KP9 - Húzzuk meg a végét!

Elmondani is nehéz, mennyire, de mennyire szívesebben írnék most sportturistát, mint kápét, de ez jutott, miután mostanság mindenki furfangos módon kihúzza magát. Na jó, ezt is szeretem ám. Háhh, mivel eszembe jutott, valamikor tuti sportturistázni is fogunk, hiszen új desztinációként megjött Oporto, ahogy portugálul hívják, juhéjjj, mindig szeretünk odalátogatni. Igen, még akkor is, ha az eddigiek alapján necces meccs lesz. Sajnos most csupán maximum 1-2 gondolatos KP-ra futja, ugyanis péntek van, és ma már a Kielce is megérkezik kis városunkba, szóval:

"Ez itt a Hatosfal KP, azaz Kraft Platzierung, ami ugye lényegében egy Power Ranking, de mégsem hívhatjuk annak, mert az a fogalom már egy másik sportághoz kötődik, meg egyébként is: hogy nézne már ki? A lista alapvetően a csapatok pillanatnyi formáját hivatott bemutatni, szerkesztésének hagyományos módja pedig, hogy a blog belső levelezőlistáján felsorakoztatott erősen szubjektív vélemények alapján az aktuális posztíró úgy állítja össze, ahogy azt gondolja."

16. Breszt

Nem lököm még mélybe őket, még ha tuti kiesők is, de azért toltak egy jó félidőt az arénába, ennyit érdemelnek érte. Ráadásul megy hozzájuk a Vardar, nem lennék szomorú, ha kiszakadna belőlük némi fehérorosz frusztráció, ami szkopjei pontvesztést eredményezne, volt már ilyesmire példa a történelemben. És most is benne van. Meg az x is.

2019. november 23., 17.30 - Breszt vs Vardar (x)

15. Dinamo Bukarest

Cöcö, Kristianstadban bezony nyerni kellett volna, csak úgy azért, mert na, de aztán javítottak a Medvegyi ellen. Egyébként nekik már mindegy is mindegyik meccs, megnyerték a csoportjukat. A Plock és Gudme harca érdekes lesz majd, holnap délután össze is csapnak Lengyelországban, hogy aztán az utolsó forduló pikáns párosításaival (Vranjes vs Xavi, GOG vs Bukarest) eldöntsék, hogy mi van.

14. Bidasoa

Ők is hozták, amit kellett, nyertek Finnországban, holnap pedig csoportrangadó Baszkországban. Minden arra mutat, hogy behúzzák a C-t, mögöttük viszont rendesen megy a könyöklés a Sporting és a Sävehof között, sőt, matek szerint amúgy még a Sporting is odaérhet, de ahhoz nyernie kell a hátralévő két meccset. A polipképességem szerint bazi nagy meccs lesz az az utolsó fordulós Sporting vs Sävehof, hiszen ha minden papír szerint alakul, akkor a portugálkáknak konkrétan nyerniük kell otthon, a svédeknek lenne ugyanis jó a döntetlen. Meglátjuk. Portugál tj esetén egyébként megismétlődne a tavalyi egyenes kieséses, Bukarest vs Sporting. Vá.

2019. november 23., 16.00 - Bidasoa vs Sporting (1)

13. Celje

Nem azt mondom, hogy ismét komolyan számolni kell velük, és hogy reszkess, Szeged, de az ő szintjükön most egyet léptek előre, az biztos. Ez a Zágráb vs Celje party mindig iszonyúan szoros szokott lenni, hát most végre nem volt az. Örülök neki. Hacsak nem szakadnak össze nagyon csúnyán tavaszra, meglesz a továbbjutás. Végre.

2019. november 24., 17.00 - Celje vs Szeged (2)

12. Zaporozsije

Muszáj őket idehúzni, amekkorát játszottak Kielben, az megérdemli most ezt a helyet. Szegénykéim, megdolgoztak azért a pontért rendesen.

2019. november 20., 19.00 - Kiel vs Zapor 32:32

11. Aalborg

Stagnálnak itt egy ideje, és most sem néz ki nekik a Flensburggal a helycsere (mármint a tabellán), úgyhogy hagyom is őket. A PSG jön vendégségbe.

