KP1 - Induljunk neki!

Nekiveselkedünk egy újabb szezonnak, ezúttal reméljük, hogy _tényleg_ kovidos mizériák, halasztott és elmaradó meccsektől mentes, nyugodt évünk lesz. Már persze csak ilyen értelemben, hiszen abban a jól összesorsolt B-csoportocskában akadnak majd izgalmak és körömrágós pillanatok rendesen, de az A-csoportos Szeged-Kiel-Aalborg hármasra is nagyon kíváncsi vagyok már, na meg a mi Máthé Dominikunkra is, akinek a szezon előtt sikerült egy fogtörős-biciklis bukást is bemutatnia, csak hogy olyan szép és egyszerű legyen minden. Na de, csapjunk is bele, a szokásokat megszakítva most én hoztam egy sorrendet momirCsilics helyett (de ő hamarost jön a Vp-PSG LA-val), amit nagyon nem volt egyszerű összerakni, ugyanis az első 4-6 csapat szerintem rettentően közel van egymáshoz.

"Ez itt a Hatosfal KP, azaz Kraft Platzierung, ami ugye lényegében egy Power Ranking, de mégsem hívhatjuk annak, mert az a fogalom már egy másik sportághoz kötődik, meg egyébként is: hogy nézne már ki? A lista alapvetően a csapatok pillanatnyi formáját hivatott bemutatni, szerkesztésének hagyományos módja pedig, hogy a blog belső levelezőlistáján felsorakoztatott erősen szubjektív vélemények alapján az aktuális posztíró úgy állítja össze, ahogy azt gondolja."

16. HC Vardar 1961

Nem lehet őket leírni, de sok vizet szerintem nem fognak zavarni, kb. minden nagyobb név eljött már onnan. Bár igaz, hogy Gurbindo és a Nyokas-tesók odaigazoltak, szóval ki tudja, néhány kellemetlen pillanatot tuti fognak okozni az A-csoportban.

2021. szeptember 15., 18.45 - Elverum vs Vardar (1)

15. C.S. Dinamo Bucuresti

Nem látom, hogy ők ebben a brutál erős B-csoportban sokat tudnának villantani, de azért lesz egy Dissingerük, Mamdouh-juk és Sorhaindojuk, no meg a kispadon Xavi Pascual, aki engem a Barcában az évek során nagyon meggyőzött, ha valaki, akkor ő tud csapatot építeni.

2021. szeptember 16., 18.45 - Bukarest vs Kielce (2)

14. HC PPD Zagreb

Évek óta csak szenvednek, nincs pénz, a tehetségeket elviszik a nagyobb klubok, de azért továbbra is egész jó erőt képviselnek. A Veszprém elleni SEHA-döntőt nem láttam, így nem tudom megmondani, hogy az a döntetlen a Zágrábot vagy a Veszprémet árazta-e be jobban, ha előbbi is a helyzet se hiszem, hogy tovább tudnak majd jutni a csoportból.

2021. szeptember 15., 20.45 - Zágráb vs Aalborg (2)

13. Elverum Handball

Kiélezett meccseket játszanak, sok a sérültjük, de van bennük erő, kitartás, ahogy azt az előző szezonban is láthattuk. Alapvetően előrébb raknám őket, de a sérültjeik miatt szerintem jobban, gyorsabban ki fognak purcanni.

2021. szeptember 15., 18.45 - Elverum vs Vardar (1)

12. Motor

A csapat magja évek óta együtt van, ez nagy előny lehet a többi csapattal szemben, főleg a szezon elején és olimpián sem nagyon járt senki ebből az együttesből, így bőven volt idejük együtt készülni.

2021. szeptember 16., 18.45 - Motor vs Porto (2)

11. HC Meskov Breszt

Nem nagy nevekből áll az együttes, de csapatként szerintem már évek óta nagyon jól működnek. Az idei szezontól van egy Kasparekük, aki Szegeden elég sokat fejlődött, és egy Bonnefond-juk is, szóval átlövő poszton elég jót léptek előre.

2021. szeptember 15., 18.45 - Breszt vs Kiel (2)

10. FC Porto

Quintana zsenialitása örökre hiányozni fog nekem is és a Portónak is L André Gomes és Miguel Martins eliogazolása sem tett túl sok jót az együttesnek, de ez a Porto még mindig nagyon ütőképes.

2021. szeptember 16., 18.45 - Motor vs Porto (2)

9. Montpellier HB

A kis fiatalka franciák, kiegészülve Duartéval, Descat-val, Marin Segóval, valamint Valentin Porte-tal és Simonettel, vegyítve Patrice Canayer edzői képességeivel jó kis egyveleget alkotnak ahhoz, hogy robbantsanak a BL-ben, főleg, hogy a gyengébb A-csoportba kerültek.

2021. szeptember 15., 18.45 - Montpellier vs Szeged (2)

8. SG Flensburg-Handewitt

Jól mutatja a férfi mezőny erejét, hogy egy ilyen Flensburgot csak a nyolcadik helyre tudtam bepréselni, Mensah Larsen leigazolásán nagyokat néztem, de hát valószínűleg ő is már hazafelé készülődik lassan, azért majd még egy jó párat bevág talpról mindenkinek. Szerintem jók lesznek, viszont a középmezőnynél jobbat nem fognak tudni húzni.

