KP18 - One of last

Ez már nagyon a befutó, élesedik a helyzet, minden szinten megy a tiprás Kölnért. Másfél párharc eldőlt, egy mindenképpen, kettő és felet azért még nyitottnak érzek, de mindjárt mondom bővebben is, hiszen ez itt az utolsó előtti...

"...Hatosfal KP, azaz Kraft Platzierung, ami ugye lényegében egy Power Ranking, de mégsem hívhatjuk annak, mert az a fogalom már egy másik sportághoz kötődik, meg egyébként is: hogy nézne már ki? A lista alapvetően a csapatok pillanatnyi formáját hivatott bemutatni, szerkesztésének hagyományos módja pedig, hogy a blog belső levelezőlistáján felsorakoztatott erősen szubjektív vélemények alapján az aktuális posztíró úgy állítja össze, ahogy azt gondolja."

8. GOG

Ez volt az egyetlen abszolút papírforma meccs, ami az elejétől a végéig tűpontosan igazolta a várakozásokat, legalábbis az enyémeket. Szép eredmény ez a BL8 a fiatalka dánoktól, nagy szerencsétlenségükre ez a Barca 3 hónapnyi BL-szünet után is élesen tért vissza, szóval igazság szerint sanszuk sem volt. És a visszavágón sem lesz, sok karaktert nem is pazarolnék tovább ide, búcsúzzanak szépen! Mert hogy búcsúzni fognak, az kétségtelen.

2023. május 18., 20.45 - Barca vs GOG (1)

7. Plock

Az előző KP-ban írtam, hogy nekik ideális ellenfél a Magdeburg, mert ha a Plock tudja játszani az ő kemény védelmét, amivel keresztbe töredezi a futós csapatokat, akkor simán lehet nyitott is a kérdés. Nos, a mérkőzés első 55 percében túl sok esélye ugyan nem volt a lengyel csapatnak, de a magdeburgi sérülések(!!!) kapcsán gyorsan vérszemet kaptak, és az utolsó 5 percet kapott gól nélkül lehozván végül kiegyenlítettek. Érdekes kérdés persze, hogy mi az épeszű határa a fizikai kontaktoknak, Wieder nem véletlenül volt olyan ideges a végén, három (mára már) kulcsjátékosa szállt el rövid idő alatt, én is biztos dühöngőbe vonultam volna. De ez a Magdeburg problémája, a Plock szempontjából annyi a lényeg, hogy úgy utazhatnak idegenbe egy BL-negyeddöntő visszavágójára, hogy egyáltalán nem esélytelenek. Azért én a Löwen elleni győzelem után továbbra is a Magdeburgra teszem a jelem, miközben kicsit persze szurkolok _ezeknek_ a kékeknek. Mindenki tutista, Xavi is, így FazekasGeri az eddig látottak alapján túl sok időre nem számíthat, de ki tudja. Hátha.

2023. május 17., 18.45 - Magdeburg vs Plock (1)

6. Kiel

Ebben az első meccsben viszont enyhén csalódtam, szorosabbra számítottam, ráadásul fordított előjellel. Nem lehet eltemetni egy Kielt soha, ugyanakkor ezen a szinten, a -4 ez ellen a PSG ellen bizony jelentős hátránynak minősíthető. Durva. Nem láttam jönni, főleg, mert a Bundásban viszont - főleg az őszi önmagukhoz képest - egészen stabilak. Persze egy óriási rohanással kb. 5 perc alatt le lehet dolgozni egy négygólos hátrányt, de nem nagyon látszik, hogy ki fog ebből a Kielből hatvan percen át óriásit rohanni. Ők azért már nem olyan fiatalkák, ez van. A Bundást ellenben még szépen tartják, és ahogy néztem a hátralévő meccseiket, egyik sem megoldhatatlan, meglátjuk, hogy vissza tudják-e fordítani ezt a -4-et. Ebben a pillanatban inkább a nem-re szavaznék, de csúsztunk már rá PSG-blamára is, ugye, és a négygólos hátrányban lévő Kielt sem lehet félvállról venni. Soha. Azért jó, hogy csak csütörtök hajnalban indulunk, mert így látjuk ezeket a meccseket.

2023. május 17., 20.45 - PSG vs Kiel (1)

5. Veszprém

Sokkal közelebb nem kerültünk sajnos, sőt, Liget ujja egészen aggasztó, nem is feltétlen tudok mit kezdeni azzal a helyzettel, ha ő nem lesz. Pedig egyre inkább úgy áll. A védelem egészen biztosan kelleni fog ehhez a melóhoz, kemény harc volt itt is, ez nem lesz másképpen kinn sem. Ez biztos. Ugyanakkor nekünk is van hol javulnunk, kell legyen bennünk tartalék, mert igaz ami igaz, hogy az első meccset a padunk nem rotálta túl, többen indokolatlanul padon ragadtak, és a pályán sokat lévőknek is van hova jobbnak lenniük. Sokkal jobbnak. Nincs semmi sem veszve, új meccs, új remények, és nem Barcelonába kell menni, hanem KIelcébe, ahol eddigi történetünk során többször nyertünk, mint kikaptunk, és bizony, bizony, volt egy iksz is. Mondtam már a script-tervemet? Idegenben jó az iksz. Elvileg jövök még bővebbel, csütörtökön hajnalban indulunk csak el, remélem odaérünk és megéri majd 36 óra alatt letolnunk az 1400 km-t.

