KP12 - Itt a farsang, áll a bál

"...ez itt a Hatosfal KP, azaz Kraft Platzierung, ami ugye lényegében egy Power Ranking, de mégsem hívhatjuk annak, mert az a fogalom már egy másik sportághoz kötődik, meg egyébként is: hogy nézne már ki? A lista alapvetően a csapatok pillanatnyi formáját hivatott bemutatni, szerkesztésének hagyományos módja pedig, hogy a blog belső levelezőlistáján felsorakoztatott erősen szubjektív vélemények alapján az aktuális posztíró úgy állítja össze, ahogy azt gondolja."

16. Elverum

Nem volt elvárható konkrétan semmi sem tőlük, ettől függetlenül nézzük a szép oldalát, 30 gólt tudtak lőni a Barcának, ez komoly dolog, csak hát mellé meg kaptak negyvenet, ez nem annyira. Említettem már korábban, hogy egyszerűen nem bírom ezeket a meccseket, ha ezt meg kellene néznem, inkább kiváltanám a tizenévesen egy győri koleszban megnézett és azóta is halálosan rettegett Kannibál Holokauszttal, pedig az durva. A Nantes érkezik Norvégiába, hát, franc tudja, a Celje elleniből kiindulva akár még keresnivalója is lehetne az Elverumnak, de egy szar első meccsből én nem vonok le következtetést, főleg, hogy kellenek a pontok Nantesnak, mert a Kiel ott liheg a valagában.

2023. február 15., 18.45 - Elverum vs Nantes (2)

15. Zágráb

Ahogy néztem a play by play-t, egészen sokáig parádésan tartotta magát a Zágráb, a 48. percben még iksz is volt, de a végén szépen ledarálta őket a parizer. Ugyanakkor valakit hátra is kellett tolnom, hiszen a hátsó soros csapatok jelentős része ebben a fordulóban elég meglepőt hozott, köztük a közvetlen vetélytárs, a továbbjutásért folyó ádáz küzdelemben elsőszámú partner, a Plock. A végjáték kettejük szempontjából igen izgi lesz, a horvátkák talán egy hangyafasznyival nagyobb sansszal vannak, és vezetnek is egy ponttal, de itt még bármi lehet, valójában.

2023. február 16., 20.45 - Porto vs Zágráb (1)

14. Dinamo

Nem láttam ezt a meccset, de látatlanban is szurkoltam a Portónak, és milyen jól. A továbbjutást mondjuk ilyen szinten sajnos már nem befolyásolhatja, de az ötvenedik percben úgy zuhantak össze a románok, mint a huzat. Az utolsó tíz percet 9:2-re nyerte meg a Porto. Persze, ez egy kisiklásnak elmegy a Dinamónál, kérdés, hogy lesz-e több ilyen még. Párizsba mennek most épp, hát, vélhetően ott sem lesz könnyebb a végjáték, már ha lesz még jelentősége egyáltalán.

2023. február 16., 20.45 - PSG vs Dinamo (1)

13. Porto

Régóta vártam már valami hasonló életjelre portugál pajtáskáimtól, itt van, tessék. Csak hát eléggé későn, sajna, ebből így már nem nagyon lesz BL-visszaút, attól még persze egyáltalán nem tilos értelmezhető meccseket játszaniuk, és a sorsolásuk szerint is jöhetnek számukra még jók, ugyanis a Plock és a Zágráb is érkezik az Atlanti-óceán csodálatos partára, hol a Douro kanyargós árkot vájt a teraszos szőlőültetvényekkel teli dombokba. Ahhh, micsoda költői kép, igaz? A bajnokságuk eléggé nyílt, most épp a Sporting előzte be a Porto/Benficát, és a múlt heti lendületből táplálkozva szerintem ismét nyerni fognak.

2023. február 16., 20.45 - Porto vs Zágráb (1)

12. Celje

Az ő meglepijük szólta az egyik legnagyobbat - a miénk után -, csak hát az övéké, a Plockéhoz hasonlóan, a boldog irányba. Egy egészen meglepő győzelmet produkáltak idegenben, a Nantes ellen, ráadásul a meccs nagyobbik részében vezettek is. Sajnos hosszútávú, pozitív következménye nincs a dolognak, ugyanis akárhogy is nézem, ők már csak gigantikus meglepivel juthatnak tovább, ahhoz valószínűleg Barcát vagy Kielt kellene verniük az utolsó fordulós Aalborg mellé, ami azért így együtt elég vastag falat. A Barcát próbálhatják meg először, az lesz a héten, de azért csodálkoznék, na.

