KP6 - Osztálykülönbség lett úrrá a mezőnyön

Úgy látszik, idén nagyon egyedül maradtam össznépi ffi-fronton, ami kicsit bosszant ugyan, de legalább senkivel sem kell egyezkednem a KP-sorrendet illetően. Az jobban idegesít, hogy mióta bajnok a Szeged, senki nem akar írni róluk, szóval továbbra is keresünk grafomán, kézilabdához némileg értő, de azt orrvérzésig szerető Szeged-szurkolót, aki szívesen megosztaná gondolatait a világgal kedvenc csapatát illetően, és mindezért cserébe elég neki néhány kritikus komment. Egyébként mostanra szépen kettészakadt a mezőny, mértani pontossággal lehet csíkot húzni nyolc csapat után, és onnantól egy másik szinten vagyunk. Na de lássuk!

Ez itt a Hatosfal KP, azaz Kraft Platzierung, ami ugye lényegében egy Power Ranking, de mégsem hívhatjuk annak, mert az a fogalom már egy másik sportághoz kötődik, meg egyébként is: hogy nézne már ki? A lista alapvetően a csapatok pillanatnyi formáját hivatott bemutatni, szerkesztésének hagyományos módja pedig, hogy a blog belső levelezőlistáján felsorakoztatott erősen szubjektív vélemények alapján az aktuális posztíró úgy állítja össze, ahogy azt gondolja."

16. Breszt

A Breszt manapság rendesen idegesít, sokkal jobb csapat is voltak már ők, ezért pedig kár tartani a főtáblás helyüket, most gondoljunk bele, mennyivel beljebb lenne a BL egy mostani Magdeburggal akár. Szóval haragszom, de ugyanígy vagyok a Zágrábbal is, egyébként, a Motorra csak azért nem, mert ők azért láthatóan próbálkoznak, de ez a breszti keret ennél jóval többet kellene, hogy mutasson, szerintem. Például nyerhetnének most otthon, az Elverum ellen. De sajnos mostanra már nem nagyon hiszem el nekik, hogy képesek ilyesmire.

2021. október 28., 18.45 - Breszt vs Elverum (2)

15. Zágráb

Egy értékelhető félidő Elverumban nálam nem az a szint, amitől BL-csapat lesz valaki, ha innen nézzük, a Celje ennél sokkal többet mutatott az elmúlt években. Montpellier érkezik hozzájuk, hát maradjunk annyiban, hogy felkészülhetünk a szinte menetrendszerűen érkező zágrábi edzőcserére, hehe.

2021. október 27., 20.45 - Zágráb vs Montpellier (2)

14. Flensburg

Persze, tehetném őket előre, és verhetném a mellem, hogy mennyire legyaktuk a dajcsokat, de hogy őszinte legyek, régen láttam ennyire vérszegény Flensburgot, és nyilván a Bundás+BL ilyenkorra ki is heréli a csere nélkül játszó középső hármast, ez történt eddig ebben az idényben. A múlt heti igazolások egyébként nem lesznek rosszak, szerintem, pl. az izlandi csákkó öt gólt lőtt nekünk, szóval van remény, és még van egy fél csoportkör vissza, úgyhogy bízom abban, hogy a Flensburg KP-helyezését tekintve ez a mélypontja. Főleg, mert a sorsolásuk is abba az irányba mutat, hogy most jönnek a pontszerzősebb meccseik. Én szurkolok!

2021. október 28., 20.45 - Flensburg vs Motor (1)

13. Porto

Egy fokkal szorosabb meccset vártam volna Kielcében, és most sem kaptam meg, ergo továbbra is tartom azt, amit írtam szezon elején, hogy nem látom a Portóban azt, amit eddig éveken keresztül pedig igen. És a Flensburg elleni győzelmüket is abszolút beáraztuk mostanra, ugye. Pedig a keret ennél szerintem is jóval többre hivatott. Nyilván én szurkolok nekik, szeretem őket, de...most sem fog túl sok babér teremni.

2021. október 28., 20.45 - Porto vs Barca (2)

12. Dinamo

Írtam az előző KP-ban, hogy ez egy szoros meccs lesz, az is lett, bár én Xavi miatt a Dinamónak adtam volna, de abszolút kellemes meglepetés, hogy végül nem így lett. Mi érkezünk Bukarestbe, szóval most sem szeretnék pontokat kiutalni az aktuális ellenfelünknek.

