Idegenbeli megoldandó

Vigyázz, hogy mit kívánsz!

Kb. három napja mondtam ki, hogy úgy szeretnék egy ilyen nosztalgikus havas parát, ami a gyerekkorunkban ha nem is rendszeresen, de sokszor volt. Hogy befújta a hó a bejárati ajtót, és rendes családi összefogás kellett ahhoz, hogy kilapátoljuk magunkat az ajtón, majd a Cholnokyról valahogyan elkalandozzunk a Dózsába, mert ugye iskola, ahol aztán az első óra után, amin ültünk benn 4-en az osztályban, jött egy tanár, aki mondta, hogy akkor most kalandozzunk el haza, mert rajtunk kívül ide bizony ma senki nem jön. Na, Veszprém és környékére ez most gyönyörűen idecsapott. Imádom. ON:

A kezdőben Makita az egyetlen furcsaság, de amúgy Corrales-védésekkel kezdődött a meccs, amiből nagyon gyorsan ott termett Lékai, aki 1-1-ezéssel megszerezte az első gólunkat, majd kaptunk is egyet. Két Marguc-góllal elhúztunk 1:3-ra, nem szaroztunk, beleálltunk a futásokba, tetszett. Gottfridsson bejátszásból meglett a második góljuk is, amire Makita lövésének sáncolása volt a válasz, és szaladtak belőle, iksz. Makitának nem jött össze most semmi, védekezésben is hibázott, majd Lékairól kaptunk hetes, kétpercet, amit értékesítettek a hazaiak, újra döntetlen. Lukács jött Lékait helyettesíteni, ami bármi is van, nagyon előremutató, remélem ügyes lesz. Gottfridsson góljával először vetett a Flensburg, de legalább kiegészültünk. 8. perc 6:4.

Makita próbálkozik nagyon, annyira látom rajta az akarást, összejöhetne neki végre egy jó meccs, na. Gottfriedssont valahogy meg kéne fognunk, mert jól láthatóan ki fogja ma játszani a lelkét. Lauge viszont meglehetősen szar most, lehet, hogy be kéne cserélni Ligetet, de mielőbb. Közben Gottfriedsson góljaival három góllal ellépet a Flensburg, és meg is jött Ligetvári, de sajnos ismét egy eladott labdával négyre húzott el a hazai csapat. Nem jó. Pedig jól kezdődött, de aztán benyaltunk 3-4 gólt középről, és rögtön belehibáztunk elöl. Nem szabad idegeskedni. Jött Yahía is, de ellépte, az időkérés sem sokat tolt rajtunk, nagyon megálltunk. 12. perc 10:5, 4:0-ás hazai sorozatból.

Összezavarodtunk.

Lékai irányító-befutásával, majd labdaszeréses üreskapusával lőtávba kerültünk, de aztán Corrales védése után Strlek későn ívelte az üresre, így maradt a 11:7. De legalább már valami. Időt is kért Machulla. Nagy baj, hogy Laugét olvassa Buric, kb. ez a különbség is. Meg az, hogy nincs a sokat kritizált Blagi, aki épp valami derékbántalmakkal küzd, pedig nagyon kéne, mert azért Andriska finoman sem tudja ezt, na. 13:9, 20. perc.

Na gyerünk!

Nagyon gyorsan kiderült, mit tud Blagi, amikor pályára került, nagyon szépen kitolta a beállót egyesre, labdástól, mindenestől, de mivel valahogy csak leért szélre a labda, onnan pedig ritkán hibáznak. Szaladunk az eredmény után, de forgatunk és mindenfélével próbálkozunk, eltolt 5+1-gyel, simával, Mahéval középen, tényleg mindennel. És ez jó, annak ellenére, hogy még mindig mennek néggyel. És olyan balfasz szituk vannak, ahogy Yahía leadta 1000%-os ziccerből, majd utána a kivédekezett labda utáni szar indítás, aztán a kipattanók. Nüanszok, tényleg. És van Corrales, aki aztán tényleg minden megpróbál, és a pad is, egyébként, de valami, valami, valami. És nem sok kéne, az kéne, hogy ne hibázzunk ennyit. Más nem. Azt érzem, hogy bár soknak tűnik ez a -4, de egy jó 5 perccel visszafordítható. Higgyünk most ebben. Félidő 12:16.

Nem kezdtük túl jól a második félidőt sem, Mahé irányított, de hiába alakítottunk ki ziccereket, belevágtuk Buricba, aki ekkor már 46%-on védett. Strleket ennyit hibázni én még nem láttam, nem látszódott, hogy ki lesz a Nenadicunk, az eredeti hiányában. Nyilván a Flensinek nagyon kell ez a meccs, de a problémánk továbbra is ugyanaz, idegenben valahogy meghal a támadójátékunk, és persze a védelmünk sem olyan stabil, mint többnyire itthon. Fura. Megoldandó. Nyögvenyelős.

Én mondjuk megpróbáltam volna a kapuscserét, és Makita két vetődése, abból a spanyol jobblövő másodperceiből, amikor felcsapta magát, és a másodikat már végigvitte, na, ezek kellenek. Aztán Mahé kitámasztottja, juhuuu, igen, ez kell. Azonnal lőtávba kerültünk ismét, két labdára vetődés kellett hozzá, és az sem ment simán, de vérrel, verítékkel megoldottuk, időt is kért Machulla. 21:18, 40. perc. Mahé belerázódott a támadásainkba, kaptunk egy kétpercet, majd kiosztott egy labdát Andriskának, még mindig -3, de pislákol valami fény.

Döbbenetesen nehezen törtünk át -2-re, de végül Mahé indulásával sikerült, Gottfriedsson kurva nagyot játszik, de Marguc stabilan belövi a helyzeteit, végre -2-őn rugózunk, nem azon a -4-5-ön. És elkezdett összeállni a védelmünk, folyamatosan passzív-határon támadnak, és be-becsúszik egy-egy kétperc, de nem baj, ismét van, amire alapozni lehet. Mahé hatalmas labdája Andriska hatalmas góljával pont ezt mutatja. És bár továbbra sem pontosak a passzok, azért már nem is reménytelenek, Yahía is lőtt egy hálószaggatót, de amúgy Makita a meccs elejétől eltekintve ma jobban játszott.

Fúú, az a -1-re visszaérés abszolút Mahé vezetésével jött, ketten Lékaival teljesen jó lendületet adtak a támadásainknak, de a kihagyott helyzeteink bazira nem fértek bele most Flensburgban. Sajnos. Továbbra is hadilábon állunk tehát az idegenbeli játékkal, ugyanakkor azt is látni kell, hogy ma vért húgyoztunk, és mindent megpróbáltunk, talán az egyértelmű hibák, amikett fel tudnék róni, innen a fotelből az az, hogy nem a jobbszélre húztuk a labdákat, hanem a ma példátlanul sokat hibázó Manura, de nyilván ilyen is van, és hogy Makitában talán több maradt, Ligetben is, szerintem, mert Laugénak nem ment nagyon semmi sem, Mahé viszont rég nem játszott ilyen jól, de ez mégis egy -3-ra volt csak elég, Flensburgban.

Vereséggel zártuk sajnos az őszi BL-szezont, meglátjuk, hogy hányadik helyen, mert van ma egy PSG vs Barca is, tragédia nincs, menni kell tovább! 30:27 a vége.