Not today!

Hát, ez a meccsünk sem kezdődött minden fennakadás nélkül, ahogy hallom, valószínűleg ez a szezonunk már ilyen marad, de legalább Corrales az őszi formájában kezdte el a mérkőzést. Egy ukrán támadáson belül 4 kapuralövést hatástalanítottunk, ebből kettő védés volt, de elképesztően hosszan támadhattak a hazaiak, nem is biztos, hogy ez nem volt rekord amúgy.

Mi viszont pöpec támadást toltunk elsőre, de sajnos Gasi kihagyta a ziccert, majd beállóból is a kapufára helyeztük, ezt pedig nem szabad. Látványosan hosszú támadásokkal készültek a hazaiak, hát, na. Blagi viszont nem kezdett túl fényesen, vele beállóban, Marguc, Yahía, Lékai, Lauge, Strlek mezőnnyel kezdtünk amúgy, és ugyan gyönyörűen alakítottuk ki a helyzeteinket, de kihagytunk minimum két ziccert és két hetest, ami nem jó irány. Úgy teljesen feleslegesen támadunk jól, ha nincs meg a koncentráció a befejezéshez. Momo ki is kérte az idejét, sürgősen.

Laugének készített elő Lékai, így a kilencedik percben be tudtuk pattintani az első gólunkat, de aztán hiába védekeztük ki a következőt, ha utána belementünk a lerohanásban. 4:1-es állásnál, egy hetes után aztán már jól láthatóan gyorsítani próbáltuk a támadásaink befejezését, és ez nagyjából sikerült is, elsőre Lékai ment be két ember közé, aztán Omar, így tartottuk a lépést, de továbbra is kétgólos távolságból. Valahogy nem állt össze rendesre a védelem, aztán ahogy először kieszközöltünk végre egy támadót, onnantól kezdve viszont gyorsan kiegyenlítettünk.

Jöttek cserék, hátö, Makitával egyszerűen talány, hogy mit kéne csinálni, de jött Mahé is, de sajnos nagyon gyorsan dupla emberhátrányba és ezzel együtt pedig négygólos hátrányba kerültünk, kaparhattunk, mint a hülyék. És jó, hogy mondjuk Nilsson tud hetest csinálni, csak hát azt be is kell lőni. Mahé szépen felcsapta egyenes hosszúba, remélem ez őt is most átlendíti az előbbi ziccerén, meg úgy alapra, mindenen. De sajnos befújtak ellene egy lépést, amiből aztán megint jöhettek az ukránkák, akik láthatóan nem akartak ma kikapni. Hetesből viszont szerencsére eredményes tudott lenni a francia, így nem szakadtunk le, de a 3 gól réme még mindig ott lógott felettünk.

Kaotikus pillanatok és újabb kihagyott ziccerek után aztán valahogyan visszakapaszkodtunk -1-re, de pillanatok alatt elmentek megint három góllal a hazaiak, mi pedig ebben a szakaszban szinte csak hetesből találtunk be, de legalább abból Mahé az összes övét beakasztotta. Sajnos ez az első félidőben egyáltalán nem volt elég ahhoz, hogy átlendítsük magunkat iramot és meccset diktáló pozícióba, de bízom benne, hogy félidőben megrázzuk magunkat, mindenki eszik néhány széntabit, és odacsapunk a másodikban. 14:12-vel fordultunk.

De az sem kezdődött jobban, nagyon nem megy nekünk ez a birkózás mostanában, és nem is nagyon ment soha, ezek a szemfüles gólok egyedül, amik bejöttek felállt fal ellen, de mivel a pároskapcsolatokban gyakorlatilag levertek bennünket, egyszerűen nem tudtunk közelebb jönni. Továbbra is hiányoztak az átlövések, a közbelövések úgy ahogy jöttek, de sem szélről, sem beállóból sem tudtunk gólokat szerezni, ajtó-ablak helyzetekben. Lékai eltökélte, hogy megnyeri ezt a meccset, jó lett volna, ha többen csatlakoztak volna hozzá, de ismét kulcspillanatokban hibáztunk rendszeresen, amikor jöhettünk volna -1-re, de Lauge eladta, és lett -3 ismét, eh.

