KP8 - Halftime show

Amenyire nem volt kedvem semmilyen kötött tevékenységet végezni a csütörtöki meccsen, abba is hagytam a fotózást, mert egyszerűen nem éreztem úgy, hogy az kell nekem. Az őszi gödrömbe kerültem, azt hiszem. Viszont most éppen ellenkezőleg, valamiért abszolút lelkesen ülök neki az eheti kontentnek, úgymint:

"...ez itt a Hatosfal KP, azaz Kraft Platzierung, ami ugye lényegében egy Power Ranking, de mégsem hívhatjuk annak, mert az a fogalom már egy másik sportághoz kötődik, meg egyébként is: hogy nézne már ki? A lista alapvetően a csapatok pillanatnyi formáját hivatott bemutatni, szerkesztésének hagyományos módja pedig, hogy a blog belső levelezőlistáján felsorakoztatott erősen szubjektív vélemények alapján az aktuális posztíró úgy állítja össze, ahogy azt gondolja."

Ráadásul alig várom a holnap délutáni Zágráb tourt is, volt már mindenhogy, hogy lemegyünk karácsonyi vásáros éjszakázni, barátkákkal, gyermekekkel, aztán kiszúrtuk, hogy esti meccs lesz, dőlt az egész pitlikbe. Aztán nem fértünk be egy kocsiba, úgyhogy volt már elengedve is, de végül mégis elmegyünk, úgy tűnik. Legalább se a nyári maradék kunát, mielőtt a kroáckák is átveszik a hanyatló nyugat valutáját. Ugye.

16. Porto

A BL-ben tovább tolják ugyan a nihilt, de véletlenül belefutottam egy Sporting vs Porto bajnokiba, és esküszöm az egy egészen pofás kis meccs volt tőlük, úgyhogy remélem mégis van remény. Persze nem erre a szezonra, hanem az össz-jövőképükkel kapcsolatban. Itt viszont már túl sok esélyük nincsen, hogy őszinte legyek, és nem is csak a nulla pontjuk és -36-os gólkülönbségük miatt - pedig az is durva -, hanem mert a közvetlen vetélytársak (Zágráb, Plock) jelenleg klasszisokkal jobbak ennél a Portónál. Továbbra is. A Magdeburg érkezik hozzájuk, ez két éve egy pöec meccsnek ígérkezett volna, szinte sima hazaival, hát, most nem. Csodálkoznék, ha túl sokáig szoros volna.

2022. december 1., 20.45 - Porto vs Magdeburg (2)

15. Elverum

Na itt a másik idei nímand, ugyan a bajnokságban éppen megnyerték az utolsó meccsüket, Kristianstadban, abból túl sokat nem profitáltak, legalábbis Kielcében természetesen kikaptak. Mentségükre legyen szólva, nem is a lengyeleknél kellene győzedelmeskedniök, illetve az is, hogy nekik ez egy borzasztóan nehéz csoport, ez vitathatatlan. Miután ez a forduló a csoportkörbeni visszafordulós, így ismét a Kielce jön nekik, csak most Norvégiában. Ennél ott sem lesz sokkal szorosabb.

2022. november 30., 18.45 - Elverum vs Kielce (2)

14. Celje

Ahogy mondtam, a szezon kezdeti Celje okozhatott volna gondot Szegeden, de ez a kicsit kifingott már nem okozott. Ez viszont nem jelenti azt, hogy otthon sem okozhat, erre kíváncsi is leszek, de gondolom, hogy azért fontos szempont volt az is, hogy a Szeged szemmel láthatóan megnyugodott a Pastor utolsó szezonjáról szóló hírtől. Nincs még semmi elveszve pedig, szlovén szempontból, látható távolságra van a továbbjutás is akár, de ahhoz most mindenképpen nyerniük kellene, és az a múlt heti Celje biztosan nem fog. Kérdés, hogy van-e másik? Illetve másik kérdés, ami felmerül bennem, miután ránéztem a szlovén bajnokság állására, hogy tudja valaki, milyen erős csapat a Trebnje?

