KP8 - A feltörekvő kicsik hete

Több szempontból is utolsó fordulót rendeznek a világ legjobb csapatsportjának legkiválóbb sorozatában: az alsó ági befutót nézhetjük a hétvégén, míg az elit a téli szünet előtti zárófordulót tolja.

"Ez itt a Hatosfal KP, azaz Kraft Platzierung, ami ugye lényegében egy Power Ranking, de mégsem hívhatjuk annak, mert az a fogalom már egy másik sportághoz kötődik, meg egyébként is: hogy nézne már ki? A lista alapvetően a csapatok pillanatnyi formáját hivatott bemutatni, szerkesztésének hagyományos módja pedig, hogy a blog belső levelezőlistáján felsorakoztatott erősen szubjektív vélemények alapján az aktuális posztíró úgy állítja össze, ahogy azt gondolja."

15-16. Silkeborg, Sporting (14.,13.)

Ahogy azt vizionáltuk is, borzasztó szoros a Cé-s befutó, ami a legvalószínűbb forgatókönyvnek tűnik jelenleg az az, hogy a Presov csehovi balfaszkodásának folyományaként már hiába fognak győzni a Metalurg ellen, mert a Sportig még akkor is jobb lesz egymás ellen, ha nem szerez pontot a Silkeborg ellen. A Presov egyetlen esélye a Sporting idegenbeli győzelme lehetne - párhuzamosan a sajátja mellett, ofkórsz -, hiszen ebben az esetben pontegyenlőség áll fenn, amit egymás ellenivel a szlovákák nyernének. De szerintem maradnak a papírformák, ergo dán/portugál továbbjutást várok.

2018. december 1., 19.30 - Presov vs Metalurg (1)
2018. december 2., 16.50 - Silkeborg vs Sporting (1)

13-14. Dinamo, Plock (-, 16.)

A Dé ugyan egy résztvevővel bővebb birkózást hozott, hiszen matematikailag még mindig négyen könyökölnek a két továbbjutó helyért, pedzegettük, hogy milyen klafis lenne egy Plock vs Leon x, sajnos ez nem jött össze, így Ligiéknek kampec van sajnos, de kábé eldőlt ez. Ugyanis a Bukarest nem fogja megtenni azt a szívességet, hogy kikapjon Svájcban, és ha ez megtörténik, akkor aztán kaparhat bárki Leonban bárhogy, Ligiéknek pontjuk sem lesz elég, az Elverum pedig egymás elleniben maradna alul. A Plock finn vendégjátékának nem szabad kétségesnek lennie, de ha valami furcsaság csúszik be, és valahogyan mégis kikapnak a kakaskáktól, miközben nyer a Dinamo és az Elverum is, abban az esetben szerintem mini táblázat lesz közöttük. Vagy mi.

De nem lesz ilyen, lengyelek, románok mennek keresztbe a portugál, dán párossal, mégpedig erősen gyanítható, hogy a Silkeborg vs Dinamo, Plock vs Sporting párosításokkal, ráadásul ez elég gyorsan ki fog derülni. Még ma.

2018. november 28., 17.15 - Cocks vs Plock (2)
2018. november 29., 20.00 - Wacker Thun vs Dinamo (2)

12. Breszt (-)

A Vardar elleni pöttyszerzés mindenképpen megér egy misét nálam, de legalábbis egy helyet a KP-ban még akkor is, ha rövid életű feltámadásnak tűnik ez, hiszen Barcelona következik, amiből pedig gyakorlatilag vágóhíd is lehet.

2018. december 2., 16.30 - Barcelona vs Breszt (1)

11. Kristianstad (-)

Akárhogy is nézzük, ezt már mindenképpen értékelni kell, ugyan nem néztem utána, de szerintem a svédek az eddigi néhány BL-szezonjuk alatt összesen nem gyűjtöttek ennyi pontot, mint amennyit ebben a horror csoportban, úgyhogy úgy érzem megérdemlik, hogy idetegyem őket. Nagyot fognak harcolni a Breszttel, de még messze a vége, a számok istene szerint még a franciákat sem kell temetni, de azért egyre inkább perifériára kerülnek. A svédek tehetnek egy hatalmas lépést még karácsony előtt, ugyanis a megborult Löwen érkezik hozzájuk, ergo mikor, ha most nem? Ez is extra pontszerzési lehetőség a narancssárgáknak, húzzák is be, tudok szurkolni érte.

