KP6 - Nehéz szívvel

"...ez itt a Hatosfal KP, azaz Kraft Platzierung, ami ugye lényegében egy Power Ranking, de mégsem hívhatjuk annak, mert az a fogalom már egy másik sportághoz kötődik, meg egyébként is: hogy nézne már ki? A lista alapvetően a csapatok pillanatnyi formáját hivatott bemutatni, szerkesztésének hagyományos módja pedig, hogy a blog belső levelezőlistáján felsorakoztatott erősen szubjektív vélemények alapján az aktuális posztíró úgy állítja össze, ahogy azt gondolja."

16. Elverum

Ezt pofázom másfél éve, az Elverum megszűnt értelmezhető BL-csapatnak lenni, nem igazán vágom, hogy ehhez van-e köze az alakuló másik norge klubcsapatnak, vagy nincsen, de hogy ez van, az tény. Sok meccset ugyan nem láttam a héten, egyébként ezt sem, de ezt pont nem is sajnálom. Innen nézve a Celje ellen sem lesz sok keresnivalójuk, nem, még otthon sem.

2022. november 2., 18.45 - Elverum vs Celje (2)

15. Porto

Lehet még fokozni a portugál mélyrepülést, sajnos, rossz nézni, de tényleg. Legutoljára a dán fiatalkák csaptak oda egy dörgedelmet, ugyanúgy hét gólt olvasva rájuk a Dragaóban, mint amennyit mi szoktunk, jajjj istenem, legyen már vége! Eközben viszont a portugál bajnokságban nagyarányú győzelmet arattak a hétvégén, amit szintén nehéz hova tennem. Párizsba mennek a héten, hátööö. Nem.

2022. november 3., 18.45 - PSG vs Porto (1)

14. Pick Szeged

Életjelet adott magáról a tetszhalott magyar bajnok, kíváncsian várom, hogy ez adott-e pluszt a kékeknek vagy csak annyira szar ez az Elverum, hogy ez a meccs még beleillett az amúgy továbbra is széjjel hulló Szeged sormintájába is. Ki fog derülni mindez rögvest, mert Kielcében nem lesz pardon, világosan látszódni fog, hogy egy félidőnyi szorosnál többre képesek-e már, vagy még mindig nem.

2022. november 32., 20.45 - Kielce vs Pick Szeged (1)

13. Celje

Őszintén, ezt sem láttam ugyan, de nem nyílt nagyon ki az olló, alapvetően egészen vállalhatónak tűnik a -3 a Kielce ellen, úgyhogy én velük kapcsolatban továbbra is rettentően pozitív vagyok. És bízom is abban, hogy Elverumba most győzelemért mennek, mert ez lesz az ő igen fontos meccsük, amit valójában meg is kellene nyerjenek.

2022. november 2., 18.45 - Elverum vs Celje (2)

12. Zágráb

Döntetlen otthon a Plockkal, hát, igen, ez lehet ugyanolyan jó, mint amilyen rossz eredmény is, ehhez kellett volna látnom a fordulóból bármit, de ezt ezen a héten elmulasztottam, úgyhogy maradjunk annyiban, hogy meglátjuk. És ezt azért tudom ilyen határozottan állítani, mármint azt, hogy meg fogjuk látni, mert az ő igazi meccsük ezen a héten van: a Dinamo érkezik Zágrábba. Nyilván a horvátoknak szurkolok, és egyébként meg is tudják csinálni. Remélem.

2022. november 2., 18.45 - Zágráb vs Dinamo (1)

11. Dinamo

Egyébként ők eléggé együtt pattognak, de mivel voltam már Bukarestben, én bizony inkább a Zágrábnak szurkolok, sajnálom. Esélyük sem volt a PSG ellen, pedig amúgy pont kinéztem volna belőlük egy taktikai szorongatást. Tévedtem.

