KP13 - Nincs érdektelen visszavágó

Ahogy azt a párharcokat megelőző KP-ban írtam, összesen egy simát látok, nos, ezt igazolták az odavágók, sőt. És továbbra is ugyanez a helyzet, a Barca Kölnbe jutására tudnék egyedül könnyű szívvel pénzt tenni, az összes többi párharc még alakulhat bárhogyan.

Flensburg vs Aalborg (odavágó: 21:26)

Egyáltalán nem értettem a szakikat, amikor a közvetítés alatt/után azt szajkózták, hogy micsoda meglepetés, mert hogy ez a meccs mennyire simának nézett ki előre, hát baszki. Néztetek idén Aalborg-meccseket? Én sem azt mondom, hogy megvan az Aalborg-összes letöltve, feldolgozva, de ha csak az ellenünk letolt itteni jut eszünkbe, már az is elég ahhoz, hogy ne kezeljük őket le ilyen szinten. Főleg ne egy egyenes kiesésesben és főleg ne a Flensi ellen, akikkel nagyon, de nagyon hasonló, északi stílusú, gyors, pontos, szorgalmas kézilabdát tolnak, ergo itt közöttük az év 365 napján mindig meglehet ez a 3-4 gól, amit viszont az év 365 napján simán le is dolgozhat az éppen hátrányban lévő, pillanatok alatt. Ezen a párharcon is annyira lélektani határon billeg sőt, egy kicsit tán át is hajlott a különbség, hogy én teljesen szoros végjátékra számítok, és némi öldöklésre is kicsit.

Az Aalborgot egyébként is el tudja kapni a gépszíj, ha vérszagot éreznek, ez az öt gól (26:21) viszont már nem is csak egyszerű vérszag, itt már némileg átborultak az esélyek. Ugyanakkor a Flensi is van annyira hidegvérű és rutinos brigád, hogy igen tudatos faultokkal, kurvára megkomponált mérkőzésvezetéssel, lépésről-lépésre ledolgozott gólokkal odaérjenek a végére, de ahhoz már az is kell, hogy az Aalborg legalább a meccs valamelyik negyedóráját elbénázza. Eléggé hajaz a mi párharcunkra amúgy, hát baromi kíváncsi leszek. Van egy olyan érzésem, hogy az eredeti dánokat inkább spanolni fogja a tét, nem összenyomni, bárcsak ezt magunkról is el tudnám mondani, köszönhetően az egész dán attitüdnek, amit beléjük tolnak toodler koruk óta. Meglátjuk, történelmi siker kapujában az Aalborg, még lőtt gólokban sincs nehéz dolguk, miután összesen 21-et engedtek a németeknek, szóval a Flensinek egész valószínű, hogy hat góllal kellene nyernie, de hogy őszinte legyek, ekkora különbséget viszont nem igazán látok közöttük.

2021. május 19., 20.45 - Flensburg vs Aalborg (1)

Veszprém vs Nantes (28:32)

Nehéz, talán az elmúlt évek legnehezebb feladata előtt a Telekom Veszprém, és nem csak azért, mert nyilvánvalóan idén is szeretnénk Kölnbe jutni (igen, én mindenképpen, és leszarom, hogy "de ilyen játékkal ott csak negyedikek lehetünk", mert egyrészt negyediknek is jobb lenni, mint ki sem jutni, másrészt pedig a hídon akkor kell átmenni, amikor odaérünk elé!), hanem mert hatalmasat kellene javulni egy hét alatt. És nem csak a játékosoknak. Davis egyértelműen hozzájárult a nantes-i összeomláshoz, most viszont egyértelműen ki kell szednie a káoszt a fejekből. Nagy kérdés, hogy erre képes lesz-e?