2023. február 15., 18.45 - Celje vs Barca (2)

11. Plock

Érdekes módon a Plockon annyira nem lepődtem meg, és itt köszönjük is meg, nem azt mondom, hogy ezt vártam, de nagyon örülök, hogy láttam. Főleg, mert ugye már eleve könyörögtem végre egy 50 gól alatti meccsért, amit ezennel megkaptam, értelmezhető védelmet is láttam és FazekasGeri is egészen pofás első BL-meccset tolt. Minden jó, tehát, ahogy a gyerekeim fogalmazzák általában a "mi újság a suliban" kérdésre csípőből tolt választ. Egyébként eléggé közel a Zágráb, elég egy kis hiba a horvátoktól és szorongat a Plock, érdekes végjáték alakulhat a továbbjutásért. Az eddigi idény nagyobbik részében sima hazaira tettem volna ezt a meccset, de hátha a Plock védelme most megállítja a gyalogkakukk, csikó dánokat.

2023. február 15., 20.45 - GOG vs Plock (x)

10. Szeged

Annyira írnék valami okosat, de nem tudok, nem értem, hogy miért nem felszabadult végre ez a csapat, azt sem értem, hova tűnt már megint Stepancic és egy csomó minden másba meg inkább most bele sem kezdenék...Mindenesetre mindkét magyar csapat hozta a február eleji lassan szokásosat, Aalborgban ugyan esély sem volt a pontszerzésre, de a Pick Szeged most itthon javíthat. Ahogy a Pick Aréna nyitásakor, úgy most is a Kiel látogat a Tisza partjára, akkor nyertek a hazaiak, most kevésbé látom reálisnak. Edzőkérdésben jelenleg a Gudmundur-pletyó a leghangosabb, mármint azon túl, hogy a szemét Veszprém miatt hogyan hiúsult meg A DUSI-TERV. Na szóval az izlandi tűnik most a legvalószínűbbnek.

2023. február 16., 18.45 - Pick Szeged vs Kiel (2)

9. Nantes

Nem tudom, hogy ez náluk is olyasmi volt-e, mint nálunk, ilyen elsőmeccses balfaszkodás, de én megelőlegezem ezt, és továbbra sem tartom túl valószínűnek, hogy a Nantes kikapjon a norgéknál. Főleg, mert abban az esetben, és mondjuk egy kieli pontszerzés esetén máris beelőznének a németek. Meglátjuk, kinek, mennyire fontos a helyezés a csoportban.

2023. február 15., 18.45 - Elverum vs Nantes (2)

8. Magdeburg

Na, ezt a meccset tökre néztem, tetszett is, de mondjuk a németek szempontjából túl sok öröm nem szorult beléje, még jó, hogy nem nekik szurkoltam. Éreztem amúgy, hogy benne lehet egy ilyen, a mi meccsünk után mondtam is Piticsnek, de azért nyilván nem mástól kell várni a csodát. A németek szempontjából viszont szörnyű egy meccs volt, ráadásul egy újabb sérüléssel, talán most jön ki rajtuk a bundás őrületes hajtása, együtt a vébével, de tényleg hullanak szerencsétlenek. És a talpon lévők is húzták magukat rendesen, fogalmazzunk úgy, hogy azért ez a Magdeburg egyáltalán nem az a Mageburg volt, amelyik nálunk járt az ősszel. Megígérem, hogy a továbbiakban is fogom majd még sajnálni őket, de most erre a fordulóra nem.

2023. február 16., 20.45 - Magdeburg vs Telekom Veszprém (2)

7. Aalborg

MH idegi alapú betegszabija vitte a prímet a dán hygge-ből kivillanva, persze ha most összeraknánk, hogy a csávó gyakorlatilag mióta fut a mókuskerékben, biztos elkámpicsorodnánk, de az biztos, hogy amennyire ez a skandinávoknál átmegy, errefelé, a poroszos stílus híg fos tengerén már nehezebben menne. Na de így sem szenvednek remek játékosokból hiányt, és valójában sokkal inkább hasonlítottak önmagukra, mint az őszi felvonásban. Úgyhogy bármi lehet még belőlük, de mondjuk az a bármi vélhetően nem Kielcében lesz belőlük azért.

