Jók ezek a túrák...

Ahogy az lenni szokott, nem volt egyszerű a megérkezésünk, de végülis beestünk meccsre, miközben néztük az eredményeket, két igen barátságos x született a másik csoportban, az egyik Elverumban, atyaég, igen, pedig én betettem a Kielt másodiknak (igazából tök mindegy nekik, pont ezt írtam is, hogy annyira irigylem, hogy ők sosem nézik, kivel kellene játszanak, mert majd azzal, aki épp jön, és kész), a másik pedig Szegeden, ott viszont nem volt mindegy. A Celje nem kapta el az Aalborgot, és erre jön most a mi meccsünk.

Amit a párizsi b-közép egy cuki molinóval alapozott Remilinek, valami olyasmit jelent, hogy "hiányzol nekünk, tesó". Awww. Pepát még nem láttuk a helyszínen, ha valaki kérdezné. Viszonylag sok veszprémi szurkoló kísérte el a csapatot, reméljük jó meccs lesz, más konkrétumot nem várok tőle.

Corrales, Strlek, Lauge, Mahé, Pechmalbek, kisIlic, Marguc a kezdőnk, hosszúra nyúlt támadás után beállóból szereztünk vezetést, szerintem ilyet már rég nem csináltunk. Mármint, hogy vezettünk, plusz blokkoltunk is egyet, majd egy kis lerohanáskát fejeztünk végül be, 2 ide. Kettesnél simán betörésből, majd egy szar bejátszást követően befutásból kiegyenlítettek. Egész tempós kezdést toltunk, főleg a mostanában mutatottakhoz képest, gólváltás után labdát szereztünk, de visszazárt a PSG, majd Mahé megindulásából gól, plusz egy nyakra nyúlás után Stein kétperc. Jó lesz ez. Liget egészpályásáról kicsorgó kapufáról belőtt Strlek-gólnál tudtam először tényleg örömködni, ez most így tök máshogy nézett ki, mint az eddigiek tavasszal. Időt is kért Raul, 4:8-nál, és mi azt beszéltük, hogy Plock óta nem kezdtünk ilyen jól meccset.

A hangulat kurvajó volt egyébként, teljesen fasza hang volt az Arénában, tiszta álomkezdés. Imádom nézni és hallgatni az aktív táborokat, ők amúgy jól csinálják ezt mostanában, még akkor is, ha tudom, hogy nem sportágfüggők. Corrales is elkezdett kicsit védeni a fal mögött, amit megnyitottunk, és bár Máthé átlőtt egy szépet, de alapvetően működőképesebbnek tűnt, mint a sima hatosfal. Abszolút felszabadultnak tűntünk mi is, ők is, tetszett a meccs, nyomokban védelmeket is tartalmazott a mérkőzés. Gyorsak voltunk, odaléptünk, nem basztuk el a ziccereket, a 17. percben vezettünk 7:16-ra vezettünk, nekem mindegy, mi van, csak ez maradjon meg. Bennünk. Gyönyörű bejátszások, befejezések, pontos, koncentrált ziccerek, blokkok. Játék. Motivált játék.

És ismét kiemelném a tábort, akik amúgy a -7-nél gyakorlatilag megszakítás nélkül tolták, tudom, fociszurkolók, de én imádom ezt. Mármint a hangulatot. Nyilván fingjuk nincs, mi történik éppen a pályán, de a dolgukat teszik megalkuvás nélkül. Gyorsan vissza is jöttek 12:18-ra, Ilic időt kért. Az világosan látszódott, hogy nem a kapusoké a meccs, de Corralest is lekaptuk, hátha Csupor Károly hoz két védésnél többet, náluk viszont oda-vissza megvolt ez, és még mindig védés nélkül áltak, ergo: lőni kell. Ez nagy tanulság. Bárhonnan, bármikor, bárkitől.

