KP5 - Celje után, Breszt előtt

Továbbra is egészen furcsa és megmagyarázhatatlan érzés - lenne - szerdánként meccsre járni, de örömmel konstatáltuk múlt héten, hogy van, akit a másnapi munkanap sem tántorít el attól, hogy korláton húzódzkodósra igya magát, legalább ez a látvány egy kicsit visszahozza a COVID előtti idők meccsrejárós hangulatát, mert más nem. Teltházat ugyanis még nem jegyezhettünk idén, pedig van rá egy ezresem, hogy Veszprémben járnak még így is a legtöbben meccsre, és hogy talán most megközelíthettük volna a Barca ellen. De sajnos nem lesz meccs, hiszen október harmadik hetére bennünket is utolelért a foschtenger. Továbbra is borzasztóan érdekel, hogy hogyan fogják letolni a csapatok az elmaradt meccseiket, elvileg decemberig kellene, de nekem sajnos ez egyáltalán nem tűnik reálisnak, egyelőre.

16. Celje

A változatosság kedvéért felcseréltem őket itt hátul, ahol is a csoportkör legeleje óta tanyáznak, ugyanakkor a konkrét besorolásra az első igazi választ a mostani fordulóban kiírt egymás ellenijük fogja megadni. Vagy nem, de legalább lesz egy fogódzkodónk.

2020. október 21., 20.45 - Zágráb vs Celje (1)

15. Zágráb

Hogy Sola mit tud ügyezni majd a zágrábi kispadon, az jó kérdés, de válaszunk egy ideig még biztosan nem lesz rá. Nem, a Celje ellen sem tudjuk majd megítélni a kétheti munkásságát, de reméljük, hogy marad legalább még ennyit, hogy majd meg tudjuk egyszer csak. Talán, talán összejönnek az első pontok is szerdán.

2020. október 21., 20.45 - Zágráb vs Celje (1)

14. Motor

Mivel itt most rengetegen vannak táppénzen, és meccset sem játszottak emberemlékezet óta, igazából megítélni sem tudjuk őket. Annyi biztos, hogy a fenti kettesnél idén jobban mennek. Most a nantes elleni hazaijuk marad el, és ebben az egészben csupán annyi a gáz, hogy ezen sem lettek volna esélytelenek. Ahogy a múltheti Kiel ellen sem.

13. Szeged

Ezek a második félidők nagyon nem akarnak összejönni a szögedi második sornak, amin lehet, hogy érdemes lenne elgondolkodni, mert elég sok vissza van még a létszámhátrányból. Sokkal többre menne Pastor, ha nem Jónást és Canellast próbálná meg csapágyasra járatni, hanem csak felvenné a pókerarcot, és tovább erőltetné a fiatalokat, ehelyett nyomta a 7:6 ellenit, ami egy öntökönszúrással ért fel. Ráadásul ez még mindig egy igen szar Porto volt, ha őszinték akarunk lenni, volt ugyan egy Mitrevskijük (WTF), de magukhoz képest ők is hátrébb vannak néhány lépéssel. Szóval nem jöttek az első pontok (pedig nagyon vártam 1-et), és attól tartok, Bresztben sem lehet elvárás a pontszerzés.

2020. október 22., 18.45 - Breszt vs Szeged (1)

12. Nantes

Ezt az aalborgi eredményt - és az eddigi Kiel-meccsekét - figyelembe véve elképzelhető, hogy a Kielt lőttük be annyira fölé a szezon elején, hogy amiatt csúsztunk nagyon félre a többiek megítélésével is. A másik lehetőség, hogy mindenki kbszttnagy hullámvasúton ül, és annyira hektikusan teljesít, akkora amplitudóval, hogy csak kapkodjuk a fejünket egyiktől a másikig. Mindenesetre a Barca és utánunk egyértelműen az Aalborg a legstabilabb pont, nincs mese. Ráadásul Nantes-ban is lettek közben pozitív esetek, úgyhogy nem utaznak Ukrajnában, természetesen.

11. Elverum

Simán kikaptak Párizsban, pedig reménykedtem valami értékelhetőbb teljesítményben, hát nem igazán hozták össze. Nyilván rendes esetben nem ez a szint nekik, de akkor is...Az ő következő meccsük egyelőre ki van írva, Flensburgba mennek, és rémlik valami közelmúltbeni jó eredményük onnan, a Flensi pedig megint kapott egy kieli zakót, szóval franc sem tudja, mi van itt.

2020. október 22., 20.45 - Flensburg vs Elverum (1)

10. Breszt

Egy fokkal, sőt, sokkal simábban kaptak ki Kielcében, mint amire előzetesen számítottam, persze nem volt reális semmilyen pontszerzés, de lehetett volna a meccs kicsit szorosabb. De tényleg. Most a még mindig hiányos Szegedet fogadják, hát csodálkoznék, ha otthon azért nem nyernének, egyedül Canellas nem lesz elég ehhez.

