KP3 - Jól felborult az eleje

Nos, a múlt heti kápé minimum két esetben eléggé félrement, egyik ugye a Flensi vendégjátéka a Parizer-gyárban, a másik pedig - engem konkrétan megdöbbentő módon - nyilvánvalóan a Kiel vs Nantes, amit muszáj volt visszanéznem, mert ott nem is csupán arról volt szó, hogy a franszoák valahogyan behúzták 1-2 talált góllal az egészet, hanem gyakorlatilag a 10. perc környékétől kezdve építettek fel olyan előnyt, amit szinte játszi könnyedséggel tartottak, sőt növelni is tudtak a zebrák otthonában, ahol ráadásul még nézők is voltak, nem is csak kartonból, tapsikáltak rendesen, ahogy szoktak. (A képen egy kieli időkérést fényképeztem ki, hehe.)

Majd ugyanezek a fogalmatlannak tűnő németek két nap múlva megnyerték a szuperkupát a PSG-t kipicsázó Flensburg ellenében, és igen, ez sem volt a végletekig kiélezett meccs, sőt, a különbség igazából már a 35. percben is megvolt, szóval ember legyen a talpán, aki érti ezt. Hektikusan kezdődik a BL., ennyit mindenképpen leszűrhetünk az eddig lejátszott - vagy éppen nem lejátszott - mérkőzésekből.

16. Zágráb

Vitán felüli ez a helyezés, továbbra is eléggé kilógnak lefelé, esélyük sem volt egy pillanatra sem, de mondjuk gondolom nem is Veszprémet tervezték bevenni elsőre. Mondanám, hogy most kezdődik nekik az igazi verseny, de őszintén, az Aalborgot is taksálom már náluk annyival többre, hogy vendégre tenném, ha áldoznék az ilyen jellegű káros szenvedélybetegségeimre.

2020. szeptember 30., 20.45 - Zágráb vs Aalborg (2)

15. Celje

Gyakorlatilag ugyanaz, mint a fenti, csak ők már az Aalborg elleni hazai zakójukat is megvarratták az első fordulóban, most pedig a Kiel megy hozzájuk. Hátö, persze nagyon sok függ attól, hogy melyik Kiel érkezik Celjébe a héten, mert ha a Nantes elleni csúfosan vergődő - amelyik teljesítményről Jicha egész konkrétan azt nyilatkozta, hogy eléggé szégyellik magukat, amit mondjuk nem is csodálok, de legalább mi tudunk örülni neki, ugye -, akkor bármi lehet, ha viszont a szebb arcát mutató szuperkupa-győztes, akkor nincsenek nyitott kérdések. Amúgy szerintem utóbbi lesz.

2020. október 1., 20.45 - Celje vs Kiel (2)

14. Motor

Szeretném, ha ez egy nagyon kövér kettes lenne, és az is lesz. Biztos, hogy az ukránkák is össze tudják kanalazni magukat ütőképes(ebb)re, de ezt egyelőre nem igazán mutatták meg, úgyhogy nyilván győzelemért megyünk, és nem várok szoros végjátékot, ha értitek, hogy értem.

2020. szeptember 30., 18.45 - Motor vs Telekom Veszprém (2)

11-13. Vardar/Szeged/Elverum

Nem igazán tudom, mit kezdjek ezzel a hármassal, ezért inkább besűrítem őket ide, jelenleg ők a legkevésbé értékelhetőek, hiszen őket láttuk a legkevesebbszer pályán eddig (meg a PSG-t), mindenkit egyszer. Ma hivatalos lett az is, hogy a Szeged vs Vardar napolva lészen, próbálom kitalálni, hogy az EHF mit szándékozik majd kezdeni ezekkel az elmaradt meccsekkel, talán ha több csapat nem lesz érintett - ami szinte kizárt, de hátha, reméljük a legjobbakat, ugye - akkor egy buborékos rendszerbe le lehet majd tolni valamikor télen. Eközben az Elverumhoz érkezik a Kielce (elvileg), ami nem is annyira egyértelmű meccs, főleg a múlt heti lengyelkéket elnézve. Nem csak a magyar vonatkozása miatt lesz érdemes nézni ezt a meccset, hanem mert a sárgák általában szorosakat tolnak az északi style ellen, már idén is volt rá példa Flensburgban, szóval ez még akár jó is lehet. Ha pontot szereznek, eskü leválasztom őket a maródiak listájáról, és visszateszem 8-10-be, de most így tűnt a legegyszerűbbnek.

