KP11 - Egy sima, egy fordított

Kinyílt a közhelyszótáram és rámborult, de tényleg az van, hogy a csoportkör befutója előtt két fordulóval úgy állunk, hogy az egyik csoport gyakorlatilag tiszta, mindenki nagyjából a helyére került, míg a másik középső négy helyezéséért ádáz küzdelem folyik.

"Ez itt a Hatosfal KP, azaz Kraft Platzierung, ami ugye lényegében egy Power Ranking, de mégsem hívhatjuk annak, mert az a fogalom már egy másik sportághoz kötődik, meg egyébként is: hogy nézne már ki? A lista alapvetően a csapatok pillanatnyi formáját hivatott bemutatni, szerkesztésének hagyományos módja pedig, hogy a blog belső levelezőlistáján felsorakoztatott erősen szubjektív vélemények alapján az aktuális posztíró úgy állítja össze, ahogy azt gondolja."

12. Celje

Egyébként túl sok helyük nincs már itt a kápénkban, de amíg be nem csatlakozik a cé-dé-ág, addig ők bizony maradnak, hiszen ki vagyok én, hogy látatlanban megítéljem a Plockot vagy a baszkokat. Egyébként nagyon szívesen mennék nyolcaddöntőzni oda az Atlanti-óceánparti kanyarba, de viszont plocki pajtáskáinkat is meglátogatnám örömest, szóval sportturistás szemüvegen át ez a második hely teljesen jó opció nekünk, na. Tükörsimán kikaptak a Pözsögötől hazai pályán, és hát Aalborgban sem esélyesek, ezt mondjuk ki nyugodtan, de ettől függetlenül sem forog túl nagy veszélyben a továbbjutásuk, ha minden igaz, ez pedig egy körrel többet jelent, mint például tavaly. Úgyhogy well done.

2020. 02.16., 16.50 - Aalborg vs Celje (1)

11. Vardar

Évek óta, szinte bármelyik héten leírhattuk volna ezt, amit ma fogunk: a Vardar széthullásának végjátéka elkezdődött, de most már tényleg. Kristopans menni Berlinbe szezon végéig, Atman haza, a Spartakhoz, most aztán már tényleg a legkitartóbbaknak van felkapcsolva a villany a Jane Sandranskiban, köztük persze Timur Dibirovval. Aki pedig azt üzeni, hogy most, a bajban zárjon össze a maradék csapat, mögé a szurkolókkal, ami még szimpi is lehetne, ha nem volna most már annyira gáz, amit azok ott tolnak. Erőst gondolkodnom kell, hogy a vardariak mióta is rühellenek bennünket annyira, amennyire az mostanság nyomon követhető minden külföldiül megjelenő kézilabdás akármi alatt, de nem rémlik, h ekkora ellenszenv lett volna, mindannyiszor, mikor ott voltunk, na. Inkább el is engedem, valószínűleg úgysem fogunk ennyiszer találkozni vélük a jövőben, most még tuti összezárnak ukránkák ellen, az pedig még a továbbjutásra is elég lehet. Aztán túl sok másra nem.

2020. 02. 15., 17.30 - Vardar vs Zaporozsija (1)

10. Flensburg

Nekem idén ők a kellemetlen csalódás itt a legfelsőbb szinteken, pedig akár még csapathatnák is szépen, ahogy az utóbbi években csinálták, jelentős változás sem érte a keretet, szóval érdekes ez. Mintha kicsit összefásultak volna mostanra, aztán persze lehet, hogy ez tényleg csak amiatt van, mert sokan voltak Eb-n, vagy mittomén, és tavaszra meg villantanak egy hatalmasat az egyenes kieséses szakaszban, de valahogy nem látom bennük, na. Glandorfot pl. kábé öt évvel idősebbenek látom, tavaly óta. Valahogy összeszenvedték a győzelmet, de semmi komolyabb előrelépést nem látni a BL-ben, jó, nyilván azért Elverumban elbukni nem fognak, az tényleg durva volna. Mondjuk legalább a bundásban feltörtek, nyilván az van most Machulla fókuszában.

