All star és a hétvége programja

Reggel 9.30-kor indult a busz az Arénától, hogy aztán a Ferihegyen egyesüljün a Kölnbe tartó tömeg Budapestről induló szegmense. Pont azt latolgattuk a buszon felfelé, hogy vajon mennyi veszprémi lesz most kinn, és hát csak remélni tudom, hogy leszünk annyian, mint amennyien eddig is az összes ilyen csodás rendezvényen, de igazság szerint ha körülnézek a környezetemben, akkor azt látom, hogy kevesebben tudnak kijönni erre. Azért remélem nem ez lesz a nagyátlag, és az a szokásos 3-4000 piros mezes ott lesz Kölnben.

Miközben mi itt indulgatunk, a Radisson Blue-ban tartott szokásos rendezvényen kihirdették az idei all start, a főképen látható, kik lettek, tőlünk Petar Nenadicot és Kentin Mahét szavazták be a szurkolók a mezőny válogatottjába, itt pedig a többiek:

The EHF Champions League 2021/22 All-star Team:

Goalkeeper: Niklas Landin (THW Kiel)
Left wing: Hampus Wanne (SG Flensburg-Handewitt)
Left back: Petar Nenadic (Telekom Veszprém)
Centre back: Kentin Mahé (Telekom Veszprém)

Right back: Dika Mem (Barça)
Right wing: Aleix Gomez (Barça)
Line player: Kamil Syprzak (Paris Saint-Germain Handball)
Best defender: Hendrik Pekeler (THW Kiel)
Best young player: Tobias Grøndahl (Elverum Handball)
Head coach: Talant Dujshebaev (Lomza Vive Kielce)

A nagy, reptéri összetalálkozásokból azt a következtetést tudom levonni, hogy nálam sokkal optimistábban érkeznek most emberek (!!!), a dániai utazásos csapat nagy pesszimistája például egészen erős jó érzésekről tájékoztatott, és ki vagyok én, hogy ne higgyek neki, miközben nekem továbbra sem akadt be semmiféle megérzés, de tényleg. Az is lehet jó jel, hogy a Mürkli szülinapján döntőzünk, ilyen sem volt még sosem, szóval csomó mindenben lehet kapaszkodni, ha jobban körülnézek, és nyilván az ember lánya ilyenkor keresi az ilyet.

Mindenesetre én továbbra is tanácstalan vagyok, sajnos, egész konkrétan még azt sem tudom, hogy miben menjek, de elhoztam a Cozmás és az arany mezemet is, utóbbiban ugye múlt szombatig teljesen biztos voltam, de most már abban sem. Ja, és plusz semleges pirosat is, hát ez majd a holnap reggelem dilemmája lesz, hogy eldöntsem, melyikben menjek. Nehéz szülés lesz. Sajnos nem találtam Pick szalámit a reptéren, így a Pick Szeged idén SEM jut ki Kölnbe, hacsak nem hoz ki valaki utánunk induló olvasó egy csomagot belőle.

Ami a konkrét szurkolói forgatókönyvet és a fontos tudnivalókat illeti, továbbra is mindenkinek javaslom olvasásra a VeSzE szépen összeszedett munkáját, de kivonatolom gyorsan a főbb eseményeket, hogy kérdés ne legyen. Egyébként nem újkeletű csoport a Veszprém szurkolók a kölni Final4-on sem, a helyszínen lévők turkálják rendszeresen, mert bármi spontán alakulást vagy változást a tervezett programban innen tudhatunk majd meg.

Péntek

18.00 - Opening Party, a csapatunk utolsóként lép színpadra, 19.43-kor, de emlékeim szerint előtte szokott lenni a játékossimogató, benn a Lanxess folyosóin, ott lehet megnézni a robotkar helyetti hálót is, labdával... Az Opening Party össznépi discózással és tűzijátékkal szokott zárulni, erről most ugyan nem annyira találok konkrét információt, de simán hagyatkozzunk a megszokásra, igazából #fuckcovid előtti állapotra tért vissza a rendezvény mindenben, aztán majd meglátjuk. A villamosmegállón túli sportkocsmában biztosan lesz élet utána is, de nyilván ugyanez a városban.

