Miért nem kérünk időt?

...de komolyan, derogál, vagy mi a tököm? Elfelejti DD? Perez szinte a kezébe adta azt a szart, miért nem használja? MIÉRT?

De kezdjük az elejéről!

Hadd sírjam el ismét az egyik legnagyobb aktuális problémámat, mégpedig hogy egy normális világban végre eljuthattam volna Nantesba, ahova pont azóta szeretnék elsportturistáskodni, mióta BL-csapat lettek. Persze, hogy a #fuckcovid szezon alatt megyünk kétszer is Nantesba, mikor máskor, ugye? Na de mindegy, az sokkal fontosabb, hogy nem csak a Kiel szívott utolsó pillanatosat Sagosen kimaradásával, hanem bizony mi is, így sikerült egy szál Marguc szélsővel kiutaznunk Franciaországba. Ez amúgy még jöhet jól is, ki tudja, mennyi Strlek-lövést videózott le Emil előzetesen.

Meglátjuk. Náluk sincs Feliho, aki azért hiányozhat hátulról.

Fasza kis Blago-blokkal, egész összeszedett védelemmel, támadásban pedig egy Yahía által csodásan szélre húzott Marguc-góllal kezdtük a mérkőzést, teljesen profi első perceket toltunk. Cavalcanti bődületes kapufája után jöhettünk ismét, és támadásban is látszódott a lendület, a motiváció a csapaton, Lékai alsó lövése után Borozan is betalált. Emil szerencsénkre nem úgy állt bele a mérkőzésbe, Marguc viszont kifejezetten nagy kedvvel, és okos, rövidre húzott lövésekkel nyitott, összességében mi diktálhattuk a tempót.

A támadás/védekezés közötti cserére ugyan nagyon ráfutottak, ebbe többször bele is gabalyodtunk, de nem okozott különösebb problémát, hogy válaszul gólt lőjjünk gyakorlatilag tetszőleges posztról. Vagy egy Lékai-indulócsellel lett meg az előnyszerzés, vagy egy bazi szép bejátszás, vagy egy szélre húzott labda, vagy egy betörés, vagy egy átlövés, az első nyolc gólunkban mindez megvolt. DD is időben cserélt - két Borozan hiba után, pl, de Peppa is jött a 12. percben, ami kicsit furcsa volt, biza, plusz eddigre már mindhárom beálló is pályán volt -, visszanézve túl szorgalmasan is de Corrales is hozzátette a magáét, futott a szekér, na. Túlságosan is, muszáj volt tökön böknünk magunkat. 15. perc 7:10 állt az eredményjelzőn, miattam le is fújhatták volna, pedig itt még nem is sejtettem, mi jön.

Teljes fordulat.

Abszolút az ellenkezőjére fordult a meccs, miközben Kiro is pályára került, oda is suhintott egy láb közötti becsorgót Corralesnek, meg kiosztott néhány labdát, aztán pedig egy oda-vissza futást sikerült elcsesznünk sajnos, így összesen három perc alatt egyenlített ki a Nantes. Nenadic két gólja után érthetetlen könnyelmüsködésbe csapott át a támadásban, aztán meg be is nézett egy indítást, ezzel a szerencsétlenkedéssel pedig úgy összezavartuk magunkat, hogy simán 4:0-ás futást toltak ellenünk a hazaiak, amivel pedig először a mérkőzésen át is vették a vezetést. Na, ezt viszont már nem kedvelem, hát nem igaz, miért kell ezt csinálni, és DD miért nem kér időt?

Túltoltuk a cserélgetést is, Nenadicot viszont pont nem kaptuk le időben, sőt, időt is kellett volna kérni, mert vagy 8 perce nem lőttünk gólt, baszki. Na, legalább Máté már pályán, ideje volt, remélem rendet pattint a fejekben. Persze azt is muszáj látni, hogy nagyon szépen lefaultolták a lövőinket ebben az időszakban, mi pedig tovább erőltettük volna őket, ahelyett, hogy a meccs elejihez hasonlóan széthúztuk volna a falukat rendesen. Persze ebbe felkeményedett az addig egyébként nem túl acélos védelmük, Nielsen is széthúzta magát a kapuban, egyre több labda akadt el benne, sajnos teljesen elvesztettük a fonalat. De időt, azt nem kértünk. Fú, itt kicsit ideges lettem, maradjunk annyiban. Nehogy már ne legyen mit mondani, amikor háromgólos vezetésről négygólos hátrányba kerültünk 15 perc alatt? Mi a szar?? 12:16 a félidő, hát, csak jobbat. Két hetes 15 prc alatt? Pardon? Ennyire nem állhat meg a támadásunk, basszus, ezt egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak, megőrülök menten, na.