2020. október 1., 20.45 - Elverum vs Kielce (x)

10. Breszt

Volt egy erős húsz percük, amivel Portóban vezetni tudtak, de aztán megébredtek a hazaiak, és visszafordítás után már nem engedték el a meccset. A héten a PSG érkezik Bejorussziába, túl sok keresnivalót nem látok, azért a Flensi elleni fiaskó egy más kaliberű harc, illetve nem hinném, hogy az volt a mostani Párizs maximális teljesítménye, úgyhogy ez nagyon vendégnek tűnik előzetesen. Aztán ki tudja.

2020. szeptember 30., 18.45 - Breszt vs PSG (2)

9. Porto

Örülök neki, hogy összekalapálták maguknak ezt a győzelmet, mert muszáj abban a csoportban az ilyen meccseken pontokat zsebelni be. Iszonyú sűrű lesz az A idén, ráadásul itt vannak az elmaradt meccsek is, hát nem lesz egyszerű megoldani ezt az egészet, addig pedig észnél kell lenni, de rettenetesen, pont emiatt haragszom rájuk azért a furcsa összezuhanásért még az Elverum ellen. Mert most kellene a zavarosban halászniuk, amikor nincsen három gólnál nagyobb különbségű meccs, de mindegy...Flensburgba mennek a héten, hát, igazából nyertek ők már észak-németben, who knows, ugye, szeretném mondani, de nem tudom őszintén, hiszen ahhoz egy minimum tavaly ilyenkori teljesítmény kellene, az meg náluk is hibázik, egyelőre.

2020. szeptember 30., 20.45 - Flensburg vs Porto (1)

8. Aalborg

Kicsiként így kell elkezdeni egy szezont, igen, és megérkezni a BL-be, ha csak a matekot nézzük, a másik csoportban ennyi elég lenne a vezető szerephez. Na de mi azért mögé is nézünk valamelyest, így fordulhat elő, hogy bár a dánkák éppen beelőzték a Kielt és a Nantes-ot csoporthelyezésileg, mégsem tudnám eléjük tenni őket, tiszta szívvel. Nem is fogom, de ettől függetlenül továbbra is tök szép teljesítmény ez. Zágrábba mennek, és hát lassan ez már nekik is egy kötelezőnek tekinthető győzelem.

2020. szeptember 30., 20.45 - Zágráb vs Aalborg (2)

7. Kielce

Ritkán látni ilyen szar meccset, de most tényleg. A hazaiak valószínűleg annyira magukénak érezték az első félidő alapján az egészet, hogy ebből lett a látványosan lassú, élvezhetetlen tingilangi. Persze ezen a ponton azt is kiemelhetnénk, hogy a Szeged meg mekkorát ment, de ez sem igaz, pont, hogy egy bazi nagy lehetőséget szalasztott el Pastor azzal, hogy csapágyasra járatott minden kezdőt (Jonassal vajh mi lett?) egy tétnélküli meccsen, miközben a lelkes fiatalkák meg harapdálták a kispad szélét, szépen, ahogy kell. Jó, tudom, játszottak vagy négy és fél percet, dejó, na mindegy. A Kielce tehát belazázta a második félidőt teljesen, de azért nyilván sejteni lehetett, hogy ha kell, odatesznek közé még 1-2 gólt, és így is lett. Elverumba menni manapság nem olyan egyszerű, ide fogom behúzni a heti rendes ikszemet.

2020. október 1., 20.45 - Elverum vs Kielce (x)

6. Kiel

Muszáj volt kipenderítenem őket Kölnből, nem, mintha oly nehezemre esne, de annyira balfasz meccset játszottak ők is, hogy döbbenet. Persze itt azért hozzá kell tenni azt is, hogy a Nantes meg tényleg nagyot ment, ez a különös, heti formaingadozás úgy látszik ráhúzható a mezőny elejének szinte teljes egészére. Kiköszörülték a csorbát a szuperkupa megnyerésével, és ez a celjei idegenbeli pedig pont jó visszajövős meccsük lehet. Nyilván tudnék örülni annak, ha kiderülne, hogy mégsem, hanem gödörbe kerültek, de tartok tőle, hogy nem ez lesz. Kurvajó kampányt tolnak, azt el kell ismerni, 40 euróért kinyomtatják az életnagyságú fotódat, és a járvány miatti üres helyeket meg lehet venni erre a célra, ezzel is támogatva a klubot. Biztos, hogy jó pénz lesz.

