No more sorcsere, plíz!

Annak ellenére sem kezdtem el cerkát rágcsálni izgalmamban, hogy párhuzamosan a továbbra is gyalázatos Kolstad kielcei vendégjátékával néztem a Zágráb vs PSG-t, pedig hát, na, mostansáág mindenkinek komfortzónán kívüli lehet egy zágrábi meccs. Az tuti. Viszont ők most beelőzték a Szegedet, ami pedig azt jelenti, hogy ha maradnak a papírformák az utolsó fordulóban, a Kiel nyer otthon a Zágráb ellen (bár lassan franc sem tudja, mi a papír, haha) és a PSG is megveri a Szegedet, akkor a B3 (Magdeburg vagy Veszprém) első ellenfele nem a Zágráb, hanem a Szeged lehet. Váó. Na tessék.

Nade ne szaladjunk ennyire előre, mert itt ez a meccs, ami megy a tévében, megy a fúvós zenekar, az állandó mikrofonozás, állé, állé, Monpölié. Kurvameredek az a lelátó, azonnal beugrottak az emlékek.

Gyönyörű akcióval kezdett vezetni a Montpellier, de Remili egy jó védekezés, védés után először kiegyenlített, majd át is vette a vezetést, sőt, utána kiosztott egy no look asszisztot Fabregasnak is, ergo mindhárom gólban súlyos szerepet vállalt. Vailupau és Descat szélsőkkel, Fabregasszal beállóban, Elderaa B2, Yahía J2, Remili középen és Corrales a kapuban kezdett Telekom-mezben, és egészen komoly Remili-showt nézhettünk a meccs első szakaszában, ennek megfelelően viszonylag gyorsan kialakítottunk 2-3 gólos előnyt, aminek örültem nagyon. Corralest is meg kell dícsérni a mérkőzés elejéért (33%), szerencsére Desbonnet (11%) viszont nem nagyon ért bele semmibe, minden pontosan úgy alakult tehát, ahogyan reméltem. Egyáltalán nem éreztem semmilyen meccsdrukkot vagy ilyesmit, amit ugyan kicsit furcsálltam, mert rnyósabb vagyok ennél, de miután láttam a múlt heti Plock elleni meccsüket, volt mitől nyugodtnak lennem. És az első 15 perc után azt kell mondjam, jók voltak a megérzéseim. Fasza védelem, kreatív és változatos Remili támadások, stabil kapu, mi kell még? 7:11.

A közepére befutkosásaik viszont működtek, Skube is, Porte is, Monte is hajlamos volt sikeresen bekígyózni a hármasvédőink környékére, sőt, szélsőbefutásból is eredményesek voltak a hazaiak, így közelebb férkőzött a Pite. Kicsit elkezdtünk könnyelműsködni a remek első negyedóra után, hát szerintem azért nem kéne. Jó?

A balkezes oldal nagyot hasít nálunk a tavasszal, igen, épp most fejtegetik a kommentátorállásban is, és érkezett is Sandell, aki gyorsan jó lendületből be is verte keményen. Na végre. Pechmalbek is pályára került, remélem maradnak is a cserék kicsit, bele kell ma férjen. Dragan gyakorlatilag le is védekezte a Montpellier komplett keresztjét, de Mikita sajnos kihagyta a ziccert, mert besasszézott, úristen. Ezt nem szabad, ezt TILOS! Koszorotov is, Casado is megérkezett, némiképpen körülményessé is vált a támadásunk sajnos, elszedték Pechmalbek elől a bejátszást, és ismét két gólra zárkóztak fel mögénk. Nyugodtabb voltam a 3-5-nél, na. Sandell töri meg góllal a szarakodást, aztán pedig róla kapunk hetest, amikor Skube Konan zárását kihasználva elakadt benne. Sajnos elég sok gólt kapunk a jobb2-nk kifelé kerüléséből, ami aggaszt, és az sem tetszett, ahogyan feljött, egyenlített és átvette a vezetést a Montpellier, két perc alatt. Baszki.

Casado sajnos nagyon gyatra, most már tartósan, de azért ne menjen már rá a meccsünk, ha kérhetem! Pont van még irányítónk a padon, akár francia is, csak mondom. Nem értem, miért nem nyúltunk bele ebbe, de komolyan? A Montpellier 18:17-es vezetésével vonultak pihenni a csapatok, amit nem láttunk jönni, hiszen összesen 1 percet vezettek az első félidőben. Hát nem örülök. Megint megy a padon a mozizás. És Corrales (23%) is elfogyott kicsit a félidő végére (bár egy ziccert gyorsan még megfogott), de sem a védelem előtte, és sem a támadás a cserékkel messze nem volt azon a szinten, amelyen kezdtük ezt a meccset.

Visszajött a kezdő, maradt Corrales, és Yahía átlövésével kiegyenlítettünk, de Porte átlövése is utat talált, maradtak ők lépéselőnyben. Egyiptomi összjáték után Elderaa is betalál, de ki kellene védekeznünk végre egy hazai támadást, hogy visszavehessük a vezetést, biza, és Corrales megfogta az átlövést, mehettünk, és Remili be is vágta, na végre. Aztán a védekezésünk is szorosabb lett így, visszaállt a világ rendje, de felejtsük már el a sorcserét, könyörgöm. Régen mindenki játszhatott minden másik pajtikájával, most miért vannak sorokba szorítva ezek a szegínyek? Sosem értettem, de elsősorban nem is nekem kell.

Yahía ötödik góljával ismét háromra növeltük előnyünket, védekzünk, van védés, és gólt lövünk. Csodálatos hullámzást produkálunk ismét, egy meccsen belül, jézusom. Na de, nyerjük meg ezt ma, ez az alap. Remili mai játéka egy csoda, azért az nagyon stabil, amit ő mutat, és hogy Yahía is felnőtt hozzá támadásban, az több, mint optimális. És Corrales is visszajött meccsbe, ziccereket védett, átlövéseket, szépen visszatornázta a %-át 30 fölé, nem véletlenül kell a védelem, ugye. Jensen azért gyorsan kipiszkált egy cseles hetest, Descat pedig bevágta a másik oldalon, 50. percben 25:31. Na azért ám.

Jött Andriska, Mahé, de nem sorcseréltünk, szépen lemenedzseltük a második félidőt a végén már Canayer (aki ellen lehet, hogy most játszottunk utoljára meccset, brühühü) fiatalkái ellen, valahogy így is kell ezt. Nem mondom, hogy nem húztam fel magam az első félidő végén, de igazából előzetesen sem, és menet közben sem éreztem veszélyben ezt a győzelmet, és bizony nem is kellett. Azért nagy blama lett volna szorosan maradni Montpellierben, Jensen hetesvédéssel és kipattanóval búcsúzott a mérkőzéstől, pöpec.

31:37 a vége, kétszer kellett beleállni ebbe, és valahogy fel kell húzni a cseréket az ősz eleji szintjükre, de amúgy rendben volt ez a mai, többnyire. Továbbra is piszkálja a csőröm a kérdés: melyik lenne a jobb? Egy Szeged/Aalborg-út Kölnért, vagy sok pihi majd PSG elleni negyeddöntő április végén, május elején. Melyik?