Esélyesség terhe

Egy Flensbug elleni találkozó előtt ugyan sosem lehet senki sem teljesen nyugodt, mégis most valahogy azt érzem, hogy itt ma nem lehet gond. És mivel le is írtam a kulcsmondatot, viszontlátásra meccsen, kispajtások! Na jó, nem ám, még néhány gondolatot írok.

Ami biztos, hogy amit tegnap a Kiel és Jicha rettentően elbaszott, hogy ráült egy félidő közepi hullámra, na azt mi nem tehetjük meg, mert Mauk Machulla nem fogja megtenni azt a szívességet, amit Filip tegnap, hogy levette a meccset megfordító nyerőemberét a hajrára, és visszahozta az életében ilyen szarul nem játszó Duvnjakot. Pastor pedig köszönte szépen, a Szeged meg jól kihasználta. Na de, nem ezért gyűltünk ma össze, hanem hogy megénekeljük, mi van ezzel a Flensburggal, és hogy mit is szeretnénk magunktól látni ellenük.

Röviden amúgy azt, amit általában, mert ellenük kifejezetten jó a mérlegünk - amit most nem tudok hirtelen előrántani, mert az EHF Media Guidjában pont ott, ahol ennek kéne lennie, női csapatok lufaszkái vannak, sajnos -, de biztos vagyok abban, hogy meglehetősen pozitívan állunk egymás ellen. Itthonról tán csak egy x ugrik be hirtelen, más nem is nagyon, de az oda-vissza győzelmeink sem ritkák, ha jó a memóriám.

Úgyhogy mondjuk ki: mi vagyunk az esélyesek, de vastagon, és ezt el is kell tudni bírnunk most. Szerintem el is fogjuk.

Ugyanakkor a Flensburg pont az az ellenfél, aki a legkisebb lenézést is rettentő gyors gólokkal bünteti meg, ráadásul az első győzelmükért hajtanak az 5. fordulóban, ehhez pedig szerváltak a héten egy balkezes, izlandi fiatalt, Teitur Örn Einarssont, miután szerencsétlen módon kidőlt a komplett jobboldaluk, és úgy tűnik, nem is mostanában térnek vissza. Az első soruk egyébként - eltekintve a zsákbamacska jobb2 pozitól, amiből még bármi lehet, mert valószínűleg készülni rá nem tudtunk - egészen ütőképes, nem is értem, miért nem áll jobban össze nekik ez az egész, azért nem nyeretlen kétévesekkel vannak kitömve, hanem Mads Mensah Larsen, Gottfriedsson, széleken Lasse Swan és Wanne, beállóban Golla, kapuban Buric (akitől a víz kiver, amúgy) és Moller, szóval, khm, tényleg nem igazán értem. Illetve nyilván, persze, lövő nélkül ezt a játékot nehezen lehet játszani ezen a szinten, de akkor is. Vasárnap a Magdeburgtól kaptak ki éppen, és nem is kevéssel (5).

Az biztos, hogy ha mi elsősorban magunkkal foglalkozunk, összerakjuk a mostanában látott védelmünket, és szigorúan bevágjuk a ziccereinket, főleg, mert Buric pont az a típus, akiben ha az elején elakad néhány löket, akkor bárkinek reszeltek, szóval ha ezeket fontosakat kipipáljuk, akkor nem lesz gond.

Emellett szeretnék előrelépést is, például nagyon koncentrált, motivált, tudatos játékot, azt is szeretném, hogy a második sor ugyanúgy kapjon időt, ahogy eddig is kapott. Tök mindegy, hogy visszajön-e, vagy akár még vezet is menet közben a Flensburg, ezeket a dolgokat nem edzésen kell megszoknunk, megtanulnunk, hanem éles meccseken. Szeretném, ha Ligi is kapna időt, muszáj, mert teljesen feleslegesen építettük fel eddig kurvajól, ha most Lauge visszatérte után egyszerűen csak ül a padon. Szeretném, ha mindenki meghalna a kipattanókért, az eddigi szoros meccseinken visszatérő paránk volt, és bár nem gondolnám, hogy múlhat bármi ma azon, akkor is szeretném látni, ahogy fejlődünk ebben, nekem talán most ez a legfontosabb. A Sipi-Blago-tengely amúgy összeállt rendesen, figyelni is kell majd a Gottfridsson-Golla összjátékra, de nagyon, illetve előbbi takarásból eleresztett alsó lövéseire, amivel félidők elején szokta gyakorta megkínálni az aktuális kapust. Szélsőkre nagyon kell zárnunk, ők az igazi fegyverek ebben a Flensburgban, csak valamiért idén nincsenek kibiztosítva, vagy nem tudom. A középső védők leegy-egyezésére erős sanszot látok, Hald Jensen lábai például kifejezetten akadnivalóak, ha valaki odaér megfelelő lendületből egy fasza indulócsellel, nincs az az isten, hogy szabályos módszerekkel megállítsa. De átlőhetetlennek sem tűnik ez a fal, maradjunk annyiban. Úgyhogy szeretnék is kinti lövéseket látni mindkét oldalról, Yahía és Lauge át tudja lőni, én bízom ebben nagyon ma.

Illetve abban is, hogy lesz egy jó kis, hétközi meccses hangulat, hogy megpróbálunk nem túl sok gólt kapni, legyen mondjuk 27-28 alatt, és lövünk bőven 30 fölött. Ha ez így összeáll, az 5-7-gólos Veszprém-győzelmet jelent majd, de én esküszöm nem sértődök meg, ha több (mondjuk 8) lesz, és beérjük a Kielcét a gólkülönbséggel. A Barcát valószínűleg nem fogjuk tudni, bár ők a PSG ellen nyilván nem gólkülönbségjavításon lesznek, hanem szoroson, de meglátjuk.

Hajrá Veszprém ma, az a lényeg!

kép forrása