KP9 - Váltakozó az előjel

Hiába a Zágráb előtti vereség-mentesség, ezen a két meccsen veszprémi szempontból sajnos éppen mélyrepülést láthattunk, beköszöngetett már ez kicsit korábbi meccseken is, de a kintin szembetűnően, rég nem láttunk magunktól ilyen szintű nihilt. A Szeged pedig éppen ellenkezőleg: a dupla, sima győzelemhez a Celje ellen elég volt annyi is, hogy a Pastor-éra elkövetkező vége leszögezésre került, és ezzel talán meg is lett a biztos továbbjutás. Na de nézzük ezt kontextusban, mert...

"...ez itt a Hatosfal KP, azaz Kraft Platzierung, ami ugye lényegében egy Power Ranking, de mégsem hívhatjuk annak, mert az a fogalom már egy másik sportághoz kötődik, meg egyébként is: hogy nézne már ki? A lista alapvetően a csapatok pillanatnyi formáját hivatott bemutatni, szerkesztésének hagyományos módja pedig, hogy a blog belső levelezőlistáján felsorakoztatott erősen szubjektív vélemények alapján az aktuális posztíró úgy állítja össze, ahogy azt gondolja."

16. Celje

Teljesen széthullottak mostanra, nyilván a szezon eleji formájukra már fel is készültek az ellenfelek, de ha nem így lett volna, abban a csoportban eddigre mindenképpen felőrlődnek, ahogy azt a példa remekül mutatja is, ugye. Nem nagyon voltak lazázós meccseik, számukra ismét tapasztalatszerzés a BL-szezon, annak viszont remek. Az Elverummal játszanak most, de igazából a Szeged elleni két vereség kb. pontot tett reményeik végére, ettől függetlenül akár még nyerhetnének is. Otthon lesznek.

2022. december 7., 18.45 - Celje vs Elverum (1)

15. Elverum

Hát, a Kielce dolgát sikerült eléggé megnehezíteniük múlt héten, hogy ez egy kisiklás volt, vagy a lengyeleket övező tér zavara lehetett, ez most ki fog derülni mindkét részről. Amilyen mákmatyi a Szeged, utóbbi lesz, hehe, hozzájuk megy a Kielce vendégségbe, de ezt majd ott taglaljuk. Az Elverum és a Celje nagyon hasonló őszt fut, a kinti meccsen a norgék nyertek két góllal, most a szlovénkáknak adnám a pontokat.

2022. december 7., 18.45 - Celje vs Elverum (1)

14. Porto

Említettem múlt héten, hogy ráfutottam a Sporting vs Portóra és egészen élvezhető, fordulatos, fasza kis meccset toltak, olyat, amilyet én nem is tudom, mikor láttam utoljára tőlük. Nos, úgy tűnik talán elkezdtek a felépülés útjára lépni abból az érthetetlen tetszhalott állapotukból, mert aztán ikszeltek a Magdeburg is. Jó, igen, elég erős, és kétségtelenül furcsa végjátékban, de a lényeg az ő szempontjukból mindenképpen az, hogy szereztek egy pontot. Az elsőt, egészen konkrétan. A Párizs érkezik Portóba, hát, most nem nagyon fognak.

2022. december 7., 20.45 - Porto vs PSG (2)

13. Plock

Ők sincsenek nagy formában, legalábbis otthon kaptak ki az egyik addigi, közvetlen riválisuktól, úgyhogy két éppen a sebeit bőszen nyalogató csapatka remekbeszabott találkozója lehet ez a csütörtöki. Nem tudom, éppen hogy állnak a plocki sérültek, de nem is ezzel kellene foglalkozzunk, szerintem, az éppen aktuális Plockot kell megvernünk és jó lenne minimum annyira simán, mint nem is olyan régen, a kinti meccsen. Mintha egy másik szezon lett volna, nem? Pedig nem. Plocki pajtásaink hozzánk jönnek tehát vendégségbe, soxeretettel várjuk őket.

2022. december 8., 18.45 - Veszprém vs Plock (1)

12. Dinamo

Szimpi vagy nem, amit csinálnak, de éppenséggel megverték a Plockot Lengyelországban, szóval eredményesnek mindenképpen nevezhetjük. Mostanra már szépen látszik az is, hogy Pascual brigádja inkább tartozik a felső házhoz, mint az alsóhoz, összesen egy ponttal vannak lemaradva a német bajnokhoz képest. Mi ez, ha nem eredmény a románoktól? És halkan jegyzem meg, hogy számunkra is nagyon közeledik a bukarsti tour időpontja. Most a Zágrábot fogadják, ha kijön nekik a lépés, ellenünk úgy játszhatnak, hogy elég komoly lendületben lesznek.

