KP9 - Hórukk

"Ez itt a Hatosfal KP, azaz Kraft Platzierung, ami ugye lényegében egy Power Ranking, de mégsem hívhatjuk annak, mert az a fogalom már egy másik sportághoz kötődik, meg egyébként is: hogy nézne már ki? A lista alapvetően a csapatok pillanatnyi formáját hivatott bemutatni, szerkesztésének hagyományos módja pedig, hogy a blog belső levelezőlistáján felsorakoztatott erősen szubjektív vélemények alapján az aktuális posztíró úgy állítja össze, ahogy azt gondolja."

16. Breszt

Miután a Zágráb 3 pontot elhozott a két egymás elleni meccsükről, stabilan a végén ragadtak a fehéroroszok, és nem is nagyon látom, hogy mikor vagy mitől hórukkolnának akkorát, hogy erről a szamárpadról el tudjanak mozdulni a hátralévő fordulókban. Elverumban lesz megjelenésük a héten, túl sok pöttyöt nem remélhetnek.

2021. december 1., 18.45 - Elverum vs Breszt (1)

15. Zágráb

Arra is van egy ezresem, hogy a horvátok ezen ebben a pozícióban fejezik be idei BL-szereplésüket, felvillanásuk sem nagyon volt eddig, mert a Breszt ellenieket azért ne tekintsük már annak! Montpellierbe pedig náluk sokkal jobb csapatok sem pontokért mennek, szóval nem túl fényes a jövő Zágrábban.

2021. december 1., 20.45 - Montpellier vs Zágráb (1)

14. Dinamo

Hozzánk jönnek, és nagyon remélem, hogy az eddigi idegenbeli formájukkal fog találkozni a mi itthoni formánk, mert akkor már nagy gond nem lehet. Otthon általában vért isznak a bocskorosok, de a Flensi a Kielce és a mi rácsúszásunknak köszönhetően már eléggé felkészülten érkezett ahhoz, hogy jól helybenhagyja őket. Egyébként sem egy szimpi brigád, és nem azért, mert kikaptunk tőlük, hanem mert úgy ránézésre is ki tudnék osztani közöttük néhány évtizedet, de lehet, hogy csak a szemem nem állt rá a román, arab férfi-típusra. Mondjuk nem is fog, ezt megígérem. Bízom benne, hogy a kaszát otthon hagyják, nekünk pedig lesz annyi eszünk, hogy ne menjünk bele a vagdalózásba, nem szabad felülni erre a stílusra, át kell rajtuk szaladni. De ezt még kifejtem.

2021. december 2., 18.45 - Veszprém vs Dinamo (1)

13. Porto

Továbbra is úgy érzem, hogy jól láttam már augusztusban is, hogy idén nem lesz tényező a Porto, amit egyébként rendkívül sajnálok, mert jó kis üde színfolt voltak ők Európa kézilabdás térképén, és őszintén remélem is, hogy ezután a szezon után visszatérnek még megerősödve. Ugyanakkor lássuk azt is, hogy a januári, haza rendezésű Eb. vasárnapi csoportmeccsének szempontjából ez a hír örömteli, a Portóra épülő portugál válogatott csapott már le ránk világversenyen, remélem most majd nem fognak. Azon a mérkőzésen úgyis családiasan (is) megjelenünk majd, mondjuk ezt még a család nem annyira tudja, de úgysem olvasnak hatosfalat. Barca következik idegenben, hátö, mostanság a katalányok sem túl stabilak, úgyhogy semmi sem biztos, de azért inkább hazai, na.

2021. december 2., 20.45 - Barca vs Porto (1)

12. Vardar

Ez a Vardar már nem az a Vardar, mondom ezt decemberben, aztán majd visszatérünk rá tavasszal. De amúgy most már tényleg nem nagyon van miből merítsenek ahhoz, hogy Kielben szépen helyt tudjanak állni. Meglátjuk, kövér 1.

2021. december 2., 20.45 - Kiel vs Vardar (1)

11. Motor

Tartották ugyan magukat 15 percig, de szép fogást találtunk rajtuk, és nem is engedtük nagyon ki a végére sem, sőt, még belefértek a kicsik is. Bőven. Az ukránok pedig folytassák csak tovább a nagyok ráncigálását az otthonukban, ha kérhetem. Mondjuk a Flensit pont sajnálnám, de nem baj.

2021. december 1., 18.45 - Motor vs Flensburg (2)

10. Elverum

Itt jön egy nyerhető meccs nekik, otthon a Breszt ellen, és nem is fogják elszalasztani, ebben biztos vagyok. Nekem továbbra is kicsit csalódás, amit mutatnak, de majd megemésztem valahogy.

2021. december 1., 18.45 - Elverum vs Breszt (1)

9. Barca

És innentől kezdve amennyire bonyolódik, pont annyira hullámzik is a mezőny, nem is tudom, a Barcát mikor soroltam utoljára ennyire hátra, de most éppen két reménytelenül vesztes meccs után vannak, és nem is csak ez a baj, mert a mostani Kielce valószínűleg bárkit hazavág, na de ilyen simán? El sem tudom dönteni már, hogy nekünk ez jó, vagy rossz, vagy mindegy, de a Barca szempontjából ez nem számít. Az biztos, hogy el kellene kezdeniük ismét meccseket nyerni, így három nihil után.