2023. május 18.,18.45 - Kielce vs Telekom Veszprém (x)

4. Magdeburg

Kristjansson, Philipp Weber és Oscar Bergendahl is megsérült, mégpedig tartósabban, utóbbi ráadásul szízön közbeni érkező volt ugye, Magnus Saugstrup pótlására érkezett. Szóval, khm, hát, én nem is tudom, mit írnék ilyen szintű játékos kiesések közepette, nemhogy Ilic helyében hogy reagálnék közvetlenül a lefújást követően. Nehéz ez. Erős ideg legyen a talpán, aki rezzenéstelen úriember bír maradni ilyen helyzetben, Wieder sem Xavi felé nyújtott jobbját fogadta először, ez kétségtelen, de mintha utána felé fordult volna, nem? Csak az már nem volt benn a közvetítésben. Azért egy kurvajó Damgaardot elő tudtak rántani a padról, aki vitán felül ismét bizonyított, és ugyan csak 13-an vannak, ellenben mentálisan biztosan hatalmasat dobott rajtuk az a tény, hogy eközben vasárnap nyerni tudtak Mannheimben, ezzel a Bundesliga győzelmi reményeiket továbbra is életben tartva. Jó meccset várok, de azért remélem nem hal meg senki.

2023. május 17., 18.45 - Magdeburg vs Plock (1)

3. PSG

Most nagyon megérdemelt lenne a kölni jegyük, talán a legstabilabb szezonjuk volt ez az elmúlt évekhez képest, tényleg 1-2 nagyobbacska kilengést produkáltak összesen Európában és a bajnokságukban. Ráadásul mostanra már elég ütős a hangulat is a Stade Pierre de Coubertin-ban, összességében minden adott tehát egy hatalmas bulira, Párizsban. Miközben a bajnokságukat is vezetik, igaz, éppen ugyanannyi ponttal állnak, mint az őket szorosan követő Montpellier, de eggyel kevesebb meccset játszottak. Az odavágón sokkal lendületesebb, gyorsabb és kreatívabb kézilabdát mutattak, mint a Kiel, ha ezt meg tudják ma ismételni, akkor nincs kérdés, az továbbjutást fog jelenteni a számukra. Az első meccsen sajnos Máthé Dominik nem kapott túl sok időt, csak Kristopans kétpercekor valamint pihenőidejében játszott, viszont Petart - ha jól emlékszem - láttam pályán, sőt, valahogyan átvitte a PSG-be is, hogy az övék legyenek az emberelőnyös figurák, egy ilyet legalábbis biztosan láttam, ennek az értelmét egyszer valaki elmagyarázhatná úgy, hogy megértsem, mert egyáltalán nem vágom, mire jó ez. Középre tömörődni, többen. De persze én sem érthetek mindent, és ez egy működő taktika is lehet akár, annak ellenére, hogy nekem rettentően furcsa.

2023. május 17., 20.45 - PSG vs Kiel (1)

2. Kielce

Előzetesen is szoros, kemény meccsre számítottam ugyan, de ami igazán meglepett, az a Kielce védelme volt. Nem igazán rémlett ilyesmi tőlük idénről, ahogy a Vakszban hallgattam, nekik sem, szóval akkor nem én voltam egész évben a tökvak. Persze volt idejük - 10 hetük - arra, hogy kitaláljanak valami kifejezetten ellenünk jól működőt, hát ez sikerült is, mert ez a feltolt ketteses védelem, ami már valóban inkább volt 4+2, mint egy hatosfal, nagyon jól megfogta a lövőinket és zárta a széleinket, miközben sajnos eltakarta a beállóinkat is, pedig az hivatalosan nem is lehetséges, ráadásul abban az egy posztunkban voltam tökbiztos. Vajon meg tudják-e ismételni ezt megint? Vagy próbálnak valami újat? Innentől nyilván jobban nekik áll a zászló, hiszen idegenben jó az iksz, ugye, de mindemellett sem temetem előre magunkat, új meccs kezdődik. Csak meg kell nyerni. Vagy a hetespárbajt.

2023. május 18.,18.45 - Kielce vs Telekom Veszprém (x)

1. Barca

A Barca gyönyörűen igazolta várakozásainkat: az ingerszegény tavaszuk ellenére töksimán nyerték az első meccset, Odensében. Az egész szezont figyelembe véve rettentően kimagaslanak, különösebb megingás, vereség nélkül, összesen 1, azaz egy db vesztett ponttal (Kiel) tolták végig a BL-t, hát na. Legkevesebb kapott gól, második legtöbb lőtt eddig, és bár Kölnben - mint tudjuk - mindig, minden más, nálam ők a tavalyi évhez hasonlóan elsőszámú esélyesek, of course. Kérdés, hogy Dika mennyire sérült meg, de igazából ez a visszavágó nélküle is sima lenne.

2023. május 18., 20.45 - Barca vs GOG (1)