Visszajött a kezdő, elkezdhetnénk ledolgozni a hátrányunkat, de sajnos egyáltalán nem ez történt, hanem folytatódni látszódott a kálvária. Rossz lövés by Omar, rossz bejátszás by Máté, rossz lövés by Borozan és Rivera hetesével már ötgólos volt a ledolgoznivalónk. Baszki. Tényleg hét góllal kell szopnunk ahhoz, hogy valamit mondjunk? Ez komoly? Illetve értem én, hogy Nielsen jó kapus, tényleg az, de Borozan és Yaya is gyakorlatilag agyondobták a második félidő első perceiben. Hát nem igaz. Mi a tököm történt, de tényleg?

És egyáltalán nem tűntünk sem idegesnek, sem különösebben gyorsabbnak, sietősnek, kedélyesen labdázgattunk, lődörögtünk, ívelgettünk emberelőnyben és nem tettünk semmit. Semmit. Egyedül Corrales volt képben, esküszöm. Végre kivédekeztünk egy nantesi támadást, el lehet indulni felfelé, és meg is történik, végre odajuttatjuk Gasinak, aki pedig a mezőnyben tűnik kb. egyedüli épnek. Édesistenem. Semmi labda nélküli mozgás, semmi lendület, semmi megszakadás. Baszki.

Kellett húsz perc a pályán ahhoz, hogy Nenadic elkezdje megzabolázni a balfaszságait, és elkezdje felépíteni magát, de mondjuk nem vágom, DD miért kockáztat ekkorát, mikor Lékainak egész jól ment az elején, és még azért van egy Mahé is, akit be lehetett volna lóbálni középre. Muszáj lenne sok gólt lőnünk gyorsan, de miután se nem sietünk, se nem találunk rést a pajzson, így sok reményt nem látok. Szólhatott volna valaki, hogy végülis idén annyira nem fontos Köln, mert akkor nem izgulok előre. És nem, ehhez azért nincs köze a három itthonmaradt szélsőnek.

Ha nincs Corrales, én nem is tudom, mennyiről kellett volna kapaszkodnunk.

Volt egy kicsit jobb szakaszunk, Andriska elkezdte belőni a ziccereit, Nenadic elkezdett előkészíteni, de hiába jöttünk lőtávba vissza, egyszerűen nem tudtuk megfogni a támadásaikat, pedig máshogy nem lesznek könnyű góljaink. Jött a kétirányítós, az sem hozott áttörést, 26:24 helyett ismét öt-hatgólos különbség után futhattunk, és nem tudtunk közelebb jönni.

És nem kérünk időt. Ezt egyszerűen fel sem foghatom. Nincs mit mondanunk -6 gólnál? Miért nincs? Az utolsó tíz percet nem is volt kedvem nézni, ezt a negyeddöntőt így hazavágni, nem is értem. Nyilván nem számítottam fáklyásmenetre, még csak győzelemre sem, csak egy szoros meccsre, amit szerintem kellett is volna hoznunk, de hogy mi a lófasz történt ott az első negyedóra után, azt nem tudom. Remélem valaki majd egyszer tudni fogja a nem túl távoli jövőben. Kölnt menet közben úgy négyszer elengedtem, mert ezzel az összeomlásra való képességgel inkább ki se jussunk, szerintem, persze a mai kézilabdázásban ez a 4 gól hivatalosan lufasz, de ilyen játékkal kb. egy Holdraszállás, hiába hazai meccs, hiába nézők, na. Aztán a végén még a -3-ért is tudtunk futni egyet, talán az első, max második(!!!) lerohanásszerűséget a meccsen, de ennek most nagyon nincs kedvem tapsolni, sorry. 32:28 lett a vége, ami még egész jól is néz ki a 45 percen át mutatott játék képéhez képest, de na.

Valaki mondja meg, hogy miért csak az 57.!!! percben kérünk időt a szezon legfontosabb meccsén többszörös égés közben? Miért, miért, miért? Nálam most erre magyarázatot kapni volna a legfontosabb, addig képtelen vagyok továbblépni, pedig nagyon akarok, mert ezen pont holnapig vagyok hajlandó rágódni, jövő csütörtökön én halálba is ordítva megyek, az biztos, de muszáj lenne levonnunk a megfelelő tanulságokat ebből a maiból, mert a Nantes jövő héten sem lesz szarabb csapat.