Egy félidő nem elég!

A tegnapi, szájhagyomány útján terjedő piros füstös sorfalállás az érkező csapatbusznak bazi jól sült el, kitettem az élőzés utáni videót, bízzunk benne, hogy ez egy pluszt adhat pont jókor. A közvetlenül meccs előtti hangversenyt idén a Kielce nyerte, a mieink akkor már a szektorfoglalást intézték, valószínűleg, hát nem mondom, hogy örültünk kinn, de igazából a hangulatomon dobott még így is. Legalábbis csinált egy kurvanagy gombócot a gyomromba. Elképesztő hőség van amúgy Kölnben, a mediterrán Köln (2019-es, asszem) lufasz nem volt ehhez képest, rendesen napszúrást kaptam az élőzés alatt, szerintem.

A sajtóshely szokásos módon a kielceiek mellett van, de ezt már megszoktuk, viszont most a meccs előtti Mosonyis hangulatcsinálásnál úgy tűnt, végre az alsó szektorok is szurkolni fognak, úgy viszont már elég jók lehetünk összességében. Itt egyébként minden alkalommal csodás fény és hang van, az elődöntő előtti kisebb show is parádés volt, szinte végig bizseregtem az egészet. Ehhez nagyon értenek a németek, és most már azt is tudjuk, hogy 2026-ig mindig itt lesz FF, remélem sokszor látjuk még. Az eseményt övező fesztiválhangulatot nem lehet nem imádni, amikben itt emberek felvonulnak, az egy külön posztot megérne, mondjuk szegény zebraoverálos csávókat ma nagyon sajnáltam, biztos, hogy besültek abba a szarba.

A bevonulásnál egészen jól hallatszott az Építők, pedig az minimum a 3. hang volt az Arénában, jó lesz ez, egyre jobban ezt érzem. Csak ne lennék olyan éhes, de hát ilyenkor nincs idő ilyesmire. Szerencsére Szandruff mellé osztottak be, úgyhogy bármi lesz, legalább itt leszünk egymásnak, ez a mi idei szezonunk jutalomjátéka, így kell felfogni. És bármi is történt, a csapaté is. Jól szokott menni nekünk a Kielce ellen, miért lenne most máshogy?

Corrales a kapuban, mezőnyben pedig a szokásos kezdőnkkel álltunk bele a meccsbe, Yahía ÁTLÖVÉSÉVEL kezdtünk vezetni, majd egy véleményes belemenést engedtek el a dánok, ami után ismét az egyiptomi tudott begyalogolni. Liget kapott kétpercet egy ütközésért, és emberelőnyben dupla kínaival jöttek, majd Wolff védései (Blagi, baszki) után átvették a vezetést is. Szépen lehúztuk Strleknek, benn van, majd Corrales védett szépet, de a kipattanót a sárgák szerezték meg. 7. perc 4:4.

Moryto hetesével ismét vezettek, de aztán Mahé, majd Strlek góljaival és közben egy Karacic-lövés kivédésével gyorsan visszafordítottuk az állást, sőt, a meccsen először el is tudtunk menni két góllal Mahé átlövésével. Aztán Corrales percei következtek, édesistenem, bárcsak megmaradna ez végig. Hát hogy a dánok hogyan zavarodtak meg annyira, hogy az ottsevoltam-fejű Yahíának osszanak ki kétpercet az amúgy semmire, az megint egy jó kérdés, pedig esküszöm, nekem nincs sok bajom velük, de egy ilyenbe azért bele is zavarodhatnak. Hát ez így is lett, most ezt végül ki is jelenthetjük. Végül levideózták, nyilván vissza nem vonták, megkapta Blagi. 12. perc, 7:6.

