KP4 - Úton Portó felé

"Ez itt a Hatosfal KP, azaz Kraft Platzierung, ami ugye lényegében egy Power Ranking, de mégsem hívhatjuk annak, mert az a fogalom már egy másik sportághoz kötődik, meg egyébként is: hogy nézne már ki? A lista alapvetően a csapatok pillanatnyi formáját hivatott bemutatni, szerkesztésének hagyományos módja pedig, hogy a blog belső levelezőlistáján felsorakoztatott erősen szubjektív vélemények alapján az aktuális posztíró úgy állítja össze, ahogy azt gondolja."

16. Breszt

Most sem győztek meg arról, hogy van fény az alagút végén, már lehet, hogy meg sem akarnak, ahogy elnézem a játékukat. Most pedig Aalborgba mennek, hát, sokat ott sem nézek ki belőlük.

2021. október 13., 18.45 - Aalborg vs Breszt (1)

15. Elverum

A korábbi KP-ban pedzegettem már, hogy túl nagyok az elvárásaim, na de azért Zágrábban pontot veszíteni egy újabb szint-csúszás lefelé. Kicsit mérges voltam, hogy őszinte legyek. És most Szegedre mennek, nyasgem.

2021. október 13., 18.45 - Szeged vs Elverum (1)

14. Zágráb

Ahogy leírtam őket, pontot szereztek, többször kéne temetni a Zágrábot, ezek szerint, hogy velük valami legyen. Arra meg nem érek rá. Az Elverum elleni döntetlen után Kielbe mennek, valószínűleg nem lesznek meccsben.

2021. október 13., 18.45 - Kiel vs Zágráb (1)

13. Motor

Mondjuk a Motor bravúrja nem sokon múlt, de végül nem lett meg, úgyhogy nem is nagyon látom értelmét előrébb mozgatni őket, főleg hogy Párizsba mennek.

2021. október 14., 20.45 - PSG vs Motor (1)

12. Dinamo

Mint ahogy a Dinamo is csak majdnem verte meg a Portót, a majdnem pedig köztudottan a semmi kistestvére, ugye. Xavi Pascual visszatér Barcelonába, nem hiszem, hogy komoly szándékokkal érkezhet.

2021. október 14., 20.45 - Barcelona vs Dinamo (1)

11. Porto

A portugálok egyik közkedvelt szokása, hogy tetszőleges klubcsapat odamegy Romániába, és nyer egy góllal. Hehe. Ha valaki szereti ezt, az én vagyok. Most viszont, miközben éppen Portó felé ülök egy gépen, azt remélem, hogy most sem lesz más az eredmény, mint ami szokott lenni, ha egy veszprémi csapat tetszőleges portugál városba érkezik, kézilabdameccsre.

2021. október 14., 20.45 - Porto vs Veszprém (2)

10. Vardar

Aztán innen egészen az élmezőnyig ugyan mindenki lépett egy lépést előre, de mivel mindenki egyszerre, így sajnos nem nagyon manifesztálódik mindez helyezésben. Például a Vardarnál sem. Őket én még mindig nem tudom belőni rendesen, majd most meglátjuk, hogy mit kezdenek egy lendületbe jött Pitével, mert eddig azért nem nagyon volt ellenfél sem.

2021. október 13., 20.45 - Vardar vs Montpellier (x)

9. Montpellier

Hát ha minden meccsüket csak ennek a 40%-án lenyomták volna, már vezetnék ezt a csoportot, csak szólok. Ha meg tudják tartani azt a lendületet, amit összekalapáltak a Kiel ellen, akkor pontokért érkeznek Szkopjébe. Talán ez indokoltabban MOTW, mint a miénk, mert a mi párosításunkból igazán szoros sem rémlik, hogy őszinte legyek.