Szombat

Veszprémben a már megszokott kivetítős buli zajlik majd, az sem lehet rossz, de szerencsére még sosem próbáltam, ugyanakkor az előkészületeket láttam, rengeteg sörpad és egyéb program várja a meccsre kíváncsi kilátogatókat. Csináljatok fasza hangulatot oda is!

Mi, a helyszínen lévők, a pénteki duhajkodás után nyilván felszáradunk majd, és mindenhonnan kiterjedünk a Lanxess környékére, miután meghoztuk az igazán fontos döntéseket a ruházatunkkal és a szokásos rigolyáinkkal kapcsolatban, elstartol a nap. Mivel miénk az első elődöntő, úgy mi leszünk előbb túl rajta, képbe a másnappal kapcsolatban, és mi tudunk többet pihenni is a másnapra, akármit is játszunk majd. A meccses posztot már megírtam, arra nem térnék ki ma, tán csak annyiban, hogy szívesen néznék hosszabbítást a második meccsen, na.

12.30-tól nyitják a Lanxess környékének kapuit, a szurkolói zónát,
13.30-tól pedig az Arénáét.

Eközben a gépen Miki, a repülős társadalom önkéntes cateringese körbehordozta majd egy literes butykosát, amit majdnem mindig képes átmagyarázni mindenféle ellenőrzésen, és amire az van írva, hogy "I swear, this is water.", de már kifogyott belőle a pálinka, whiskeyt pedig én nem kértem. Yahía apukáját is próbálta rávenni, mondván Allah itt nem lát, de apuka nem nagyon hitte el.

A szombat esti program aztán egy magyar buliban folytatódik majd, ami ilyen jellegű rendezvényből a 2., gyertek, ha végeztetek a vacsival, melóval, bármivel!

Helyszín: Treffpunkt Cologne (Alter Markt 4-6, 50667 Köln)
Belépő: 5 €
Kezdés: 2022. június 18.-án, 20 óra.

Őszintén remélem, hogy nem sírva vígadni fogunk, hanem igaza lesz az összes mostani optimista hangnak, és vasárnapi döntőre készülhetünk majd. Az már több is, mint amit ettől a hétvégétől én alapra várok, én most csak annyit tudok várni, hogy ne valljunk szgyent, játszunk két szoros meccset és lesz, ami lesz. Nem sértődök meg, ha döntő, de nem hisztizek akkor sem, ha jó játékkal, mindent beletolva bukunk el. Meglátjuk.

Vasárnap

Egyre inkább bízom benne, hogy igazi boldog, kölni reggelünk lesz, olyan vasárnapi ébredéssel, ami akármire reményt adhat. A szokásos, Dóm téri mulatság most is 12.30-kor kezdődik a már jól bejáratott helyszínen, amire a lengyelek rászerveztek egy sárgát is, de mondjuk emlékeim szerint amennyien mi azon a téren voltunk, ott nem fognak elférni annyian sem, amennyien a lépcsőn fotózkodtak az eseményt hirdetve. Mindenesetre remélem nekünk lesz több örömködnivalónk azon a helyszínen. Onnan együtt sétafikálunk az Arénáig.

Dióhéjban ennyit, lassan szállunk le, ismét kiderült, hogy egy európai repülőút pont elég egy poszt megírására, hehe.

Mindenkinek jó utat, jó szurkolást, a helyszínen figyeljétek a kommunikációs csatornákat, és bárhova mentek, vigyetek vizet, mert holnap ismét mediterrán Köln lesz, 36 fokkal! Mind meghalunk, ha nem vigyázunk, szerintem, úgyhogy inkább vigyázzunk, magunkra, és egymásra, és viselkedjünk rendesen, abból baj nem lehet!

Hajrá Veszprém!