Na, itt is van, Andriska kitolása a vonalról sem volt az, nálam, de remélem ennyi, és jobban nem szakadnak össze. Jött Petár, a Kielce-szaki, és be is vitte, továbbra is nálunk az előny. Csodás látni, ahogy kispad minden egyes történéssel együtt él, 12 piros ember ugrik fel egyszerre minden veszprémi gólnál, iszonyú jó látni az ilyet, Cupara különösen nagy motivátor ma, ahogy nézem. Alex annyit nyifog, amennyit egy megyei női csapat összesen (elnézést tőlük), és teljes ámokfutásba kezdett, már azért is a bíróknak pofázott összekulcsot kézzel, mert nem tudta elcsenni Mahétól a labdát, elképesztő. Tényleg nem is értem, mit művel és miért, szokott ő Gobbi Hildázni, de ez, amit most nyomat, az hihetetlen. Nem tudom, mennyi látszik ebből a közvetítésben, és azt sem, hogy miért nem szól rá valaki.

Mi viszont ebből az őrületből szemmel láthatóan jól jöttünk ki, Rodri extra eddig, (mondjuk amióta leírtam, azóta nem védett) Petar és Yahía pedig hozzák a jobbik teljesítményüket. A Kielce jött a kétbeállóval, ezt gyakorolták a kupadöntőn Plock ellen, és kaptunk is belőle elég gólt beállóból. Viszont szereztünk egy labdát, és Makita begurította az üreskapust, miközben azért kicsit bántották. A második lengyel kínai a kapufán csattant, húúú, de jó, jöhettünk is belőle, nem kellenek a szép gólok, nekünk csak eggyel több kell. Makita megbosszulta kicsit az előző szitut, ki is csapták két percre, de dúlt-fúlt, Gulyinak kellett helyre tennie a fejét, hogy aztán miután látszólag lenyugodott, megpuszilta a feje búbját. Cuki jelenet volt, de azért azt nem állítom, nagyon megnyugodott volna a spanyol, na mindegy, jót fog tenni a szünet. És remélem a játékának is. Petár bevágta az időkérésünk után, ami már háromgólos előnyt jelentett, de aztán Talant időkéréséből ők is lőttek még, és mivel az amúgy egész gyorsan lereagált üreskapus mégsem ért be időben, így maradt a két gól félidőre. 18:16

Összességében egészen kemény, elég magas színvonalú félidőn vagyunk túl, helyenként parádés megoldásokkal, talán csak a jv-k zavarodtak kicsit bele, de ha ugyanennyivel vezetünk a végén, én megbocsájtom. A szurkolás egyébként nagyon komoly, az alsó szektoros szurkolással nagyot léptünk előre, ezt innen lentről megerősítem. Ezt kell tovább és nyugodtnak kell maradni. Corrales 38%-a maradjon meg mindenképpen, ha kérhetem, anélkül nehéz lesz.

Kielcei kezdéssel indul a második félidő, és a kisebbik Dusi köszönt be elsőként góllal, Wolff visszajött a sárga kapuba, de más változást nem igen látok. Yahía hatalmas kapufája után ismét a kisebbik Dusi volt eredményes, elég gyorsan kiegyenlítettek, és Mahé kihagyott hetese után a vezetésért támadhattak. És támadtak is, ráadásul ezen a ponton elvesztettük Blagit, akit kipirosoztak, pedig ha valaki, szerintem inkább Yahía lehetett, de mondjuk vele most nagyobbat vesztettünk volna talán. Remélem nem csúszunk ettől össze.

Lauge csinálta meg frankón magának emberhátrányból, hogy aztán mellépattintsa sajnos, és hosszú idő után ismét a Kielce vezetett, sőt, egy rossz bejátszás után a kettőért jöttek. Nem a mi perceink, egy hatalmas kapufa utáni kipattanót ugyan hatalmas repüléssel leszedte Sipi, de aztán a nagyon takart Strleknek passzolta volna, amit elszedtek. Nagyon idegben van most mindenki tőlünk, meg kellene nyugodni, de nagyon gyorsan, mert ebből ilyenek lesznek. Üreskapus gól, másodikra. Összeestünk kicsit, időt kellene kérni, azt hiszem. 20:23, 40. perc.