2021. október 13., 20.45 - Vardar vs Montpellier (x)

8. Flensburg

Ők is kb. hiába ikszeltek le a PSG-vel a mi KP-sorrendünk szempontjából nézve, ugyanis mindenki tolt egy bravúr-félét most, így pedig nagyjából megmaradt ugyanaz a sorrend. Mindenesetre nekik azért örülök, mert az a nulla pontos balfaszkodás a csoport végén nem állt jól nekik, szerintem, most legalább már van nekik 1. Érkeznek Kielcébe a következő kettőért, hehe. Mondjuk ez csak egy megérzés, illetve az is benne van, hogy ők nagyon szoros meccseket tolnak egymással, ezeken pedig tényleg bármikor bármi lehet.

2021. október 13., 20.45 - Kielce vs Flenburg (2)

7. Kielce

És hát alapvetően is tök hasonló játékerőt képviselnek, ugye. Nem is tudom, hogy nem kellett volna előrébb tolnom a Flensit, ha már német győzelmet érzek a levegőben, de mivel ezt inkább meglepinek tekintem, mint alapvetésnek, ezért maradnak ebben a sorrendben.

2021. október 13., 20.45 - Kielce vs Flenburg (2)

6. Aalborg

Ez a vardari blama annyira furcsa sorminta, hogy nem is értem. Gondolhatnánk arra is, hogy a Vardar ennyire jó, de ebben nem hiszek. Egy értelmes csapatnak kötelessége megverni őket, az Aalborg pedig a tavalyi szezonja után annak szeretne látszani, ha minden igaz. Meglátjuk. A Bresztet oda-vissza, ugyanezen az elven.

2021. október 13., 18.45 - Aalborg vs Breszt (1)

5. Szeged

Persze tehetném őket négybe is, de hogy őszinte legyek, ezek a biszbasz (hát baszki, ilyen jelző van egyáltalán, rendesen kupaktanácsot tartottunk a gépen, hogy, bizbaz-e vagy ez, de mivel nem találtuk a szótőt, és net sincs, így a többség így döntött alapon dőlt ez el...) meccsek engem továbbra sem győztek meg semmiről sem. Várunk egy rendes ellenfélig, és nem, az Elverum sem az, az eddigieket elnézve.

2021. október 13., 18.45 - Szeged vs Elverum (1)

4. PSG

Őket pont azért nem húzom le egy iksz után, mert abban vastagon benne volt az is, hogy a Flensi végre nem volt teljesen súlytalan ezen a meccsen. A Motor persze nem lehet ellenfél, és nem is lesz.

2021. október 14., 20.45 - PSG vs Motor (1)

3. Kiel

Ez viszont nagyon csúnya volt, mondjuk a Kielnek is szokott lenni egy ilyen kilátástalan meccse minden ősszel, és őszintén, én szeretem is nézni, amikor ezek tanácstalanul ténferegnek, hát most a Pite annyira rakta össze magát, hogy csapat legyen a talpán, akinek esélye lett volna abban a helyzetben. Most egy sokkal egyszerűbb menet lesz a Zágráb ellen.

2021. október 13., 18.45 - Kiel vs Zágráb (1)

2. Veszprém

A mi meccsünkről mindent leírtam már, annyi kívánkozik még nagyon ki belőlem, hogy ahhoz, hogy ezek a győzelmek igazán értékesek legyenek, az kell, hogy a nekünk állókat is hozzuk rendesen. És a portói mindig nekünk kell, hogy álljon. Nem tudom, lesz-e időm LA-t is írni, mert sportturistáskodnom kell, ráadásul rengeteg gyerekkel, ami sosem egyszerű, ugye. De győzelemért megyünk, és azt is érzem.

2021. október 14., 20.45 - Porto vs Veszprém (2)

1. Barca

A Barca közben elbukott egy Super Globe-ot is, de ettől függetlenül nem igazán van kit teljes meggyőződéssel élre tegyek, úgyhogy maradnak, egyelőre.

2021. október 14., 20.45 - Barcelona vs Dinamo (1)