KP7 - Back to reality

Hú, ez a két hét most rendesen hónapoknak tűnt, nem tudom, ki hogy van ezzel, gyerekesek például, akik felett folyamatosan ott lóg Damoklész kardja az egyszercsak karanténba kerülő gyerek és az online oktatás rémképével, de ma már meccs van, a Veszprémnek Ukrajnában akadt dolga, a Vardar pedig érkezik Szegedre. Ez itt a:

"Ez itt a Hatosfal KP, azaz Kraft Platzierung, ami ugye lényegében egy Power Ranking, de mégsem hívhatjuk annak, mert az a fogalom már egy másik sportághoz kötődik, meg egyébként is: hogy nézne már ki? A lista alapvetően a csapatok pillanatnyi formáját hivatott bemutatni, szerkesztésének hagyományos módja pedig, hogy a blog belső levelezőlistáján felsorakoztatott erősen szubjektív vélemények alapján az aktuális posztíró úgy állítja össze, ahogy azt gondolja."

16. Zágráb

Nem hinném, hogy különösebben magyaráznom kell, és azt sem, hogy lesz jobb is ez, mert szerintem már nem. De legalább most egy oda-visszával eldönthetik egymás között a Breszttel, hogy melyikük legyen a mezőny sereghajtója. Szerintem ők lesznek.

2021. november 17., 18.45 - Breszt vs Zágráb (1)

15. Breszt

Szintén zenész, annyi, hogy most még Pesic is kiesett, ami nagyon szomorú dolog, főleg nekünk, veszprémieknek. Ettől függetlenül a Bresztnek ennél többet kéne mutatnia, szvsz, továbbra is kicsit csalódott vagyok. De ma nyernek.

2021. november 17., 18.45 - Breszt vs Zágráb (1)

14. Motor

Utoljára Flensburgban kaptak ki nagyon, reméljük ma otthon fognak, ha nem is nagyon, mert az jelenleg nem izgat különösebben, de a lényeg, hogy ne szerezzenek pontot. Pedig arra készülnek, minden bizonnyal, és a hazai meccseiket elnézve nem is lehetetlen ez a küldetés számukra, hiszen csak szorosakat játszottak. A Dinamo, de a Kielce is csak 1 góllal nyert itt, a Portónak pedig nem sikerült. Úgyhogy jobb lesz figyelni ma.

2021. november 17., 18.45 - Motor vs Veszprém (2)

13. Flensburg

Nagyon szívesen előrébb tenném őket, főleg, mert a bundásban már éledeznek rendesen (az utóbbi két rangadójukat hozták a Löwen és Berlin ellen), de mivel a Porto és a Dinamo pontot szerzett ill. nyert, így egyelőre marad ez a sorrend. Aztán meglátjuk, mit tehetünk, és az is legyen világos, hogy a Flensburg "könnyebb" meccsei most következnek, az ő sorsolásuk is lúdas abban, hogy összesen 3 pontjuk van a hetedik fordulóban.

2021. november 17., 20.45 - Flensburg vs Dinamo (1)

12. Dinamo

Amit ők tudnak, azt hozták ellenünk sajnos, sokkal szimpatikusabbak nem lettek a románok számomra, de nem is számítottam ilyesmire. Ahhoz, hogy cumizznuk Bukarestben kellett a mi teljesen rossz felfogású játékunk is, úgyhogy ez ennyike. Remélem a Flensi zsebre teszi őket ma.

2021. november 17., 20.45 - Flensburg vs Dinamo (1)

11. Porto

És ezen a ponton bánom legjobban, hogy nem hoztuk a román meccset, mert közben botlott Portóban a Barca, na de mindegy, ezen kár már utólag bosszankodni, arra mindig van friss alapanyag. Szóval a Porto elkapott egy nagycsapatot az otthonkájában, - hú, csak elképzelem, hogy milyen lehetett a hangulat, és rendesen feláll a szőr a karomon - de ez vajmi keveset számít a helyezésük szempontjából, most viszont jön a PSG elleni oda-vissza, ami egyértelműen befolyásolhatja a tabellát, ugyanis ők 5-5 ponttal állnak a negyedik, ötödik helyen. És emlékeim szerint a Porto amúgy sosem játszott alulrendelt szerepet Párizsban, hátha most sem fog. Meglátjuk.

2021. november 18., 20.45 - PSG vs Porto (x)

10. Vardar

Esküszöm, nem szívesen írom le, hogy talán mostanra már tényleg elfogyott a lóvé Vardar, mert nekik van valami földöntúli képességük arra, hogy ilyenkor valami döbbenetes karikát toljanak, de azért megkockáztatom így három pontnélküli forduló után. Szegedre jönnek most, hát ott sem érzek sok babért nekik, jelen pillanatban.

2021. november 18., 18.45 - Szeged vs Vardar (1)

9. Elverum

Megverték a Bresztet, a Zágrábot, otthonában a Szegedet, lehet, hogy illene őket előléptetnem. Ha megcsinálják a Pitét is, eskü megteszem, de nem tudom, ez azért nem lesz egyszerű, valószínűleg. Sőt...

