Bárhogy, csak a két pont

Eltekintve attól, hogy 2016 óta van egy alapvető szorítás a gyomromban, amikor a Kielce ellen játszunk, én most nem izgulok. Nem tudom, hogy ez a szorítás megszűnik-e valaha, vagy ez már veszprémi örökség marad, forever, de hogy van, az kétségtelen. Ugyanakkor azt is vágom, hogy ezt ideje lenne végre elengednem, meg mindenki másnak is, de ahhoz kellene valami közösségi ördögűzés szerintem. Mondjuk nem lenne az rossz csapatépítés a szurkolóknak, hehe.

Na de, Kielce.

A kp-ban ugyan őket csűrtem előre, de szigorúan csak babonából, most mindenképpen rámennék a helycserére, jó? Teljesen hasonló szezont futunk velük, ők is kábé úgy hullámoznak hétről-hétre, ahogy mi, és most ők is éppen a hullám tetején szörföznek a két Vardar elleni meccs okán. Túl nagy jelentőséget viszont felelsleges is ennek tulajdonítani, hiszen ember nincs a talpán, aki emg tudja mondani, hogy ez most inkább a vardari szétesésnek, vagy valóban a Kielce teljesítményének köszönhető.

Ma délután ki fog derülni.

Nem vagyok hajlandó abból kiindulni, hogy pontot veszíthetünk itthon, ergo régen értettem annyira egyet Nenadiccal, mint most, amikor is azt nyilatkozta, hogy:

"Nem fontos, hogyan játszunk, vagy milyen lenyűgöző kézilabdát produkálunk. Itt kell tartani a két pontot a Veszprém Arénában!"

Ennyi. Ma tényleg semmi más nem fontos, és mivel DD szavaival

"Ez a legszebb időszak a Bajnokok Ligájában, amikor elkezded érezni a verseny nyomását, és a harcolnod kell a lehető legjobb pozícióért."

is nagy egyetértésben vagyok, azt kell mondjam, hogy a 34:33-nál jobb eredményt kell ma produkálnunk. Tehát, ha csak egy góllal szeretnénk nyerni ma, akkor legyünk kedvesek kevesebb gólon tartani a lengyeleket, mint 33, leírom feketén-fehéren, hátha valaki nem érti, miért fontos. Mert simán lehet, hogy ennek a csoportkörnek a végén még ez is számítani fog, ki tudja. Jobb az ilyesmit csírájában elfojtani, azt gondolom.

Teljesen mindegy, hogy hogyan, milyen játékkal, de minimum kettővel kellene nyernünk, esetleg maradhat a több is, na jó. És tényleg meg kellene próbálni esetleg kevesebb gólos meccset játszani, de azt már csak miattam. Mert olyan szépen kérem. Ehhez nem is kellene más, csak egy az eddigieknél jobban záró védelem - ami szerencsére mostanság némi javuló tendenciát mutat - és egy értékelhető kapusteljesítmény. Semmi ismeretlen tényező nem létezik a két együttes között, annyiszor játszottunk mostanság egymás ellen, és annyi összefonódás van a csapatok között, hogy egyszerűen nincsenek már meglepetések, és meglepő húzások is csak ritkán jelentkeznek. Mondjuk én gyorsan meglepnék mindenkit azzal, hogy az első negyedórában kiszedném Alexet, de biztos van valami ésszerű magyarázat arra, hogy ezt miért nem teszi meg ellenük senki, soha.

Cupara jön fel, ez lehetne az igazi megérkezős meccse, annyira stílszerű lenne a mostanában egész pofás statot hozó szerbtől, hogy ihaj, viszont pont ma bazira nem fér bele az ünneplés egy-egy védés után, mert emlékezzünk csak, hogyan voltak hét másodperc alatt ismét a kapunknál a kinti meccsen. A visszazárás és a szélsőink koncentrációja is nagyon kelleni fog ma, minden helyzetet ki kell használnunk, nem adhatunk Wolff kezébe fegyvert azzal, hogy az első helyzeteinket belevágjuk. A kinti meccshez képest beállóban jobban vagyunk, mondjuk középen meg nem, de szerencsére a még talpon lévő játékosaink viszonylag komplexek, szóval nem tartok attól, hogy kifulladunk. Hallok mumusozást is magam körül, hát basszus, hagyjuk már ezt, jó? A tények ezek: összesen 3x kaptunk ki a Kielcétől, azon a három meccsen öt, azaz 5 góllal tudtak jobbak lenni, nyilván az egyik nagyon fájt, de attól még nem jobb csapat, mint mi. Sosem voltak, és nem is lesznek. Ha csak a számokat nézzük, így állunk:

9-1-3 (győzelem-x-vereség), 429:381 (48 gólos különbség), 19:7 (az egymás ellen megszerzett pontok).

Remélem így már mindenkinek világos, hogy mi is ma a dolgunk, semmi más, csak ehhez tartani magunkat. A lelátónak pedig az, hogy rendes védekezésbe hajszolja a fiúkat, mert erre bizony mi képesek vagyunk. Biztos, hogy jönnek szurkolók, biztos, hogy szurkolni is fognak, le kell őket nyomni és kész. Koreóval készül a Szurkolói Egyesület, ami érinti a komplett rövid oldalt, szóval kérek mindenkit, aki ott néz ma meccset, hogy fogadjon szót az itt leírtaknak, legyünk egységesek, toljunk oda egy hatalmas szurkolást ma, ez az utolsó BL-meccs 2019-ben az Arénában, jó főpróba ez a Szeged elleni derbyre is, ami nem egész két hét múlva jön.

"Tisztelt Szurkolótársaink!

A szombati (11.23.) Veszprém-Kielce meccsre élőképpel készülünk, amiben számítunk a Ti segítségetekre is (M, N, O, P, R szektorok)! A székeiteken elhelyezett fóliát, vízszintesen kifeszítve (fényesebb fele a pálya felé) emeljétek fel a világítás felkapcsolásakor, tartsátok végig a BL induló alatt és után a csapatok pacsizásáig (lásd. korábbi élőképek). Köszönjük, hogy időben érkeztek és aktívan rész vesztek a koreográfia bemutatásában és erre figyelmeztetitek a szurkolótársaitokat is! Mégegyszer az érintett szektorok: M, N, O, P, R!

Üdvözlettel és köszönettel: Veszprémi Szurkolói Egyesület"

Hajrá Veszprém, a győzelem miénk!

Aki addig uncsizik, annak a veszprémi Illatos Advent-programot ajánlom, igazán kár, hogy nincs egy héttel később, mert akkortól régi vágyam teljesül végre azzal, hogy a kari-vásár felköltözik a várba (is), ami csodás díszlete minden ilyen jellegű programnak. Ja, és koripálya is lesz az Óváros-téren, juhéjjj! De az is menő, ha burkoltok valahol egy jót, csak maradjon elég hangotok a meccsre!