Nem kellett erőlködni

Az első hazai BL-meccs játékban pontosan azt hozta, amit vártunk tőle, ugyanakkor a lelátón nagyon furcsa érzés kerített hatalmába, tegnap kiderült, hogy ahogy sejtettem, rendesen szurkolni elég nehéz maszkban - az enyémet legalábbis két hangosabb veszprémezés után már az államról kellett visszahúzigálni - és különösen furcsa volt az is, ahogy 10 perccel a lefújás után már a kinn álltunk, pedig nem is siettünk annyira sehova sem. Remélem vége lesz már ennek a szarnak, amibe most ül a világ, na, persze nem szeretnék panaszkodni, nyilván bármennyi meccset végigordítok a maszkomban, mert annál minden jobb, mint hogy ne legyen semmi, csak ehhh. Egyébként egy erősebb félháznyi ember jött ki a hétközi BL-meccsre, gondolom azért a Barca ellen majd megtellik az összes lámpavas az Arénában, de ezen kár keseregni. Legalább a social distance is tartható volt, hellyel-közzel.

A mérkőzésről túl sok elmondanivalóm nincsen, most, hogy belegondolok, mert elég korán közétettünk egy megnyugtató külünbséget, amit a végéig fokozatosan növelni tudtunk az egyébként semmi különöset nem mutató Zágráb ellen. Voltak remek teljesítmények, például Petár-show az elején, vagy ahogy Omar lendült bele a játékba, Borozan átlövései, Lauge hatalmas kedvvel kézilabdázása, amit egyébként tőle már nagyon vártam. A szélsőink mostanában stabilak, ennek is borzasztóan lehet örülni, mert láthatóan foglalkoztatja őket minden éppen pályán lévő irányító és lövő, ráadásul tényleg megbízhatóan vagdalják be a gólokat, most négyen lőttek 13/16-ot, ami szerintem fasza.

Ami számomra most nagyon feltűnő volt, hogy egyáltalán nem működött együtt jól a Blago/Borozan páros a védelem közepén, és így mögöttük Csupor Károly sem tudott hozni semmi komolyabbat (21% az lufasz ezen a szinten), és bár aztán a védelmet sikerült fokozatosan megtalálni, pl. Moraes jobban muzsikált ott tegnap, de a kapu az igazi teljesítménnyel adós maradt. Azért abban szeretnék bízni, hogy az élesebb meccseken nem hatvan perceztetjük körömszakadtáig a kapusainkat, hanem belecserélünk időben, ez belefért a Zágráb ellen, de nem feltétlen fog máskor.

A középső emberekre sem lehet panasz, tényleg elég jól teljesített mindenki tegnap, említettem már Nenadicot, aki a Nantes elleni teljesítménye után előrukkolt egy igazi gólerős vezérkedéssel, Yahía, aki a hibái mellett egészen parádés megoldásokat is bemutatott, plusz lőtte a heteseket, nekem Lauge volt a tegnapi fontos teljesítmény, tőle nagyon kellene ez a mindenhonnan veszélyes támadójáték, amit ő tud is rendesen. Mahéból is láttunk némi sebességet, Borozanból a szokásos erőteljeset, talán Makita lógott kicsit kifelé, de nem baj, lesz ez máshogy is.

Ja, és hadd köszönjem meg a P-O-szektor közötti két fiatalka szekusnak azt a szívet melengető közjátékot, amit véletlenül kaptam el tagnap, egyszer csak találtak ott a lábuknál egy kisebb összeget papírpénzből, összedugták a fejüket, hogy ki is jött be utoljára, kié lehet, aztán vitték oda mindenkihez, aki potenciális tulajdonos volt, hogy hé, nem hagytad el a pénzed? Apróságnak tűnik ugyan, de olyan jó elkapni az ilyet, szeretem.

Vasárnap Orosháza elleni rangadó (khm), aztán Motor idegenben, hajrá Veszprém!

fotók: Vörös Dávid, (https://telekomveszprem.hu/hu)