2020. 02. 15., 17.30 - Elverum vs Flensburg (2)

9. Porto

Most fog kiderülni, hogy a Porto elleni játék vajon nekünk fekszik annyira, vagy csupán mi vesszük elég komolyan az ellenük való felkészülést, vagy mi a szösz, de most a következő két fordulóban a közvetlen vetélytársaikkal találkoznak, így pedig sok minden elválik majd gyorsan. Kíváncsian várom, az is bőven benne van, hogy eddig volt erejük, mert ha a Flensit megterhelte a januári torna, akkor a Portót még inkább, ez vitathatatlan. Én mindenesetre szurkolok nekik, Kielcében ébreszti őket a szombat.

2020. 02. 15., 15.00 - Kielce vs Porto (hm,1)

8. Aalborg

Haha, tényleg, mennyire teljesen elfelejtettük az Aalborgot az első kp-listákon, miközben tessék, ott van, oda is riogatott a Szegednek elég faszán. Kiderült már, hogy nem csak a sorsolás miatt menetelnek, az inkább csak jól felhúzta őket, majd összeálltak, mint a Velmentinával belőtt frizkó, Valentin napján. Møllgaard viszi a hátán őket, de hát elég nagy az a hát, elférnek rajta minden. Ráadásul ahogy a szízön elején, úgy most a végén is a Flensburgon edződött csapatka számára viszonylag könnyebb meccsek jönnek, az összes hátralévőjüket náluk lejjebbi ellenféllel játszák, ez pedig azt jelenti számukra, hogy ez a negyedik hely meglehet a csoportban, akkor pedig Porto/Vardar jöhet a 16-ban. Váó, vagy hogy is mondjam.

2020. 02. 16., 16.50 - Aalborg vs Celje (1)

7. Montpellier

Legyűrték a Kielcét ugyan, de messze nem brillíroznak, többiek várnak tőlük még valami durranást, én valahogy nem érzem, hogy sokkal többet tudnának, egyben remélem is, miután jövő vasárnap érkeznek kisvárosunkba. Amúgy nem vagyok biztos benne, hogy ha Jurkiewicz térgye szalagja nem szakad el az ötödik percben, akkor egyáltalán nyertek volna, de ez ugye itt egy mondatban már túl sok ha és volna. Nyertek, tehát ők következnek utánunk a csoportban, most megcsinálják a Bresztet is otthon, és rögvest nyílt sisakkal érkeznek a Veszprém Arénába egy MOTW-re.

2020. 02. 15., 17.15 - Montpellier vs Breszt (1)

6. Kielce

Maradjunk annyiban, hogy nem kell ahhoz kirgizül beszélnem, hogy értsem, Talant mit átkozódott Jurkiewicz sérülésénél, nagyon szerencsétlen mozdulat volt, szinte testi kontakt nélküli letapadás, utálom nézni is az ilyesmit. Majdnem meglett az iksz egyébként Montpellierben, csak az utolsó támadásukat kicsit korán fejezték be emberelőnyben, így Soussinek volt ideje eldönteni, hogy ő eldönti a meccset úgy 11 méterről, amit mindenki szépen lemozizott. Most megy hozzájuk a Porto, természetesen a lengyelkék az esélyesek, de...

2020. 02. 15., 15.00 - Kielce vs Porto (hm,1)

5. Szeged

Ez az Aalborg elleni nem volt túl meggyőző, simán szopacs is lehetett volna, ha nem kegyelmeznek meg a dánok a legvégén, és nem adják tálcán a labdát a Szöged kecses kacsóiba, nem is értettem. Mármint azt sem, hogy mire készült a Szeged, de azt sem, hogy az amúgy semmi különöset, de azt bazi pontosan és határozottan toló dánokkal mi történt ott az időkérés utáni támadásban. Hogy ez a szokásos tavaszi Szeged előszele, vagy pusztán a BL-visszarázódás bakija, az ki fog derülni már most, ebben a fordulóban. Ugyanis egy rendes Szegednek kutya kötelessége szoros meccset játszani hazai pályán bárkivel, és ha az Aalborggal tudtak, akkor a másik irányba, a PSG ellen is tudni kell, vasárnap.

