Nem a vége jön, hanem a java!

"Ez itt a Hatosfal KP, azaz Kraft Platzierung, ami ugye lényegében egy Power Ranking, de mégsem hívhatjuk annak, mert az a fogalom már egy másik sportághoz kötődik, meg egyébként is: hogy nézne már ki? A lista alapvetően a csapatok pillanatnyi formáját hivatott bemutatni, szerkesztésének hagyományos módja pedig, hogy a blog belső levelezőlistáján felsorakoztatott erősen szubjektív vélemények alapján az aktuális posztíró úgy állítja össze, ahogy azt gondolja."

Úgy tűnik, senki sem akarja feladni a továbbjutási esélyeit, mert a csoportkör végére rendesen felszívták magukat a kisebb csapatok, győzelmekkel és szoros meccsekkel megmutatva, bennük is van kraft. Ráfutott erre a Löwen, ki is csaptuk őket egyből a listánkról, azért, hogy beférjen például a

12. Zágráb,

akik ugyan nem hoztak pontot Párizsból, sőt, igazán közel sem voltak hozzá - negyed óra után ellépett a PSG, aztán csak az utolsó tíz percben tudott kicsit közelebb kúszni a Zágráb -, de összességében korrektül helyt álltak. A Skjern ellen gyűjtött múlt heti két pontjukkal nekik lényegében megvan a továbbjutás, így a Flensi ellen otthon nemcsak bebiztosíthatják azt, de még javíthatnak is a csoportban elfoglalt helyezésükön. A németek botladozását elnézve szerintünk meg is fogják ezt tenni.

Zágráb - Flensburg 02.24. 17:00 (1)

Ami a PSG ellen kevés volt, a Flensburg ellen elég lehet?

11. Zaporozsje

Az ukránkák nem a végén kúsztak vissza, hanem a végén csúsztak le egy-két pontról a Szeged ellen. Bánhatják a dolgot, mert nagyjából lerendezhették volna a továbbjutási kérdéseket egy tiszaparti bravúrral. Nem jött össze nekik, ezzel életben tartották a Skjern esélyeit. Hétvégén (a veszprémi meccsel egyidőben) épp a dánokat fogadják majd, érdemes lesz (vissza)nézni, mert két totálisan eltérő felfogásban játszó csapat do-or-die meccse lesz ez.

Zaporozsje - Skjern 02.24. 17:00 (1)

10. Brest

Manolo papa gondoskodott arról, nehogy Jacobsen barátunk a vb címmel a zsebében túlságosan elbízza magát. Hiába szórták ki a forduló egyik legröhejesebb ítéletével Pesicet már az első félidőben, a fehéroroszok végig vezetve húzták be a meccset, így egészen kecsegtető helyzetbe navigálva magukat. Ettől függetlenül az ő továbbjutásukhoz kelleni fog a Pite botlása is, hacsak nem tervezik elverni a Veszprémet az Arénában. Mondjuk ha ezt tervezik, ha nem, összejönni nem fog.

Veszprém - Brest 02.24. 17:00 (1)

Pesic piroslapja

9. Kielce

Mielőtt a Kielce totális összeomlását vizonálná bárki, feltennénk a minimum százhuszonötezer Eurós kérdést: melyik, a jelen KP-ben szereplő csapat lenne az, aminek a teljesítménye ne esne vissza a két Dujsebajev fiú + Cindric hiányában? Velük is ez történt, így kínjában Talant olyan húzásokra volt kénytelen, mint az amúgy szupertehetséges jobszellő, Blaz Janc lövőben való szerepeltetése, vagy a balszélső Jachlewski átvezénylése irányítóba. Ebből a szemszögből nézve egész pofás teljesítmény volt már az is, hogy a poraiból felámadó Montpellier ellen az utolsó pillanatig versenyben voltak a pontokért. A csoport harmadik helyére - és ezzel a Final4 felé vezető úton a PSG-Barca páros elkerülésére - így is reális esélyük lehet, de ehhez először győzniük kell a szerda esti meccsen a Löwen ellen, idegenben.

Löwen - Kielce 02.20. 19:00 (1)

8. A Montpellier

kapcsán valaki azt írta a listán a tavaszi rajt előtt, hogy simán el fogják engedni a BL-t. Úgy tűnik, Canayer nem akar elengedni semmit, meg is érkeztek szépen az utolsó továbbjutó helyre a csoportban. Ezzel egyébként nagyjából először néz ki úgy az A csoport ebben a szezonban, ahogy azt még szeptemberben vizionáltuk. Továbbjutás témakörében ennek ellenére most mégis inkább a Bresztre tenném a pénzem, már ha szoktam volna fogadni, mert a fehéroroszok a Kristianstadot fogadják az utolsó körben, míg a Montpellier a Barca-Vardar párossal találkozik még, azaz a franciáknak minden bizonnyal kell majd még egy bravúr a továbbjutáshoz. Ha a Kielce ellen a meccs második félidejében újra megsérülő Simonet tud játszani, esetleg benne lehet egy bravúrgyőzelem, nélküle viszont végképp kilátástalannak tűnik a helyzetük.

