihagyni, egyrészt, mert dobtak egy döntetlent a Leon ellen (magyar bírópárossal!!!), és az azért elsőre nem szar, másrészt pedig mert feltett szándékom pártolni a kézilabdaidegen helyekről érkező kisebb csapatok erőlködéseit, hátha új desztinációkat is megismerhetünk kedvenc sportunk által, nem utolsósorban pedig már eleve sok éve figyelgetett kedvenceink ők, a nevük miatt, haha. De tényleg támogatjuk a kicsiket és imádjuk a finneket. Nem csak Kimiiiiit, még ha őt is a legjobban. Ugye. Egyébként ha tényleg jelent valamit ez az x, az ki fog derülni hamarosan a nem annyira veretes svejci bajnok, Wacker Thun otthonában, hiszen egy kemény tökű finn kakas megcsinálja ezt. Én szurkolok mindenesetre.

2018. szeptember 20., 20.00 - Wacker Thun vs Cocks (2)

15. Silkeborg

Fel kell hoznom őket is KP-főtáblára, 11 góllal nyerni itt mindenképpen helyet jelent, és inkább ledöntöm most innen a Celje/Kristianstad/Motor triót, aztán majd ha villantanak valamit, visszahúzzuk őket. Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy elvetemült módon szurkolok egy áprilisi, lisszaboni hétvégének, dobni fogok rá valami fekete mágiát is, asszem, hátha odaér valahogy a Sporting. Na de a dánok most Eperjesre látogatnak, hát, ott azért nehezebb dolguk lesz, de ha komolyan gondolják, muszáj hozni ezeket az idegenbelieket, még akkor is, ha a Goluza által irányított eperjesiek tegnap SEHA-meccset nyertek Bresztben.

2018. szeptember 22., 18.00 - Presov vs Silkeborg (2)

14. Plock

Az egyik, saját hatáskörben elkövetett úgy állítja össze, ahogy azt gondolja - döntés a Plock listára citálása vala. Nekem amúgy is hiányoznak az elitből, nem mintha olyan jó emlékeink fűződnének hozzájuk, például pont 3. évfordulós az utolsó, csúfos Plock-túra, de most viszont ott van Rencsike, Borbély Ádi és Sabaté is vitathatatlan kötődésnek, szóval milyen veszprémi lennék, ha nem szurkolnék nekik. Első meccsen az exceljei balkezes, Ziga Mlakar vezetésével, ráadásul meggyőző fölénnyel győzedelmeskedtek, ez persze nem jelent semmit, de kezdésnek nem rossz. Most viszont Elverumban kellene alkotni, ami egyáltalán nem lehetetlen, Xavinak általában mentek ezek a kisrangadók, szerintem az ilyeneket hozni is fogja idén a Plock.

2018. szeptember 23., 18.10 - Elverum vs Plock (2)

13. Breszt

Ugyan a Breszt és Skjern ugyanúgy idegenben nyert számukra elég fontosat, de egyelőre ragaszkodom ahhoz a feltevésemhez, hogy Celjében biztosan nehezebb nyerni, mint Kristianstadban, úgyhogy a dánokat csűröm előre. Nincs időm végignézni a meccset, de az EHF statja szerint ezen esett meg az első félidőben, hogy állítólag nulla, azaz 0 védéssel állt mindkét kapu, ergo az a rengetegszer hangoztatott költői túlzás, miszerint: "ami kapura tart, az bemegy", itt egészen konkrétan zajlott le. Nem tudom, észrevettétek-e, de az EHFTV tolja az összes SEHA-meccset is, tegnap pont egy Breszt vs Presov volt terítéken, sőt, Vardar vs Bukarest is, hétvégén viszont a címvédőt fogadják, és hát a Montpellier startját elnézve van is hova kaparni, mert nincs lehetetlen, csak tehetetlen.

2018. szeptember 22., 18.30 - Breszt vs Montpellier (2)

12. Skjern

Béláék szarabbak semmiképpen sem lettek, márpedig a tavalyiról is kemények az emlékek. Az első meccsen hozták a szokásos futkosásos, felállt fal ellen pedig jellemzően ziccerig alakítgató támadásokkal tarkított játékukat, és ez Celjében most győzelmet ért, márpedig ez azért nem olyan könnyű dolog. Otthon fogadják az ukrán bajnokot, szerintem ennek sima hazainak kellene legyen, ha a dánok idén is komolyan veszik magukat. Márpedig minden okuk megvan rá.

