KP2 - Hazai pontszerzésre áll a naptár

Ahogy írtam az előző KP-ban, a Szeged végül tényleg nem jutott el a BL-nyitányig, az ő meccsüket még ugyan elengedte az EHF, viszont előbb-utóbb nyilván az lesz a policy, hogy a kiírt fordulókat márpedig le kell játszani, hiszen tologatni sem lehet a végtelenségig a mérkőzéseket, ugye, mert annak fejetlenségbe fulladó befejezetlen szezon lenne a vége. Durva, de tényleg ennyit lehet csinálni, az van, hogy ha ifivel, akkor ifivel kell menni, mert sajnos itt most tényleg nincs mit tenni, vagy ez, vagy a semmi. Érdemes tehát bazira vigyázni, hogy a virnyák elkerülje a sportolókat, vagy ha már valaki benyalja, akkor az ad.1: minél előbb kiderüljön, ad.2: nagyon gyorsan ki legyen emelve, ergo ehhez bődületes mennyiségű tesztet kell elvégeztetni, szinte felfoghatatlan, hogy a kluboknak mennyivel kerül többe az élet a COVIDkurvaanyja alatt, gondoljatok csak bele.

Na de listázzunk, véreim! Túl sok meglepetés nem történt, talán csak a Porto szereplése volt kicsit csalódás számomra, remélem azért ők felhúzzák magukat egy fokkal jobbra...

16. Zágráb

Pont ennyit vártam tőlük, otthon -10 a Kiel ellen teljesen reális manapság, nálam ők a sereghajtók, egyértelműen. Persze sok a fiatalka, úgyhogy lehet ez még jobb, és valószínűleg lesz is, október vége, november eleje tájékán várok tőlük egy fellángolást, az pedig már csak Vorin fog múlni, hogy abba majd bele tudnak-e kapaszkodni, egyébként sem ezeket a meccseket kell hozniuk, nem biztos, hogy rossz az, ha korán túl vannak rajtunk. Veszprémbe érkeznek tehát csütörtökön, reménykedem a hasonló szintű vereségükben.

2020. szeptember 24., 18.45 - Telekom Veszprém vs Zágráb (1)

15. Celje

Előzetesen kívántam nekik egy pontot a hazai döntetlennel, de az sem jött össze, a balkáni régió két, hagyományaira és eredményeire igen büszke zászlóshajója évek óta folyamatosan hátul kullognak a sorban, de legalább kullognak. Más koncepcióval már régen beszántották volna őket, szóval még mindig ez a jobb felállás. Az Aalborg a mérkőzés túlnyomó részét abszolút a kezében tartotta, a szlovén fiatalkák egy faszipántos, félidőt megelőző hajrával át tudták venni a vezetést, majd kb. negyedórán át tartották is azt, de Jensen vezetésével visszafordították a dánkák, a money time-ot pedig már egészen lesimázták. Azt is tegyük hozzá gyorsan, hogy egy éppen csak értékelhető - aka kettes alá - kapusteljesítménnyel sárga szempontból ez nem vesztes meccs, de ezzel a 45 lövésből összesen 7 védéssel, hát, nehéz meccset nyerni. Ennyi bennem is elakad, de komolyan. Barcelona jön idegenben, sok gombóc nem terem.

2020. szeptember 24., 20.45 - Barcelona vs Celje (1)

14. Motor

Annak ellenére, hogy a Barcelonától öt góllal ki lehet kapni bárhol és bármikor, sajnos nem tudom egyértelműen előrébb pakolászni őket, hiszen egyrészt volt ott 8 gólos a különbség - az utolsó 10 percben, kiengedett Barca ellen jöttek csak vissza, pont, mint ellenünk a Nantes - másrészt pedig egészen leszűkült a mezőny idénre. De nem is ezt a meccset kell(ett volna) nyerniük, ugyanis a két csapat teljesen nyilvánvalóan más kávéház, hanem egy ilyet, mint amilyen most jön, ugyanis Aalborgba mennek. Ugyanakkor szerintem ehhez is kevesek lesznek.

