Óvakodj az üvöltő Nikolától!

Folytatjuk a KP-t az élmezőnnyel!

Ez itt a Hatosfal KP, azaz Kraft Platzierung, ami ugye lényegében egy Power Ranking, de mégsem hívhatjuk annak, mert az a fogalom már egy másik sportághoz kötődik, meg egyébként is: hogy nézne már ki? A lista alapvetően a csapatok pillanatnyi formáját hivatott bemutatni, szerkesztésének hagyományos módja pedig, hogy a blog belső levelezőlistáján felsorakoztatott erősen szubjektív vélemények alapján az aktuális posztíró úgy állítja össze, ahogy azt gondolja.

8. Veszprém

Csilla alaposan kifejtette a véleményét a Kiel elleni meccsről, ezért ezt nem is boncolgatnánk tovább. Tekintetünket immár a festőinek épp nem nevezhető Montpellier felé vetjük, meg a bizalmunkat a srácokba. Az eszünk azt mondja, nem lehet gond a franciák ellen, de közben azért van bennünk némi ronyó. Lesz beharangozó poszt is a hétvégén valamikor, stay tuned!

Montpellier - Veszprém 2019.09.29. 19:00 (2)

Ilyen frankó képeink vannak az Instánkon, kövessetek ott is minket! Katt a képre!

7. Flensburg

Machullának már most többet fájhatott a feje csapata teljesítménye miatt, mint az egész előző szezonban együttvéve. A Bundesligában 7 meccs után 5 vesztett ponttal állnak, bár szerencséjükre a többi esélyes is bukdácsol rendesen. Kivéve Ortega Hannoverét. Igaz, ők meg messze vannak az esélyestől. A BL-ben is kis híján megégették magukat, nem is nagyon tudtuk feljebb tenni őket ezen a héten sem, mert az Elverum lebucizása önmagában nem fog túl sokat érni ebben a csoportban, nagyon úgy tűnik. Ismerve a németek prioritásait (Bundesliga > Bajnokok Ligája) szerintünk ha a Szeged hozza azt a kőkemény védekezést, amit a Barca ellen, és nem szórja el Bombac és/vagy Canellas a labdákat elöl, akkor nem fognak pontot szerezni Szegeden.

Szeged - Flensburg 2019.09.28. 17:30 (1)

6. Vardar

A Vardar legalább olyan pontatlanul játszott, mint a Veszprém, ezért is kerültek ennyire hátra e heti KP-nkben. Velünk ellentétben ők a második félidőre összekapták a védekezésüket, lenullázva a portugálok 7 a 6 elleni játékát, ami egyet jelentett a gyors és könnyű gólokkal. Pláne akkor, amikor Dibirovok meg Siskarjovok hajigálják az üres kapuba a lasztit. Ki is alakítottak egy magabiztos, 4-5 gólos előnyt, amit aztán végig megtartottak, összességében könnyedén győzve le az amúgy kifejezetten pofás teljesítményt elővezető Portót. Utóbbiakkal nem lesz könnyű dolga senkinek, mint említettük, ellentétben a Zaporozseccel, akik két nagy pofon után a hétvégén minden bizonnyal belenéznek a harmadikba is. Hacsak nem rántják elő az ukránok a szeptember eleji formájukat!

Zaporozsje - Vardar 2019.09.29. 17:00 (2)

5. Szeged

A blog kék oldala elkummantotta a PSG elleni vereség dalba foglalását. Pedig a srácok korrekt teljesítménnyel rukkoltak elő, dehát amikor Nikola átkapcsol Terminátorba, akkor nem sok csapatnak van sansza a parizerek ellen. Gond nincs egy szál se, menni kell tovább, érkezik a Flensburg Szegedre, őket kell majd elkalapálni, mert hazai pontot nem szabad adni senkinek, máshogy nem lehet meg az 1-2(-3) hely. Szerencsére a Bányász elleni hétközi bajnokin a sok verekedés ellenére legfeljebb kék foltból lett több, komoly sérülésből nem, sőt, elvileg a hétvégén már Mario is visszatérhet. Hopp, jut eszembe, idén még nem is frissítettük a becenév-szótárainkat, na, majd pótoljuk ezt is hamarosan!

