KP5 - Német vs magyar, magyar vs német

A portugál tengerparti mindennapokból most kifejezetten nehezen rázódom vissza a körülményes, bonyolított ügyintézésekkel tarkított, szolgáltatás nyújtását csak hírből ismerő magyar rögvalóságba, egyszerűen sírhatnékom van, de komolyan. Majd felnézek, és azt látom, hogy jesszusom, ismét szerda van, mindjárt meccs, a KP pedig még csak a gondolataimban létezik, a múltkorit még repülőn írtam, és a 16-os lista is olyan feleslegesen hosszúnak tűnik, pedig igazából nem az.

Ez itt a Hatosfal KP, azaz Kraft Platzierung, ami ugye lényegében egy Power Ranking, de mégsem hívhatjuk annak, mert az a fogalom már egy másik sportághoz kötődik, meg egyébként is: hogy nézne már ki? A lista alapvetően a csapatok pillanatnyi formáját hivatott bemutatni, szerkesztésének hagyományos módja pedig, hogy a blog belső levelezőlistáján felsorakoztatott erősen szubjektív vélemények alapján az aktuális posztíró úgy állítja össze, ahogy azt gondolja."

16. Zágráb

Ez megint pont olyan nihil, mint szinte az összes többi. Nem is ragozom nagyon, Elverumba mennek, talán most szerezhetnek még pontot, de nem nagyon hiszem. A norgék a friss Szeged-verés után biztosan kaptak némi muníciót a lelkükbe, és az pont átfordítható egy szép győzelembe.

2021. október 20., 18.45 - Elverum vs Zágráb (1)

15. Breszt

Az eddigiek alapján igazából nem olyan rossz eredmény ez a -1 Aalborgban, csak hát sajnálatos módon pontokban kifejezve éppen úgy 0, mintha - kilenc lenne. Ma Montpellierben lépnek fel, szerintem esélytelen.

2021. október 20., 20.45 - Montpellier vs Breszt (1)

14. Motor

Negyven gólt kaptak Párizsban, hát, akár még papírformának is nevezhetnénk, ami viszont rajtuk nem segít. Sőt, mivel az utánuk következő Elverum viszont éppen nyert, így indokolt egy helycsere. Ezeknek a csapatoknak valahogy összébb kellene rántaniuk a védelmüket, mert máshogy nem lesz előrelépés, annyi szent. De mondjuk ez nem is a mi problémánk. Most viszont egy nyerhető meccsük lesz otthon a Dinamo ellen, az ilyeneket kellene behúzni a továbbjutáshoz, ugye, de most ezt sem látom beléjük, valahogyan.

2021. október 21., 18.45 - Motor vs Dinamo (2)

13. oPorto

Amennyire fogalmatlanok voltak az első félidőben, muszáj őket hátrébb csapnom. Sajnálom, meg minden, plusz üzenem a biztonságiaknak is, hogy azért van, mert nem engedtek vissza, de egyszerűen továbbra sem látom bennük azt, amit az elmúlt években. Egyébként én ezt simán betudom Quintana halálának is, hogy őszinte legyek, pont az a csettintés hiányzik, ami lehet éppen tőle, miatta volt meg. Nem csak a védéseivel, hanem kohéziós erőként, vagy nem tudom. De ha meg nem ő, akkor mi gátolja meg a Portót most abban, hogy a nagyok ellen is szorosakat meccseljenek? Kielcébe érkeznek, és azzal az első félideji játékkal sokra ott sem mennek. Sőt, a másodikban is mondjuk 10 percet játszottak olyan szinten, hogy az a lengyeleknél ne ilyesmi cumit jelentsen. Ha végig tudnák tolni hibátlanul 7:6 ellen, akkor talán, de mondjuk az lehetetlen. Pedig Iturizzával még az enyém is működne.

2021. október 20., 18.45 - Kielce vs Porto (1)

12. Dinamo

Barcelonában a -4 több, mint vállalható, nyilván kevés ember ismeri Xavi Pascualnál jobban a Barca csikis testrészeit, de ez nem lehet elég így önmagában. Ha elég volna, furcsa volna. És nem is azt a meccset kellett megnyernie a Dinamónak, hanem pont a következőért kaparhatnak, mert azért Zaporozhyeben gyakorlatilag bárkinek lehet keresnivalója egy jól megválasztott taktikával. Az pedig a padon nem fog múlni, úgyhogy én ezt idegenbelire dobom most.