2021. szeptember 16., 20.45 - Flensburg vs Barca (2)

7. Aalborg Handbold

Tavaly is jó erőt képviseltek, jól működött együtt a csapat, élvezettel néztem a meccseiket. Most pedig csatlakozott Áronka is az alakulathoz, egyik legjobb játékosnak tartom őt továbbra is, kíváncsi leszek, hogy az ő személye mennyiben írja majd át a kiegyensúlyozott csapatjátékát a dánoknak. És ahogy artmooney mondta, tavaly még tudtak a sötétből támadni, ebben a szezonban viszont már biztosan mindegyik csapat jobban oda fog figyelni rájuk a második hely után.

2021. szeptember 15., 20.45 - Zágráb vs Aalborg (2)

6. Telekom Veszprém

Igaz mentek el nagyobb nevek, de azért akad még bőven ebben a csapatban világsztár vagy klasszis, szóval nekem az elvárásaim továbbra is nagyok, építkezés meg új szisztéma ide vagy oda. Momo-Gulyi kettős igazi debütálása most lesz, nem kaptak egyszerű feladatot ezzel a PSG-vel, de hát ebből a B-csoportból nehezen lehetett volna olyan csapatot találni, amelyik ellen kellemes lett volna a szezonindítás. Őszintén félek ettől a csütörtöktől, és nem attól, hogy kikapunk, mert egy ilyen PSG ellen itthon is nyugodt szívvel ki lehet kapni, sokkal inkább attól, hogy kinyílik az olló a két csapat között, aztán majd jól rá lehet fogni az építkezésre az egészet. Kíváncsian, félve és nagyon izgatottan várom a meccset, tűkön ülök már múlt hét óta :D

2021. szeptember 16., 18.45 - Veszprém vs PSG (2)

5. Pick Szeged

A Szeged, ahogy tavaly szezon végén, úgy most is úgy gondolom, hogy előrébb tart, mint a Veszprém, bár itt meg jócskán van kiket beépítenie Pastor mesternek, de ehhez már hozzászokhatott, hiszen Szegeden elég nagy a mozgolódás az utóbbi években. A bajnoki meccseiken nagyon gólerősen játszottak, de azért szerintem a BL-ben meg fogják érezni Cañellas és Källmann hiányát. Jobb csoportba kerültek, több idejük és lehetőségük lesz belerázódni a szezonba, úgyhogy ha mindent jól csinálnak és nem dőlnek ki játékosok, szerintem ősszel nagyot léphetnek előre, ettől függetlenül Montpellier-ben kezdeni az idényt szintén nem egy leányálom.

2021. szeptember 15., 18.45 - Montpellier vs Szeged (2)

4. Lomza Vive Kielce

A mindig erős kielce még erősebb lett és jövőre újabb szintet lépnek majd. Kínszenvedés lesz majd ellenük is játszania bárkinek szerintem, Dujshebaev egy zseni, az idős meg Alex is, aki nem mellesleg az utóbbi időben bombasztikus formában van. A két francia, Tournat és a fiatal tehetség, Nahi érkezése nem keveset dobott ezen az amúgy sem rossz kereten, kellemes lesz a kövi fordulós veszprémi kiruccanás barátainkhoz.

2021. szeptember 16., 18.45 - Bukarest vs Kielce (2)

3. Barca

Az, hogy Ortega váltotta Xavi Pascualt azért így előzetesen különösebben szerintem senkit sem aggaszt, egy nagyon jó edző helyett érkezett egy másik, aki, tudott villanni a Bundesligában, spanyol rendszert pedig senkire nem kell erőltetnie, hiszen már amúgy is az van a Barcánál. Az azért kérdés, hogy mennyiben változik a csapat játékrendszere ettől függetlenül és ehhez mennyiben, mikorra tudnak alkalmazkodni a játékosok, bér én eget rengető változtatásokat nem tudok elképzelni. Pálmarsson, Möller, Mortensen és Raúl Entrerríos kiválása azért fájhat a katalánoknak, de ez a csapat még így is jól össze van rakva és viszonylag fiatalka a keret is, kíváncsian várom ezúttal hogyan teljesít Ortega egy nagy csapat élén.

2021. szeptember 16., 20.45 - Flensburg vs Barca (2)

2. Paris Saint-Germain HB

Nem tudom, hogy meg lesz-e a PSG-nek a várva várt áttörés, az viszont biztos, hogy ha nem most, akkor nem tudom, mikor :D A csapat nagy része a nyarat is végig együtt töltötte az olimpia miatt, amiről ne feledjük, aranyérmesként tértek haza, úgyhogy emellett még annyira nem is szarok. Nikola is felépült, Vincent Gérad is rendesen magára talált és jelenleg sérültjük sincs, ha jól tudom, szóval jelenleg őket tartom – fej-fej mellett a Kiellel – az idei szezon legnagyobb esélyeseinek.

2021. szeptember 16., 18.45 - Veszprém vs PSG (2)

1. THW Kiel

Valahogy a német rutin és jó forma mindig eredményesebb bámelyik másik csapaténál és olybá tűnik, hogy Filip Jícha jól megállja a helyét egy ilyen szintű csapat élén. Itt is elmondható, hogy az együttes jól összeszokott, ami a többi nagy csapattal szemben mindenképp előnyt jelent. A tavaszi Bundesliga miatti lefáradás majd meglátjuk, mennyiben húzza vissza a csapatot, de addig is ősszel szerintem tuti, hogy tarolni fognak.

2021. szeptember 15., 18.45 - Breszt vs Kiel (2)