Munkás hetek jönnek

...majd lesz új KP-lead is, valamikor, de most éppen stílszerű, hehe...

A tavalyi szezonhoz hasonlóan idén is a párizsi sztárcsapattal nyitjuk meg a bajnokok ligája küzdelmeinket, ha nagyon röviden szeretném összefoglalni, hogy mi az, amit ma látni óhajtok, akkor azt mondanám: éppen az, amit tavaly, hehe. Olvassátok vissza micsoda meccs volt, jesszusom, egy ilyen ma is de jó lenne. És mivel már baromi késő van, ráadásul egész délelőtt nem volt sem oldal, sem admin, csütörtök lévén dolgozni is kellett, igazából meg is elégedhetnénk ennyivel. Csomó mindent leírtam a KP-ban is, persze nem maradéktalanul, de az is egy jó kiinduláspont lehet.

Annyi bizonyos, hogy Párizsban rég nem látott jövés-menést mutatott a nyár, MH nem is tudom, hány év után hagyta el a csapatot, mondjuk ő már tavasz végén sem nagyon volt. Kapuban is kicserélődtek, hát, ott gyengébbek szerintem nem lettek, nekem Palicka régi liblingem, tartok tőle kicsit, maradjunk annyiban, de remélem feleslegesen aggódom, meglátjuk. Kulcskérdés lesz, hogyan tudjuk levédekezni Steins alacsony súlypontú mozgását, bízom benne, hogy Blaginál klasszisokkal jobban fogja ezt megoldalni Pechmalbec, aki elég sokat játszott már ellene a francia bajnokságban, ugye. Valamint én Andriskában is látom azt a jóval rugalmasabban, alacsonyabban védekező hármast, ami ehhez a melóhoz kell.

Mert ugye a Kristopans, Steins, Syprzak-trió a Karabatic Co.-val kiegészítve elég régóta játszik már együtt ahhoz, hogy alapjátékaik, és bazi jó páros, hármas-kapcsolataik legyenek, a szélsőik pedig továbbra is meglehetősen stabilak, nem fognak zavarba jönni, ha ziccerbe kerülhetnek. A védekezésük és a kapus közötti összhang hiányában kicsit bízom, nem feltétlen egyszerű dolog egyszerre két kapust lecserélni a mai gyors kézilabdázásban, de mondom, Palicka sajnos képes extrára magától is, ha bénázik a fal.

Magunkkal kapcsolatban annyit, hogy ugyan szép előszezont futottunk, de ennek az égvilágon semmi jelentősége, ezt mindig fontosnak tartom kihangsúlyozni, ma kezdődik el az igazi szezon. Továbbra is hiányolom némiképp a megfelelő számú átlövéseket, Yahía ismét beleállt a felkészülésbe, de most jön csak a lényeg, ráadásul akkor is egyedül ő van klasszik átlövőnk, ha 8/8-at lő ma. Mondjuk akkor nagyon elégedett leszek a támadásával, ezt megígérem, de a védekezését is összébb kellene kapja. Ilicben még nem látom a tényezőt, remélem azért már ősszel is rámcáfol, de az egy felettébb lyukas posztunk, egyelőre sajnos. Ballövőben Lauge és Petár eddig hozta, amit kell, annak ellenére, hogy itt is klasszikus nélkül maradtunk, miután Ligetet gyakorlatilag kivettük a támadásainkból. Amivel én szintén nem tudok azonosulni, de persze nem én tartom az edzéseket, nem én látom az edzésmunkáját, stb... Látatlanban azt mondom, hogy őt mindenképpen fel kellene hoznunk arra a szintre, amin tavaly ilyenkor hesszölt, abszolút megbízhatóan támadott meccsenként 10-20 perceket, miközben lőtt is 2-4 gólt. Nem feltétlen várnék én tőle többet, ugyanakkor ezt mindenképpen.

A védekezésről még annyit, hogy a tavalyi szezon végébe bennhagytunk egy csomó, menet közben már működőképesnek tűnt dolgot, ilyen volt például Mahé kettes védekezése is, én biztosan elővenném azt most. Beállóban és széleken elképesztően kiegyensúlyozottak vagyunk, vitán felül hatalmas előrelépés történt mindkét poszton úgy, hogy igazából nem azok voltak a gyenge pontjaink. Mikita és az izlandi srác is abszolút hozza az elvárhatót, támadásban és védekezésben is stabil pontok, miközben Marguctól és Manutól is sokat várok, előbbi sokat szívott az Achillesével, de reméljük mostanra tényleg megoldódott. Kényes poszt nálunk a kapu, régóta pofázom, hogy kellene egy stabil minimum, simán elcserélném az 50%-os meccseinkre, bízom benne, hogy idén, egy fokkal stabilabb fal mögött ez is megvalósul.

Futkosós, nyomokban védekezést tartalmazó, sokgólos meccsre számítok, csodálkoznék rajta, ha a BL-nyitó meccsen bármelyik csapatnak is tökéletes, hatvan perces védelme lenne. Amit viszont nagyon szeretnék látni, az az, hogy a kiküszöbölhető hibáinkat kiszedjük a játékunkból, de ha mégis hibázunk támadásban, seper vissza mindenki, mert azt a lézengést, amit tegnap a második félidő bizonyos szakaszaiban Szegeden előadtak, azt nagyon nem szeretném magunktól, SOHA.

Amit még nagyon szeretnék, az az, hogy a padunk időben és megfelelően reagáljon mindenre, vagy ha nem reagálni kell, hanem mondjuk irányítani a meccset, akkor se fagyjunk le, és szarjunk be. Ha ezt produkálni tudjuk, akkor én nagyjából olyan eredményt várok, mint tavaly: 2-4 gólos győzelmet, mindkét oldalon 30 lőtt gól feletti eredménnyel.

A szurkolásról annyit, hogy bár nagyon szezon eleje van, tegyük rendesen oda magunkat, nincs kedvem sopánkodni azon, hogy menet közben párgólos hátrányban már kuss van, mert nem bírom ezt az örvendezős szurkolást. Ordítsuk végig, nekem mondjuk nem lesz nehéz kiadni magamból az iskolakezdést kísérő felgyülemlett feszkót, már persze akkor, ha lesz akkora szerencsém, hogy ma lelátózhatom.

Hajrá Veszprém!