Montpellier - Barca 02.24. 19:00 (2)

Simonet megint megsérült

7. Flensburg

Machulla betegség miatt csak otthonról, tévén nézhette a Celje elleni meccsüket, és az biztos, hogy nem segítette különösebben lábadozását az, amit látott. Az ukránok elleni idegenbeli bukta után újra nem robogott, inkább csak recsegett-ropogott az a bizonyos szekér, olyannyira, hogy egy utolsó perces Buric védés és egy időntúli Wanne hetes kellett ahhoz, hogy megszerezzék a két pontot. Szerencsétlen Celje zsinórban másodszor játszotta el a szimpatikus vesztes végtelenül hálátlan szerepét. Ha nem kapják össze magukat a pszeudó-dánok, a Zágráb még be is előzheti őket vasárnap este, lévén már egy 3 gólos sikerrel is a horvátok állnának jobban az egymás elleni eredményeket tekintve. Ha ez valóban bekövetkezik, a Löwen után a másik német csapat is megy majd a levesbe nemcsak a táblán, de a KP-n is.

Zágráb - Flensburg 02.24. 17:00 (1)

6. Nantes

A Skjern ellen Dániában megmutatták, bennük is van tartás. Ezzel a győzelemmel biztossá vált, hogy nem lesznek kiesési gondjaik, ugyanakkor egy Szeged elleni bravúrral - mert a B csoport állását elnézve már inkább az lenne a bravúr, ha a franciák nyernének - visszamászhatnak a harmadik helyre. Főleg, hogy egy esetleges győzelmet követően a zárókanyarban a Flensburg ellen akár a csoport harmadik helyét is megszerezhetik.

Nantes - Szeged 02.23 17:30 (2)

5. Vardar

Telivér rangadót nyomtak a Veszprém ellen Parrondoék, aminek a végén szerencsére mi örülhettünk. Az első négy mellett ők mutatnak jelenleg Final4 szintet, magabiztosan hozzák a kötelezőket, miközben a csúcsmeccseken is végig szorongatják az ellenfél nyakát, legyen az a Veszprém vagy a Barca. Gorbokot kivéve lassacskán mindenki felépült náluk is, így már a padjuk sem tűnik olyan nagyon rövidnek. Ennek megfelelően a maradék két fordulóra 4 pontot ír nekik a varázsgömbünk, ami egyben azt is jelenti, a Veszprémnek gyanúsan 100%-os teljesítményre lesz szüksége ahhoz, hogy maga mögött tartsa az észak-macedónokat.

Kristianstad - Vardar 02.23. 19:00 (2)

Borozan is visszatért

4. Szeged

A Motor megint csúnyán ráijesztett a Kékekre, de a Veszprémhez hasonlóan Pastor csapata is magára talált a meccs legfontosabb szakaszára. Töcök jól mondta, kicsit kezd túlságosan sok lenni az egyetlen góllal megnyert meccsekből, így lehet, hogy ezúttal egy iksz vagy egy szűk vereség jobban ráirányította volna a srácok figyelmét arra, hogy a Szeged igazi erőssége a koncentrált, fegyelmezett, odaadó játéka, így ha a fejek nincsenek rendben, akkor az eredmények is el fognak maradni. Persze félreértés ne essék: örülünk az újabb két pontnak, de közben féltjük is a srácokat, nehogy egy fontosabb pillanatban hagyja el a szerencse a csapatot. A kijózanító pofon mondjuk a szombati nantes-i látogatásban is benne van, de reméljük, a srácok megtanulták az ukrán leckét, és a szezonban második alkalommal is bedaráljuk a BL döntőst.

Nantes - Szeged 02.23 17:30 (2)

3. Veszprém

Tovább folytatódik a hullámvasút, de szerencsére úgy tűnik, a csoportkör leghúzósabb szakaszára értünk fel a legmagasabbra. Csillával együtt borzasztóan ronyóztunk ettől a szkopjei kanyartól, az első félidőt nézve nem is alaptalanul: habár a játékunk többé-kevésbé megvolt, óriást csináltunk az amúgy sem kicsi Milosavljevből, ezzel megásva a saját gödrünket, amiből a második félidőben előbb csak a fejünket dugtuk ki, aztán megragadtuk a Vardar lábát, hogy végül ők landoljanak az árokban helyettünk. Most aztán kaparhatnak újra a második helyért - számunkra viszont ha nem is egyszerű, de legalább tiszta a feladat: meg kell nyerni mindent. Kezdjük mondjuk a hozzánk hasonlóan a februári tavaszban egy egyre jobb formát mutató Bresttel

Veszprém - Brest 02.24. 17:00 (1)

2. Barca

A katalánok a Kristianstadot ütötték agyon, 43 gól már megint. Egy biztos: ellenük senki ne próbáljon futni, mert kurva csúnya vége lesz.

Montpellier - Barca 02.24. 19:00 (2)

1. A PSG

meg a Zágrábot csapta el simán, szóval velük kapcsolatban továbbra sincs kérdés.

Celje - PSG 02.24. 17:00 (2)