2021. november 17., 18.45 - Elverum vs Montpellier (2)

8. Aalborg

Amennyire sokat vártam az idei évüktől, nekem annyira csalódás ez, és továbbra is tartom, hogy az ő játékukba egyszerűen nem férnek bele a sztárok, mert akkor elveszik az, amivel tavaly nagyot mentek. Ez történik most velük, és ezen a jövő év sem segít, hacsak nem alakul beléjük valahonnan valamilyen más irányú szemlélet. Kielbe érkeznek, hátö. Ez még jó meccs is lehet, bár a Kiel jön vissza, a bundásban legalábbis most két meccset is nyertek, ráadásul tabella-befolyásoló oda-vissza is lehet ez.

2021. november 18., 18.45 - Kiel vs Aalborg (1)

7. Kiel

Igen, itt sem véletlenül vannak egymás után közvetlenül, nem ástam bele magam most jobban, hogy ki jött vissza, vagy ki sérült/karanténos még, de alapvetően amúgy nyilván őket tartom esélyesnek az Aalborg ellen, és jövő héten idegenben is.

2021. november 18., 18.45 - Kiel vs Aalborg (1)

6. PSG

A parizereket előzetesen rendesen esélyesként kezeltem, ez a bizalom mostanra viszonylag sokat esett vissza bennem, nem is értem. A Kielce ellen igazából esélyük sem volt, és persze, ehhez kell egy éppen nagyot formát futó Kielce, de akkor is. Szerencséjük van, mert a Porto oda-vissza elleni két meccsen pont visszatérhetnek a helyes útra, de az sem lesz egyszerű, ismerve az egymás ellenijeik eredményeit. Meglátjuk, tudok szurkolni a portugál pontszerzésnek, és alliterál is, úgyhogy biztos igaz.

2021. november 18., 20.45 - PSG vs Porto (x)

5. Veszprém

Sem a bukaresti, sem a Szeged elleni végeredménye nem túl biztató, ugyanakkor azt is szögezzük le, hogy világos volt már augusztusban is, hogy lesznek ilyen meccseink. Most nagyon fontos volna egy jó meccs Ukrajnában, ami nem lesz egyszerű, ne is higgye senki ezt. Nem lesz Petár sem, vannak betegségből visszatérőink is, és az ukránok ahogy általában, úgy idén sem teszik fel a kezüket a hazai meccseiken, úgyhogy nagyon észnél kell lennünk, hogy két ponttal érkezzünk haza az éjjel. Azért én hiszek benne. Belinkeltem a vakszot, elég sok érdekes felvetést veséznek a srácok most a Veszprém kapcsán, tényleg javaslom mindenkinek megtekintésre. Nem fog beleférni külön LA ma már.

2021. november 17., 18.45 - Motor vs Veszprém (2)

4. Montpellier

Persze világos, hogy a sorsolásuk is olyan, amivel hasítani lehet ősszel az Aladár csoport élén, de azért ott a Kiel elleni harmadik fordulóban át is kattant náluk valami, ami azóta kitart. Plusz néhányan fel is épültek, persze. Az Elverum elleni oda-vissza is erősítheti a helyüket az élen, és hogy őszinte legyek, ez a jelenlegi forma alapján elég lehetne egy holnaputáni Kölnre.

2021. november 17., 18.45 - Elverum vs Montpellier (2)

3. Barca

Botlottak Portóban, de amúgy pedig eléggé belefér ám ez. MOTW lesz a Kielce vs Barca, nyilván, és gyorsan lesz visszavágója is, ugye, hát erre most bazi kíváncsi leszek amúgy, a Kielce nagyot megy, ők pedig ég formálódnak átfele, ráadásul Kielcébe egyébként sem nyerni jár az ember. Jó meccs lesz, remélhetőleg.

2021. november 18., 20.45 - Kielce vs Barca (1)

2. Szeged

Én most behúzom őket ide, a kieli döntetlen kihúzta őket az elverumi gödröcskéből, az Aalborgot otthon már lesimázták, aztán vasárnap itt is nagyon észnél voltak, felettébb profin használták ki a balfasz hibáinkat, és hozták ikszre a rangadót, úgyhogy itt a helyük. És ha körülnézünk a mezőnyben, mindenki folyamatos hullámzásban van, most egyértelműen ők ülnek a hegyén. Nagy blama lenne, ha a Vardar megakasztaná ezt az utolsó BL-meccsen abban az újszögedi szétszaunázott labirintusban, igazán frappáns búcsú lehet egy győzelem.

2021. november 18., 18.45 - Szeged vs Vardar (1)

1. Kielce

Ők vita nélkül állnak az élen most, ugyanakkor jönnek a meleg meccsek a Barca ellen, meglátjuk, mire mennek egymással. Nagyot megy most a Dusi-klán csapata, teljesen megérdemelten állnak az élen minden lehetséges rangsorban.

2021. november 18., 20.45 - Kielce vs Barca (1)