2021. október 21., 18.45 - Motor vs Dinamo (2)

11. Elverum

Valószínűleg inkább a Szeged balfaszkodása, mint az Elverum nagy feltámadása okozta ezt a csütörtöki poént, de ez a KP-besorolás szempontjából szinte lényegtelen. Főleg, mert a norgék pont hajlamosak az ilyenekből építkezni, a Zágráb pedig pont az az ellenfél, akit még lendület nélkül is legyakhattak volna, de így viszont már rendesen győzelmi szériájuk lesz Máthé Dominikéknek, nem igaz? Hú, ez is milyen egy szó volt, jézusom.

2021. október 20., 18.45 - Elverum vs Zágráb (1)

10. Vardar

Ezeket én innen el nem mozdítom, az biztos, ahogy felmerült bennem, hogy elképzelhető, hogy előrébb volna helyük, úgy kaptak ki, mint a sicc, ráadásul az otthonukban. Úgyhogy miattam aztán fejre is állhatnak, maradnak, haha. Na de viccet félretéve, a Pite egyértelműen felszállóagban tette őket a helyükre a sok tingli-langi meccs után, most még egy aalborgi vendégjáték után jönnek a komolyabb ellenfelek.

2021. október 20., 18.45 - Aalborg vs Vardar (1)

9. Flensburg

Nem egy ideális évkezdet ez a Flensburgnak, de mondjuk a németeknél ez semmit nem jelent, az elsődleges szabályuk az őszi BL-re az szokott lenni, hogy jussanak tovább bármelyik helyen, aztán az egyenes kiesésesre majd összeraknak mindent. Na de most ez sem nagyon néz ki ezeknek a dánnémeteknek, mindjárt itt a csoportkör fele, és az az 1 pötty elég satnyán mutat a nevük mellett, még akkor is, ha a sorsolásuk miatt ez csalóka lehet, hiszen már minden eléjük tendált csapattal találkoztak szinte, a töltelékkel pedig még annyira nem. Most mi jövünk, remélem nem nálunk kezdenek nagy gyűjtögetésbe.

2021. október 21., 18.45 - Veszprém vs Flensburg (1)

8. Szeged

Még jó, hogy nem tettem őket négybe, ez valami női megérzés-féle lehetett, ugyanakkor azt sem gondolnám, hogy innentől a Szegednek reszeltek, kicsit ellomházták ezt, a norgék pedig kaptak az alkalmon és köszönték szépen, az ő szempontjukból abszolút érthetően. A szalámik javíthatnak a #fuckCOVID miatt két kulcsjátékosát nélkülözni kényszerülő Kielben, bár, hogy őszinte legyek, még így sem a vendég a realitás. Ugyanakkor nem is lehetetlen, és gondolom nagy kaparás lesz a blama utáni héten, úgyhogy nem tudom, szorosra tippelem. (Ugyanitt várunk olyan jelentkezőket is, akik írásban megfejtik a Szegedet.)

2021. október 20., 18.45 - Kiel vs Szeged (1)

7. Aalborg

Komolyan nem tudom, mit gondoljak, de nagyon ambivalens, amikor azt látod, hogy az Aalborg úgy tud párban csoportot vezetni, hogy 1 nyamvadt góllal verik meg otthon a Bresztet. Hát ne haragudj, az micsoda a tavalyi BL-döntőstől? Én ezt nem tekintem előrelépésnek, sőt, úgyhogy most várok tőlük valami érdemlegeset, és az nem feltétlen a Vardar elleni, hazai, egygólos győzelem lesz, az is biztos. Na majd most jól megfigyelem, hogy Lady Aron teljesítménye milyen hatással van a pályán lévőkre.

2021. október 20., 18.45 - Aalborg vs Vardar (1)

6. Montpellier

Ők azok, akik vitán felül előrébb léptek szeptember óta, és most nem csak azt mondom, hogy Cayaner végre ki tudott tölteni egy nevezési lapot egészen, de az is sokat segített, az biztos. Az is jól látszik, hogy mennyit számít lelkifröccsként egy jól elkapott meccs - még hiányosan a Kiel ellen -, mennyire lehet abból tovább is építkezni, ezen a szinten. Erre tényleg csak azt tudjuk mondani, hogy good job, és hogy a Breszt elleni hazai viszont már erősen elvárásos lesz, de ez teherként ritkán nyomaszt francia csapatokat.