2022. november 30., 18.45 - Celje vs Pick Szeged (2)

13. Plock

Lengyel pajtikáink sem repesztenek mostanság, a novemberük nem túl szép, és ami a nagyobb para ezzel, hogy attól a Bukaresttől kaptak ki tükörsimán, akik benn vannak a hátsó bolyban a továbbjutásért. Lehet javítani, december 1-én, gyakorlatilag az adventi naptár első ablakából kiugrik a rém szimpi, román csapat, Xavi vs Xavi, meglátjuk. Aztán december 11-én pedig bajnoki fontosat tolnak a Kielce ellen, elvileg addigra ütemezték Fazekas Gergő visszatérését, ergo nyomós okunk lesz őket jobban figyelgetni, és bízunk abban is, hogy már hozzánk is elhozza Xavi. De addig is hajrá Plock, csapjátok le a bocskorosokat!

2022. december 1., 18.45 - Plock vs Dinamo (1)

12. Dinamo

Elég meggyőző végeredményt produkáltak a Plock ellen, ráadásul Zágrábban is nyerni tudtak, ha pontot tudnának csaklizni Lengyelországból, akkor szinte biztosan tovább is jutnának. Valójában anélkül is tovább fognak.

2022. december 1., 18.45 - Plock vs Dinamo (1)

11. Zágráb

Mondanám, hogy naaagyon bejött az edzőváltás, de azért ezt nem gondolnám még azzal együtt sem, hogy egészen szoros, több, mint vállalható meccset játszottak itt nálunk a múlt héten. Goluza megforgatott mindenkit rendesen, minden létező felállást gyakoroltak, és igazából valóban látszott rajtuk az, hogy nem feltett kézzel jöttek, egyébként ők ide sosem úgy szoktak. De ezen a ponton azért fontos megjegyeznem, hogy ennyire szarul idén még nem sikerült játszanunk, bízom benne, hogy a kinti meccset erőből letoljuk. Voltak már abban az Arénában meleg pillanataink, most azért ezekről lemondanék, ha nem baj.

2022. november 30., 20.45 - Zágráb vs Veszprém (2)

10. Pick Szeged

Ez már jobban hasonlított az alapvetően elvárthoz, volt némi felszabadultság, Pastor feje sem kékült hozzá a pólójához, ergo egészen nyugalmas Szegedet láthattunk az egyébként rettentően szétcsúszott Celje ellen, de most nem is kellett több ennél, azt hiszem. Ezzel a lendülettel lehet továbbmenni Szlovéniába, onnan is kötelező a két pont az értelmezhető teljesítményt nyújtó magyar bajnoknak. A korábbi meccset tolják holnap.

2022. november 30., 18.45 - Celje vs Szeged (2)

9. Aalborg

Azt most már kijelenthetjük, hogy valami bűzlik az aalborgi Dániában, egészen páratlan negatív spirálban vannak, hazai viszonylatban és nemzetköziben egyaránt, abszolút furcsa ezt látni. Régi vesszőparipám, hogy nem állnak jól a kicsi, feltörekvő vagy már rendesen feltörekedett skandináv csapatoknak A SZTÁROK, hát baromi kíváncsi vagyok, hogy éppen ez történik-e, vagy szimplán vannak kurvamély gödörben. Előbb, utóbb kiderül ez is. Valószínűleg. A Nantes mindenesetre ujjgyakorlatnak használta a kinti meccset, valószínűleg az otthonit is ennek tervezi majd, a dánoknak nagyon össze kellene kapniuk magukat.

2022. november 30., 20.45 - Nantes vs Aalborg (1)

8. GOG

Nem véletlenül cseréltettem helyet a dánokkal, a GOG 36 gólt lőtt Párizsban, ami még úgy is figyelemreméltó teljesítmény, ha kaptak negyveneggyet mellette, ráadásul a dán bajnokságban is lépéselőnybe kerültek, miután az utolsó két fordulót lehozták egy Skjern elleni iksszel és egy győzelemmel, szemben az Aalborg két meglepő szopacsával. Odensében pedig senkinek sem egyszerű, ezt magunk is pöpecül láthattuk, amikor 19-re lapot húzva nyertünk egy góllal összesen, a Magdeburgnak pedig nem jött össze. Tudok nekik szurkolni ezügyben, igen jól jönne, ha leszakítanák a nyakunkról a PSG-t, de azért az esélyek nem ezek. Azért egy cuki kis döntetlenre benevezek, hehe.

