Ezért jöttünk!

Nos, nem mondanám, hogy a kedvenc vezetési útvonalam ez az M5, szörnyű, hogy mennyire túlzsúfolt, de azért nyilván ideértünk valahogyan. A szállásunk rendesen közel van, az azt jelenti, hogy az amúgy tényleg szép, és nagy Pick Aréna tőszomszédságában. Jó helyen, na.

A mérkőzést jóval megelőzően adták át a létesítmény Marian Cozmáról elnevezett vendégszektorát, a két kulb vezetősége és 3-3 szurkoló társaságában, ami csodás gesztus, és ennél nem is lehet többet kérni két ilyen klubtól, én emlékszem azokra az időre, egy ilyen értelmetlen halál az összes normális értékrenddel rendelkező szurkolót egy irányba terel, és jó érzés, hogy ez ennyi idő távlatából sem csak nekünk gyász, hanem a magyar kézilabdának. Persze sosem nekem kellett elmagyarázni, hogy amúgy vannak barátaink Szegeden, mert ez a tragédia nekem nem áttörést jelentett az ilyen szintű szurkolói kapcsolataimban, csupán megerősítést. Szóval Gyurákkal és Langival hivatalosan is átvettük a vendégszektort Csapcsitól, Érdi Zsoltitól és Varga Gábortól. És még csak nem is verekedtünk.

A kezdés előtti percekben le tudom írni, hogy a "nemjöhettekbepirosmezben"-para is feleslegesnek bizonyult, mert nem lett frankfurtozás, de akkor meg minek, ugye?! Na mindegy, az a lényeg, hogy miután eltöltöttünk egy hivatalos órát a hivatalos rendezvényen, közösen, újabb óra következett, ahol nyilván voltak szögedi barátkáink is velünk, és a kék felvonulást például remekül nyomon tudtuk követni az igen fasza teraszunkról, a szerenádot követően mi is válaszoltunk, tehát minden úgy zajlott a mérkőzést megelőzően, ahogy annak zajlania kell. Meccs után még csacsogunk, ez lesz. És még verekednünk sem kell.

Imádom a nagy Arénákat, főleg tele, és igazából meg is töltötték élettel a meccset megelőző perceket, panaszra nem lehet ok, szép avatás lesz ez, bármi is történjen. Közös Cozmázás is volt, felállt 8000 emberrel, ilyenkor mindig sírok kicsit, mert visszajönnek azok a napok, azok az emlékek, de szerintem sokan vagyunk így ezzel. Egy saját szurkolójuktól is búcsúztak a szegediek, Makula Bélára mindenki emlékszik, aki nem 5 éve nézi és járja ezeket a meccseket, legyen neki könnyű a Föld.

Na de meccs.

Corrales kezd és a Mahé, Yahía, Sipos, Blagi, Lauge, Strlek a kezdőnk, ahogy mostanság mindig, egy RostaMikis hetessel kezdődik a gólgyártás, Radivojevic belőtte. Körülményes támadásunk végén Lauge lövését sáncolták, majd Yahía szélről pörgette mellé, és elég gyorsan jött a szélről Sostaric válasza, 2:0. Marguc hetese előtt vicces volt látni, ahogy Mackósajt magyarázza Mirkónak, hogy hova lövi majd, de nem oda lőtte. Mahé talpról, másik oldalról eleresztett lövésével szépítettünk, de össze kéne pattintani a védelmet, mert még Tönne is átlőtt középen. Mahé szélig lekészített helyzetét Strlek parádésan oldotta meg, és egy láb után mehettünk volna az ikszért, de Yaya belement, 5:3, 7 perc.

A következő támadásban viszont Omar felment és belőtte, na, így kell ezt, csak nem kell előtte az a belemenés szitu. Jó? Corrales, de mondjuk Mirko sem fogott sok labdát az elején, hogy finom legyek, Lauge is átlőtt, és a második ilyenje volt szerintem a meccs első védése, sajnos pont Alilovic részéről. De mentünk a döntetlenért. Mahé közbelövése sem sült el túl jól, de cserébe labdát szerzett, amivel Strlek kiegyenlíthetett. Össze kéne húzni a védelmet, és kellene egy kapus, mert Tönne átlövéseit csak nyomozza Rodri, sajnos.

