Mocskos Vardar!

Olvasd el a kiemelt részt is, és csak akkor menj neki a posztnak, ha úgy érzed, képes vagy agyban feldolgozni ezt a műfajt! Mi - ismét - szóltunk!

"Eme tartalom - és a „Mocskos mindenki!” sorozat összes többi része is, melyek jöttek már a bajnoki döntő elé - kizárólag saját felelősségű fogyasztásra készültek, elsősorban olyan célközönségnek, akik értik és szeretik a szatirikus ábrázolásmódú műveket. Ősősősapánk, a sajnos azóta már megboldogult NST méltán népszerű sorozatát szeretnénk megidézni ezekkel a tudományos megfigyeléseken alapuló észrevételeket tartalmazó LA-kel. Aki tudott már akkortájt is olvasni, és megtalálta a magyar internet mély bugyraiban a hasonló tartalmakat, plusz a haja, a humora és az önkritikája azóta is tart, annak nem kell külön magyarázni, hogy ezmiez. A többiek pedig fogadják el, hogy a „mocskos...!” című posztok helyenként túlzóak, nyomokban rosszindulatúak, jellemzően gúnyosak, előfordul benne csúnya beszéd és gyakran gyökerek vagyunk, direkt. De most ez esik jól, ha neked nem, mert érzékeny a lelkivilágod, akkor ne is olvasd tovább, kérlek! Megértéseteket köszönjük, én szóltam. Többieknek jó mókát!"

A Vardar Szkopje (lánykori nevén Kometál Szkopje, ami természetesen egy tök másik klub, de leszarjuk, mindenki tudja, hogy újabban a Győr is egy klub, így a Szkopje is egy, úgyhogy nálunk Kometal, Vardar, Metalurg, ZSRK, tök mindegy, "a Szkopje" lesz a nevük és kész) jött, látott, győzött, és hálistennek jövőre végre teljesen eltűnik. Senkinek nem fognak hiányozni!

Mert ugyan kinek is hiányozna egy olyan klub, amelyiknek az edzője egy annyira alulképzett senki, aki Magyarországon, a kézilabdaszakma felkent pápájának hazájában mindössze egy gagyi up-kispadot kap egy magyar középcsapatnál? Ezt is bőven illett volna megbecsülni, mert ilyet nyilván csak a legnagyobbak kaphatnak, de neki ez kevés volt. A jó Robertónak, aki Parrondo, nem volt elég jó a Balaton, így neki a Vardar lett a Valero Riv(i)era, akarom mondani, Dubaj. Vagy Katar, ki a franc igazodik ki ezek között az arab olajosok között, pláne mert az egyik inkább gázos. Nem is értjük, kiben merülhetett fel egyáltalán, hogy ez az amatőr exszélső a Magyar Válogatott Szövetségi Kapitánya lehessen. Ahhoz eredmények is kellenek ám, héló, legalább egy negyedik hely Balatonfüreden!

Szóval elég gázos volt már ez a pénzesőbe igazolás tőle, ha valaki, mi magyarok aztán tényleg tudjuk, hogy milyen az, ha egy személytől vagy cégtől függ egy klub élete, így Magyarországon már meg is szűnt ez a modell, nálunk már a jó öreg Tao bácsi varázsol és tünteti el a pénzt, de a Balkán legbalkánibb szegletében ez még működhet. Vagyis csak működhetett, mert a női csapat már tavaly széthullott, idén meg végre a férficsapattal is ez fog történni. Nem fognak hiányozni!

Tao bácsi, csehszlovák gyerekfilm

Tao bácsi. Csehszlovák gyerekfilm-sorozat.

A Szkopje története sem sokkal fényesebb, mint a jó spanyolé: hiába lesznek lassan 60 évesek, még egy jugoszláv bajnoki címet sem sikerült összekaparniuk. Van rá egy húszasunk, hogy ez már nem is jön össze nekik. Hiába támogatja támogatta őket a kézilabda Abramovicsa, ebből már nem lesz jugóPL-győzelem. A BL-t is csak pont olyan véletlenül nyerték meg, mint a párhuzamba vont londoni menőnegyedi kékek, többet ilyen sem lesz. Sőt, akármilyen gagyin is hangzik, a 12 macedón bajnoki címük is idén még talán 12,5-re gyarapodik, de hogy ebből sem lesz nekik több, az is tuti. Aki nem hiszi, járjon utána! Megoldás lenne még, ha beneveznének a megfelelő görög tartományi ligába, a csapat erejéhez pont méltó lenne.

Ráadásul ezek a semmire nem való győzelmek is hogy születtek. Van egy 6000-es csarnokuk, amit elneveztek egy forradalmárról, és ha már róla van elnevezve, akkor ott is gyakori volt a forradalmi hangulat, rendszeresen füstben játszottak a csapatok. Született is erről egyszer egy dal, csak a banda béna brit énekese képtelen volt kiejteni, hogy szmók ön dö vardar, ezért átírták, ha már egyszer a Vardar is vótör. Mellékszál, de persze, hogy nem tudta kiénekelni a Vardar szót ez a brit csákó, a puszta se megy neki, simán pustát énekel. Egyrészt neki is a kurva anyját, másrészt legalább dögöljön meg a másik tehene is, macedónul se tudjon, ne csak magyarul ne.

Ez is egy reptér? A p(r)éri is különb!