2023. február 15., 18.45 - Kielce vs Aalborg (1)

6. Veszprém

Hátö, igen. Vitathatatlan, hogy bennünket zavart meg legjobban az első meccset megelőző Remili-biznyák, nagy optimistán én betudom ennek ezt a múlt heti blamát, és mivel vettem a fáradtságot - tényleg azt - leballagni Balatonfüredre helyszínen megtekinteni a mérkőzést, ezért némiképpen visszaoptimistáskodtam magam. Nem feltétlen Magdeburgra, inkább csak úgy összességében, tavaszra. Borzasztóan fogalmatlan végjátékot produkáltunk, abszolút állva hagytak, ilyet többet nem szabad, zavar volt a pad fejében is - nálam legalábbis ez a meccs leginkább ott ment el, mint azt már írtam -, játékosokéban és a lelátó sem volt a helyzet magaslatán, na. Amit tekinthetünk jó hírnek is, mert tudunk ennél jobbat. Remélem csak jobbat, egészen pontosan. És mondom, nekem nagyon úgy tűnt, hogy eléggé lóg a bele a fél Magdeburgnak, de ebből persze nem lehet kiindulni. Szeretném, ha nem ragadnánk bele a rajtokba, minden félidő minden rajtjába, mert mostanában elég sok olyat láttunk, hogy 4-5 gólos hátrány előtt fel sem nézünk a táblára, erről még lehet, hogy írok, mert van terv a fejemben, hogy miként kellene nyernünk Magdeburgban. Időm nem biztos, hogy lesz rá, de meglátom még majd.

2023. február 16., 20.45 - Magdeburg vs Telekom Veszprém (2)

5. GOG

Direkt tettem be őket magunk elé, hiszen hát otthonunkban győztek le bennünket, ez vitathatatlan tény, úgyhogy ennyivel jelenleg mindenképpen előrébb vannak. Egyébként is nagyon fasza kis csapat, nekünk pedig jellemzően meggyűlik a bajunk a skandináv, lelkes kis terminátor fiatalokkal, nem is csak a GOG-gal, hanem for example a GOG-gal. Pytlickék a Plockot fogadják majd, ez akár egy remek meccs is lehet, nem mellékesen. Hátha.

2023. február 15., 20.45 - GOG vs Plock (x)

4. PSG

Amikor utoljára leírtam, hogy rettentő stabilak, rögtön kikaptak, úgyhogy innentől kezdve minden KP-ban leírom a csoportkör végéig, jól van? A Párizs persze tudom, hogy nem ettől lesz gyengébb, sőt, nem is lesz gyengébb, de hát muszáj kattani valamire. A Dinamo érkezik a francia fővárosba, hát nem vérmes, győzelmi reményekkel, az biztos.

2023. február 16., 20.45 - PSG vs Dinamo (1)

3. Kielce

Nem a mínusz Remili miatt, de nem volt túl meggyőző az a kieli vendégjátékuk, 24:14 után a végét azért meghúzták, és visszajöttek lőtávba, így pedig egy egészen vállalható, -3-as végeredmény született. De azért ez egy agyonnyert meccs volt, kíváncsi leszek, hogy melyik csapat tartja meg ezt a formáját a következő meccsekre, a Kielce a nem túl acélosat, vagy a Kiel az egyértelműen tavasziasabb németest. A lengyelek mindenesetre az Aalborgot fogadják.

2023. február 15., 18.45 - Kielce vs Aalborg (1)

2. Kiel

Mindenképpen sokkal jobb formát mutatnak, mint ahogy abbahagyták a telet, függetlenül attól, hogy nem mennek Kölnbe a kupaFF-re, de a BL-re még bőven odaérhetnek. Folyton ezt csinálják. Most pedig Szegedre mennek ezek a zebrák, nem kérdés, hogy győzelmi szándékkal és eséllyel, meglátjuk, hogy lesz-e ehhez néhány szava a Picknek.

2023. február 16., 18.45 - Pick Szeged vs Kiel (2)

1. Barca

Negyven gólig jutottak az Elverummal szemben, igaz, kaptak is harmincat, el tudom képzelni, mennyire foglalkoztatta őket ez a védekezéses mizériám. Betiltanám az ilyen meccseket, komolyan, kicsit csalódni is fogok Carlosban, ha tartósan elmozdulnak ebbe az egyáltalán nem védekezéses, csak loholunk a labdával-irányba...Nem bírom, rosszul viselem, sajnálom, hisztizni fogok!

2023. február 15., 18.45 - Celje vs Barca (2)