VégKáPé - Köln tanulni francia

Megpróbálkozunk a lehetetlennel, és felállítunk egy kápét az utolsó hétvége előtt, ami egyébként elég nevetséges próbálkozás, hiszen tudjuk jól, hogy milyen Kölnben. Ráadásul két csapat is először vendégeskedik a dajcsoknál, úgyhogy pont ugyanúgy borítékolható a megszeppenés ismeretlen szereplőtől, mint ahogy a menetrendszerűen bekövetkező meglepetés is. Köln már csak ilyen. Ott nem számít, mi volt egész évben.

"Ez itt a Hatosfal KP, azaz Kraft Platzierung, ami ugye lényegében egy Power Ranking, de mégsem hívhatjuk annak, mert az a fogalom már egy másik sportághoz kötődik, meg egyébként is: hogy nézne már ki? A lista alapvetően a csapatok pillanatnyi formáját hivatott bemutatni, szerkesztésének hagyományos módja pedig, hogy a blog belső levelezőlistáján felsorakoztatott erősen szubjektív vélemények alapján az aktuális posztíró úgy állítja össze, ahogy azt gondolja."

4. Nantes

Ugyanakkor azt is leszögezném, hogy a PSG már nem az a csapat, amelyik elbénázza az elődöntőjét. Bénáztak ők eleget Kölnben, ezt az elődöntőt egész egyszerűen nem szúrhatják el. A Nantes pedig friss hús, ilyen könnyű ágon kábé senki nem jutott még Final Fourba és ők amúgy sem lehetnek elégedetlenek önmagában a kijutás tényével sem. Ettől függetlenül tartogatnak néhány olyan faktort, ami akár még el is sülhet, ilyen például Dominik Klein, aki hazatér kicsit ugye. Gondolhatjátok mekkora király lesz ott egyedüli őskieliként a mezőnyben. Ráadásul őt jellemzően spanolja, nem összenyomja a tét, úgyhogy akár még nyerő ember is lehet. Lehetne. A másik vitathatatlan tény, hogy mindegyik francia szorongatta a kakas tökét a francia bajnokságban, nyilván ők tudják a legjobban, hogy lehetne megverni a párizsiakat, a Nantes most abszolút nyomás nélkül megpróbálhatja. Ha sikerül, az bravúr, ha nem, akkor sincsen semmi. Mindenesetre mi tudunk szurkolni nekik, még ha igazából nem is hisszük, hogy meg tudják csinálni Karabaticékat. Az övüké az első elődöntő, ez pedig mindenképpen némi előny vasárnapra, mindkét csapatnak.

2018. május 26., 15.15 - PSG vs Nantes (1)

3. Montpellier

Egy Saint Raphael elleni győzelem vagy pontszerzés után sokkal pozitívabban tudtuk volna látni Canayer fiatal gárdájának esélyeit, de sajnos ez elmaradt. A végletekig kiélezett meccsen, ahol monpölié vezetéssel érkeztek a véghajrára, pont a money time-ot cseszték el, az SR beérte őket, fordítottak, időt kértek, gólt lőttek, és bár Porte kezében benne volt a labda az ikszhez, végül kihagyta. Szóval a PSG beérte őket a táblázat minden tekintetében. Ugyan van még egy meccse mindkettőnek hátra, a PSG a Csákberényt, ők pedig Kornélékat fogadják, a bajnoki címhez viszont már kellene a Pözsögö bénázása, mert egymás ellen viszont jobbak. Ettől függetlenül csodás, hogy elértek idáig, Canayer számomra amúgy is a világ egyik legjobb szakembere, ez az eredmény ismét ebben erősít meg, ráadásul gyönyörű kézilabdát is játszanak. Jelentsük ki azt is, hogy az LNH hivatalosan is a világ legerősebb bajnoksága. Oui?

2018. május 26., 18.00 - Vardar vs Montpellier (1)

2. PSG

Tudom, ez az idény abszolút nekik áll, de én pont azt imádom a sportban, hogy ez teljesen mindegy. Egyébként elég kerek szezont toltak, kiiktatták a rendszeres bénázásaikat, talán csak egyszer vagy kétszer csúsztak bele valami indokolatlanba - sajnos nem ellenünk - úgyhogy tényleg minden abba az irányba mutat, hogy a világ legerősebb kerete bizony felér a csúcsra. És igazából ez is a papírforma. Csak az a fránya két meccs ne volna. Azt már írtam, hogy nem hinném, hogy benézik a szombatjukat, viszont pont ők tudják a legjobban, hogy Raul Vardarját nem lehet csak úgy leírni. Az egész szeízön alapján amúgy maximálisan megérdemelt párosítás lenne lesz a BL-döntőben a PSG vs Vardar, az már csak külön pikantéria, hogy a szkopjeik a tavalyi után ismét történelmet írhatnának. Mindenesetre kettejük csatája idén sem lenne lesz rossz meccs, na.

2018. május 26., 15.15 - PSG vs Nantes (1)

1. Vardar

Kicsit szembemegyek azért a papírformával, amikor behaluzom a Vardar címvédését, de nem tudok mást tenni, valahogy ezt suggalják a zsigereim. Illetve hát nyilván az is benne van, hogy a két nagy közül nekem mindig is ők voltak a szimpatikusabbak, az már csak hab a tortán egyébként, hogy a négy közül őszintén tudok szurkolni három (!!!4) csapatnak. A Vardar hattyúdala már ennyivel is pöpecre sikeredett egyébként, nem hinném, hogy az onnan jövő hírek ismeretében bárki szebb szezont futott volna, részemről megérdemelnék a címvédést. És hát amúgy is milyen szép vége lenne a spanyolos játék uralmának, ha az utolsó még megmaradt mohikán ilyen szinten fricskázna oda a világ kézilabdás részét már minden szinten uraló, egyértelműen a jövő játékát mutató franciáknak, akik ezennel egyértelműen át is vették a legerősebb bajnokság címét a bundástól. Na ugye. Raulból, Árpiból és abból a védelemből egyébként én tényleg kinézem ezt.

2018. május 26., 18.00 - Vardar vs Montpellier (1)