Szeged - Flensburg 2019.09.28. 17:30 (1)

Amikor ezt látod, akkor kezdődnek a bajok

4. Kielce

A lengyelek egy kieli döntetlen után otthon a Zaporozsjét gyakták le simán, félidőben már 11 volt közte, mondom, hentelés volt ez a javából. Valami nagyon nem smakkol az ukránoknál eddig. Ellenben a Kielce bekezdett szépen, szerintünk a Porto sem jelent majd nekik akadályt, mert Talant kéjes örömmel fogja ízekre szedni a portugálok támadójátékát, és hát futni meg nem sűrűn lehet a kirgiz csapatai ellen, mert az eladott labdákért heves tikkeléssel egybekötött instant fejletépés jár a pálya szélén, mint tudjuk. Mindenesetre ha a magyar meccseken túl néznétek még kézit a hétvégén, ezt igen jó szívvel tudjuk ajánlani. Lesz TV-ben is, adja a Sport1!

Porto - Kielce 2019.09.28. 20:00 (2)

3. Kiel

Egyrészt az a harmi... le sem írom inkább, hány gól, amit berámoltak nekünk, az önmagában megér egy hűbazmeget. Ha szeretnénk még magunkban forgatni a kést, azt is hozzátenném, hogy mindeközben gyakorlatilag nem játszott Duvnjak, Lukas Nilsson (sérült), Weinhold (a meccsen sérült meg) és Wiencek is beszedett egy maflást (ezt mondjuk pont nem sajnáljuk annyira). Inkább nem ecsetelem ezt tovább... A Kiel hét közben simán behúzta a kötelezőt a Breszt ellen, azaz Jicháék robognak tovább.

Kiel - Breszt 31:23 (13:12)

2. Barca

Szerencsétlen szlovénkákat verték agyon, de annyira, hogy a végén már Lúdas Matyi se mert odanézni. 45 gól, mindez 59 lövésből, azaz percenként lőttek egyet kapura úgy, hogy közben elvileg a szlovénoknál is volt a labda (néha). Nyilván a Celje messze nem az ő szintjük, nem ez a meccs mutatatta meg az igazi erejüket, ettől még tény, a Veszprém mellett az övék a legkomplexebb, legmélyebb keret. A hétvégén esedékes zágrábi túrájukon is valami hasonlóra számítunk, annak ellenére is, hogy a horvátok megint kivágták az edzőjüket a szezonkezdet után néhány héttel. Ennek okát már csak azért is nehéz megérteni, mert tavaly - az amúgy pont Celjéből érkezett - Tamse egész szépen összekapta őket, majd nyáron telepakolta a keretet szlovén és horvát fiatalokkal. Azt pedig korábban már láttuk, ha valamihez, a fiatalok menedzseléséhez ért Tamse. Erre nemcsak kivágták, de a helyére az a Veselin Vujovic került, akiről finoman szólva sem az utánpótlásnevelés jut először az eszünkbe. Meglátjuk, mi sül ki ebből - Barca verés mondjuk nem valószínű.

Zágráb - Barca 2019.09.18. 20:30 (2)

Håkons Hall: hangulatos iglu. Izé, csarnok.

1. PSG

Ez a Szeged verés ezzel a Nikola Karabaticcsal, Mikkel Hansen nélkül, szóval ez elég meggyőző volt, na. Hagyományosan mocsok erősek ősszel, ez úgy látszik, megmarad az idei szezonra is. Meg reméljük az eddig mentrend szerint érkező tavaszi BL botlás is. Az Elverumhoz utaznak, ebben a párosításban is a távolság talán a legfőbb nehezítő tényező a PSG szempontjából. Meg esetleg a híresen kellemes norvég klíma, amit megfejelnek a norgék azzal, hogy a meccset a lillehammeri Olimpiai Park 11 500 férőhelyes csarnokába szervezték, ahol állítólag teltház várható. Legalább a hangulatra nem lehet majd panasz.

Elverum - PSG 2019.09.28. 17:30 (2)