KP4 - Nincs hova süllyedni

Ahogy azt Room303 kedélyesen megemlítette előző posztjában, valóban van egy "Mi a kurvaanyja van?" munkacímet viselő, megkezdett dolgozatom az adminban, de higgyétek el, mindenkinek jobb, hogy azt mégis inkább magamban tartottam. Kellett néhány lépés távolság, hogy kicsit kívülről is lássam magunkat, és hát nem állítom, hogy nagyon megnyugodtam volna. De nem is izgulom szét magam. Mivel a szögedi kontingens még nálam is többet bír lógni mostanság, én jövök az eheti KP-val.

"Ez itt a Hatosfal KP, azaz Kraft Platzierung, ami ugye lényegében egy Power Ranking, de mégsem hívhatjuk annak, mert az a fogalom már egy másik sportághoz kötődik, meg egyébként is: hogy nézne már ki? A lista alapvetően a csapatok pillanatnyi formáját hivatott bemutatni, szerkesztésének hagyományos módja pedig, hogy a blog belső levelezőlistáján felsorakoztatott erősen szubjektív vélemények alapján az aktuális posztíró úgy állítja össze, ahogy azt gondolja."

16. Gudme

Beférnek még, és még csak nem is neccesen, mondjuk a csoportrangadónak tekinthető bukaresti meccsükön azért elég csúnyát zakóztak, engem meg is leptek, de továbbra is olyan csapatok előtt járnak, mint Xavi Plockja, Csaszi Schaffhausenje, vagy Vranjes Kristianstadja. Ami már önmagában is szép teljesítmény, pedig hol van még a vége. Az amúgy feljövőben lévő lengyelkéket fogadják, de addig ezt a titulust sem adom meg, amíg nem villantanak Xaviék valami idegenbeli sikert, pedig nálam a kávézacc még mindig hazait mutat, ha nem is kövéret. Innen nézve pedig ennek a meccsnek is van tétje.

2019. október 13., 15.10 - GOG vs Plock (1)

15. Sporting

A másik csoportban is rangadóféleség készül, ráadásul igazi, spanyol vonalas meccsélmény van kilátásban egy Sporting vs Bidesoával. Aki teheti, nézze, biztos nem lesz rossz. A Sporting egyébként kicsit ráfeküdt a tavalyi, történelmi szezon sikerére, a BL-kiesésük után ugye gyorsan el is bukták a hazai versenyeiket az EHF-kupa FinalFourjáig száguldozó Porto ellenében, de világosan láthatóan van létjogosultsága a két portugálnak is, ezen a szinten. Nekik örökre tudok és fogok is szurkolni, már ami a kézilabdát illeti, ugye, és sosem sértődök meg, ha összehoz velük a szerencse. Ezt megígérem.

2019. október 12., 19.30 - Sporting vs Bidesoa (1)

14. Dinamo

Hát nem tudom, őket nem annyira érzem ide, de az eredményeik egyértelműen mást mutatnak. Elég masszívat. A meglehetősen elarabosított Bukarestbe amúgy minden szempontból jól illik Jamali, kíváncsi leszek, mit alkotnak végül együtt. A Gudmét szépen hazavágták az előző fordulóban, most mennek Oroszországba, de ha komolyan gondolják és meg szeretnék tartani ezt a pofás kis helyet itt, akkor ott is illik nyerniük. Bizony. De nem fognak, valahogy most ezt érzem. Fura, de ők még sosem játszottak egymás ellen a BL-ben, pedig semelyik sem ma kezdte az ipart.

2019. október 12., 15.00 - Medvegyi vs Dinamo (1)

13. Sävehof

Őszinte leszek, a svédek engem kicsit megleptek, már ami az előző fordulós laza Sporting-verésüket illeti, és nem tudom eldönteni, hogy a Sporting szarabb ennyivel, avagy ők fejlődtek ennyit. Valószínűleg kicsit mindegyik. Muszáj számolni velük az alsóházban, az tuti. Eperjesre utaznak, márpedig az nem egy olyan meccs, amit ne lehetne hozni, és fogják is. Szerintem.

2019. október 12., 18.00 - Presov vs Sävehof (2)

12. Bidesoa

Nem azt mondom, hogy régi fényükben csillognak, vagy hogy különösebben kimagaslanak az alsóházból, de hogy vezetik a Cé csoportot, az biztos. Remélem a Sporting ellen igazi fasza meccset tolnak majd Spanyolország nemzeti ünnepén, de azért kapjanak csak ki.

2019. október 12., 19.30 - Sporting vs Bidesoa (1)

11. Telekom Veszprém

Bízom benne, hogy ennél lejjebb soha az életben nem kell magunkat tegyem (és nem is én tettem leglejjebb magunkat, hehe), mert felettébb rosszul esett. Ez is, meg az elmúlt pár hét, még akkor is, ha igazság szerint ilyenkor valóban belefér még bőven. Ugyanakkor ha Bitolában ki bírunk kapni - és leszarom, hogy SEHA -, akkor nem nagyon tartunk előrébb, maradjunk annyiban. Van honnan visszajönni, egy jó kis Porto ellenivel elkezdhetnénk úszni végre, és akkor az évi rendes ijesztő időszakunkat is letudtuk még az elején. Pont, mint tavaly. Bízom benne, hogy nincs hova romlani, ha kell, nyúljunk vissza az alapokhoz, igen, de tegyük rendben a fejeket igen gyorsan, máshogy ezt ugyanis nem lehet. Egyébként nem értek egyet a PSG/Hypo/galaktikusozásos károgással, de ezt majd kifejtem, ha lesz időm a héten. Viszont veszprémi voltam, vagyok, és leszek is, míg folyik a vérem, ez olyan dolog, amit az ember nem választ és nem tesz le, ha szar van a palacsintában. Ennyi lelkike elég is lesz, azt hiszem. Szeretnék egy magabiztos, hazai győzelmet. Jelzés értékkel.