Jött Lukács, Elderaa, és ugyan nem tőlük, de lett védekezésünk is, összességében egy félidő alatt többször, mint eddig, tavasszal. Stabil, hatgólos vezetéssel érkeztünk a félidő utolsó percére, nyifogjon bárki, bármit, ez egy sokkal jobb Veszprém volt, mint amit eddig láttunk. Pont. 19:24 a félidő, beillik végeredménynek is, ha kell, de még van 30 perc. Lukácsnak is összejöhetne a gólja, mert nagyon akarja, és most pályán is van hozzá eleget. Remélem Strleket nem szedjük le, mert ő is régen tolt már ilyen meccset.

Csak ne basszuk el az elejét, gondoltam, miközben visszajöttem életem legundorítóbb wc-ről, pedig megjártam Kubát. És ez volt a közvélekedés is, hogy jó-jó, van tempó, nincs kapus sehol, csak toljuk így végig, és akkor lesz ugyan 200 gól, de alapvetően pozitív a lépés. Ahhoz képest mondjuk a támadásaink nem nagyon akartak befejeződni, ők pedig két beálló után ott voltak lőtávban, rég volt utoljára -3. Csak nem akarta elkapni a fonalat Károly, sajnos viszont Green egyre jobban, jöttek felfelé, a kilencről 1-re apadt az előny, Momo időt kért. 37. perc, 25:26.

Eléggé felkeményedett a párizsi védelem, mi pedig beálltunk tökölődni, az sosem jó, ki is egyenlítettek, fel is állt a csarnok hirtelen, de lehúztuk szélre, és Marguc szépen beverte. Nagyon helyesen nem cseréltünk szélsőket a félidőben, Strleket régen láttam már ilyennek, pedig olyan jó látni, hogy ezt tudja. Nyilván várni lehetett, hogy nem megy végig ez a meccs olyan simán, ahogy az első félidőt toltuk, ahogy lett értékelhető kapusuk, Green, rögtön át is vették a vezetést, nagyon kellene nálunk is egy hasonló teljesítmény. Andriska jött pályára, be is lőtte az első gólját, de mivel védés továbbra sem nagyon jött, ekkor már ismét Corralestől, a másik oldalon pedig igen, ez stabilan megfordította a meccset. Hát, kijelenthetjük, hogy de, elbasztuk a második félidő elejét, sőt, szinte az egészet, visszalassultunk, az utolsó 10 percre már 33:30-cal fordultunk, ami elképesztő nagy blama az első félidei +9 után. Ismét egy olyan összeomlás, ami a semmiből jött, és kurvára nem értem, hogy miért. És jöttek a szar lövések, az első félidőben még fegyelmezetten le tudtuk pattintani a labdát a kapus lába alá, a másodikban ágyék és hasi tájékon széjjel lövöldöttük Greent.

Miért?

Időkérés, Mbappét énekli a közönség, én meg rágom a kefét, hogy mi a szar történik ilyenkor a fejünkben?

Ahogy felcsendül az Építők egy pillanatra, gyorsan ki is fütyülik, na. De közben visszajövünk -1-re és közben Corrales hetest véd, izgi money time elé nézünk, hehe, az első emberhátrányunkból Lauge átlövésével kiegyenlítettünk. Aztán ismét szép góllal köszönt be Kristopans, mi pedig későn jöttünk ki nyitottra, pedig az első félidőben az egészen jól ment. Amikor jöttek az ikszek, mondtam is, hogy idegenben jó lesz, de az első félidő után már nem tetszett volna, ugye, pedig ez a két félidő alapján az lett volna igazságosan. Ugyanakkor azt is látni kell, hogy ezen a szinten stabil kapus nélkül nincs győzelem. Futottunk egy nagyot, ismét összeomlottunk, kicsit visszajöttünk belőle, két teljesen ellentétes félidővel végül a PSG nyert 37:35-re.

Ez van, menjünk a Szeged ellen!