Egy viszonylag szerencsés támadással ismét kiegyenlített Andriska, aki közben pályára került, de RostaMiki ziccerébe sem tudott belenyúlni Corrales, meglepően korán jött is a kapuscsere. Viszont elbalfaszkodtuk a támadást, így Károly csak egy ziccerhez tudott pillangózni, elsőre. Tönne egy meccsen ennyi gólt veszprémi mezben szerintem összesen egyszer lőtt, de majd megcáfolnak a statisztikások. Ez a kezdő most nem tűnik gördülékenynek, sem Yahía, sem Mahé, sem Lauge lövései nem stabilak, lassan elkezdeném a cserélgetést, és Bodó átlövése után én időt is kérnék.. 17. perc, 12:9.

Jött is Petar, a másik oldalon meg Mikler, aki könnyedén hárította a szerb első átlövését, de mivel két támadásukat is elbalfaszkodták, Yahía pedig begyalogolt, majd kaptunk egy hetest, ismét lőtávban lehettünk volna. Volna, de jött egy hetes, amit Mahé gyakorlatilag melléejtett (WTF?), így továbbra is kétgólos hátrányban culágerkedtünk, majd egy végre, végre, végre, Csupor-védés után indulhattunk, és Andriska szépített. 20. perc, 12:11. Itt jött az első időkérés, Pastor részéről. Gondolom most hozza a spanyolt, jajjj.

A lelátón amúgy parádés szurkolás volt mindkét részről, igazából kihagyás nélkül szólt minden, mindkét részről, imádom az ilyet.

Sostaricnak szépen lehúzott labdával ismét -2, az első komolyabb affér is itt történt meg, de 2 percet senki nem kapott. Még. És egészen kézbe is tartották a meccset a jv-k. Nenadic ment heteshez, ő lőtte a 12. gólunkat. Hát finoman szólva sem a kapusokról szólt az első félidő, pedig már mind a négy pályán volt, ahol az egyik elkapja a fonalat, azé lesz a győzelem. Szerintem. És ahogy leírtam, Károly ziccert védett, de egy nem elég, és a középső védelmünk konkrétan olyan, mint egy buborék. El lehet fújni. Valamit kezdeni kell ezzel. 24. perc, 15:12.

Kis mákkal (kapufa), és gyors futkosással tarkított Marguc-góllal jöttünk közelebb, de védelem kell. Makita, Lékai közben a pályán, de amikor Bodó a szokásos, csak ellenünk tudja ezt-formáját kezdte hozni, kissé megszeppentem. Ráadásul Csupi bazi nagy ziccervédése kellett ahhoz, hogy ne legyen -4 az első félidő végjátéka, ami az első kiállítást is meghozta. Aztán pedig utána a pillangózása, ami csak pont arra volt jó, hogy megzavarja a lövőt, de hogy utána a kihagyott hetes is emiatt volt, arra bármit meginnék. Lőtáv, 16:15, 29. perc.

Valamelyik irányítónk elkaphatná a fonalat, mert Andriska és Károly nem lesznek elegek. Azért az iksz félidőben megvolt. 16:16.

A félidőben korszakalkotót csacsogtunk Barok tanárúrral, akivel a webrádiós múltunkat tekintve ugyan kurvarég ismerjük egymást, viszont most volt először alkalmunk személyesen elbeszélgetni. My pleasure, tök jó volt, sok mindent látunk nagyon hasonlóan, micsoda csoda. A második félidőt viszont mi kezdtük góllal, de jött két szögedi hetes, amit bevágtak kegyetlenül. Mahé elképesztő csuklóból visszahúzott közbelövésével ismét kiegyenlítettünk, de kihagytunk két ziccert, és elszalasztottuk az alkalmat, hogy két góllal vezessünk. Marad az iksz. Ami idegenben jó, amúgy.