2018. december 1., 18.30 - Kristianstad vs Löwen (1)

10. Nantes (10)

Érdekes ez a Nantes is, négy vereséggel és két döntetlennel még mindig harmadikak, az ukrán bajnok éppen kiejtette volna őket az egyenes kieséses szakaszban, hm. A szintén sebeit nyalogató Celjébe mennek, azt gondolom, Rudiéknak kellene villantani valami meggyőzőt még a szünet előtt, hogy ismét komolyan vehető csapat benyomását keltsék. Persze, a Bé-ben eléggé összezárt a középmezőny, a PSG/Szöged páros kiemelkedése nyomán olyan tülekedést láthatunk, hogy ihaj, bármi lehet még, és annak az ellenkezője is, úgyhogy minden pont számít. A Nantes most nagyon beleállt a döntetlenekbe, hát legyen ez is az.

2018. december 2., 17.00 - Celje vs Nantes (x)

9. Zaporozsije (-)

A másik feltörekvő kicsi, akiknek most nagyon ad a gép, a kilenc gól mindenképpen dicséretes, főleg a közvetlen vetélytárs Celje ellen, de az biztos, hogy a bravúros Nantes elleni három pont után az ukránok ezzel végérvényesen is bejelentkeztek az egyik továbbjutó helyre. Tök jogosan, teszem hozzá, is tudok is örülni ennek. Mennek Zágrábba, ahol szintén nem esélytelenek, lássuk be, amilyen veretlenségi sorozatban vannak, én most nekik is adom ezt előzetesen.

2018. december 1., 17.00 - Zágráb vs Zaporozsije (2)

8. Löwen (6)

Nincs mese, kifingtak, mondjuk ember legyen a talpán, aki a helyükben tovább bírta volna ezt, de ez meg legyen Jacobsen és úgy án bloc a Bundesliga problémája. Pont emiatt kicsit furcsa is, hogy Nyikoláj nem használja teljes mélységében a keretét, persze lehet, hogy mindez tudatos döntés tőle, meglátjuk tavasszal. A Löwen most van padlón, egy hazai pályán szárnyaló lelkes Kristianstad bezony teliberakhatja, és mivel elég jó sorozatban vannak, simán lehet, hogy meg is teszik majd. Nekünk nem jönne rosszul, az biztos.

2018. december 1., 18.30 - Kristianstad vs Löwen (1)

7. Flensburg (9)

A párizs elleni pofonját emésztgető Flensburg azért szépen hozta a kötelezőjét Skjernben, ma viszont már a lendületből érkező Szegedet fogadják. A sűrű középmezőnyben minden pont számítani fog, úgyhogy gondolom ennek megfelelően állnak bele a mérkőzésbe, ugyanakkor a kékek sem tűnnek jóllakottnak, számukra biztosan furcsa, de kellemesen bizsergetős érzés lehet esélyesként érkezni Flensburgba, nem hinném, hogy lejjebb adnák mostanában. Az a Flensburg, amelyik Szegeden lépett pályára, biztos vesztes lesz ma. Kérdés, hogy sikerült-e javulni azóta?

2018. november 28., 19.00 - Flensburg vs Szeged (2)

6. Veszprém (7)

Lépdelünk, lépdelünk, szépen haladunk előre, ehhez kétség sem fér. Egy hónapnyi közös meló után végre tisztán látszik, hogy DD mit is akar, és azt kivel akarja illetve tudja a legműködőképesebben megvalósítani. Nem mintha olyan atomvédelmet toltunk volna Mannheimben, de hogy hátul is előreléptünk egy szintet, az biztos. És most ez a lényeg. A Montpellier még mindig vergődik annyira, hogy a mi felfelé ívelő formánknak kötelező legyen a hazai két pont, és ha így lesz, akkor beszélhetünk arról is, hogy milyen mélyrepülésből éledtünk újjá ősz végére. De ehhez győzni kell, és részemről az is kérés, hogy ne csak egy kiszenvedett góllal, hanem az utóbbi pár hét javulásának tükrében a lehető legnagyobb különbséggel, mert tudjuk, hogy a gólkülönbség egy olyan dolog, ami sokkal jobb, ha van. Vasárnap esti meccs, ehh, a hideg is kiráz tőle, utálom ezt, de nyilván egyszer ki lehet bírni egy szezonban.

2018. december 2., 19.00 - Veszprém vs Montpellier (1)

5. Kielce (3)

"Cupic és Jurecki nélkül nehéz dolguk volt, Mamic szintén nem volt egy percet sem, így a rutinosnak semmiképp nem nevezhető Kulesh - Dani Dujsebajev balátlövő párossal állt fel a Kielce, és ez még csak nem is elöl jelentett gondot: ennyi betörésből szerzett gólt ilyen szintű meccsen ritkán látni, Pálma és főleg Duarte(!) fosta a gólokat, de nyilván Mem és N'Guessan sem jön zavarba, ha be kell bújni a résbe. Ja, Alex Dusinak viszont elég gyatra meccse volt, ezt mondjuk magyarázza némiképp, hogy jellemzően ő irányított. Így Janc játszott jobblövőt vagy 40 percig támadásban, mert Lijewskit nyilván nem lehet már többet terhelni, így is nagyrészt ő védekezett jobb kettest." - Room303 kolléga szépen összegondolta három mondatba a kielcei szempontokat, sok hozzáfűznivalóm nincsen.

