Jók ezek a Szeged elleni BL-meccsek

Sokáig elkerülték egymást élcsapataink a nemzetközi színtéren, milyen jó is volt, egyébként, aztán most belerántottunk az elmúlt években, már a #fuckcovid szezonban is összeállt volna ez a párosítás, de akkor még elmaradt, aztán az elmúlt szezonban beteljesedett ez is. A kollektív veszprémi emlékezés persze tökszívesen gondol vissza a tavalyi mérkőzésekre, főleg a szögedire, ami valóban az egyik legpompásabb meccsünkké kerekedett, ever. Túl sok kérdés az első meccs után nem volt, most azért nem hiszem, hogy hasonló különbség megeshet, de egy-két jóízű győzelemben bizony idén is vastagon reménykedem. Sőt.

Tehát nyilván győzelmi elvárással érkeztem ma, és bár tudom, hogy ez a Pick Szeged, de nekünk ez nem jelenthet gondot, hogy őszinte legyek. Mondom, miért nem. Mert sokkal komplexebb csapatunk van, és két meccsen ennek és a játékosok közötti minőségi különbségnek ki kell jönnie. Pont. Egyébként sok kétségem nincs is, én két győzelmet várok a BL-ben.

John Bullban a szokásos minőségben kaptuk a kiszolgálát, szeretem, tényleg, plusz még Krivót is láttuk, hehe, rettenető gyorsan elkészültünk és viszonylag gyorsan ki is értünk az Arénához, ahl már gyülekezett a tömeg. A vonulás idén elkerülte a figyelmünket, de hallottuk, hogy volt. Nagy show fogadott benn, az öreg beszélt valami tejívóról is, azt mondjuk tudatosan elkerültem, de amúgy is örülhettem, hogy beengedtek, mert nem voltma fenn a listán. Szerintem most először nem kérdeztem rá, hogy amúgy célba ért-e az akkreditációm, mert eddig sem kaptam róla visszaigazolást, de mindig megnyugtattak, hogy fenn vagyok a listán. Hát most nem voltam fenn. De volt egy ritka cuki hölgy, aki mondta, emlékszik rám, szoktam jönni, menjek nyugodtan be. Építő jelleggel azért javasolnék egy visszaigazoló emailt a jövőre való tekintettel. Csak nyerjünk ma, és ez legyen a legnagyobb kellemetlenségem itt az idei első szögedelésünkön.

Corrales, Mikita, Remili, Fabregas, Liget, Elderaa, Descat kezdővel álltunk fel, egész jó védelem után egy ajcsihetest hagyott ki a Pick, remek. Ők viszont nyitottal kezdtek és kicsit meg is zavarodtunk tőle, de végül második próbálkozásra Fabregasig jutott a labda, gól. A csávó lett az új kedvenem, majd hazai meccs előtt kifejtem. Corrales védett átlövést, amiből gyorsan tudtunk menni, lehúztuk szélre, Hugo révén 0:2. Ismét remek védelem, Corrales, lerohanásból Yahía, következő ugyanez után ismét Descat, gól, a 6. percben lőtte Stepancic az első hazai gólt, amire Mikita válaszolt gyorsan. 6. perc, 1:5.

Corrales kurvajól kezdte a meccset, kalaplengetés, nagyon vártam tőle ezt, Bánhidi gólja után Yahía lőtt egy cseles alsót, kitámasztásból, jó lesz ez, na. Pont úgy kezdjük, mint tavaly. Furcsa, hogy nem Mikler kezdett a kapuban, de nem panaszkodom, ami kapura ment, az gól volt 0/10-zel zárt, jött is Roló a 10. percben. Nem volt gólszegény a találkozó, csak kapkodtuk a fejünket, nem is tudtam mindet nézni. Remili pöpecül vette észre, hogy nem védenek átlövéseket a szegedi kapusok, kis túlzással mindenki pár másodperc alatt rálőtte, nagyon helyesen. Mikita ziccerét viszont kiszedte Roló, remélem nem kezd bele valami olyan teljesítménybe, ami nekünk nem olyan klafis. Mindenesetre a szögedi védelem 8:13-nál, a 17. percben kezdett komolyabb fejfájást okozni, addigra értek oda faultolni, innentől szvsz egy új meccs kezdődik.

Igazam is lett, gyorsan lőttek két gólt Mikler-védéseket követően, Ilic azonnal időt is kért, nagyon helyesen. 10:14. Új meccs.