2020. október 22., 18.45 - Breszt vs Szeged (1)

9. Porto

Az a legszörnyűbb az egészben, hogy ennek a Portónak tényleg semmi köze a tavalyihoz, egyáltalán nem tűnnek annyira stabilnak, nincsenek meg azok az alapjátékaik, amikkel tavasszal és múlt ősszel hatalmasat mentek, Mitrevski, és gyakorlatilag ennyi. Van valami fizikum és védelem, de nincsenek ötletes támadások, nincs az a lendület, gondolom nekik kicsit bonyolultabb volt ez a helyzet, hiszen egyébként is tanulják még ennek a sportágnak a formaidőzítését, a sorozatait, az ütemét, és belecsapott egy ilyen fél évnyi nihil. Vagy csak ezzel próbálom megmagyarázni, hogy valami nem kerek. Majd kiderül rövidest. Főleg, hogy éppen Szkopjébe (vagy -ba) mennek, ahol ugye rendesen el lett páholva a Flensburg múlt héten. Hátö.

2020. október 22., 20.45 - Vardar vs Porto (1)

8. Vardar

Döbbenet, hogy ez a csapat nem tud leíródni, jó, mondjuk két BL-címmel nehéz is, ugye, de amennyiszer elsirattuk már a Vardart a nemzetközi mezőnyből, édesistenem...Nos, most ismét megvillantották, hogy miért kell ellenük százszor felkészülni minden egyes meccsre. Hát ezért. Van összesen egy soruk, de ha nekik megy, esetleg van kapusteljesítmény is mögöttük éppen, akkor azzal addig mennek, amíg be nem darálják az ellent. Az addig hibátlan Flensburgnak gyakorlatilag esélye sem volt. Ennyi ez. Ha elkapják az elejét, a Portónak is reszeltek, csak szólok.

2020. október 22., 20.45 - Vardar vs Porto (1)

7. PSG

A párizsi partizánok megszerezték első pontjaikat a BL-ben, és ami a legszebb, hogy ez tényleg így van, mégpedig az Elverum ellen. A héten kidőlt Nikola, bár szerintem ebből a PSG-ből úgy igazából nem hiányzik, de talán még rámcáfol egyszer. Kielcébe mennek, ez nekem egyértelműen hazai, a jelenlegi formákat tekintve, de meglátjuk. Eddig semmi Kölnre utaló nyomot nem véltünk felfedezni a párizsi csapat teljesítményében, bízunk benne, hogy ez így is maradhat ebben a kaotikus szezonban.

2020. október 22., 20.45 - Kielce vs PSG (1)

6. Flensburg

Igen, kicsit összerogytak a héten, és nem csak az én szememben, hiszen az eredményeikre tekintve csodásan nyomon követhető: nem elég a Vardar elleni cumi, vasárnap még a Kiel is lesimázta őket. Idén másodszor, és még csak október van. Szokott ilyesmi történni a németekkel ősszel, meglátjuk, meddig tart és mi lesz belőle. Most viszont az Elverum érkezik hozzájuk, muszáj behúzniuk az ilyeneket, nincs mese.

2020. október 22., 20.45 - Flensburg vs Elverum (1)

5. Aalborg

Egyszerűen kihagyhatatlanok az élmezőnyből, főleg a Nantes elleni simázás után. Ahogy az előző KP-ban írtam, nagyon felfelé tekintgetnek, már csak abban nem vagyok biztos, hogy a Nantes, az tényleg felfele-e? Sőt, most hátra is vágtam őket. De az Aalborg menetelhet tovább, bár a Kiel most akkora menetben van, hogy valószínűleg megtörik a dánok állandó pontszerzését. Szerintem. Landin.

2020. október 21., 18.45 - Aalborg vs Kiel (2)

4. Kiel

Hát igen, így kell visszatérni, mondta kedves Niklas, és védett egy ufónyit a Flensburg ellen. Akárhogy is, ez az Aalborg már egyáltalán nem az a csapat, amit bármelyik másik félvállról vehet, ráadásul volt is annyi botlásuk, hogy Jicha ezt rendesen lemeccselje fejben, igazán kíváncsi vagyok, mi lesz. Meg is nézem, azt hiszem, ha már nekünk úgysem lesz meccsünk a héten.

2020. október 21., 18.45 - Aalborg vs Kiel (2)

3. Kielce

Az első fordulós flensburgi szoros óta tán csak a Szeged elleni második félidőbe lehet belekötni, de abba meg minek. Pont összeállás van egy kellemes PSG-legyűréshez, nekik megy a szekér, a franciák viszont elég messze kerültek a saját maguktól elvárt szinttől, mikor, ha most nem? Egyébként jellemzően jó meccseket játszottak mindig egymás ellen, ha emlékeim nem csalnak, és nem szoktak nagyon. Kapuban simán eldőlhet ez a meccs.

2020. október 22., 20.45 - Kielce vs PSG (1)

1-2. Barca/Veszprém

Bízva abban, hogy ezt záros határidőn belül le tudjuk játszani, nem is csűröm egyelőre hátrébb ezt a kettest, mert kimagaslanak a mezőnyből, de rendesen. A Barca tíznapos karanténja után nálunk is felütötte fejét ez a szar, és nekem nagyon elegem van már az állandó mindenből, vízöntő vagyok abból a tankönyvbe illő fajtából, nehezen viselem a korlátozásokat, rühellem a kötöttségeket, utálom, ha nem utazhatok, nem járhatok meccsre, ilyesmik. Na, szóval most már tele a tököm, de tényleg, FCK COVID! Legalább lenne egyszerre túl rajta a komplett csapat, vagy mezőny, vagy mittudomén, de tényleg őszintén remélem, hogy nem húzódik el tavaszig ilyen szintű ad-hoc-jelleggel ez a szar, mert akkor nem lesz ennek sem vége. Az biztos.