Így kell hazavágni egy őszt

Kicsit ritkítottunk a KP-n, az elmaradt fordulók fényében, igaz, hogy ez a nyolcadik már majdnem egész forduló (lesz), de tartok tőle, hogy ez sem lesz olyan tartós állapot, mint kellene legyen. Lassan elfogynak a szavak arra, ami körülöttünk zajlik, illetve továbbra is megesz a fene, hogy kiderüljön, mikor is kellene bepótolni azt az A és Bé csoportban elmaradt összesen 13 találkozót, február végéig. Ez ránk szerencsére nem hat különösebben nyomasztóan, eddig összesen egy meccsünk maradt el, de pl. a Szögednek már most kurvára neki kellene állnia a logisztikázásnak, hogy utolérje önmagát (4 bepótolandó). Ők amúgy ma - először - pályára lépnek itthon az Elverum ellen.

Ezen a ponton ugorjunk kicsit előrébb az időben, ugyanis ezt még LA-posztnak kezdtem el tegnap reggel, de aztán olyan szintre sűrűsödött a tegnapom, hogy azóta már le is szoptunk az Aalborgtól, mégpedig elég csúnyául, gyakorlatilag esélyünk sem volt, úgyhogy a hangvitelem is más lesz, gyanítom. Biztos, hogy nagyon furcsa lehet az üres lelátó, és világos, hogy bazira nem megy nekünk ez az edzőmeccs forma (lásd a komplett felkészülésünk), de most úgy tűnik, ezt kell megszoknunk, mint mindenki másnak is, szóval ez semmilyen irányból nem mentség. Ezzel a váratlan és kalkulálhatlan hazai vereséggel magunkat hoztuk rettenetesen nehéz helyzetbe, pedig már majdnem elhittem, hogy viszonylag jól ki tudunk lábalni ebből a fostengerből.

De nem.

Egyébként ennyi még valószínűleg bele is férne, ha valóban csak ennyi maradna, ugye, de mivel iszonyatosan katasztrofális a leggyengébb BL-teljesítményünk időzítése, ezért benne van az is, hogy belecsapunk egy randa sorozatba, pedig most az nagyon nem kéne. Kiel és Barcelona előtt, szinte napra pontosan egy hónap múlva Köln, értitek, ezért baromi veszélyes ez.

Fogalmam sincs, mitől vagy kitől fogjuk megtalálni végre a beálló elleni védekezésünket, egész ősszel szenvedtünk vele, aztán amikor már majdnem előreléptünk benne - egyébként Moraes rémlik a leginkább, hogy neki ment már majdnem - akkor ért ide ez a szarság a mi nyakunkra is. Tegnap pedig már voltak visszatérőink is, Blagi pl., aki szeptemberi darabosságot mutat, Mahé pedig, - akinek szélsőként volt dolga, hiszen kidőlt onnan mindenki, Manaskov múlt heti húzódásával - szélről még annyira sem fog meccset nyerni nekünk, mint középről, sajna.

A támadójátékunkra, ha csak a tényeket nézzük, nem lehet különösebb panasz, én mégis belengetem, hogy csak az alapokat hoztuk, azt is inkább egyénileg, esetleges megoldásokkal, volt, hogy Petar, volt, hogy Borozan, volt, hogy Andriska, volt, hogy Lauge vagy Yaya villantott, de például egy kurva labda nem ment ki a szélre - pedig Mahé azért többnyire onnan nyert ám világversenyeket, nem középről, szóval pont lehetett volna igazából is szélsőnek használni, mint ahogy a másik oldalon Margucot is. Értem én, hogy a 4 alapszélsőnkből 3 éppen sérült, de attól még a posztnak nem kéne megszűnnie. Sokkal tudatosabban és szélesebben kell játszani, ezen a szinten középre tömörített támadásokkal nem nagyon van keresnivalónk, ezt tegnap csodásan bemutatta az Aalborg.

DD-t sem igazán értettem, mi a tökömért nem kérte ki az időt a végén? Annyira tudott volna mindenki, mindent? Hát nem tudom, az arcokon nem ezt láttam.

Éppen az előző posztocskámban említettem meg, hogy kifejezetten jól hat ránk az időkérés, és ezt biztosan nem azért írtam le, mert kakált egy pók a sarokban, valami alapja csak kellett legyen, ráadásul azért akkora hegymenetet sem toltunk éppen, hogy kockázatos lett volna megszakítani a felzárkózást, illetve de, nyilván visszajöttünk egyre a -5-ről, de nem vagyunk zöldfülűek, hogy ne lehessen kikérni, és bemondani egy konkrétat. Fú, nem értem. Azt már inkább, amiért Csupor Károly visszajött a money time-ra, azt valószínűleg én is meghúztam volna, és nem azért, mert Marci nem volt jó, mert amúgy az volt, de ott, azon a ponton még benne lehetett volna egy extra Károlytól, hátha...

De sem ő, sem senki más, és DD sem tudott többet hozzátenni, mint amennyit addig, az pedig kevés volt. Az Aalborg ellen is. Szóval jó lesz figyelni!

There is shit in the pancake, jó lenne minél előbb kilapátolni!

Egyébként a kisVeszprém pedig mindeközben országosan izmozik, kurvára komolyan kell venni őket, csak mondom, mert ez a "majd csak lesz valahogy"-fíling nem lesz elég egy éppen hatalmas sorozatot toló, lelkes csapatka ellen. Tegnap láttuk.