2021. december 2., 20.45 - Barca vs Porto (1)

8. Kiel

Szintén zenész, régen voltak már ennyire hátul, ki kell tehát élveznünk azt a kéjes örömöt, amikor rászolgálnak a hátsó pozíciók egyikére. Teljes kavarc van a mezőnyben, és nem is csak az élben, hanem mindenhol. A Szegednek ez egyébként most nagyon jól jöhet, ha meg tudják ugrani az aalborgi győzelmet, és a jövő hetit is behúzzák, mert úgy stabil lépéselőnybe kerülnének a Kiellel szemben. Az pedig mindig jó. A Vardart verniük kell mindenképp.

2021. december 2., 20.45 - Kiel vs Vardar (1)

7. Flensburg

Hasítanak, ahogy megjósoltuk, és a szar sorsolásuknak köszönhetően volt idejük megfigyelni azt is, hogy nem szabad a kiscsapatokhoz terv nélkül érkezni, Bukarestben ezt csodásan megoldották, szerintem Ukrajnában is meg fogják.

2021. december 1., 18.45 - Motor vs Flensburg (2)

6. Aalborg

Ahogy az Elverum, úgy nekem az Aalborg is csalódás idén, a győzelmüktől függetlenül, és most nem csak azt ismétlem újra el, hogy szezon előtt belebegtettem, hogy nem fog túl jól muzsikálni a csapat Ladyvel, de tényleg: a skandináv csapatok jellemzően akkor érnek el sikereket, amikor nincsenek kiugróan nagy sztárjaik. Hát tessék, Kiel-t is vertek, rögvest, ahogy kidőlt a Pálmafa, innen nézve pedig kíváncsian várom majd a norge projektet. A Szeged érkezik ma hozzájuk egyértelműen győzelmi reményekkel, és ha valami maradandót szeretnének, akkor tényleg nyerniük is kellene. Egyszerű persze nem lesz, ezt megígérhetem!

2021. december 1., 18.45 - Aalborg vs Szeged (x)

5. Veszprém

Amit kértem, azt nagyjából megvalósítottuk a Motor ellen, ergo visszaléptünk egy sikeresebb útra. A védelmünk a meccs nagyobbik részében egész pöpec volt, ebből pedig adódtak könnyebb góljaink is, szóval igen, ez jobban tetszett, mint eddig novemberben gyakorlatilag bármi. Mivel továbbra is be vagyok karanténozva, így sajnos a helyszínen nem tudok románok ellen szurkolni, pedig kedvenc elfoglaltságom, ugyanakkor megjavult a tévénk - köszi Pitics -, úgyhogy nézni és írni minden bizonnyal tudom majd.

2021. december 2., 18.45 - Veszprém vs Dinamo (1)

4. PSG

A PSG szépen elagyabugyálta a Portót, oda-vissza, viszont most az egyértelműen mezőny-gyilok Kielce érkezik hozzájuk, és hát valaki végre megráncigálhatná őket. Ha a Barcának nem ment, akkor Raulék előtt a csodálatos feladat. Gondolom MOTW, remélem az is lesz a gyakorlatban.

2021. decemeber 2., 20.45 - PSG vs Kielce (1)

3. Szeged

Nincs kérdés ezzel kapcsoladban, viszont a november híre, hogy végre lett egy szögedi szerzőnk, aki beszámolhat róla, ha esetleg volna. Itt és itt már megszólalt, aki lemaradt volna róla, az pótolja csak! Kék szempontból nem annyira faszipántos újság, hogy a nevezés szerint nem lesz a Lady, de ettől függetlenül a Szegednek haza kellene hoznia mindkét pontot ma, és most vannak is akkora lendületben, hogy ezt megoldják. Arról nem is beszélve, mekkora pozitív löketet adna mindez a jövő heti, ünnepi megnyitóra, ha már az elbaszott jegyeladás miatt mindenképpen lesz némi pézsmaszag...

2021. december 1., 18.45 - Aalborg vs Szeged (x)

2. Montpellier

Persze azt is illik látni a Montpellier tekintetében, hogy a Kiel óta kizárólag töltelékcsapatokkal (Vardar, Breszt, Zágráb, Elverum) találkoztak, helyén kell tehát kezelni mindezt, viszont bazi lendületet kaptak, az vitathatatlan. És hát a győzelem, az győzelem, a 13 pont az pont annyi, ez pedig sokáig elég lehet ám. Ma egy Zágráb, aztán jön visszafelé ugyanez a had, február végén mennek a Kiel ellen, addig ők gyűjtögető életmódban lesznek várhatóan.

2021. december 1., 20.45 - Montpellier vs Zágráb (1)

1. Kielce

Ők viszont nagyon egyértelműen uralják le a mezőnyt, és skalpolnak gyakorlatilag mindenkit, akit csak érnek, és nem is akármilyen ellenfeleik vannak mostanában, úgyhogy voila. Mehetnek Párizsba is rendet tenni, nagyon kíváncsi leszek, hogy meg tudja-e akasztani ezt a lendületet bárki is. Ha a Párizs nem, akkor a Porto sem fogja, ergo egyértelműen ők az ősz győztesei, de persze erre érmet még sehol sem adnak.

2021. decemeber 2., 20.45 - PSG vs Kielce (1)