2020. szeptember 23., 18.45 - Aalborg vs Motor (1)

13. Porto

Nekem elég nagy csalódás volt a Porto első meccse, hogy őszinte legyek, remélem összekapják magukat, de rögvest, mert ez ide nagyon kevés lesz. Olyan szinten zuhantak szét a második félidő közepén, hogy azt szörnyű volt nézni, főleg félig portugál szívvel, ugye, nem igazán szoktuk ezt meg tőlük az elmúlt másfél évben, és nem is akarnám. 20:17-ről lett 22:27 (!!!) tizenvalahány perc alatt, na ezt mondom, ez bizony szétesés, pedig addig tényleg kellemesen fordulatos meccs volt, innentől viszont egyértelmű volt minden. Nem hinném, hogy Borges kilépése okozhatta, remélem csak pillanatnyi elmezavar, semmi több, vagy még a közönség hiányát is el tudom képzelni, mert ők is elképesztő nagy támogatást kaptak a lelátóról, viszont muszáj voltam hátra csattintani őket a hazai vereségük fényében. Na de majd most, a Breszt ellen, pedig ez sem lesz egyszerű.

2020. szeptember 23., 20.45 - Porto vs Breszt (1)

12. Vardar

Ahogy a Zágráb ellen még azzal az egy sorukkal megfordították a SEHA-elődöntőt, úgy a Breszt most észnél volt, nem dőltek be a magicnek, és végül behúzták az egyértelműen nekik álló hazait. Szkopjébe visszatért a csapatkapitány, Stoilov, akit egyébként kifejezetten kamázok, és nem csak mert bazi jó beálló, hanem mert szeretem a hűséges élsportolókat, olyasmi érzést keltenek bennem, hogy van remény. Na de az az egy sor azért nem egyértelműen szar ám, fognak ők még meccse(ke)t nyerni, elég rápillantani azokra a gólszerzőkre, akik a második félidőben -4-ről hirtelen megfordították a meccset, soroljam a gólszerzőket kronológiai sorrendben? Ezt figyuzzátok: Vujin, Cupic, Kalarash, Cupic, Dibirov, Dissinger, hm, na milyen? Az Elverum érkezik hozzájuk, érdekes meccs lesz ez, de azért csak nyernek.

2020. szeptember 24., 20.45 - Vardar vs Elverum (1)

11. Nantes

Nem csak azért, mert egyébként a második félidőben szana-széjjel lettek verve, hanem mert annyira kifingottak a 35. perc környékén, hogy nyoma sem volt annak a két évvel ezelőtti Nantes-nak, akik BL-döntőt toltak, ugye. Persze nekik az első tétmeccsük volt, ez világos, annyira nem nagy baj, hogy pont mi voltunk azok, akik ebben az állapotukban találták otthon őket, meglátjuk, hogy tudnak-e jobbat. Vagy máshogyan. Ez mondjuk ki fog derülni Kielben, mert ha nem, akkor onnan nem csak 4 gombóccal jönnek haza, hanem sokkal többel, és az már nagyon abba az irányba mutat majd, hogy nekik idén a csoport végével lesz dolguk, nem az elejével.

2020. szeptember 24., 18.45 - Kiel vs Nantes (1)

10. Szeged

Nem nagyon tudom máshova tenni őket, jelen helyzetben, ugyanis a fél kezdő virnyákol, a Bombac/Bánhidi/Bodó trió nélkül elég nehéz egyáltalán elképzelni is ezt a Szegedet, de mintha még olyasmi is lenne, hogy Sostaric/Stepancic valamennyire sérültek, Mackósajt, Kasparek és kisRosta szintén nincsenek, hát nehéz ebben meglátni a pozitívumokat, de igyekszem. Az egyik például egyértelműen az, hogy valószínűleg tavasszal ők tuti talpon lesznek, a másik meg, hogy ilyen helyzetben minden különösebb teher nélkül lehet beilleszteni a fiatalkákat, példának okáért kisReát, Tóth Józsefet és Fekete Dánielt most ki is viszi Pastor Kielcébe, ahova 14 fős kerettel indult útnak a Pick Szeged. De reálisan nézve, Kielcében így elég meredek dolog lenne nyerni. A keretek majd itt jelennek meg nemsokára, ha minden igaz.

2020. szeptember 23., 18.45 - Kielce vs Pick Szeged (1)

9. Aalborg

Az Aalborg bizony ott folytatta, ahol lefújták az évet, és a tavalyi szeptemberi győzelem után már viszonylag simán nyertek Celjében, nincs sok okunk kételkedni abban, hogy hazai környezetben majd a Motor ellen is hasonlóképpen tesznek. Møllgaard érkezésével állt össze valami ott, szerintem, bár hogy őszinte legyek, túl sok Aalborg-meccset nem láttam, egyelőre, inkább csak összefoglalózom őket. Egyelőre. De idén eskü megnézem élőben, hehe.