2018. szeptember 23., 16.50 - Skjern vs Motor (1)

11. Zágráb

Az vitathatatlan, hogy első BL-meccsén Cervar erőn felülit hozott ki az egy ideje már igazi apátlan bakfisként viselkedő Zágrábból. Összezártak, toltak egy nagyon komoly védelmet, támadásban pedig megtalálták a szegedi réseket. Ha ezt tudnák csinálni huzamosabb ideig, akkor még továbbjutás is lehet belőle, hát kíváncsi vagyok. Teljesen lemaradtam arról, hogy Markovic megpattant, Srsennel jobban is járnak valószínűleg. Zlatkocska is bekezdett, a világ egyik leghűségesebb élsportolója nyolc gólt pakolt az első meccsen. Holnap viszont már Flensburgban vendégszerepelnek, és elnézve a német bajnok rajtját, hát, fel kell kötni a kockás gatyát, az bizonyos.

2018. szeptember 19., 19.00 - Flensburg vs Zágráb (1)

10. Nantes

Nagyon nehezemre esik idepakolni őket, de hát otthon szaladtak rá egy háromgólos cumira, úgyhogy mást nem is nagyon tudok tenni. Ez az év azért meg fogja mutatni, hogy úgy is tudják-e tolni a játékukat, ha az ellenfelek már egészen konkrétan készülnek rájuk, mert ez tavaly azért még nem volt nagyon meg. Egyébként a keretet elég szépen megtartották, szóval szerintem azért lesz ez ennél jobb is, meglátjuk. A Flensi mindig bazi erős első meccseket tol BL-ben, most a Nantes szaladt rá erre. Szegedre jönnek, gondolom a szögedi kollegák inkább azt remélik, hogy a tavalyi év volt a kifutott évük, ebben pedig ennyi lesz, de azért én ezt erősen kétlem.

2018. szeptember 23., 19.00 - Szeged vs Nantes (1)

9. Montpellier

Másik gyorsan késbe futott francia versenyző, a címvédő maga. Hát, kicsit bealvadtak a BL-rajtba ezek a franciácskák, lehet Töcök ezt már előre tudta, amikor nemes egyszerűséggel a "két másik franciának" titulálta őket a posztjában. A Montpelliernek amúgy kerülhet ez még nagyon sokba, ebben a csoportban nem életbiztosítás hazai pontokat vesztegetni, bár nyilván első meccs, és hosszú még a szízön, de a winter is coming. Bresztbe mennek, lehet, hogy gyorsabban jön az a winter, mint gondoltam. De nem hinném, főleg így otthoni bukta után. Érdekes lesz látni, hogyan fogják elbírni a kettős terhelést, tavaly a csoportban nem annyira kellett széterőlködniük magukat úgy márciusig.

2018. szeptember 22., 18.30 - Breszt vs Montpellier (2)

8. Kielce

Tudtuk, hogy azért így is meg fogják oldani a talponmaradást, hát nem csalódtunk bennük. A két Dusi hosszútávon pofás arcot fog adni ennek a Kielcének, az a kérdés, hogy meddig bírják szuflával, és hogy meddig kell ilyen kevesen játszaniuk. Cindric talán már edz, vele lehet egy teljesen más játékuk is, ráadásul szép közös múlttal is rendelkeznek, mármint Alex és ő, hiszen együtt nyertek BL-t. Meglátjuk, ha meg tudnák tartani ezt az összezárós motivációt, amit most látni rajtuk, akkor egész komoly szezon is kerekedhetne Kielcében. A Löwen érkezik hozzájuk, franc se tudja, nagyon iksz-szag van a levegőben, egymás ellen egyébként is sok ilyet tolnak.

2018. szeptember 22., 18.00 - Kielce vs Löwen (x)

7. Szeged

Jó, nem volt rossz ez a Zágráb, de azért ennyire talán jó sem. Persze a győzelem a legfontosabb ebben a pillanatban, ez nem vitás, és az megvan. Pastornak gondolom kell némi idő, hogy megszokja, idén van kerete, hogy mennyi az a némi idő, azt kétlem, hogy ember e bolygón meg tudná mondani. Lehet, hogy pár hét, lehet, hogy néhány év, semelyiken sem lepődnék meg. A Nantes bizonytalan kezdését viszont ki kellene használni, tavaly túl sok babér nem termett ellenük, oda-vissza cumi, ugye, ideje javítani ezen.