2022. november 2., 18.45 - Zágráb vs Dinamo (1)

10. Plock

Nem tudok ugrándozva, nagy boldog rózsaszín felhőbe burkolózva Plockba menni, oh, bárcsak tudnék, de ezt az élményt egy időre elvették tőlem annó. Itt az idő, hogy ebből faragjunk valamennyit, viszont boztos vagyok benne, hogy Xavinak lesz ehhez néhány kőkemény szava. Az embereinek meg faultja. Persze, állunk elébe, csak némi zabszemmel a hátsó fertályban, és abban is csak reménykedni tudok, hogy odaérünk időben.

2022. november 3., 18.45 - Plock vs Veszprém (2)

9. Kiel

Döbbenet, hogy gyakorlatilag az egyik legnagyobb múlttal rendelkező párharc a miénk, de sosem kerülünk össze velük olyankor, amikor ilyen bűn rosszak. Most komolyan, emlékszik valaki ilyesmire? Nyilván ehhez kellett egy motivált Nantes is, de azért ez a nyolc gombóc bárhonnan nézve elég csúnya ügy. Javíthatnak otthon az Aalborg ellen, hátö, most nem feltétlen fognak tudni.

2022. november 2., 20.45 - Kiel vs Aalborg (2)

8. GOG

Ugye a kisfiúk mit nem toltak ide már megint? Azért persze tavaly vagy tavaly előtt nehezebb lett volna elképzelni, hogy ezzel a kb. 20 éves átlagéletkorral simázni menjenek Portóba, de idén ez is megtörtént. Egyáltalán nem ügyetlenek, meg kellene nézni, milyen technikai és minden más képzést kapnak ezek a gyerekek, mert fényévekre vannak a mi gyerekeinktől. De persze mivel ezt szajkózzuk 11 éve és ugyanabban a mocsárban tiprunk azóta is, így most is csak mint egy spontán felkiáltás tört ez elő belőlem. A hétvégén nyertek Koldingban, ami azért is fontos, mert ők jönnek utánuk a tabellán, és mert nem is csak egy árva góllal, hanem egyenesen néggyel. A Magdeburg érkezik Odensébe, remélem foguk, vérük, de minimum egy pontjuk elhullik majd.

2022. november 3., 20.45 - GOG vs Magdeburg (x)

7. Aalborg

A dán bajnokság manapság a pár évvel ezelőtti portugál, ahol most megpezsdülni látszék valami, ebből persze kicsit felfelé lóg ki az Aalborg, ugyanakkor ők már sztárokkal lógnak ki, és évek óta, így igazán elvárható tőlük egy jó kis Kiel-verés, ha már a Barca ellenijük így bennük maradt. Szurkolni fogok érte ma.

2022. november 2., 20.45 - Kiel vs Aalborg (2)

6. Nantes

Hogy miként ütött be a bajnokságban ez a furcsa cumi a hétvégén a Limogestől (10. hely a tabellán), azt elképzelni sem tudom, de lettem volna légy a falon az öltözőben. Mondjuk elképzelhető, ha az is elég lett volna, ha látom, de sajnos erre nem volt kapacitásom. Viszont éppen most terveztem nagyon felcicomázni őket szép szavakkal, így sajnos nem fogom, még várok. Sőt, hátrébb is tettem őket a Párizs mögé, és mivel Barcelonába mennek, nem is reménykedhetnek nagy felugrásban.

2022. november 3., 20.45 - Barca vs Nantes (1)

5. PSG

Simázták a román túrát, lehet belőle vágogatni, és ezzel együtt felkészülni a majdani miénkre, ugyanis valami azt súgja, hogy nekünk nem lesz ennyire sétagalopp az. Egyébként ők egészen szép menetben vannak, de mivel előttük mindenki más is, és attól még nem lesz Köln hat csapatos, hogy minimum ennyi odavaló csapat van jelenleg kb. azonosan. De tényleg, szó, mi szó, nagyon azt látom, hogy az év elejéhez képest sokkal inkább összébb vannak rakva. Porto érkezik Párizsba, nem hiszem, hogy nagy lelki nyugalomban. Nincs is miért.

