Veszprémi házidöntő, yes!

Elég bonyolult a helyzet, tényleg nem egyszerű családi hétvégeként, baráti muriként és kicsit munkának is tekinteni egy ilyen hétvégét, de hát maradjunk annyiban, hogy a csapatnyi gyerekkel tűzdelt kis brigádunk végülis időben a helyszínre érkezett. Pont akkorra, amikor kiderült, hogy az egyik kupadöntős résztvevő mindenképpen veszprémi csapat lesz. Remek hangulatban, üzengetős szurkolással vezették fel a felek a mérkőzést, kicsit árnyalta ugyan a képet a két oldal melletti üres szektorok látványa.

Nem igazán voltak érzéseim, de igazából amik voltak, azok furcsán nyugodtak voltak. Izgultam ugyan kicsit, de nem volt bennem sok kérdés. Meglátjuk. Egy meccsen ugyan bármi lehet, de ne legyen. A meccset megelőző üvöltezés amúgy kicsihota belőlem a gyomorideget, de ez így is van jól. Nézzük, mennyire életképes ez a fajta lebonyolítás, hogy nem a döntő a csúcsmeccs. Mondjuk nekem mindegy egyébként, nyilván ez érdekel mindenkit. Mi vagyunk a címvédők, a Szeged pedig a bajnok, hajrá Veszprém!

Fehér mezben és a Corrales, strlek, Rasmus, Mahé, Yaya, Marguc, Blagi kezdővel álltunk fel. Egy figura végi Mahé átlövéssel kezdődött a meccs, Mikler fogta elég simán a megpattanó lövést, jöhetett a Szeged. A védekezésünkbe jött Sipi, és kb. ugyanolyan sima védést mutatott be Corrales is a másik oldalon. Lauge góljával vezettünk, de Bombac nagyon gyorsan válaszolt rá, plusz kétpercet is harcolt ki, így emberhátrányban találtuk magunkat a 3. percben. Mahé talált rést, és lőtt szép egyeneset felfelé, de emberelőnyben viszont szép keresztlabdát toltak le a szélre, ismét x.

Micsoda formabontó hétvége, most nézem csak, hogy a Horváth-Marton páros vezet, váó. Remélem jó lesz.

Szélről abszolút eredményes támadásokat vezet a Szeged az emberelőnyeiben, így át is vették a vezetést a 6. percre, de nem tűnik nagy gólfosó meccsnek ez így az első percek alapján. Nem baj, én pont imádom az ilyet. Az is erős, hogy a 3. kétperc lett kiosztva eddigre, hűha. Strlek parádés labdátvétele utáni még parádésabb góljával visszavettük a lépéselőnyt, de nagyon kellene egy védés. Ahogy Mikler kivédte Blagi tökziccerét, nekünk is kellene ilyesmi. Most. 9. perc 4:4. Nem lesz egyszerű meccs.

És meg is jött, Gaber ziccerébe állt bele Corrales, köszönöm. Akkor most szeretnék elhúzni kicsit, de sajnos Yaya átlövését is olvasta Mikler, miközben Lauge elle kiküldték Gabert. Rosta Miki azonnal góllal mutatkozott be, viszont Strlek igen gyorsan válaszolt rá, és ahogy nézem, elég furfangos kedvében találta a kupadöntő. Jöhetne Petar, vagy Liget, Laugében valahogy nem érzem az erőt, miközben szélről lőnek szét bennünket. Elment két góllal a Szeged, időt kellene kérni, és rendezni a sorokat, mert teljesen szétestünk elöl. Momo ki is kérte, 14. perc, 8:5 oda, jöhetnek a cserék. Mahénak sem nagyon megy most, össze kell kalapálni magunkat.

Jött Lékai meg Andriska, valahogy nekünk is a szélekre kellene fókuszálnunk. Nenadic átsodródott átlövéséből felzárkóztunk -2-re, de aztán Bombac betöréséből hetest kapott a Szeged, amit be is vágtak. Nem mondanám, hogy folyt a labda a kezeink között, de egy kapufa utáni lerohanásszerűségből végül felkapaszkodtunk egy gólra, majd egy bejátszást szedtünk le, és mehettünk belőle, Petar gyakorlatilag kiegyenlített. Most Pastor kérte ki az idejét, 17. perc, 9:9. Kicsit lassú, de igazi kupameccs ez. Belülvédekezés, újabb szegedi hetes, amit amúgy Radivojevic meglehetősen jól lő, de ez a kapufa utáni kikanalazás remélhetőleg ad hozzá most kicsit Corraleshez.

Lékai betöréssel egyenlítettünk, de valahogy nem tűnnek könnyűnek a helyzeteink, Mikler-Corrales védésekkel folytatódott a meccs, majd két támadást is eladtunk, ami után Bombac vágta csodásan hátra a fejét, de szerencsére van itt videó, jeeee, és két perc lett Sipi jutalma. Ettől függetlenül sajnos vezetett a Szeged, emberhátrányban voltunk, és valahogy továbbra sem éreztük a támadásokat.

