Last dance

Sokáig nyitott kérdésként kezeltem ezt a kölni hétvégét, mert 2013 óta (a Hamburg győzelme) nem voltam semleges nézőként ott, érzetem, hogy húz, mert biztosan irtó jó lehet nyugodtan élvezni az ezzel járó felhajtást, de aztán besűrűsödtek a dolgok, így inkább lemondtam a január óta meglévő repjegyemről, és eldőlt, hogy ez az élmény idén is kimarad. Jó felnézni kicsit a kaotikus, veszprémi történésekből, bonyolult hónapokon vagyunk túl úgy közösen, és én még mindig nem vagyok teljesen nyugodt. De sem ez a poszt, és sem ez a hétvége nem rólunk szól. Sajnos. Basszus.

Magdeburg vs Aalborg (1)

Az EHF expertek képe nem véletlen, Chris és Victor írják az én tippemet is a hétvége végeredményére, és bár tudok szurkolni például Mikkel Hansennek, hogy szép búcsúkört fusson Kölnben, azért az erőviszonyokat én elég egyértelműnek látom. Főleg első körben a Magdeburg ellen. Kölnben mindig van meglepi, vagy kisebb, vagy nagyobb, idén az a kérdés, hogy a Magdeburgot vs Barca döntőt meg tudja-e akadályozni valaki. Egy Landin, például. Wiegert halál nyugodtnak tűnik a media call-os videókon, mondjuk ő is pont az a típus, aki csak a pálya mellett őrjöng, de csodálkoznék azon is, ha Madsen ezt nem egy örömjátéknak tekintené magának és a csapatának. Máshogy nem is hiszem, hogy neki lehetne állni ennek az igen kompakt, nagyon összeszokott, ijesztően dinamikus Magdeburgnak. Le kell tudják dobni az összes pressuret magukról, ha szoros meccset és nyílt elődöntőt akarnak. Márpedig a dánoknak ez nem szokott nehezükre esni.

Az igazi kérdés tehát az lesz, hogy az Aalborg képes-e igazi dánok módjára, kicsit lazán, veszítenivaló nélkül beleállni ebbe az egészbe, mert ha igen, akkor lehet esélyük a címvédő ellen. A dán fiatalok, Hoxer, Arnoldsen vagy a szlovén Aleks Vlah vajon képes lesz-e azt a bátor játékot mutatni, amit ellenünk a negyeddöntőben, és hogy meg tudják-e fogni a Magdeburg kulcsjátékosait, ahogy a mieinket, és ez elég lehet-e? Szerintem ha ez meg is történik, minimum egy Landin-show kellene mellé, hogy ebből a párharcból a dánok jussanak döntőbe. Összességében azt mondanám, hogy az Aalborg 120%-a kell majd egy alapjátékát bármilyen körülmények között remekül hozni tudó Magdeburg ellen. Ezt viszont én nem látom jönni. Ettől még jöhet, persze.

Barcelona vs THW Kiel (1)

Ahogy Ekberg fogalmazott a media callon, ritka az, amikor a Kiel egy versenyben a sötét ló, de most éppen ez történik, és bizonyos szempontból igaza is van. Ez az elődöntő egy igazi klasszikus, a valaha volt legerőteljesebb párosítása ennek a gyönyörű sportágnak, más kérdés, hogy nem gondolom, hogy ez lesz a legszorosabb is most, de aztán lepjenek meg. Nagyon rég nem játszott tétmeccset a Barca, a Kiel viszont egyenesen a könyöklőből érkezik, talán ebben bízhatnak a helyi erők. Mert hát ugye egy kieli résztvevős Köln általában német hazaivá válik, a Barca ellen legalábbis mindenképp, ebben is bízhatnak.

Amiben nem bízhatnak, az az, hogy Carlos nem készíti fel bármire rendesen a fiait, ha pedig ez lesz, akkor pedig ennek a Barcának idén összesen egy ellenfele lehet, és az nem a Kiel. Hanem a Magdeburg. Nem titkolom, hogy Ortega miatt egyértelműen a Barcának szurkolok, szépen megtanultam ezt pár év alatt, egész jól megy, de ettől még a fociban utálom.

Nem gondolom, hogy túl szoros elődöntőket fogunk látni ma, de remélem azért meglepődök, mert mégiscsak a sportágunk csúcseseménye zajlik, ezen én csak a bronzmeccset fogadom el szarnak, a többit nem szívesen. Magyar vonatkozása a kieli résztvevő Szilágyi családon kívül a bronzmeccs vezetése lesz még a Kiss-Bíró párossal, jó lenne, ha meg tudnák ugrani, én elhiszem, hogy igen, elég fiatalok még ahhoz, hogy megragadjanak a BL-ben, ahol ráadásul most alacsony is a léc ezzel kapcsolatban. Ja, és lesz még annyi vonatkozása is, amennyi veszprémi a csapat hiányzása ellenére mégis Kölnbe látogat.

Ez pedig figyelmes dolog az EHF-től, RIP.

Mi pedig elköszönünk Andriskától Balatonudvariban, gyertek ti is oda!

Na és, szerintetek ki nyeri idén a BL-t?