2021. október 28., 18.45 - Dinamo vs Veszprém (2)

11. Motor

Az egyetlen olyan kiscsapat, akikre nem fújok mostanra, ők gyakorlatilag hozzák azt, ami elvárható tőlük, így teljesen jogosan állnak tj-helyen négy ponttal. Flensburgba érkeznek, ahol az ő szempontjukból jelenleg - még - egyáltalán nem reménytelen dolog pontért hajtani. Csak mondom.

2021. október 28., 20.45 - Flensburg vs Motor (1)

10. Vardar

Ők pedig eléggé megtorpantak azután a váratlan, szezon eleji hasításból, jó, ugyanezt az Aalborgról is el fogom mondani persze, de ettől még a tényeken ez nem változtat, hogy mennyire simán kaptak ki Dániában. Ugyanakkor a Kiel sincs annyira toppon mostanában, hogy ne lehetne ellenük bármit megpróbálni a pontszerzés érdekében, úgyhogy ebből még bármi kisülhet, én amondó vagyok. De azért inkább a vendég a realitás.

2021. október 27., 20.45 - Vardar vs Kiel (2)

9. Elverum

A Zágrábot helyretették, ahogy kell, de várnék tőlük valamit, ami tükrözi, hogy miért őket teszem a kilencedik helyre. Erre egyébként ez a breszti meccs remek lehetőség lenne, pont ezeken a meccseken kell bizonyítani mindezt, mert így pontokban mérhető lehet az akarás. Itt viszont szerintem meg lehet húzni egy nagyon éles vonalat, amivel kettéműtjük a komplett mezőnyt, szinte átjárás nélkül, minőségi szempontok alapján.

2021. október 28., 18.45 - Breszt vs Elverum (2)

8. Kiel

Hát igen, ez több, mint furcsa, hogy őszinte legyek. Már eleve az edző Jichától ekkora blamát sosem láttam még, és ezzel tényleg nem a Szeged érdemeit szeretném kicsinyíteni - pedig azt is bármikor nagyon szívesen, ugye -, de basszus, azt a Bylicket leszedni a végjátékra, amelyik gyakorlatilag egyedül, szinte hiba nélküli teljesítménnyel megfordította a meccset, hááát. Na. Bezzeg ellenünk soha nem tudnak ilyen balfaszok lenni, ez külön idegesít. Meg is érdemelték volna, ha kikapnak, csak az a baj, hogy a Szeged sem érdemelt győzelmet, úgyhogy ez egy viszonylag igazságos x-nek tűnik, eltekintve az egyértelműen meg nem adott góltól. Attól meg nehéz eltekinteni. És itt ismét felmerül az egymillió pontos kérdés: ha a magyar tévés bajnokikon van igény a videózásra, akkor a legrangosabb sorozatban vajon miért nincs?

2021. október 27., 20.45 - Vardar vs Kiel (2)

7. Aalborg

Látok némi visszaesést a tavalyi, de még az idény eleji dán formához képest is, azt még mindig nem tudnám eldönteni, hogy ez a stabil realitás, és a tavalyi volt nagyon kifutott szezonjuk, vagy csak simán formaingadozás, ami pedig abszolút benne van minden csapat életében. Az biztos, hogy rég nem láttam Aalborg-meccset, de ma fogok, így pedig könnyebb lesz megítélnem. Mindenesetre az továbbra is nagyon fura nekem, hogy ugyan vezetik a csoportjukat, de nem tenném őket pl. a Montpellier elé sem, nemhogy a B többi résztvevője elé be.

2021. október 27., 18.45 - Szeged vs Aalborg (1)

6. Montpellier

A franciák viszont mostanság nagyot mennek, talán előrébb is kellene tegyem őket, de azért még várnék valami értelmezhető ellenfél elleni teljesítményükre. Mert sem a Breszt nem az, sem a Zágráb nem lesz. Sajnálom. Várunk türelemmel.

2021. október 27., 20.45 - Zágráb vs Montpellier (2)

5. Szeged

A Kielnél már nagyjából kifejtettem a véleményem a múltheti döntetlenről, igen, az ott egy meg nem adott gól volt, ez nem kérdés, de én azért nem voltam elcsöppenve na, ettől a teljesítménytől sem. Most pedig muszáj lenne nyerni, mert az itthoniakat mindenkinek kötelező, aki akar valami komolyabbat tavasszal. És ezzel tán nem is lesz gond. Lady Áron érkezni Szeged, hehe.