2019. november 24., 16.50 - Aalborg vs PSG (2)

10. Flensburg

Egyébként két szoros meccset toltak le a Párizzsal, de ennyiért még sosem adtak pontot. Ezt érzik is. Mennek a napfényes Barcelonába, hát, necces, hogy ott sem terem sok babér most. Pedig nagyon kéne a pötty, mert szarul mutatnak itt hátul.

2019. november 23., 20.00 - Barca vs Flensburg (1)

9. Vardar

A Kielce szépen állva hagyta őket a második meccsen, sanszuk nem volt gyakorlatilag, meglátjuk, hogy kidurrantak-e, vagy csak erőt gyűjtenek tavaszra. Náluk sosem lehet tudni, de jelzést azért pont ebből a breszti meccsből bizony fogunk kapni. Aztán majd jövő héten merengünk ezen több karakterben.

2019. november 23., 17.30 - Breszt vs Vardar (x)

8. Porto

Jó ez a Porto, ebben már megállapodtunk, de folyamatosan bukják a hazai végjátékokat. Túlzottan nem megyek bele a bírózásba, pedig tele a tököm a kieli csodával, de látni kell azt is, hogy a portugálkák nem tanulták még meg minden esetben _megnyerni_ a nekik álló, szoros meccseket: Zapor, Pite elleni hazai döntetlen, és a Kiel elleni szopacs, csomó otromba hibával az utolsó két percben. Remélem ez tavasz elejéig azért így marad, aztán majd szurkolok nekik nagyon, megígérem. Most Montpellier, lehet villantani.

2019. november 23., 17.15 - Montpellier vs Porto (x)

7. Kiel

Az elmúlt hetek alapján csak mormogok, hogy miért nem most kell játszanunk velük, nyilván nem ennyire egyértelmű ez sem, de hogy most mélypont, sőt mély-hetek vannak Jicháéknál, az világos. Nem baj, szórják csak a pontjaikat, legalább nyitott kérdés marad a csoportelsőség tavaszra. Ami igazán remek volna.

2019. november 20., 19.00 - Kiel vs Zapor 32:32

6. Veszprém

Tudom, hogy nyertünk, de a Kielce is, és a Vardart egy fokkal erősebb ellenfélnek érzem, szóval most mi jövünk hátrébb, de ezen holnap tudunk változtatni, haha. És fogunk is. Kicsit megfogyatkozva ugyan, de azért viszonylag stabil fordulaton toljuk már október eleje óta, ebbe csak a Kielce elleni csúnyázott bele, de igazából az is csak azért dühít ennyire, mert nyerhető meccset adtunk oda. Hajlandó vagyok elfelejteni az egészet, ha holnap úgy nyerünk, ahogy szeretném. Nem kiélezett végjátékban, nem szerencsés szituban, hanem egyértelműen. De erről még csacsogok ma.

2019. november 23., 17.30 - Veszprém vs Kielce (1)

5. Kielce

Elrendezték szépen a Vardart, lendületben vannak, de nem baj, törnünk kell rajtuk egy hangosat. KisDusira figyelni kell, nincs mese, az lesz a mérkőzés kulcsa.

2019. november 23., 17.30 - Veszprém vs Kielce (1)

4. Montpellier

Stabilan verték két meccsen az ukránokat, pedig a kieli meccs óta tudjuk, hogy nem is olyan egyszerű az. A Porto már érdekesebb lehet, bár a Pitének remek a hazai pályája, nem hinném, hogy elvéreznek. Azért nem bánnék egy ismételt döntetlent, hehe, az most nagyon adná, na.

2019. november 23., 17.15 - Montpellier vs Porto (x)

3. Pick Szeged

Annyira nem győzött meg ez most, kis zavart érzek az erőben, de végülis nyertek, idegenben, azért pedig pontokat adnak. Ez a celjei túra megfelelő lesz arra, hogy oda is csapjanak.

2019. november 24., 17.00 - Celje vs Szeged (2)

1-2. PSG/Barca

Hát ezt már csak így, mindenki döntse el maga.