2018. szeptember 23., 19.00 - Szeged vs Nantes (1)

6. Veszprém

Magunktól sem voltam elájulva, mielőtt ez a vád ér, de első meccsnek nekem megfelelt. Valahova már írtam, hogy én nem tudom folytatólagosan nézni a szezonokat, azt lezárom, ezt elkezdem, tök más dolog a kettő. Ezért nem visítok még Nallaci 50 percezésén - meg azért egyébként, mert Tönnesen konkrétan kapura se néz, és ez teljesen kiborít, nálam az valahogy úgy néz ki, hogy ha tíz perc alatt kell gólt lőnni, akkor tíz perc alatt próbálkozzon már meg valamivel, na - és a többi felmerülő kérdésen, például Blagit sem temetném, egyelőre. Van hol fejlődni, vannak hibák, nem tűnik kereknek minden, ez nem is kérdés, de mindezzel együtt bőven vállalható első meccset hoztunk, és hogy ez mennyit ér idegenben, az szombaton úgyis kiderül. Mondjuk magunk ellen még itt sem tippelek, de egyébként is szeretek hinni abban, hogy végre valahára nyerni tudunk a Palauban. Úgyhogy én mindig így állok neki.

2018. szeptember 22., 18.00 - Barcelona vs Veszprém (2)

5. Barcelona

Az ő első meccsük után két dolgot nem értettem: egyrészt, hogy miért volt mindenki hanyatt esve, másrészt, hogy mit akar Pascual? Nem tudom, nekem az a meccs nem tűnt olyan bazi magas színvonalnak, mint ahogy azt sokan kürtölték bele a zinternet zugaiba, teljesen fejetlennek éreztem a katalánokat, a Löwennél pedig pontosan az van, ami mindig is volt, vagy van egy jó Endi Schmid, és akkor minden csecse, vagy luszar van, de ez löweni téma. Szóval Xavi Pascualon és az ő elmúlt két évnyi melóján érzek némi fásultságot, vagy hogy is mondjam. Lehet jót tenne neki a környezetváltás, hogy visszajöjjön az őt megillető helyre, mert egyébként szerintem zsír edző a faszi. A keret természetesen idén IS akármire IS elég lehet, kérdés, hogy mi jön össze ebből. Remélem semmi.

2018. szeptember 22., 18.00 - Barcelona vs Veszprém (2)

4. Löwen

Náluk persze örök kérdés a vajon idén mennyire veszik komolyan, de ez nem szeptemberben fog kiderülni, az is legyen meg. Egy csapat, egy cél, ezt ugye tudjuk, csak azt nem tudjuk, hogy ezt hogy is értik pontosan. A keret egyébként szerintem bőven jó lenne két pályára is, pont ezért esik nehezemre megérteni a dolgaikat, de legyünk optimisták, és gondoljuk azt, hogy idén BL-t és bajnokságot is akarnak nyerni. Ehhez összeabutovicozták a védelmüket, hát, ott a Guardiola/Abutovic tengelyben sem lennék szívesen beálló, na. Széleken hagyományosan több, mint megvannak, állítólag jövőre visszamegy Uwe is, gondolom az öreg izlandi helyett, de az meg még messze van. Mennek Kielcébe, jó meccs lesz.

2018. szeptember 22., 18.00 - Kielce vs Löwen (x)

3. Vardar

Senki nem tolt volna rá egy régi tizest sem, szerintem, de a Vardar a messziről lesajnált keretével konkrétan megverte otthonában a címvédőt, egy 22 éves, pelyhesállú, szerb, kapuskával Árpád helyett, aki egyben a hét védését is produkálta. Nem érdemtelenül. Persze, valószínűleg el fognak ők fogyni tavaszra, de ahogy Room303 kolléga nagyon találóan benyögte, "Parrondo szépen berúgta a BL ajtaját". Mennek hozzájuk a svédek, kötelező és tiszta hazai.

2018. szeptember 22., 17.30 - Vardar vs Kristianstad (1)

2. PSG

Az első ellenfél minősége miatt nem vezetik nálam a kp-t, szerintem a Flensinek nehezebb dolga volt, de nyilván fog ez még alakulni. Idén először van reális esély arra, hogy az a mérhetetlenül mély keret legalábbis nagyobbik részében ki lesz használva. A PSG legnagyobb fogása természetesen Raul, a feladat adott számára, mostmáraztántélleg BL-t _kell nyerni. A Celje érkezik hozzájuk, könnyed ujjgyakorlatnak kéne legyen, és az is lesz, valószínűleg.

2018. szeptember 23., 17.00 - PSG vs Celje (1)

1. Flensburg

Flensburgban nem lógják el a nemzetközi szeptembert, a sok év bajlódás után bajnokságot nyert német pajtikák pontosan ott folytatták, ahol abbahagyták, odamentek, és Nantesban nyertek tök új kapusokkal, Toft Hansen nélküli védelemmel, és még Mögensen sincs, aki ha baj volt, három gólt alsó lövésből a második félidő elején bármikor odatett. Ennyike. Tudok nekik szurkolni majdnem minden körülmények között az operában, főleg, ha nem vagyunk egy csoportban, úgyhogy most igazán szívesen nézegetem őket itt az élen.

2018. szeptember 19., 19.00 - Flensburg vs Zágráb (1)

Tippeljetek!