Frimmel nagyon mellévágta a hetest, köszönjük szépen, de sajnos Mikler viszont Lékai ziccerét kanalazta fölé, amiből Bodó talpról lőtte meg úgy rendesebben. Mennyit játszik ma, gondolom ránk tartogatja a Szeged egész évben. Bombacra végre nagyon helyesen rászóltak az állandó fejhátravágásaiért, fal közelében ez nála valami reflex lehet. Nenadic is hajlamos erre, de azért ez, na. Eszkalálódni látszódék az igazi kupahangulat, tyű, mi lesz még itt, de legalább izgulhatok. Kettővel ment a Szeged a félidő vége előtt másfél perccel, de ezt valahogyan ikszre kellene hozni. A két kapus között sajnos van két gól ma, de ebben a tömködésben, amit csinálunk, még mindig van remény arra, hogy valamitől jobb lesz. Mondjuk egy kapuscsere elfért volna, az biztos. És a 7 másodperces támadást is elbasztuk a végén, hát nem hiszem el. 17:15.

Nem nagyon vannak Nenadicon kívüli jó teljesítményeink, de nincs is annyira messze a meccs, meglátjuk. A hangulat ugyan kupadöntős, de a színvonal finoman fogalmazva sem verdesi az eget, a kapu közötti két gól a félidei eredmény. Azért ha jól számolták/tuk, 19%-kal nem nagyon lehet meccset nyerni, maradjunk annyiban. Kellene egy olyan vardari második félidő, kérdés, hogy bennünk van-e az a védekezés ma.

Jött Cupi, de védeni sajnos nem tudta az első szegedi próbálkozást, viszont gyorsan válaszoltunk is rá, és végre ki is védekeztünk egy támadást, sőt, kettőt, így lőtávolba kerültünk. Okosan, taktikusan, máshogy nem lehet. Visszajött a kezdőnk, szélsők maradtak, és Yaya csodás gólpassza utáni Marguc-góllal kiegyenlítettünk, majd Lauge góljával végre vezettünk is. 36. perc, 18:19, és Károly védett, mi pedig mintha elkezdtünk volna védekezni. Na, pont ezt kértem. Meg egy Csupor Károlyt, igen, ennyit számít egy működő kapus. Innen nézve egész jól tartottuk magunkat az első félidőben. Ugyanakkor az üreskapus fölé még fájhat, remélem nem fog.

Lauge felszívta magát a második félidőre, de Lauge kapufája után Garciandia lendületből talpról lövéséből ismét csak egy, majd Yahía végre bazi jó ütemű átlövése sajnos kapufán csattant, pedig ehhh. Martins is talpról, felfelé köszönt be, megint döntetlen, hű, ezeket le kéne faultolni időben, ezt nem szereti Karcsi. Az első hetesünket Mahé lőtte be, miután RostaMiki nagyon szarul nyúlt Yahía után a hatoson. Végy egy jó Csuport, hadd lőjjön gólt, remélem ő lesz a meccs embere. Írtam az első félidőben is, hogy igazából a kapusok közötti különbség az, amit látunk, mert amúgy senki nem villog, és a színvonal sem verdesi az eget, de igazából ez ugye mindegy is. Ahogy leírtam ezt, megtörtént a legsutább lerohanásunk, amit láttam életemben, nem szeretnék beszélni róla. Édesistenem, tényleg fogom a fejem. Mindenesetre összeraktunk egy védelmet, és máris négy góllal vezetünk. Ilyen egyszerű ez, 46. perc 20:24, Pastor időt is kért.

Blonz gyönyörű hetest lőtt Károlynak, védhetetlent, aztán Andriska hagyta ki a kihagyhatatlant, labdaszerzés, labdaeladás, csak a szokásos. Nem annyira szép a szemnek, na. De közben viszont visszaavászkodott a Szeged ismét két gólra, pedig most már nem nagyon szabad visszaengedni őket, ahhoz nincs elég idő hátra, és ezek a kihagyottak ilyenkor már nagyon fájnak. Vissza is jöttek egy gólra, erről pofázok. 52. perc, 24:25, 4:1-es sorozatot toltak a kékek. Ment a szekér, a cserék viszont elmaradtak, remélem nem gondoljuk komolyan, hogy végigtoljuk ebben a felállásban, ahhoz még túl sok van. Hű, de kellett az a szerencsés Peppa-gól, meg a kihagyott hetes, de még ezekkel sem tudtunk komolyabban stabilizálni semmit.

A money time-ba 25:26-tal és hullafáradtan mentünk bele, nem volt jó látni, azt viszont igen, ahogy Lauge felvállalta, és kifelé elment, de Bodó is gyorsan gólt lőtt, izgi lesz a vége. Yahía mikor lőjje az első úgynevezett átlövését, ha nem a végjátékban, és bár Csupi ismét fogott egy szépet, végül gólt tudott lőni a Szeged, de jött ismét Yahía, aki besétált, és gyakorlatilag kupadöntőt érő gólt lőtt. Bombac azért csak kifetrengett egy kisebb balhét, nyilván, de nem baj, a kupahangulathoz hozzá is tartozik mindez. Ugyan fostam tőle, hogy a második félidei mérsékelt csere ki fogja venni a kezdőnkből az erőt a végjátékra, de végül nem így lett, háromgólos győzelemmel Veszprém vs Veszprém kupadöntő lesz, ez pedig nem más, mint sporttörténelem. 27:30.