KP1 - Néhol még szürkületben

"Ez itt a Hatosfal KP, azaz Kraft Platzierung, ami ugye lényegében egy Power Ranking, de mégsem hívhatjuk annak, mert az a fogalom már egy másik sportághoz kötődik, meg egyébként is: hogy nézne már ki? A lista alapvetően a csapatok pillanatnyi formáját hivatott bemutatni, szerkesztésének hagyományos módja pedig, hogy a blog belső levelezőlistáján felsorakoztatott erősen szubjektív vélemények alapján az aktuális posztíró úgy állítja össze, ahogy azt gondolja."

16. Medvegyi

Helló, szia, szevasz, régen láttunk errefelé, igaz? Xaviékat elég - na nem teljesen simán, inkább csak - magabiztosan győzték le, miközben Szita Zoli bevert négy gólt, Rencsike pedig 3/3-at. Csakhogy ez nem volt elég Csehovban. Egyébként a Dé csoport még érdekes is lehet, egyedül tán Vranjes csapata kandikál ki belőle lefelé (de nagyon, nem is találom a szavakat...), azért az EHF-es okoskák helyében felvonnám a szemöldököm, hogy mi a szösz, ha már adtak egy induló helyet ajcsiba a Kristianstadnak. Na de nézhetjük kicsit abból a szempontból is az oroszokat, hogy az újkori feltámadásukat elég erősen fiatalokkal tolják, a legidősebb tag a 28 éves kapus, Pavlenko. Váó. Remélem nem rázódnak össze ijesztőre januárra. Ha értitek. Odensébe mennek, az legalább gyorsan kiderül, hogy idegenben mire képesek.

2019. szeptember 22., 15.10 - GOG vs Medvegyi (x)

15. Sporting

A portugálok lassan megtanulnak minden fontosat, például idegenben nyerni. Most abban ne menjünk bele, hogy Bitola hol van, mert az még nem ez a szint, de nyertek. Nekem tavaly kicsit szívem csücskei lettek, na nem a klubot működtető készséges válaszadók miatt, hehe, hanem minden más miatt. Szimpatikusak, a kedvenc városomban laknak, emellett nem elhanyagolható, hogy modern és meglepően gyors kézilabdát játszanak, ráadásul lentről építkeznek évek óta (UP-eredmények, szevasztok). Remélem az alsó ágról is jönnek még egy kört, mint tavaly, és akkor esetleg újra összefuthatnánk, részemről ezért még a csoportgyőzelmet is beáldoznám. Bizony. Lisszabonba menni jó. De ehhez mondjuk az kell, hogy a hazaikat szépen hozzák, és a mostanit fogják is.

2019. szeptember 21., 19.30 - Sporting vs Presov (1)

14. Bidesoa

Őket már csak a nevük miatt is idecsűröm, Room303 hagyományt is tisztelt az előző KP-ban azzal, hogy betett egy klasszikus meccset, de mondjuk sportturistás szempontból is érvelhető bőven a dolog, jó kis túra lehet bárkinek az a baszk kanyar ott, ahol Irun van. Kicsit sajnáljuk, hogy nem Ligiék vannak itt, de csak miatta, egyébként meg tök mindegy, hogy ki jön a Barca után az Asobalból, hiszen teljesen más kávéház. Nyertek Eperjesen, Goluzáéknak tulajdonképpen nem sok sanszuk volt, ami persze mostanság nem akkora kunszt, de mégiscsak rég járt már a Bidesoa ilyen szinten, úgyhogy tőlünk jár a taps. A mérkőzésnek magyar jv-s vonatkozása is volt, az Andorka-Hucker páros vezetett ugyanis. A finn kakaskák utazni Baszkország, innen nézve ez egy kötelező két pont.

2019. szeptember 21., 16.00 - Bidesoa vs Cocks (1)

13. Gudme

Ez kristianstadi meccs a hét vicce volt, egyértelműen, most direkt belenéztem, és azóta is csak keresem a szavakat. Hogy mégis mit szeretne látni Vranjes, az még ezen a szinten sem világos, úgy látszik, mert teljesen eszetlen, pontatlan, technikai hibák tekintetében (11!!!) abszolút női mezőnyös, de még csak nem is nb1, inkább nb2-es csapatot fabrikált a Kristianstadból. Elég gyorsan. És most hallottam, hogy állítólag nyilatkozott utána valami olyasmit, hogy ez nem az ő csapata, nem lehet számonkérni rajta. Ismerős? Khm. Erről persze nem a Gudme tehet, ők egész jól hozzák a skandináv vonalat, és most egy kellemes önbizalom-fröccsöt is kaptak.