2020. október 1., 20.45 - Celje vs Kiel (2)

5. PSG

Szintén zenész, a Flensburg nem viccelt, megragadta a kínálkozó lehetőséget, és elhozta a párizsi pontokat, ráadásul milyen fordítással, hiszen az első félidő még sima hazai volt, ugye. Persze ahogy a Nantes-nak ellenünk, úgy a PSG-nek is ez volt az első mérkőzésük, belátható időn belül, ez simán okozhat ilyet, meglátjuk, hogy valóban csupán erről van-e szó, vagy tartósabb visszaesésre készülhetnek. Mindenesetre Bresztben nyerniük illene.

2020. szeptember 30., 18.45 - Breszt vs PSG (2)

4. Flensburg

Két fontos meccset nyertek meg a Bajnokok Ligájában, tegye fel a kezét, aki emlékszik tőlük hasonló szezonkezdetre! Jó, mondjuk a Bundás még nem kezdődött el, és talán inkább októberre szokták elengedni kicsit a BL-t, de most vezetik az A-t, és a következő két pont is inkább nekik áll, mint az ellenfélnek. Mi ez, ha nem csudás kezdet?

2020. szeptember 30., 20.45 - Flensburg vs Porto (1)

3. Nantes

Egyértelműen ők mutatták a legnagyobb változást a két forduló között, innen nézve egyáltalán nem baj, hogy mi már túl vagyunk azon a meccsen, hehe. A fényes kieli győzelem KP-s helyezésben Kölnt ér, de ha a két forduló teljesítménye közé belövik valahova a stabiljukat, azzal is messzire érhet a kezük. Arra leszünk most kíváncsiak, hogy mindez egy Barcelona ellen vajon mennyit érhet, egyáltalán, tudnak-e hasonlót tolni, mint múlt héten. MOTW, egyébként teljes joggal, és hát ugye a Barcelona ellen azért alapra nehéz bárkinek is nem szurkolnunk, főleg ha pont abban a helyzetben vagyunk, hogy ez nekünk még mesés is lehetne, szóval hajrá Nantes! De azért nem a hazait érzem reálisnak.

2020. október 1., 20.45 - Nantes vs Barcelona (2)

2. Veszprém

Azt kell mondjam, eddig mi vagyunk az egyik stabil csapat. Illetve pontosítanék: stabilan jól teljesítő csapat, hiszen a hátsó fertály is stabil, csak éppen stabilan szar. A Nantes után a Zágráb ellen is kijött a különbség, ami - ahogy elnézem a többi eredményt - még sokat érhet, ezért mondtam már az elején azt, hogy muszáj lesz minden meccset annyival nyernünk, amennyivel jobbak vagyunk, de tényleg. Ki tudja, milyen körbeverések lesznek, és hogy egyáltalán meddig tart ez a szezon, szóval jobb bármire felkészülni, akkor túl nagy meglepik nem érhetnek. Mondjuk nem Ukrajnában fognak, ebben biztos vagyok. Ha lesz időm, írok LA, de alapra egy 5-8 gólos győzelmet elvárnék, ezt már itt is leszögezem. Mindenki negatív - de csak tesztügyileg - így hát elindulhattunk tegnap Zaporozsijébe.

2020. szeptember 30., 18.45 - Motor vs Telekom Veszprém (2)

1. Barca

Az Aalborgon és rajtunk kívül ők az egyetlenek, akik minden meccsüket hozták, és minden fordulót teljesítettek is persze. Nagyon erősek, de ezzel nem mondok újat, gyakorlatilag évek óta ugyanazt játszák, most talán összébb is értek, kicsit ijesztőek. De remélem mi is azok vagyunk nekik. Ha folytatni tudnák a franciák azt a nyomástól mentes, felszabadult kézilabdát, amit múlt héten villantottak, az az egyetlen esély lehet a gránátkékek zavarba hozására, minimális kézremegéssel viszont ez a project teljeséggel teljesíthetetlen.

2020. október 1., 20.45 - Nantes vs Barcelona (2)