Abszolút elkerülhető hibákat vétünk, nem is értem, ezt most mitől kezdtük el de tényleg, nagyon gyorsan elment négy gólra belőlük a Kielce, Momo időt is kért, kapust cseréltünk, és jött Petár. De mondjuk ha már Marguc is bevágja Wolff felkínált kezébe a labdát, akkor az nem jó jel számomra. Liget és Sipi szép védekezése utáni labdára Strlek robbant ki, és vitte végig, ugyan csakbecsorgott végül, de mondom, kis gól is gól. De sajnos a lengyeleknek továbbra is egyszerűen minden sikerült, ők nyugodtak meg előbb a félidő eleji káoszból, és ezt simán előnyükre is tudták fordítani. Mondanám, hogy lassan megnyugszunk, de ekkor jött a cserés kétpercünk, és ismét ott voltunk, ahol a part szakad.

Yahía nagyon kisodrótottból lőtt gólja nem is értem, hol fért be Wolff hóna alatt, de befért, ugyanakkor Wolff tudott újat hozni a teljesítményébe, míg nálunk Károly nem igazán ért még labdába sem. Összezuhantunk, és ettől féltem a legjobban. Olyan balfasz dolgokat csináltunk a második félidőben, amire nincsenek szavak, de a játékvezetésre is kevés akad, na, Makita kétperce például döbbenetes volt. Szétfújták az egészet igazi amatőr módra, elképesztő.

Talán mintha a Makitás dolog felrázott volna bennünket, és Corrales is visszajött, így is kell ezt, végre, de hiába védett, befújták hetesre, Moryto pedig nem hagyta ki. De közben Lauge is be tudott menni a góljáért, csak ő meg lesérült bele, hát komolyan, amilyen jó első félidőt toltunk, annyira ijesztő volt a második, minden ellenünk volt, baszki. Csakazértis hajrá Veszprém! Ott voltunk lőtávon belül egyébként, 29:31 a 53. perc, valami váratlan kellene. Hű, Lauge pályán, jajjj de jó, nem is hagyta elmenni 3 gólra a lengyeleket, de aztán ismét olyan hibát vétettünk, amilyet ezen a szinten nem lehet, na.

Rasmus Végjáték Laugében még bízom amúgy, de sok reményem nincs, főleg Liget kétperce után, ugye. Money time, emberhátrány és -3, nem szabadna gólt kapnunk, ha döntőt akarunk, de kapunk egy hatalmas átlövést, és Petár próbálkozását pedig Wolff simán fogta. A legrosszabb azt volt nézni, ahogy az első félidei pad egyszerűen belelanyhult a másodikba, és a bírók ámokfutásaiba belefásultak a játékosok, pedig elég sokáig nem volt reménytelen amúgy, Moryto befutásos góljáig, egészen konkrétan.

Mindegy, én megígértem, hogy nem fogok nyifogni, sajnos összezuhatunk a második félidőben, de egyébként nem ezt érdemeltük volna. Egy komplett félidőn át nem volt kapusunk ismét, hiába volt az első félidő 38%, egy félidő nem elég. A játékvezetés gyakorlatilag elcseszte ezt a meccset, nem azt mondom, hogy elcsalta, de hogy elvette a meccsélményt tőlem, az biztos. Amit Alex megenged magának a pályán, az számomra felháborító, hogy nem szólnak rá, az pedig még inkább, és igen, ahogy átvették a vezetést, onnantól kezdve még inkább ölték ezt a csodás játékot. Nem volt szimpatikus, na, de mindegy, mert antipatikusan is tudnak BL-t nyerni. Minden vitatott szitu, minden kipattanó is hozzájuk ment a második félidőben, sajnos, így pedig nem lehet elődöntőt nyerni, de egyébként ennyi hibával sem, amit a második félidőben mi is összeharácsoltunk. És nem is emlékszem átlövésre sem ebből a játékrészből. Nem tudtunk megújulni, és a pad sem tudott olyan váratlant húzni, ami elég lehetett volna erre a meccsre.

Ez van, sajnálom, nagyon, mert akár meg is lehetett volna, nem kell messzire menni, már csak az első félidei játékkal is, például, szépen keretbe tettük ezzel a szezonunkat, kb. ilyen meccseink voltak, csak most félidőnként volt amplitudós. 35:37 a vége, a Kielce ismét döntőbe jutott.