2022. december 8., 18.45 - Dinamo vs Zágráb (1)

11. Aalborg

Mindenképpen biztató, hogy van csapat nálunk is mélyebb gödörben, mondjuk ők a Nantes csapdájába estek bele, oda-vissza, de a bajnokságban legalább győztek végre, két vereséget követően. Nem az Aalborg hetei ezek, az okok még megfejtésre várnak, addig viszont hallgassátok a dán utánpótlást firtató podcastet a többiektől, és a dániasport.hu-tól! Nyilván nem a továbbjutásuk van veszélyben, de október 6-án tudtak utoljára nyerni a BL-ben, egészen konkrétan az ominózus, Pastor-érát lefejező 29:41-en. Mekkorát fordult azóta a világ mindenkivel, ugye? Barcelonába mennek, érzésem szerint nem most lépnek ismét rá a győzelmek fényes ösvényére.

2022. december 8., 20.45 - Barca vs Aalborg (1)

10. GOG

A Párizs tette helyükre őket, méghozzá elég simán, egy rengeteg gólos meccsen, most pedig Magdeburgba érkeznek vélhetően újabb futóedzésre. Értem én, hogy valaki szereti ezt, én rémesen rühellem ezeket a 70 gól fölötti meccseket, és van néhány csapat, amelyiknek nincs is másmilyen meccse. A továbbjutásuk egészen stabilnak tűnik, egyelőre, nem is nagyon látszik, hogy más lehetne belőle, de azért még messze van március.

2022. december 7., 20.45 - Magdeburg vs GOG (1)

9. Zágráb

A szezon, de inkább életem legszörnyűbb helyszíni meccse volt ez, pont azt beszéltük utazós pajtikáimmal a helyszínen - bőven az első félidőben, amikor talán még nem is volt akkora a baj -, hogy ha ezt a meccset valami csoda folytán megnyerjük, az azért lesz, mert a Zágráb még nálunk is szarabb. Pedig alacsonyan volt a léc, na. De ők nem zuhantak össze az utolsó negyedórában, hanem tartani tudták azt a kettő fölét, amit addig produkáltak. Szóval szép meccset sosem játszottunk Zágrábban, de ez bőven alatta volt mindennek, és nem, nem a Zágráb miatt, hanem elsősorban mi csesztük el. De nagyon. A horvátoknak viszont van miért örüljenek, bejött a 14. edzőváltásuk (2016 óta) végre, és ezzel a két ponttal felzárkóztak a Plockhoz, egyelőre. Bukarest a következő, nem bánnám, ha szoros meccset tudnának tolni ott is, de tartok tőle, hogy nem így lesz.

2022. december 8., 18.45 - Dinamo vs Zágráb (1)

8. Pick Szeged

A másik nagy feltámadó a Zágráb mellett éppen a Szeged, ugye, de nyilván a Mister eltanácsolása is kellett hozzá és persze ez a mostanra leeresztett Celje. Mindenesetre sokkal felszabadultabb játékkal két igazi felhozómeccset letoltak velük, úgyhogy hazai környezetben most sokkal reálisabbnak látszék egy Kielce-verés, mint a szezon során eddig bármikor. Az nagyjából eldőlt, hogy a kiesést elkerülik a kékek, lehet menni csak előre, lendületből neki a Kielcének, és akkor egyúttal az is kiderül, hogy az Elverum tett hozzá valamit magához múlt hétre vagy a KIelce eresztett lejjebb. Túl sok a kérdés.

2022. december 7., 18.45 - Szeged vs Kielce (1)

7. Magdeburg

Mostanra talán már mindenkinek volt mélyrepülése, de mélypontja mindenképp, még a Magdeburgnak is, ők különösen hektikus időszakot élnek, azonban valahogyan nem érzem úgy, hogy otthon kikapnának a GOG ellen. Meglátjuk.

2022. december 7., 20.45 - Magdeburg vs GOG (1)