Kezdünk amúgy védekezgetni, nem véletlenül katunk ennyi hetest, de finomítani kellene az egészen. Mahé kettesben nekem megint tetszett, agresszív és határozott, igazából eltüntetni a fizikális különbségeket, és hogy őszinte legyek, eddig a jv-kre sem lehet igazi panasz. Corrales visszajött egy hetesre, amit ki is hagyott Frimmel, tökjogosan csendült tehát fel a Rodrizás, hehe. Kicsit megállt a gólgyártás, a kapusok is elkezdtek védeni, alakult a hangulat a pályán is a lelátó mellé. A második félidőben mi voltunk lépéselőnyben, 42. perc, 21:22, de nincs itt semmi sem kőbe vésve. Amennyire mi nem látjuk kintről a kaput, nekik lettek rá jelentkezőik, és amennyire mi jók voltunk beállóból, most azt eltakarták eddigre. Ikszes meccs nagyon.

Yahía gyönyörű kitámasztásos kapufás lövése beakadhatott volna, az benne szokott áttörést hozni, de sajnos nem, viszont a védekezésünk annak ellenére nem volt rossz a következő percben, hogy azért csak eljutottak a ziccerig. De Károly kiszedte. Nyugi. Kapufázunk, baszki, még jó, hogy ez hetes is volt mellette. Továbbra is lépéselőnyben, és egészen összehúzott védelemmel toltuk a második félidőt, ehhez pedig jöttek Károly durva fogásai. Közben persze Mikler is ott volt a másik kapuban, így nem nyílt tágabbra az olló, de ismét az történik, hogy a második félidei védekezésünk klasszisokkal jobb, mint az első. Pastor nagyon jókor kérte ki az idejét, 47. perc, 22:24.

Ezen a ponton eszméltem, hogy amúgy egészen meglepően stabil a játékvezetés, komolyan, régen nem éreztem azt, hogy azt fújják, amit látnak, de most tényleg ez volt, nyilván ahogy mentünk a végjáték felé, úgy sűrűsödtek a kiállítások, de abszolút kézben éreztem a a játékvezetést, éljen, éljen. 51. perc, 23:26, észnél kell lenni, de nagyon. Csupor Károly teszi a dolgát szépen, és Pastor is amúgy, nagyon későn hozza csak Martinst, akit a mi kapusaink nem nagyon éreznek, hát hogyan is éreznének, amikor nem látják sokat játszani.

Andriska viszont ficánkol, nagy ficánkolásában fejbe is csűri Miklert, de ha valakire nem lehet ráhúzni a szándékosságot, az amúgy pont Nilsson, oda is megy megbubizni, béke van. Most ők azok, akik beállóból tudnak szinte csak helyzethez jutni, de Bombac addig tolja Rostának, amíg belövi, ismét csak kétgól, Ilic időt kér, jókor. Moneytime szájában vezetünk két góllal Szegeden, miattam amúgy le is fújhatnák, Ami kicsit aggaszt, hogy a második félidőt ismét szinte csere nélkül toljuk végig, majd a végén megmondom, hogy ez egy jó taktika-e. Mármint a szezon végén.

Mahé eladja rögtön időkérés után, azonnal egy gólra jönnek fel, ezt mondom. Veszélyes. Kellenek a hiba nélkül padról beszállók, hosszú még a tavasz. Nenadic hetesénél azt mondta Barok tanárúr, ha Roló megfogja, nyernek, és az a baj, hogy ez pont az a labda volt, igen. Ők viszont bevágták, de jött Lauge, a végjáték spec, ismét lépéselőnyben, viszont nagyon szorosan. a védelmünk ugyanakkor a végsőkig a helyén van, az utolsó utáni passz viszont elmegy Rostáig, hetes. Csupor Károly viszont megfogja. És Ismét igazolják a kezdő komplett második félidejét a játékosok azzal, hogy Lauge a végén bazira észnél van, magára vállalja, és belövi. Kettőt. A kettő meccset eldöntőt. És ugyan kis társaságban, de 29:31-et tippeltem a meccs végére, nem volt ez messze. 27:29.

A pad döntései igazolják önmagukat, a kezdő nyeri meg a végén a meccseket, a második félidei védekezésünk most már tendeciózusan jobban működik, mint ahogy Csupor Károly is folyamatosan tudja hozni az második kapus bravúrjait. Nyertük tehát az alapszakaszt, már csak a bajnokságot kell. Minden más ajándék.