2020. szeptember 23., 18.45 - Aalborg vs Celje (1)

8. Breszt

Valamelyest erősödtek, ez már biztos, persze a Vardar ismételt gyengülése is kellett a győzelemhez, de továbbra is látom a jóval kreatívabb és gyorsabb támadójátékot, plusz azt is, hogy kapuban az eddig mutatottnál sokkal jobbak lesznek. Most ezt tökéletesen alá tudom támasztani számokkal is, mert az EHF szerint a Breszt összes kapusa 0, azaz nulla százalékkal védett, annál pedig nem is olyan nehéz jobbnak lenni, ugye?

2020. szeptember 23., 20.45 - Porto vs Breszt (1)

7. Elverum

A másik ütőképesnek tűnő skandi csapat, ahol ráadásul elég szar kezdés után ugyan, de Máthé Dominik is egész pofás teljesítményt tolt Portóban, szintén hasít. Az ő szemszögükből is elég fontos lesz a következő fordulós Vardar elleni, felületes emlékeim szerint ugyanis regnáló BL-győztest otthonában még nem vertek el. Meglátjuk, hogy már megy-e nekik. Szerintem még nem, de ott lesznek szorosan, ettől függetlenül a portói győzelemmel kiérdemelték ezt a helyet, maximum elbukják Szkopjében.

2020. szeptember 24., 20.45 - Vardar vs Elverum (1)

6. Kielce

Szoros meccsen kaptak ki Flensburgban, sőt, elég sokáig vezettek is, többször is, de ezt már megszokhattuk, ők mindig ezt csinálják egymással. Nagyon régóta vannak hasonló szinten, mindig hatalmas meccseket tolnak, ez biztos most is így volt, de mondjuk sajnos nem láttuk. Legalábbis én nem, na. Ellenben a mai Kielce vs Szeged-meccset fogjuk, sok magyar reményt nem csepegtetnék, mert ilyen szinten azért nagy csodák nincsenek, de hátha elég lesz egy szoros meccsre.

2020. szeptember 23., 18.45 - Kielce vs Pick Szeged (1)

5. Flensburg

Nagyon hullámzott az a meccs a live ticker szerint, és hát a Flensi ült jobbkor jobban, kb. ennyi lehetett ez, most viszont Párizsba mennek sötétbe tapogatózni, hiszen őket egyáltalán nem láthattuk eddig, ugye, még annyira sem, mint a németkéket. Az mindenképpen biztató, ahogy be tudták húzni ezt a baromi nehéz első meccset, ezért egyelőre beraktam őket ide Köln kapujába, aztán meglátjuk, mennyire veszik komolyan az őszt.

2020. szeptember 23., 20.45 - PSG vs Flensburg (1)

4. PSG

Franc se tudja, mit gondoljak róluk pontosan, pedig elég kíváncsi vagyok, de ugye ők még a bajnokságot sem kezdték el, majd most talán okosabbak leszünk. Hivatalosan nyerniük kéne.

2020. szeptember 23., 20.45 - PSG vs Flensburg (1)

3. Veszprém

A mi bajnokink is elmaradt a héten, szerencsére nem miattunk mondjuk, így hát lesz meccs csütörtökön, Veszprémben. Az egészen valószínű, hogy nyerünk, azt pedig direkt külön szeretném kérni, hogy a lehető legtöbb góllal tegyük ezt, pont a tavalyi év mutatta meg remekül, mennyit számíthat akár a gólkülönbségünk is ilyen kaotikus időkben, hát akkor tegyük közé az annyit, amennyi valóban van közte. Micsoda problémáim vannak, igaz? Remélek még egy csomó mindent amúgy, ha sikerül, írok LA. De nyerünk, ez tuti.

2020. szeptember 24., 18.45 - Telekom Veszprém vs Zágráb (1)

2. Barcelona

Ahogy az összes nagy, úgy ők is elég stabilak voltak a nyitányukon, jó, persze ezen a szinten már nem Ukrajnában szoktak ők botladozni, csak Löwenben. Nagyon erős ez a keret ránézésre, és meccsnézés után is elég erős maradt, úgyhogy maradnak is, mert nem a Celje fogja őket kicsinálni a Palauban, annyi szent. A lényeges dolgok majd a három nagy között fognak eldőlni szépen egy minitabellában, szerintem.

2020. szeptember 24., 20.45 - Barcelona vs Celje (1)

1. Kiel

Ők kicsit még meg is ijsztenek, mint mindig, amikor csak ennyien vannak, és így veretnek. Az eleje változatlan tehát, otthon a Nantes sem fog sok problémát okozni Jicháéknak, ez tuti ezer, ők is várnak még egy rendes ellenfélre.

2020. szeptember 24., 18.45 - Kiel vs Nantes (1)