Vasárnapi matiné

Az idei első #kikaptokmintaszar vasárnapi matiné keretei között kerül megrendezésre, de nem is ez a legnagyobb bajom, hanem hogy rámtelepedett valami rossz nyavalya, ami nem #fuckcovid, de úgy érzem magam, mintha egy felmosóvödör lenne a fejemen, és ha ez önmagában nem lenne elég, sajnos fáj is tőle a fülem. Szóval egyáltalán nem biztos, hogy egyáltalán kimehetek, de ezzel a döntéssel megvárom a holnapot, természetesen, addig meg elkúrálgatom magam itthon mindenféle sárkányfűvel. Na de mindegy.

Évek óta minden derby előtt elmondom, hogy a két csapat nem nagyon tud már újat mutatni egymásnak, ez az állapot pedig továbbra is tart, nyilván, viszont tény, hogy ez lesz az első Szeged elleni meccse a padon ülő két veszprémi edzőnek, abban pedig meglehetősen biztos vagyok, hogy nekik ez legalább annyira fontos most, mint nekem. Hiszen csak a Szegedet oda-vissza, ugye?! Ez pedig már önmagában kulcs lehet. Nem véletlenül fogalmaztam meg (és talán a klub is, bár nem kerestem vissza, de megtette helyettem más, köszi!) idénre elsődleges célnak a bajnokság visszaszerzését, és teljesen őszintén állítom továbbra is, hogy semmi más nem érdekel, csak ez: a Veszprém vs Szeged és a Szeged vs Veszprém meccsek. Ha lehetne egy kézilabdás kívánságom idénre, biztos, hogy azt kívánnám, hogy az összes Szeged ellenit nyerjük meg 10 góllal. Mindet! Szóval ha lupujkodik errefelé éppen egy jótündér, akkor ezt fel is írhatná a listájára, köszönöm!

Ha vissza kéne lapozni olyan veszprémi edzőig, aki valóban felfogta egy Veszprém vs Szeged meccs súlyát és jelentőségét függetlenül attól, hogy a bajnokság éppen melyik szakaszában járunk, akkor az kb. Mocsai Lajos. Váó, mi? 2012. Mindenképpen előrelépés tehát, hogy olyan duó ül a padunkon, akik pontosan tudják, hogy egy tavaly elveszített bajnokság után a veszprémi lelátó mit szeretne látni, hátha van még olyan játékosunk, akinek el kellene magyarázni a szitut, de mondjuk most éppen ilyen sincs nagyon, szerintem.

Ha jól csináltuk tehát, holnap mindeki ki lesz élezve, mint a köszörült kard.

Az már más kérdés, hogy amekkora formaingadozásokat mutattunk be eddig a Bajnokok Ligájában, abból nem nagyon lehet kiindulni, talán az jó ómen lehet, hogy egyértelműen a hazai meccseinken voltunk jobbak, és hogy a közönség is régen nem érzett hangulatokat teremtett. Ami biztosnak tűnik, az az, hogy átlövések nélkül ezt nem fogjuk tudni hozni, ergo Yahíának Petárnak vagy esetleg pont Liginek az elsődleges feladata részemről az volna a meccs első szakaszában, hogy lőjjenek kintről gólokat, mert azzal talán el tudnánk bizonytalanítani az idén amúgy eléggé összeállt szegedi falat. Ugyanez szerencsére fordítva is igaz, a mi falunk is egész pompásan összeállt az ősz nagyobbik részében, bízzunk benne, hogy ez a válogatott szünet nem csapott ennek oda. A kapusok is villogtak mindkét oldalon, nyilván szoros fal mögött könnyebb a dolguk, így arra számítani lehet, hogy ők most is hozni fognak egy átlagot vagy annál is jobbat, tehát vélhetően nem a kapuban, de még csak nem is védekezésben fog eldőlni ez a meccs. Sajnos. Csak hogy legyen erről adat, a BL-ben hat meccs után a Veszprém 28-as kapott gólátlaggal áll (PSG, Barca, Kielce, Porto, Flensburg, Dinamo), a Szeged pedig 28,16-tal (Montpellier, Zágráb, Breszt, Elverum, Kiel, Aalborg), az ellenfelek minősége viszont lehet jó fogódzkodó, csak az sem sokat számít egy igazi derby kapcsán.

Széleken szintén nagyon hasonló erőket képvisel a két csapat, de olyannyira, hogy kibogarásztam, hogy ősszel a lőtt gólok hány százalékát tolták a szélsők a két csapatnál: a Szegednél 37,5%, nálunk 36%. Annyi különbség mindenképpen van, hogy nálunk mindig volt minimum 1 sérült szélső, ettől függetlenül kiegyensúlyozottabban vállalták a gólokat (mindig 31-41% közötti), ellenben a Szegednél például voltak olyan meccsek, amelyen 55% és 46% volt ugyanez az arányszám. Persze ebből végképp nem lehet semmilyen következtetést levonni, mindössze csak érdekesség. De nézzünk tovább a posztokat: ahol nekünk nagyot kell javulnunk, az az irányító, ez egyértelmű, és most nem is gólerősségben értem, hanem elsősorban a lövőknek való előkészítésben, vagy csak simán a hibák számának tekintetében, de a kincstári optimista (és Vad Fruttik-rajongó) énem úgy érzi, minden jobb lesz holnap!