2019. október 13., 15.00 - Telekom Veszprém vs Porto (1)

10. Aalborg

A helyezésük alapján előrébb kellene tenni őket, na de ne már. Persze ilyenkor nézzünk rá az eddigi meccseikre, és akkor világosan látszódik, hogy a saját szintjükön meglehetősen stabilak lettek idénre, de lássuk azt is, hogy komolyabb csapattal most kerülnek először össze. Jó kis erőfelmérő lesz ez mindenkinek.

2019. október 13., 16.50 - Aalborg vs Pick Szeged (2)

9. Kielce

Hát igen, említettük már a legelején is, hogy az igen hangulatos portói sporiban többen meg fognak fázni vagy égni idén, ahogy tetszik. Elsőként a Kielce szaladt bele a késbe, nem szeretnék ebből hosszútávú következtetéseket levonni, olyanokat például semmiképpen sem, ami a vasárnapi, veszprémi meccset illeti. Lehet javítani, a Pite érkezik Kielcébe, elsőre MOTW-nek is tűnhet, nem tudom, az-e, és most hirtelen utána sem nézhetek.

2019. október 12., 18:00 - Kielce vs Montpellier (1)

8. Porto

Még eléggé kedvelem őket, remélem ez vasárnapután is így lesz, ehhez csupá az kell, hogy mi adjunk ki magunkból mindent. Viccet félretéve, imádom az ilyen látványos vérfrissítést kedvenc sportágam háza táján, úgyhogy előnnyel indulnak. Összesen egy játékos jött és egy húzott el a tavalyi, EHF-kupás FF-bronzos csapatkából, majd lendületből tépték meg a Sportingot az összes otthoni versenyükben, utoljára pedig a Kielcét kapták el. Szerencsére itthon találkozunk velük először, az igen balfasz lett bírókkal körítve igaz, de bízunk benne, hogy ez nem jelent majd semmi különöset.

2019. október 13., 15.00 - Telekom Veszprém vs Porto (1)

7. Pick Szeged

Őket sem tudom jobb helyre csűrni jelenleg, bízom benne, hogy a két magyarnak idén annyira pöpec a formaidőzítése, hogy tudják, nem ilyenkor kell meszes egeret játszani. Furcsa ugyan leírni, mégis igaz, hogy a Szeged a csoportot vezető Aalborg otthonába látogat, ahol bizonyíthat is rögvest. Mert hogy nyerniük kellene, az legyen meg.

2019. október 13., 16.50 - Aalborg vs Pick Szeged (2)

6. Montpellier

Az látszik, hogy mit kjelent ennek a csapatkának Simonet. Most nem azért, mert utoljára minket döngöltek bele a földbe, de most ismét inkább azon az úton járnak, amin a BL-győztes évükben, nem az álmos tavalyiban. Ugye. Kielcében persze egyáltalán nem egyszerű nyerni, de igazából nem is lehetetlen. Jó meccset szagolok ide, mint azt már a lengyeleknél is említettem.

2019. október 12., 18.00 - Kielce vs Montpellier (1)

5. Flensburg

Egyelőre jobbak a BL-ben, mint a Bundásban, de mondjuk ősszel ez nem annyira meglepő. Úgyis majd tavasszal döntik el, hogy melyikre érdemesebb ráfeküdniük. Pontot szereztek Szegeden, ami azért nem olyan egyszerű, de nem is akkora dráma, szegedi részről. Ősz van még nagyon, ők pedig befészkelték magukat a szokásos, csoport 3-4. helyükre, ennyi ez. Zágrábot fogadják, ez kötelező nekik, egyértelműen.

2019. október 9., 19.00 - Flensburg vs Zágráb (1)

4. Vardar

Nem is túl meggyőzőek ugyan, de mégis mennek, és nyernek, szóval eljutottunk odáig, hogy nincs az a Vardar, amely ne lenne Kölnre veszélyes. Na jó, azért a sorsolásuk sem szar, de majd most kiderül, ugyanis megy hozzájuk a Kiel. Gondolom ez a MOTW, nem a kielcei, és jogosnak is tűnik.

2019. október 12., 17.30 - Vardar vs Kiel (x)

3. Kiel

Nagyon nem tudom megkedvelni őket, pedig amíg nem voltak BL-ben, majdnem sikerült. De utálom, hogy egyértelműen kivételezettek mindig. Na mindegy. Most mennek Szkopjébe, hát erre baromi kíváncsi leszek. Remélem tolnak egy kövér ikszet, hogy ne húzzon el senki tőlünk nagyon, pontügyileg.

2019. október 12., 17.30 - Vardar vs Kiel (x)

2. Barca

Az első fordulós szögedi szopacs óta erőt demonstrálnak, most sem lesz ez másképp. Ráadásul Spanyolország nemzeti ünnepén lépnek fel, mondjuk nem vagyok benne biztos, hogy ez a katalánokat különösebben megmozgatja, de most megnézem, hehe.

2019. október 12., 20.00 - Barca vs Elverum (1)

1. PSG

Annyira vicces, hogy évek óta ez a két csapat tolja a KP első két helyét, de most mondjátok meg, kit lehetne eléjük tenni a szezon ezen szakaszában? Párizsba jön a Celje, hát nem egyértelműen hazai? Dehogynem.

2019. október 13., 17.00 - PSG vs Celje (1)