Talán csak annyi, hogy elég gólzáporos egy meccs volt, és én továbbra sem szeretem nagyon ezt, sokkal jobban kedvelem a szétvédekezett meccseket, de nem baj, ilyen is kell. Azzal pedig, hogy gyakorlatilag helyretett mindenkit a Barca, egészen összerázódott az őket követő boly, ráadásul mostanság számunkra is hasznos eredmények születnek, ebbe a sorba remekül beillene most egy döntetlen Szkopjéban. Nem?

2018. december 1., 17.30 - Vardar vs Kielce (x)

4. Vardar (8)

Igen, mintha kicsit elfogytak volna mostanra, ahogy hallani, minden szempontból...Letolták a Barca elleniket, de ettől függetlenül elég szarul mutat, hogy az utolsó öt fordulóban összesen három pontot szereztek, muszáj volna villantaniuk valamit hazai környezetben. Talán hozzá is szoktak ehhez a létbizonytalansághoz, ami az elmúlt másfél évben körülveszi őket, mindenesetre most megint olyanok a hírek, hogy a játékosok ügynökei meglehetősen sürgősen keresgetik a következő helyeket. Hogy ez hat rájuk, vagy csak az, hogy eddig kábé egy sorral erőn felül mentek, azt lassan meglátjuk, de addig nem teszem kijjebb őket. Valami azt súgja, hogy manyana, várjak még ezzel.

2018. december 1., 17.30 - Vardar vs Kielce (x)

3. PSG (1)

Róluk is írt Room303 egy fasza gondolatot, ide is citálom rögvest: "a PSG egy zombihorda: hiányzik a keze-lába (Karabaticok, Du Rietz, kipirosozott Uwe), csetlik-botlik (kihagyott hetesek, kb. nulla kapusteljesítmény),de ennek ellenére nem hibázhatsz (Canellas!, Mirko!, Bodó, Zsolti, Sigi!), mert elkapják a tököd. Sose gondoltuk volna, hogy ezt le kell írni, de jelenleg rövid a padjuk (a sérülések miatt), hehe.

Ettől függetlenül egyértelműen ott a helyük Kölnben, és a Skjernt otthon szintén kötelező megrakniuk, ugye. Persze szögedi szempontból jól jönne egy nagyképű meccs, hiszen pont a Skjern olyan, hogy simán megbünteti az ilyet, nem valószínű, de ki tudja. A reményhal, ugye.

2018. december 1., 17.30 - PSG vs Skjern (1)

2. Szeged (3)

Elég faszipántos egy ősz ez a napsütötte Tisza-parton, ennek ékes koronája volt ez a PSG-verés, szintlépés valóban, mikor, ha most nem. Minden adott egy mai Flensburg elleni győzelemhez is, hiszen a mámor és a felszabadultság valószínűleg gyakori vendégek most a szögedi öltözőben, minden összejön, mindenki teszi a dolgát rendesen, ráadásul még élvezi is az egész csapat, úgyhogy tényleg hibátlan az eddigi minden. Könnyed, látványos, de mégis melós, pad van rendesen, a sérülések is elkerülik őket, egy hiba van a rendszerben, hogy nem tavasz van. Ha ezt ebben a formában át lehetne menteni februárra, az az össznépi kékszínű álom beteljesülése lenne.

2018. november 28., 19.00 - Flensburg vs Szeged (2)

1. Barcelona (2)

Durva, amit mostanra tolnak, és nem csak a több sebből vérző Kielce elpáholására gondolok, hanem úgy önmagában arra az iszonyúan kiegyensúlyozott játékra, amit azzal a fizikálisan elképesztően magas szintű rendben levéssel alapoznak, amitől eláll az ember lányának szava. Jó, azt kábé a kubaiak óta tudjuk, hogy a feketék az ilyen sportokra születtek - továbbra is állítom, hogy akadémiát kéne nyitnunk Havannában -, ez visszaköszön a mostani Barcelonában. Fiatalok, duzzadnak az erőtől, mi kell még? Persze egy fokkal erősebb bajnokság nem ártana, de Xavi Pascual annyiszor bökte tökön magát tavasszal, hogy idén valószínűleg nem fogja.