Jött Pechmalbek, Casado, és gyönyörű akció végén beállóból voltunk eredményesek, ugyanez a másik oldalon, BB-t találták meg szépen, majdnem elsöpörtük előle, de nem sikerült. Szép góloknak és Mikler-védésnek örvendhetett a közönség, jó meccs, amúgy, unalmasnak sem mondanám, stabil 3-4 gólos előnyben kézilabdázunk, miközben emberhátrányba kerültünk, és két elbaltázott támadást követően rég nem látott lőtávba kerültek a hazaiak, 15:17, 24. perc. Casado vágta be a felsőre kegyetlenül, majd a következőt Sandell is, na. Tényleg új meccs kezdődött azzal, hogy a Szeged elkezdett védekezni, nem baj, mi meg elkezdtünk forgatni, és a második sor is viszonylag élesen, bár tényleg szignifikánsabban több idő alatt, megoldotta a helyzeteket, 17:20-sa félidei állásnál vonulhattak pihenni a felek.

Casado maradt a pályán, és az egyiptomi páros fenn, működni látszódott, de aztán persze Remili is visszatért, mondjuk nem panaszképpen mondom, mert közben újra hatgólos előnyben találtuk magunkat, nem érdemtelenül. Újabb kapuscsere történt a Szegednél, de ez Mikitát nem zavarta meg abban, hogy beverje a ziccerét. A hatodikat, ha jól számolom. Amúgy kifejezetten hallottam többször ma sípot a közönségből, furcsa volt, hogy ezért nem szóltak, meg azért sem, hogy simán megy minden zene, meg pofázás játékidőben. Biztos én vagyok túl konzervatív, de nem szeretem ezt. Bocs. Ha játék van, akkor legyen annak hangja, meg a közönségnek, az sokkal jobb. Minket állandóan megbasznak az ilyenekért, nyilván idegesít, amikor máshol meg simán mehet. Na mindegy.

Corrales ugyan rém jó első félidőt tolt, de a másodikban nem emlékszem védésére, cserélni kellene, nem? Persze azonnal védett és mentett egy hatalmasat, jó, legyen így, ha kell, leírom percenként, hogy csere kéne. Hatalmas Casado kapufa után ismét védett egy hatalmasat Rodri, na, mondom én, hogy csak le kell írni a cserét. Kicsit gyöszösek lettel a támadásaink, megjött Kosorotov is, de továbbra is Pechmalbek vitt a támadásaink befejezését, amivel tudtuk is tartani a stabil előnyünket. 51. perc, 26:31.

Amennyire gyöszösnek tűnt percekig a második sor támadása, ezen gyorsan túlléptünk, és egyszer csak elkezdtünk elnyúlni, mindenki felbátorodott kellőképpen, talán csak az orosz kisfiúnak kellene kicsit mégjobban bátornak lennie. Sandell is, Casado is ma kicsit visszaérkezett a BL-be, ami mindenképpen pozitív, Corrales is az nekem, Mahét kellene még valahogy játékba építeni, mert aki Kölnben akar valami maradandót, annak minden hadra fogható embere kell. Ha 2 percre, akkor 2 percre.

Az 56. percben egy hatalmas ziccervédésnél felharsant a Rodri is a lelátóról, ő pedig gyorsan kilájkolt, na végre.

Összességében egyébként pontosan azt kaptam, amit vártam. Tudtam, hogy nyerünk, azt is tudtam, hogy stabilak leszünk, de emögött azért van meló rendesen. Aminek nagyon örülök, az az, hogy most nem az első sorral toltuk végig, hanem időt kapott a második, és némi megbicsaklás, és bizonytalanság után végül ők is egyenesbe jöttek, és abszolút megnyugtató előnnyel várjuk a visszavágót, jövő héten, Veszprémben.

Sima lett a vége, 30:37, nagyszerű, szép volt, fiúk, gratulálok mindenkinek! Jövő héten folytatjuk!

De mondjuk ez a kurva hangos zenefos, ami a lefújás után ment, hogy ne tudjon örülni a veszprémi tábor, ez erős volt, na. Himnusz alatt is, és most tökmindegy, mennyire van helye a BL-meccseken, de volt. Nem hallottam, hogy Szandi mit mond mellettem. Na mindegy, legyen ennyi örömötök, akkor.