2022. november 3., 18.45 - PSG vs Porto (1)

4. Kielce

Hááát, a Kielce igen érdekes szezont mutat a gyakorlatilag tökéletesített keretével - amire amúgy Dushebajev révén a lányok/srácok ki is tértek a podcastben - futni sokat futnak, de egyszerűen nem látom őket - most - annyira kimagaslónak, mint pl. akár szezon elején, vagy akár egész tavalyi szezonban. Nem nagyon vagyok meggyőződve semmiről sem velük kapcsolatban, azért azon csodálkoznék, ha nem csapnának oda a Szegednek holnap. Meglátjuk.

2022. november 3., 20.45 - Kielce vs Pick Szeged (1)

3. Magdeburg

Igen, ha figyeltétek, nálunk a Magdeburg elég gyorsan bekerült Kölnbe, haha, és mindez egyáltalán nem véletlen, kurvajók, tényleg, pont. Azzal kezdtem a szezont megelőző KP-t, hogy a magyar bajnoksággal ellentétben Bundesligát nem véletlenül megnyerni, ez nem egy vélemény, hanem egy tény, aki valaha nézte a német első osztályt, az pontosan tudja mindezt. A Magdeburg ismét tényező lett, ráadásul igazi sztárok nélkül lettek azok, egyértelműen ők a leggyorsabb csapat a mezőnyben, és nagyon kreatívan, abszolút minimális hibával kézilabdáznak. Tényleg egy csoda, ahogy ők felépültek, és újra itt vannak, innen nézve pedig abszolút karakteresen jelentkeztek be Kölnre. Azért reménykedem az odenséi ikszben, mert számomra az lenne igazságos, és ha valaki tud annyit futni a mezőnyben, mint ők, azok a kisdánok lehetnek.

2022. november 3., 20.45 - GOG vs Magdeburg (x)

2. Veszprém

Izgulok, azt kell mondjam, nem megyek jó érzéssel Plockba, de ettől függetlenül persze elmegyek, mert szembe kell nézzünk ezzel a helyszínnel, és a közös múltunkkal, nem csak a csapatnak, hanem nekünk is, hehe. Micsoda magasztos szöveg, nem igaz? De tényleg van bennem egy ilyen motiváció és tényleg már most ökölben van a gyomrom a holnapi meccs miatt, remélem én tévedek. Ritkán szoktam ilyet remélni, de most ezt teszem. Nagyon bízom a padban, hogy mindenki tudja jól, hogy mi a helyzet, hogy nem a döntetlenért megyünk Lengyelországba, hanem két pont kell. Nekem amúgy rémlett egy olyan meccs is, ahol kikaptunk 3 góllal, de ezek szerint azt az agyam vizionálta közbe, buktam is rajta egy Jamesont, na mindegy. Kemény védelemre kell felkészülnünk és arra, hogy nem nagyon lesz csönd az Orlen Arénában, pedig ittas személyeket be sem engednek. (WTF?)

2022. november 3., 18.45 - Plock vs Veszprém (2)

1. Barca

Továbbra sem látom, hogy kiket lehetne vagy kellene tenni helyettük az első helyre, valószínűleg azért, mert senkit sem lehet. Nagyon erős ez a keret, hiányposztra igazoltak, használják a padot, a cseréiket, igazából a második soruk is bőven főtáblás lenne a BL-ben, mi kell még? A kérdés az, hogy végig lehet-e tolni így egy egész szezont? Az én válaszom, hogy igen, de majd meglátjuk ezt. Nem a Nantes fogja veszélyeztetni a veretlenségüket, szvsz. De akkor ki?

2022. november 3., 20.45 - Barca vs Nantes (1)