2020. 02. 16., 17.00 - Szeged vs PSG (x)

4. Veszprém

Szerdán nem voltam elégedetlen, de túl elégedett sem, többekkel ellentétben én elsősorban a csoportgyőzelem csoportgyőzelmi szempontjából ültem fel a győzelmet hajhászó vonatra, egyáltalán nem azért, mert félnék a Szeged elleni nemzetközi meccsektől, sőt. Csak hát régi motorosként, és Szögedre is remek rálátással rendelkező szurkolóként már előre hányok attól, ami övezni fogja azt az időszakot. Hogy mindenkinek meglegyen, leírom a várható dátumokat, melyeken egymást nyírjuk majd ötletes és változatos módokon a világ összes platformján, ha minden a papír szerint alakul: április 11. (szegedi alapszakasz), április 25 (26)., május 02(03). (BL-negyeddöntők), május 17. (kupadöntő), május 20., május 24. (bajnoki döntők). Nos, leírni sem volt egyszerű, de mindegy, jön, aminek jönnie kell.

Összességében érzem magunkon a stabilitást, a szerdai vendégjátékunk, illetve már a portói meccs is csodásan mutatta mindezt. Ki lehet kapni Kielben, nincs azzal semmi gond, az ittenivel volt probléma. Szerdán akartunk, kepesztettünk, ennyit tudtunk összelapátolni, és ugyan Csupor Károly a meccs végére egálra kozmetikázta a kapusteljesítményt, de aki látta, az tudja, hogy a fal finoman szólva sem kapta meg hátulról azt a támogatást, amit egy héttel korábban, egy ilyen meccs pedig pont múlhat ennyin, bizony. Kommentekben feszegettétek a többi dolgot is a szerdaival kapcsolatban, csomó igazság van azokban is, de a lényegen nem változtat: kapartunk az első helyért és bár a két meccsből nem tudtuk kihozni a maximumot, az világos, hogy van bennünk potenciál, szóval bizakodva várhatjuk a továbbiakat. Például az Orosháza ellenit.

2020. 02. 12., 19.00 - Kiel vs Veszprém (29:28)

3. PSG

Az biztos, hogy fenti két csapat előttük jár, hogy a két magyar hol, abból az egyik legalább ki fog derülni rövidesen. Egyébként én szívesen mennék Párizsba is tavaszkodni, az állandó büdösön kívül nincsenek túl rossz emlékeim a parizer-túrákról, de mindegy. A Celjét annak rendje és módja szerint rendezték le, nem is vártunk mást, de hogy valójában mit tudnak, azt jól titkolják, szerény véleményem szerint. Szegeden azért kicsit felszáll a füst, de amennyire szoros a másik csoport közepe, itt annyira jön a papír, hogy ihaj.

2020. 02. 16., 17.00 - Szeged vs PSG (x)

2. Kiel

Igen, ijesztően tudták azt csinálni, amit elterveztek, és bár már térden csúsztak a money timeban, nem hibáztak bele, és megnyerték a hazaijukat. Az őszi vágta végére is kipurcantak, szerintem ez várható lesz tőlük tavasszal is, kérdés, hogy az a karft kitart-e Kölnig, de amúgy ki fog. A csoportot megnyerték, már a matek sem adhat mást, de ennek ellenére sem fogják elcseszni annyira a breszti meccsüket, ez tök biztos. Az utolsó fordulós Kielce-meccs csak a lengyelkéknek lesz éles, ergo a Kiel most fújhat kicsit a BL-ben. Két és fél hónapot. Az pont elég a Bundásra.

2020. 02. 12., 19.00 - Kiel vs Veszprém (29:28)

1. Barca

Ha van stabil csapat idén, az a Barca. A PSG-t úgy megrakták oda-vissza, hogy kérdés nem maradt, hozták a szokásos, első fordulós bucikát - a Szeged szerencséjére pont Szegeden -, azóta viszont még csak igazán szoros meccset sem játszottak, durva. Megint durva. Hát borzasztóan kíváncsi vagyok, hogy belekukulnak-e idén is ugyanabba a hibába, és kiesnek-e a ritmusból, hogy aztán az egyenes kiesésesben (Flens/Kielce, Pite), neadjisten Kölnben csikorogjanak. Meglátjuk, mindenesetre a csoportkört fölényesen nyerték.

2020. 02. 15., 20.00 - Barca vs Zágráb (1)