2021. október 27., 18.45 - Szeged vs Aalborg (1)

4. PSG

Durva kapusteljesítmények voltak a MOTW-en, Gerardot gyakorlatilag életében nem láttuk így védeni ennyi ideig, szerintem, de ez sem volt elég a stabilan ehhez hasonló teljesítményt nyújtó Perez de Vargas vezette Barca ellen, pont az a három védés tükröződik a végeredményen, amivel utóbbi többet fogott. Egyébként pedig jó kis meccs volt, végre, mert hiába a nevek, szerintem az utóbbi években a két csapat között gyakrabban voltak szar, mint remek meccsek, és ez most ebből a szempontból végre olyan volt, amilyennek lennie kell. Kielcébe érkezik a Párizs, és ez pedig egy újabb fasza-meccs alert, teljes szívemből tudok szurkolni egy jó kis döntetlennek! Mindjárt kezdődik, a Szeged meccsével egyidőben.

2021. október 27., 18.45 - Kielce vs PSG (x)

3. Barca

Én továbbra is világosan látom az irányt, amit Carlos kijelölt és át akar verni ezen a Barcán, kérdés, hogy mennyire burjánzik be az eladósodás árnya a balonmanoba is, és mennyire lesz vele szemben az első időszakában is minden elvárás. Mert az én ízlésemnek egyáltalán nem baj, hogy egy csapat nem csak kurva sokat fut és gólokat lő, hátul pedig kb. a kapusra bízza a kapott gólok számát, hanem valóban védekezik is, főleg, ha spanyol katalán klubról beszélünk. Meglátjuk, most Portóba mennek, nem kérdés, hogy nyerni.

2021. október 28., 20.45 - Porto vs Barca (2)

2. Kielce

Most felhúztam őket ide, hiszen eközött a négy csapat között számomra nincsenek látható és számottevő különbségek, ők is stabilan remek formát mutatnak az első forduló óta, azt viszont látni kell, hogy milyen csapatok ellen. Utánunk először találkoznak komolyabb ellenféllel, eddig igazából a töltelékeket húzták be, de nincs kétségem afelől, hogy nem fognak otthon alárendelt szerepet játszani a PSG ellen. Szurkolunk a döntetlenért, ami nem is annyira lehetetlen.

2021. október 27., 18.45 - Kielce vs PSG (x)

1. Veszprém

Elbírtuk az esélyességet, ennek egyébként nagyon örültem, annak is, hogy bármennyire keveset, de játszhattak a kicsik is BL-ben, most viszont arra kell nagyon figyelni a következő meccseken, hogy a megkezdett építkezést tudjuk folytatni, hogy ne veszítse el senki a motivációját, és hogy ne hajtsuk csapágyasra a kezdőnket.

Nagyon kell a megbízható második sor, és sosem lesz jobb alkalmunk arra, hogy egymást követő 4, de inkább öt BL-csoportmeccsen felrajzoljuk ezt. Tudom, hogy közben lesz válogatott szünet is, de az mindegy. Dinamo, Motor, Motor, Dinamo, Flensburg a sorrend, és ha komolyan gondoljuk magunkat, akkor ebből a kanyarból, ami még ebben a naptári évben lemegy, nem veszíthetnénk pontot. És remélem nem is fogunk, persze. Bukarestre fel, úristen, amikor utoljára voltam abban a városban, felszállt a buszra egy ember, pórázon egy medvével, aki euróért táncolt. Szörnyű volt már akkor is, pedig vagy húsz éve történt, amikor még nem volt ekkora tudatosság az állatkínzással kapcsolatban sem. Na de nem is ez a lényeg, hanem hogy egzotikus tájra utazunk a héten, nem kérdés, hogy győzelmi reményekkel. Nem hinném, hogy az őszi szünet idusán holnap lenne időm LA-re, illetve nagyon nem is kell, szerintem, mert pontosan ugyanazt szeretném látni, amit Portóban is, és akkor minden jó lesz.

2021. október 28., 18.45 - Dinamo vs Veszprém (2)