Teljesen mindegy, hogyan, de valahogy hozni kellene ezt a nagyon ronda és nem is finom meccset.

Állandósult a -3, és lefelé lövöldöztünk továbbra is, Ligetet hiányolom, én tőle várnék átlövéseket, ha már Laugénak nem megy, Yahía fosik távolról lőni, Makita beragadt, Petár meg nincs. Tessék, azonnal pályán is találta magát, lehet, hogy elég, ha csak itt mondom? Akkor még kellene kettő ilyen, minimum, jó? 45. perc, 21:20. Egyszerűen nem voltunk meg hátul, így pedig nehéz meccset fordítani. Ezen a ponton talán kapust is cserélnék, mert lassan lapot kell húzni 19-re, és bár nem véd rosszul Corrales, de lehet ennél többet is védeni, ez biztos.

Oh, basszus, jött is Corrales, akkor most mondom azt, hogy meg kell fordítani ezt a meccset. Valahogyan. Akárhogyan. Momo időt kért, de -4. Az sok, ennek a Veszprémnek most nagyon. Sajnos nem nagyon látszik, hogy ki fogja tudni ezt megfordítani, talán Csupor Károly 12 perc alatt. De basszus, ha nem lőjjük be a ziccereket, akkor nem lehet. És szerintem az összes védett labdája lefelé ment.

Megpróbáltuk a nyitottat, és egészen jól működött is, ez jó hír a jövőre nézve, de a második gyors lerohanást, amit az ebből szerzett labdákkal vittünk, Gasi is kihagyta, hát persze, hogy lefelé lőtte, komolyan, égnek áll a hajam. Hát nem a mi heteink ezek, az biztos, ráadásul rettenetesen szét is csúsztunk a végjátékra, Lauge kicsit belehalt az erőlködésbe, szerintem ennyi hibával nem is játszott még, Makita szintén megszűnt átlövőnek lenni, Lékai összteljesítménye egyértelműen dicsérhető, de egyedül nem nyer meccset senki sem most ez ellen a Motor ellen, sajnos. Mahé hetesei ültek, de ő sem messiás, ez ismét kiderült, pedig ha tényleg az volna, aminek sokan látni vélik, akkor az ilyen meccseken kellene megmutassa mindazt a skillt, Marguc villanásai, de kulcslövéseket pedig hibázott el, ahogy Strlek is túl sokat hagyott ki, sajnos. A kapusok szakaszokban, de mivel annyira nem állt össze középen a védelmünk, erőlködhettünk volna bármeddig, főleg úgy, hogy továbbra is fennáll az összes eddigi problémánk, úgy mint: nincs egy lövőnk, aki felmegy és bebassza. Ligetből többet kell kihozni ezügyben, mert benne ez meglehet, most nem tudom, miért nem játszott többet, lehet, hogy nyomós indokkal, mert voltak problémáink a meccset megelőzően, de a jövőben mindenképpen.

Makita labdája és Csupor Károly kiadása volt a korona a teljesítményre, hát most ez van, ennyi jön ki belőlünk, ami kevés, igen, de akárhogy is van, menni kell előre. Ha úgy érezzük, hogy ez szörnyű, gondoljunk a Flensburg kora őszi heteire. Jó, tudom, tudom, gáz, égés, ciki, meg minden, de akkor is azt mondom, kell a türelem. Tudtuk, hogy ez egy hektikus év lesz, nyilván jobb lett volna végignyomni a szeptemberi formát az egész szezonon, de tegyük a szívünkre a kezünket, és valljuk be, tudtuk, hogy nem úgy lesz. Hogy úgy nem lehet. Biztos, hogy lesznek még jó meccseink, de koncentráljunk a lényegre, mindig csak a következő meccsre!

Hajrá Veszprém!

Az pedig, hogy a UPC, oh pardon Vodafon közvetítése így néz ki manapság a nappalimban, az kifejezetten irritál, és tuti, hogy nem a tévével van a baj.