Szerintem igen, de ahhoz bizony most elég erős önkritikát kell gyakorolnia. Változtatni kell, muszáj a mostanában bevésődött, beivódott szokásokon, a cseréken, a ki nem kért időkön, a késői reakciókon. Tilos csak úgy hagyni csordogálni ezt a meccset, mert az nem fogja megoldani önmagát, egy győztesnek irányítania kell, nem sodródni az árral. Nagyon észnél kell lenni, és ha belső késztetés nem jön majd az idő kikérésére, akkor rá kell nézni Csárlira, és elhinni neki, hogy jó lesz az. De persze ez csak egy kis szegmense azoknak a dolgoknak, amiken az első meccshez képest muszáj változtatnunk, ha valamit is akarunk, de mondjuk valószínűleg az egyik legfontosabb, ha tetszik, ha nem. A padon tehát nagyot kell nőni ez alatt a hét alatt, ez lesz a kulcs, de gyorsan le is szögezném ismét, hogy szerintem képes lesz rá mindenki, akit érint. Én továbbra is hiszek a továbbjutásban, a csapatban, de még Davisban is, ezt együtt baszták el, együtt kell helyrehozniuk, és ebben én minden erőmmel és hangommal segíteni fogok a lelátóról. Remélem mindenki így gondolja, aki holnap kilátogat, mert aki most nem segíteni jön, az maradjon is inkább otthon, köszi!

Eközben pedig muszáj látni azt is, hogy a Nantes nem fog alárendelt szerepet játszani és feltartott kézzel asszisztálni a hazai továbbjutáshoz, ha ez nem lett volna világos az első meccsen, akkor Alberto nyilatkozata, miszerint győzni jönnek Veszprémbe, minden kétséget eloszlatott. Nos, nekem sok nem is volt, ahogy az LA-s KP-ban írtam, egyáltalán nem számítottam fáklyásmenetre, viszont írtam, hogy kell egy-két olyan átlövőteljesítmény, amitől majd a beállókhoz is jobban férünk hozzá, na ez, és a fegyelmezett védelem maradt el a kinti meccs nagyobbik részén.

Jövök még meccs előtt kicsit bővebben is, de összességében továbbra is magunkat szeretném Kölnben látni!

2021. május 20., 18.45 - Veszprém vs Nantes (1)

Barca vs Breszt (33:29)

Hát aztán a simából is mi lett, mi? Néztétek? Én igen, ahogy írtam is az előző KP-ban, a Barca már az első meccsen eldöntheti, ha akarja, és az első félidő gyakorlatilag erről is szólt. Aztán ők is produkáltak némi szemmel látható összeomlást, amiben a higgadtság, az erőfölény, a játékosok motiváltsága nyomokban volt csak tapasztalható, úgyhogy a Breszt szépen visszajött meccsbe, és kizárólag a money time elején bedobott időkérés (hahóóóóóóóó) hatékonysága miatt tudtak egyáltalán különbséget közétenni. Mondjuk az viszont egészen egyértelmű lett, timeout után a Barca dobott gyorsan hármat, és kész. Így kell ezt csinálni, és erre volnának kitalálva ezek a percek. Baszki.

Mindenképpen jár a buksisimi a komplett Bresztnek, Pesicnek különösen, de ettől még továbbra sem nőttek meg az esélyeik az én szememben. Egy fokkal simább hazait várok, mint ami a múltheti volt, persze, sima egyébként ez így is, de azért jó volt nézni, hogy az ötvenedik percben még nyílt meccs van.

PSG vs Kiel (29:31)

Mekkora meccs volt ez, atyaég, és nem nagyon tudok elvonatkoztatni attól, hogy a Kiel megint akkor állt megfelelően össze, amikor szarba térdeltek, ugye Wiencek kiesésénél, ha ők magyar csapat lennének, azt mondanánk rájuk: nekik mindig Mohács kell. Ugyanakkor most a PSG-t is elég erősnek látom ahhoz, hogy ezt a mindössze kétgólos hátrányt otthon ledolgozzák, úgyhogy tök jogos MOTW - remélem az, igazából még nem láttam kiírva, de mi más lenne? -, hatalmas csatát várok.

Sagosan visszatért a betegségéből, hétközin már játszott is a Balingen ellenin, vele nem lesz gond, Wiencek és nyilván Bilyk nincs, de mindenki más rendelkezésre áll. Nüanszokon fog múlni, ez szinte biztos most, meglátjuk. A kapusokon sok múlhat most. Nem lesz zártkörű a meccs, 800 embert engednek be Párizsban, ez is lehet fontos tényező, sőt, az EHF előrébb is hozta az eredeti kezdési időpontot, hogy a kilátogatók ne szegjenek kijárási tilalmat. Úristen, mint egy szar scifiben, de mindegy, én ezen már átlendültem. Franc sem tudja, itt kinek kellene szurkolnunk, valahogy a Kielt érzem inkább összeségében, de maradjunk annyiban, hogy drukkoljunk a csodás kézilabdának, aztán kész.

2021. május 19., 18.45 - PSG vs Kiel (1)