6. Veszprém

Mi nem hektikusak vagyunk, hanem sajnos szimplán szarok, ahogy a Szeged javul, úgy mi esünk össze, ennek nyilván több oka is lehet, de a teljes fejetlenség időszakos jelentkezése eléggé egybevág Peppa elengedésének bejelentésével, ami egyáltalán nem jó hír a hátralévő szezonunkra nézve. Legalább lenne egy jó Mahénk, de az sincs, vagy Elderaa tartana már ott - bárhol -, vagy akkor próbálkoznánk Pepével vagy akár Ligettel, de mi nem hogy toporgunk egy helyben, hanem sajnos abszolút visszalépést érzékelek. Igen, az idei Lauge nélkül kurva nehéz lenne bárkinek, de azért tavaly eleve nem ez a szint volt a dán, mégis elevickéltünk valahogy Kölnig, nem? De ne szaladjunk így előre, olyat, hogy nincs két egymást követő, egyenes passzunk, vagy hogy nincs értelmezhető szélsőjátékunk, hogy nincs stabil, kilencesről valódi veszélyt jelentő átlövőnk, hogy mindenki cseszett visszafutni eladott labdánál, hátö, na. Tegye fel a kezét, aki csodálkozik, hogy nem volt kedvem másnap visszanézni. Mondanám, hogy gyorsan felejtsük el, de ebből muszáj tanulnunk, hogy kikecmereghessünk, mert ha még nem is a hazai Plock ellenitől, de a bukaresti tourtól kifejezetten tartok. Nem kellene összecsapni az őszünket itt az idei, utolsó 3 fordulóban! Szedjük összébb magunkat, de kurvagyorsan, mindenki nézzen maga elé és koncentráljon a feladatra!

2022. december 8., 18.45 - Veszprém vs Plock (1)

5. Kielce

Nyertek ugyan Elverumban, de nekem kicsit gyanúsak, tudjuk, hogy ott is megy a hacacáré a háttérben, nem csodálkoznék, ha ennek azért lenne némi hatása. A Szeged ellenben éppen feljövőben, úgyhogy ott most ebben a helyzetben valószínűleg elég nyitott meccs lesz. De persze az is meglehet, hogy én érzem rosszul ezt, és a Kielce idejön felaprítani a Szegedet, de valahogy nem ezt érzem. Tényleg sok a kérdés, talán ezzel a párharccal kapcsolatban van a legtöbb. Meglátjuk.

2022. december 7., 18.45 - Szeged vs Kielce (1)

4. Nantes

Az elmúlt időszak sztárjai ők még akkor is, ha látszik, hogy az Aalborg árnyéka önmagának, illetve annak, amit várunk tőlük. A Nantes érdemeiből viszont ez nem von túl sokat le, ezeket a meccseket kellett megnyerniük, megtették, nagyon egyben vannak manapság ismét, ami jól is jöhet a következő két fordulóra, mert először a Kielt látogatják meg, és ez már nem az a Kiel, akiket nyolc gombóccal kínáltak meg, majd a Barcát fogadják. Szóval jól jött nekik a dán mélyrepülés, egészen jól is kijöhetnek belőle, nem csak a konkrét 4 ponttal, hanem ha kitart kicsit az önbizalom és a lendület.

2022. december 8., 18.45 - Kiel vs Nantes (1)

3. PSG

A franszoák repesztenek, nem hinném, hogy a mostani PSG térgye kalácsa megremegne amiatt, mert Portóba kellene menni, nagyon hasítanak, és a mi botlásunknak köszönhetően már velünk szemben is lépéselőnybe kerültek, ráadásul voltak már Magdeburgban, és ha jól rémlik, Bukarestben is. Persze semmire nincs garancia, szerencsére, de ebben az etapban nem látom, hogy milyen veszély leselkedne rájuk a BL-ben, most Portóba mennek, plusz lesz egy hazai Magdeburg ellenijük, talán az lehet melegebb, de...

2022. december 7., 20.45 - Porto vs PSG (2)

2. Kiel

Ez a két meccs köztük csodásan letükrözte a jelenlegi állapotokat, azért az oda-visszavágót megnyerte volna a Barca, de váratlanul szorosan. A Kiel már eddig is mutatta a feltámadás jeleit, de ezzel a két meccsel, még ha csak 1 ponttal zárták is, abszolút visszakerültek a BL-élmezőny vérkeringésébe. Nálam legalábbis. És most itt a bosszú ideje, a Nantes nagyot bökött rajtuk (-8) három hete, kíváncsi vagyok, lesz-e törekvés a retorzióra, vagy elég simán a győzelem célnak most Kielben? Jól jönne nekik a gólkülönbség, mert azért abban a csoportban nincs garancia semmire.

2022. december 8., 18.45 - Kiel vs Nantes (1)

1. Barca

Elhangzott a kérdés a listán anno, még nagyon a szezon elején, hogy ki fogja megverni ezt a Barcát idén, hátö, a rendes válasz mindenképpen az, hogy talán a németek. A Magdeburg ugye megtette, de a Kiel is megrángatta, alakul ez. A dánok érkeznek, vélhetően a pofonért, bár lassan nekik is magukhoz kellene térniük, de az még nem most lesz.

2022. december 8., 20.45 - Barca vs Aalborg (1)