Beállóban szintén nem látszik nagy különbség, amennyire náluk stabil Bánhidi, mi annyival talán több bevethetővel vagyunk ott, valaki csak jó lesz holnap. Hatalmas kérdés, hogy kivel/mivel kezdünk majd, meglátjuk, a lényeg, hogy a védekezésünket mindenképpen pattintsuk össze olyanra, mint amilyen volt is szinte végig az összes itthoni, őszi meccsen, mert akkor már túl nagy gond nem lehet. Aki kimegy, az húzza fel magát rendesen szurkolósra, mert bármekkora közhely is, ez meccsenkét 1-2 gólt biztosan jelenthet. És akkor már csak 8-9 gólt kell a pályán lévőknek közé tenniük, hehe.

Nagyon szeretném látni, ahogy Blagi megfojtja Bombac(ot) összes előnyszerzési próbálkozását, ahogy Sipi lesáncolja Bodó összes átlövési kísérletét, vagy ahogy az összes hármasunk eltakarja Bánhidi elől a labda útját. Azt is nagyon szeretném, hogy Mikler Rolónak nagyon okosan dobáljunk, a szélekről kivárva, kintről pedig erősen sarkokra, vagy okosan pattintva, és Mirkónak is kb. ez kell, tudjuk jól, mert ismerjük őket. Nagyon kell a lendület, a motiváció, nagyon kell egy jó Petár, egy jó Lékai/Mahé, de valaki középre, Ligitől 3-4 átlövés, és az benne is van bőven, ha megkapja az idejét (félidők elején és végén rá pont építenék 5-10 perceket) egy jó Yahía/Makita, végre, most úgyis lehullott róla minden teher, és átlövések! ÁTLÖVÉSEK, mert anélkül cseszhetjük az idei évünket. Széleken és beállóban nagyjából megvoltunk eddig is, a helyzetkihasználáson mondjuk mindig lehet mit javítani, Andriskának pl. már jó rég volt igazán fasza meccse, pedig ő a Szeged ellen hagyományosan jó, szóval most akár még lehetne is. Csomó szegedi várható matinére, szóval harcra fel, veszprémiek! Én megtettem az összes óvintézkedést, van egy új is, még nem nyilatkozom róla, mert kísérleti stádiumban van, de eddig működni látszik, szóval...már csak össze kell kaparnom magam meccsremenős holnapra. Nem várok nagy kaszálást, viszont ha mi hozzuk a legjobbunkat, az elég kell legyen egy meggyőző fölényre, mondjuk egy 31:26-ra, de persze nem bánnám, ha a jótündérke csettintene a kívánságomra.

Kis színes: a rangadóra kilátogat Tricky is, a januári Európa-bajnokság kabalafigurája, aki egyébként még cuki is, végre, hozza a salistálat, amit az Eb-győztes kap majd (amit egyébként nem is értek, erről miért nem kérdezik meg a játékosokat néha? Tuti, hogy mindenki kupát szeretne, mint régen, amikor mindenből pezsgőt lehetett inni, most meg már azt sem tudod, hogyan fogjad meg, ha véletlenül megnyered...), velük kell közös fotót csinálni, és feltölteni instára, betaggelni a Watch Games See More insta-oldalt, meghashtaggelni #watchgamesseemore, #kezilabdaeb, #ehfeuro2022, és kész is. Sorsolás december 7-én, amelyen páros jegyeket sorsolnak ki az Eb-re. Alább beszúrom a hivatalosat is.

Fotózkodjatok és nyerjetek páros napijegyet a jövő januári Európa-bajnokság budapesti csoportmeccseire! Ahhoz, hogy nyerj [1️⃣] Készíts közös fotót az Európa-bajnokság trófeájával vagy a kabalájával, Trickyvel! [2️⃣] Töltsd fel a fotót az Instagramra! [3️⃣] Instagramon tageld be a Watch Games. See More. insta oldalát és a következő hashtag-ket használd: #watchgamesseemore #kezilabdaeb #ehfeuro2022 [4️⃣] Kész is vagy! December 7-én sorsolunk és ha mindent jól csináltál, esélyed van megnyerni a páros jegyek egyikét a jövő januári kézilabda Eb-re! [❗️] A nyereményjátékban kizárólag 16 éven felüliek vehetnek részt [❗️] A játék október 27. 15:30-tól november 30. 23:59-ig tart. Sorsolás december 7-én 14:00-kor. A nyerteseket instagram direkt üzenetben értesítjük. A nyereményjáték szabályzatot és az adatkezelési tájékoztatót itt találod watchgamesseemore.hu/jogi-tajekoztatok/ [➡] www.facebook.com/watchgames.seemore [➡] Spotify: Watch Games. See More. [➡] youtube.com/watchgamesseemore [➡] www.watchgamesseemore.hu ♪ [➡] tiktok.com/@trickythemascot

Ami még fontos, hogy ezt megelőzően, elvileg 12.30-tól kb. egy órán át odaintézik Trickyt az Óváros téri Piacra is, ki tudja, az Arénánál lesz-e idő elkapni, rendes lokálpatriótaként úgyis sokan ott leszünk, mert ha nem is szeretnénk vásárolni, akkor lehet csak simán bambulgatni a portékákat, ebédelni, sörözgetni, borozgatni, most éppen a Petrányi Pince költözik be Veszprémbe, vagy csak simán sütizni DESSZEReTlek Krisztánál, aki nem ismerné, az nyilván még 6-8 kg-mal vékonyabb , szóval igazi, vasárnapi bemindenezés után kezdődik majd a matiné.

Hajrá Veszprém!