Ha valaki most azt gondolná, hogy ez már pont elég gáz ahhoz, hogy még gázabb tényleg ne lehessen, és hogy ez a csapat már a fentiek miatt sem nyerhet BL-t, az csúnyán csalódni fog. A csapatról még egy szót sem szóltunk. Minek is szóltunk volna (na jó, azért megtesszük ám), amikor az egyetlen épkézláb kézilabdázójukat az ETO már 10 éve kivásárolta és azóta is pátyolgatja. Neki egyedül két és félszer annyi BL-győzelme van, mint a komplett a Szkopjénak. Vicc, hogy ezek után mit akarnak Kölnben. Nagy Sándor óta nem nyertek semmi komolyan vehetőt (még hogy a nagy hadvezér méltó utóda e nép, muhaha, persze, nyilván, honne), csak a mákos 2017-es győzelmük számottevő, de azt meg nyilván csalással szerezték (a 2002-est is, hogy máshogy lehetett legyőzni pont a Fradit). Úgy könnyű, ha a főfőfőbíró macedón, emlékezzünk csak, hogy amíg magyar volt, hány BL-t nyertek a magyarok. Mint pont 2002-ben. És persze kösz, Dragan, hogy a Nacsevszki név elkíséri a magyarokat még Kölnbe is.

Idén mindez nem ismétlődhet meg. Hogy ismétlődhetne meg, amikor még brazil játékos is van a keretben. Emlékszik valaki olyanra, hogy kézilabdában egy brazil húzóember, de akár csak értékelhető teljesítményt nyújtó ember legyen? Mi nem. Oké, a másik beálló orosz, de az orosz kézilabda se való semmire, ezt tudjuk. Márpedig jó beálló nélkül ezt a játékot nem lehet játszani. Egyszerűen ott kell őket hagyni, szépen kilépegetni a lövőkre, és máris sima mócsing bármelyik meccsen. A brazil csávó volt az egyik első menekülő, nem csodáljuk, örült, hogy végre talált magának egy balek csapatot, ahova eligazolhatott. Sztojlovról, az ősaszkopjeiről meg ne is beszéljünk, aki nem elég, hogy megcsinálta a Metalurg-Vardar (vö. Újpest-Fradi, Barca-Real, Citeh-United) váltást, és akit inkább próbáljunk meg átugrani, mint megkerülni, ahogy a szögedi védők is tették, Huán Párlósz Kásztor tanácsára.

Ilyen se lesz többet, bibibiiiiii

Aztán itt van a kapusposzt. 196 cm, 135 kg. Muhahaha, ez komoly? 35-ös BMI-vel fogyózni kell, nem BL-címet nyerni! Persze lehet, ha az ember neve Milić, de hát Roberto nem pont őt teszi ki a keretből, mert szerinte kövér? Milyen edző az ilyen?! Amúgy is, Ágaiék tavaly harsányan kiröhögték a Skjern kapusát is, ő is nagyjából ilyen alkat, és milyen igazuk is volt. Tohonya, lassú, rossz reflexű gyerek, elég csak gurítani a kapu felé a labdát, máris gól. 40-es kapottgól-átlag garantált, tessék csak nézni a meccseiket, parádé lesz. Mint egy rosszabbul sikerült kosármeccsen, annyi gombócot nyelnek majd.

Lövőkkel is igencsak szarul állnak. Van egy szintén tohonya, darabos, majdnem három méter magas baltikumi gyerek (ott ismerik a kézilabdát? elképesztő, sosem gondoltam volna). Juhász Pista, aki köztudottan a szakma egyik csúcsa, még könyveket is ír, megmondta róla is a frankót. Nem is rajta múlt, hogy megverték a Szögedet (mondtuk már, hogy mocskos csalók, nem? De!). Van rajta kívül még a nehéztüzérek (magyar szakszó) között egy német csávó, aki többet sérült, mint Santi Cazorla, direkt meg is műtette magát jól, hogy ne kelljen köcsög németként a köcsög németek előtt játszani (még meggondolhatja magát és meggyógyulhat addig, ha elég köcsög hozzá, német csapattal mostanában úgysem szokás NRW felé járni), meg még egy másik orosz, aki már Szögeden is gyenge volt, meg egy monti csávó - kár is folytatni, a kaput is csak távcsővel fogják látni. Borozan talán ért volna valamit, de nem olyan hülye ő, hogy egy full esélytelen trágyadomb tetején legyen kiskakas Kölnben.

Irányítóban is nagyon szarul állnak, máshol leselejtezett játékosok (szintén van itt is exszögedi, edzőstől, játékosostól nyugodtan lehet az egész kócerájt Pick B-nek nevezni), a hülyeség csúcsa, ha azt hiszik, hogy ebben a gladiátorok uralta sportágban 179 centivel (vö. Messi) bármit el lehet érni. Majd jól pofára esnek.

A szélsőikért meg egyesenen minden billentyűzetleütés nettó elektronpazarlás: Gyibirov, Siskarjov, Čupić, nem is érdemes folytatni, ez akkora harmatgyenge. Ki fog náluk gólt lőni?

És ki fog nekik szurkolni? Senki. Ti szurkolnátok olyan csapatnak, amelyik a címerét egy bogártól lopta? Mi nem!

Most már mindenki tisztán láthatja, ez a banda nem fog BL-t nyerni.