2019. szeptember 22., 15.10 - GOG vs Medvegyi (x)

12. Celje

Mindenképpen megér minimum ennyit a Flensburg elleni helytállás, még ha pont ugyanolyan nulla pontot ér, mintha egész meccsen cumikáztak volna. Minden évben annyira szeretnék egy ütőképes Celjét, és egy bizonyos szintig meg is kapom, de sajnos ez az utóbbi időben még csak továbbjutást sem jelent nekik, nemhogy komolyabb eredményeket. Egyszerűen elfogynak késő őszre. Szurkolni persze mindig tudunk nekik, főleg most, hogy mennek Barcelonába, de az sosem elég. Sajnos.

2019. szeptember 21., 20.00 - Barcelona vs Celje (1)

11. Montpellier

Semmire sem vágyom jobban jelen pillanatban, mint hogy kiutazzam a riviérára jövő vasárnapra. Eh. Tényleg, most, hogy ezt leírtam, tudatosult igazán bennem ez a vágyam, remélem olvassa valami jótündér, aki sipp-supp kivarázsol oda. Na de, a Vardarral nyitottak, és én annak ellenére teszem ide őket, hogy annak rendje-módja szerint otthon ki is kaptak. Pont, ahogy Room303 behalluzta. Bresztbe mennek, igazából nem tudom kijelenteni, hogy ott nyerniük kellene, mert tavaly már megmutatták, hogy nem feltétlen lehet tőlük elvárni ilyet, de ha nem akarnak idén is korán búcsúzni, akkor pont az ilyen meccseket muszáj lesz összerakniuk végre.

2019. szeptember 21., 17.30 - Breszt vs Montpellier (x)

10. Breszt

Kikaptak Portóban, ami még akkor is hatalmas meglepetés, ha a Sporting tavaly már szépen döntögette a portugál kézilabdást körülölelő sztereotípiákat. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy a tavalyinál rosszabbak nem lettek, igaz jobbak sem. Nagyon kellene nekik egy pont, és minimum annyi lesz is, szerintem. De valahogy most ide is az ikszet érzem.

2019. szeptember 21., 17.30 - Breszt vs Montpellier (x)

9. oPorto

Valószínűleg nem lesznek sokat KP10-ben, úgyhogy most kihasználom az alkalmat, és idecitálom őket a napfényre. Mert megérdemlik. A Bresztnek már van akkora BL-rutinja, amekkora nekik nincs, hogy az ilyen meccseket hozza, de most nem tudták behúzni, ami mindenképpen a Portót jellemzi. Tetszik, amit látok, szeretem az ilyet, és amúgy is jó lesz a februári húsz fokban meccsre menni a Douro tölcsérébe. Csak az a misebor ne lenne olyan édes. Addig pedig szurkolok nekik is. Most például Szkopjéban, ahol nyilván nincs sok esélyük, de emiatt aztán idegeskedniük sem kell. Nem ezt a meccset kell megnyerniük.

2019. szeptember 22., 17.00 - Vardar vs Porto (1)

8. Flensburg

Nem volt túl meggyőző ez a celjei, de legalább nyertek, és ezt megtették már a második forduló hétközijén is az Elverum ellen, négy pont, az négy pont, ettől függetlenül nem tudom feljebb tenni őket. Egyelőre.

Flensburg vs Elverum 26:19

7. Barcelona

Váháá, aki régóta olvas bennünket, az pontosan tudja, hogy mekkora kéjes örömmel toszom hátra a Bárkát akár ennyire is, igen. Egészen elképesztően gáz volt, amit kézilabda ürügyén elkóvályogtak az újszegediben, gondolom ezt nem bánják a kékek, de hogy Xavi Pascual igen, az hétszentség. Tavaly év elején már említettük, hogy nem biztos, hogy ártana a katalán klubnál egy edzőcsere, és nem azért, mert Xavi szar, vagy a keret, vagy bármi, hanem inkább mert elfáradhatott az a kapcsolat ott. Erre ez a szezon amúgy választ fog adni mindenképpen, hiszen a keretüket tulajdonképpen nem nagyon van hova erősíteni, jelenleg. Most gondolom dühből lerendezik a Celjét, de attól még nem feltétlen lesz ott minden rendben.

2019. szeptember 21., 20.00 - Barcelona vs Celje (1)

6. Vardar

Lassan már a nőket is beállítják és koedukált csapattal indulnak, de még így is hozzák az egyébként legfontosabb meccseiket. Előzetesen Room303-on kívül szerintem senki nem mondott volna kettest erre, hát nesze. Valami lehet a szkopjei levegőben, amitől mindenki BL-győztesenek érzi magát, és úgy is játszik, hehe. A portugálok ellen kötelező hazaival jönnek.