2021. október 20., 20.45 - Montpellier vs Breszt (1)

5. Kiel

Ezen most sokat töprengtem, de azért hagyom ki éppen őket, mert ebből a ötösből - a már nyilvános hiányzóikkal, Sagosen és Weinholddal együtt mérlegelve - őket érzem a legsebezhetőbbnek. Nekik volt a legegyszerűbb az előző fordulós győzelmük is a Zágráb ellen, szóval így. Ugyanakkor azt nem mondom, hogy a Szeged ellenit ne tudnák behúzni, főleg, mert nekem van egy olyan furcsa érzésem is már egy ideje, hogy a Kiel _csapatként_ jobban működik Sagosen nélkül. Igen, tudom, kurvajó, meg világlegjobbja, meg minden, de nekem annyira picsának tűnik, pont, mint a Lady. És az én szemléletemben lehet bárki világlegjobbja egyénileg, ha a csapata meg nem funkcionál vele úgy, ahogy kellene. Meglátjuk, ez számomra érdekes meccs lesz, és nem csak a magyar vonatkozás miatt. Weinhold viszont bazira fog hiányozni, az tuti. Azért behúzzák, szerintem, bár nem lesz egyszerű, mert nagyon hajtani fog a sebzett Szeged.

2021. október 20., 18.45 - Kiel vs Szeged (1)

4. PSG

Kicsiket sokkal verik, nagyok ellen szorosakat tolnak, egyelőre ez van, és a sorminta alapján most megint egy ki-ki meccs jön a Barcával. Kicsit azért ezt keveslem a kerethez mérten, hogy őszinte legyek, és csak azért nem vágtam ki őket Kölnből, mert a Kielből kidőltek a kulcsemberek, meg mert amúgy nyertek. Gondolom ez a MOTW-párosítás, meglátjuk, hogy mi sül ki a spanyol rendszerek egymásnak feszüléséből, hazaira teszem persze.

2021. október 21., 20.45 - Barca vs PSG (1)

3. Kielce

Az első forduló óta hasítanak - najó, nem, azért Ukrajnában nem volt az olyan egyértelmű -, de rendesen utána kellett járnom, hogy honnan is lett ilyen gólkülönbségük, amit most várhatóan javítani is fognak tudni. Nos előttünk látható egy szép cél, annyival verni a Flensit, amennyivel át tudjuk fordítani a Kielce elleni góldiffinket. Persze ehhez kéne egy nem teljesen vaksi Porto is, hogy ne ők nyúljanak még jobban el, meglátjuk, sikerülhet-e. Egyébként megérdemelten vannak négyben.

2021. október 20., 18.45 - Kielce vs Porto (1)

2. Barca

Nem nagyon volt most jó érv az első helyükhöz az, hogy nyertek otthon, mert a Dinamo nem a PSG, úgyhogy jelzés értékkel trónfosztást követtem el, és remélem meg is védjük állásainkat szépen a Flensi ellen. Na de a Barca nekem továbbra is jól láthatóan változik abba az irányba, hogy ne esztelen rohanásból, hanem védelemre épített játékból védjék meg a címüket. Ugyan nincs 40-es lőtt átlaguk, de jellemzően nem is kapnak 30 felett, illetve pont most de, kivételesen. Szóval én nem látok tragédiát, folyamatos átalakulást viszont igen. Meglátjuk, hogy ez is célravezető lesz-e. A PSG ellen kelleni is fog egy jó védelem.

2021. október 21., 20.45 - Barca vs PSG (1)

1. Veszprém

Ahhoz képest, hogy idény elején mennyire óvatos célokat fogalmaztunk csak meg magunknak, azért nagyon jó látni, hogy össze lehet kalapálni egy védelmet akár plusz 1 érkezővel is, adott emberanyagból két hónap alatt. Ez olyan szép a sportban. És mivel ezt eddig egy kilengéssel egészen stabilan hozza az első sorunk, szerintem megérdemeljük a listavezetést jelen pillanatban. Csak maradjon így holnap is, jóvan? Egyébként kétségem sincs, és Porto előtt sem volt, bízom magunkban, itthon leszünk, verjük meg a Flensburgot olyan sokkal, amennyivel csak tudjuk. A két csoport közti különbséget amúgy remekül példázza, hogy milyen meccsekkel vezeti a Béla csoportot ez a trió, és milyen eredményekkel a másikat az Aalborg/Kiel páros. Jövök még LA-vel, de addig is hajrá mi!

2021. október 21., 18.45 - Veszprém vs Flensburg (1)