2022. november 30., 20.45 - GOG vs PSG (x)

7. Magdeburg

Kicsit stagnálnak, úgy érzem, mondjuk azt is látni kell, hogy a tökutolsó Portóval oda-visszáznak éppen, azt meg nehéz látványosan, értitek. Sima meccs, otthon, ahogy nézem, különösebb védelem nélküli sokgólos, igazából elvárható tőlük a kinti győzelem is, és meg is lesz, szerintem.

2022. december 1., 20.45 - Porto vs Magdeburg (2)

6. Nantes

Annak ellenére, hogy idegenben verték a dán bajnokot, otthon sikerült kikapniuk a hetedik helyen álló Toulousetól, kérdés, hogy mi okozza ezeket a kilengéseket. Mondjuk ez meg a BL, itt most vélhetően ismét jót fognak futni a csúnyábbik arcát mutató Aalborg ellen, abból pedig lehet erőt meríteni az azt követő két fordulóra: Kiel ellen idegenben és a Barca otthonira.

2022. november 30., 20.45 - Nantes vs Aalborg (1)

5. PSG

Őket is hírbe hozták az edzős kerengő ügyében, mondjuk nagyon nem zavartatták magukat emiatt, szépen odaléptek a fiatalabb dánkáknak, és simán hozták a kötelezőt, ahogy kell. Remélem ez kellőképpen el is altatja őket a visszavágóra, és egy kicsit nagy mellénnyel próbálnak meg Odensébe menni, mert az nekünk egészen jól jöhet. Hehe. De a realitás idén azt mutatja, hogy nem fognak ekkora hibát elkövetni a parizerek. Azért egy reménykeltő döntetlent írok be, hátha tényleg.

2022. november 30., 20.45 - GOG vs PSG (x)

4. Kiel

Tőlük ezt a fajta teljesítményt csak tavaszra vártam, korábban érkezett, na, rendesen nyomot hagytak nem csak Carlosban, hanem a Bundás tabelláján is már, mostanra. Feltettük a kérdést szezon kezdetén, hogy vajh ki fogja megverni ezt a Barcát idén, hát, meg ugyan nem verték még, de egy döntetlen is eléggé váratlan eredmény, számomra legalábbis mindenképpen az volt. És hát nézhetjük onnan is, hogy az egész meccsen először az 57. percben vezettek, bakker, ráadásul 3-5 góllal jojózott a Barca nagyjából addig a percig. Aztán mi lett a vége. Loptak egy pontot.

2022. november 30., 20.45 - Barca vs Kiel (1)

3. Veszprém

Nem brillíroztunk, ez mondjuk tény, azt sem állítom, hogy nem volt szoros a meccs, de igazság szerint őszinte veszélyt nem nagyon éreztem, valahogy megvolt, a kérdés a második félidőben lebegett: szoros vége lesz-e, vagy vállalhatóra nyúlunk el? A mai érdekesebb lesz, a vérszagot érző zágrábi védelemnél kevesebb kínt tudnék elképzelni magunknak, bízom benne, hogy a meccs elején, már viszonylag gyorsan közé teszünk néhány gólt, és akkor nem guvad ki a szemünk ere a végjátékban sem. Nyerjünk, az a lényeg, én meg elsütöm a csingilingi kunácskáimat.

2022. november 30., 20.45 - Zágráb vs Veszprém (2)

2. Kielce

Ez az otthoni Elverum elleni sem lehet majd sokkal bonyolultabb, mint az idegenbeli volt, úgyhogy egy laza átmozgatásra számítok, lengyel szempontból, másra nem. Aztán a következő forduló a kicsit magára találó Szeged ellen már nekik is megerőltetőbb lehet, de az még nincs itt. Most sima hazai.

2022. november 30., 18.45 - Elverum vs Kielce (2)

1. Barca

Benézték a meccs végét, ettől függetlenül továbbra is kimagaslanak a mezőnyből, de ezt már le sem kellene írjam, évek óta ez van. Viszont épp a fricska miatt, valamint azért is, mert nincs túl gyakran értelmezhető ellenfelük, biztos, hogy komolyan fogják venni, és igazából nekünk, mint semleges kézilabda-szerelmeseknek nem is kell ennél jobb meccs. Remélem tényleg nem.

2022. november 30., 20.45 - Barca vs Kiel (1)