After Celje

Nem fogom végigtolni a meccselemzést, nem is nagyon szükséges szerintem egy ilyen meccs után, amikor panaszra túl sok okunk ismét nem lehet, inkább csak kitérnék néhány dologra, ami mostanában tök jó.

Például, hogy Biosca kezdett a kapuban, jó, mint számomra kicsit később kiderült, Corrales hirtelen sérülésecskéje is kellett ehhez, de most legalább kapott egy majdnem egész meccset Nacho, amit egyrészt nagyon megérdemelt, másrészt pedig kellett is végre. Hogy érezzük, milyen az, amikor két stabil kapusunk is lehet. Sőt, a második félidő második felében világosan kiderül, hogy igazából három. Jeah. Nacho az első félidőt hozta le több, mint szépen, 44%-on, Beni pedig a beállítása után dobott 46%-t, annak ellenére, hogy végül 31 gólt azért csak kaptunk. Annyira szeretném, ha június elejéig három egészséges, elégedett és stabil átlagot hozni képes kapusunk lenne, hogy azt elmondani sem tudom. Nem emlékszem, hogy mikor volt nekünk utoljára olyanunk, télleg, mikor? Na jó, elég duóban gondolkodni, ennyi engedményt teszek, de akinek eszébe jut valami, az magába ne tartsa! Köszi!


...azért ez így nagyon rendben van, nem igaz?

Ha a góljaink számából nem lenne egyértelmű, szögezzük le külön is, hogy a támadó-potenciálunkkal jelenleg az égvilágon semmi gond nincs. Igazából szezon eleje óta - kivéve GOG, meg a Pite-meccs egy része - rég nem látott, stabil átlövőteljesítményünk van - helló, Koszorotov, üdvözlégy Veszprémben - Sandell hozza, amit ráosztanak, mondjuk csak meg kéne tanítani valahogy védekezni is, nem olyan bonyolult az, és most kaptak időt is rendesen az "új" fiúk tegnap. Remili zsenije nem ezeken a meccseken látszódik, ő majd jövő csütörtökön kell nagyon, Yahía is jól kezdte tegnap, de azért volt néhány szitu, amit megint mintha berögződések mentén adna le ajtó-ablakból a beállónak. Elderaa hiányában végre Liget is odafér néha a mézescsöblekhez, és miután rendre el is vállalja és be is vágja ezeket, lassan tényleg muszáj lenne támadásban is komolyan számolni vele. Annyira szeretném, de tényleg. Ezt kérném a jézuskától, idénre, mert Berkel kurvadrága és amúgy sem férne el, eskü jó leszek, de hadd támadjon már többet, amikor átlőni is tud! Értem én, hogy kinőtte magát a védekezésünk alappillérévé, amit nagyon stabilan tud is hozni, de hogy lőni is tud, ha kell, azt most megint két egymást követő meccsen bizonyította be. Szóval az a kellemes problémánk akadt, hogy mint égen a csillag, annyi kintről veszélyes átlövőnk lett kb. fél év alatt, muszáj lenne mindet tűzben tartani.

Kb. ez a helyzet középen is, Casado, Remili, Mahé és Eldeera, mindannyian faszán meg tudják oldani az irányítást, illetve akárhogy is nézem, a külső három poszt idén példátlanul kombinatív, rengeteg összeállítást és lehetőséget hordoz magában, és egyelőre szerintem egészen jó arányban használjuk is ezeket. Ennél a keretnél látjuk talán először, hogy tényleg van olyan mély és minőségi, hogy egy-egy ember - legyen az akár kezdő is - kiesése esetén nem kell a kardunkba dőlni rögvest.

Beállóban a mezőny legerősebbje vagyunk, ez számomra egyértelmű, ráadásul mindenki védekezni is tud, Fabregas és Pechmalbek örök szerződést kellene kapjanak, Andriska pedig csak azért nem, mert neki amíg akar maradni, addig már van. Szélen szintén borzasztó erősek vagyunk, Gasi ugyan kihagyta még a Celje elleni szokásos néhányat az elején, de aztán hat gólig jutott, Descat és Elisson pedig 4/4, azt hiszem szélekről 14 gól igazából elég kell legyen akár mindig is.

Jövő héten viszont igazi erőfelmérő jön, nyilván a Barca nyerni szeretne majd itt, ezzel együtt kell tudnunk megverni most őket.

Hajrá Veszprém!

A fotót innen nyúltam, köszi!