2019. szeptember 22., 17.00 - Vardar vs Porto (1)

5. Kiel

A nagy visszatérők, már Jíchával a padon, ugye, és a játékuk túl sokat nem változott, természetesen. Persze nem is kellett, az mindig is ütőképes volt Európában, amit ők tudtak, annyi, hogy talán a végén nem a megfelelő játékosokkal próbálták kivitelezni mindezt. Horákkal most megvan a tőlük régóta megszokott, erős, középső védelem, erre építve szerintem jó szezonjuk lehet. A Kielce pontot vitt tőlük, remélem mi is fogunk ebben az évben, hiszen az örökmérlegünket már átfordítottuk ugyan, de nyerni azért nem sokszor tudtunk Kielben. Szombaton ide jönnek, és ezzel folytathatjuk a BL történetének egyik legtöbbször lejátszott párharcának sorozatát, ami jelenleg 18 meccsen áll. Durva, mi?

2019. szeptember 21., 17.30 - Veszprém vs Kiel (1)

4. Szeged

Teljesen mindegy, hogy ez a Barca most egyértelműen nem volt a legélesebb kés a fiókban, a lényeg a két pont, és ez még sokat számíthat. Az újak egész jól muzsikáltak, ugyanakkor azt is látni kell, hogy Pastor egy fél tapodtat sem mozdult előre a saját magával folytatott küzdelmében. Vagy hogy is mondjam. Persze ez tök mindegy, ha az eredmények jönnek, de messze még a tavasz, és túl frissek a tavalyi tapasztalatok ahhoz, hogy az első meccs után az elvárások elrugaszkodjanak. Mañana. PSG következik idegenben, igazából nyomás nélküli meccs lesz ez, az első pöttyök már megvannak, lehet gyakorolni. Ha Stepancicban maradt némi tüske, az még jól is jöhet.

2019. szeptember 22., 19.00 - PSG vs Szeged (1)

3. Kielce

Kielben pontot szerezni mindig nagy menőség, és ez most sincs másképp, még akkor sem, ha a money time-ig amúgy a lengyelek stabilan vezettek. A Kielce már tavaly is tett emberfeletti dolgokat, most, hogy még a sérülések is megkímélték őket egyelőre, tényleg bármi lehet. Karacic gyorsan beilleszkedett, az igazán jó játékosoknak ennél több idő valóban nem kell. Az előző forduló Wolff miatt elég szerencsésen jött ki nekik, as usual, amúgy, de azt is tudjuk, hogy csak a jóknak van szerencséjük. Ugye. A Motort fogadják, nagyjából azt fogják tenni velük, amit mi is tettünk. Vélhetően lelépik őket.

2019. szeptember 22., 20.00 - Kielce vs Zaporozsije (1)

2. Veszprém

Az idei szezon legnagyobb kérdése a játékpercek menedzselése lesz, de valahogy egyelőre nem kétkedem. Kapuban kellene esetleg jobban törekedni arra, hogy ne csak Árpád tudjon hozzátenni a fontos meccseinken, és Mahét nem kell felhúzni, ha nem muszáj, hehe. Kicsit komolyabban abszolút tetszik, amit láttam, nekem a védekezéssel sem volt annyi bajom, mint másoknak, ez egy ilyen meccs volt, igen, én sem akartam volna lenyaktilózni bárkit feleslegesen. Mindettől függetlenül persze az igazi fokmérők most jönnek, a Kiel pont ideális második ellenfél, akit muszáj tisztelni, viszont meg is kell verni. Rendesen. Amennyire csak lehet. Életükben egyszer nyertek itt, Cotti szerint mondjuk egyszer sem, mert az csalás volt, úgyhogy nem is ér, Ortega első évének negyeddöntőjében, emlékeztek?, az biztos, hogy én addig sem és azóta sem futottam ki lefújás után bömbölve a dombra a bokrok közé, de akkor pontosan ezt tettem. Nagyon rossz volt, ilyen még egyszer nem lesz, jól van? A Kiel soha többet nem fog nyerni ebben az Arénában, ha addig élek is. Erről a meccsről még jövünk bővebben is, persze.

2019. szeptember 21., 17.30 - Veszprém vs Kiel (1)

1. PSG

Tették, amit kellett, elég meggyőzően nyertek Zágrábban, ahol amúgy a Marton/Horváth-duó fújta a meccset, nem is rosszul. Mondjuk túl sok dolguk nem volt vele, a PSG gyakorlatilag az elejétől dominált, ahogy teszi ezt már a csoportkörben évek óta. Sokan leírták őket a tavalyi buktájuk óta, én nem feltétlen esnék ebbe a hibába, szerintem nekik ez lehet az utolsó esélyük, hogy valami maradandót toljanak, és nem mondom, hogy majd könnycseppeket ejtek értük, ha nem lesznek, de túl sok ott a jó játékos ahhoz, hogy ezt ne fogják fel. És ne tegyenek érte. Hát kíváncsi leszek.

2019. szeptember 22., 19.00 - PSG vs Szeged (1)