KP10 - Akik maradtak, tehát mindenki

Úgy tűnik, ezt a szezont végigtoljuk erőből, pont azon tűnődtem múltkor, hogy két éve láttunk utoljára egyenes kieséses szakaszt, ez annyira furcsa. És az még furcsább, hogy ezt a teljesen kaotikus, esetleges lefolyást már-már meg is szoktuk, bassza meg. Fel vagyunk készülve arra, hogy kétszer megyünk ki egy meccsre, ami végül elmarad, meg arra is, hogy pótolandó négy napon belül kétszer találkozzunk a Barcával, de inkább ez, mint hogy ne legyenek meccsek sem, nem igaz? Legalábbis én így vagyok vele, ezt az online iskolát/óvodát/home officet most sokkal jobban megszenvedem, mint a múltkorit, és nem csak azért, mert hozzácsaptunk egy felújítást, ami egyrészt egy kisebb költözködéssel jár, arról nem is beszélve, hogy nyakunkon a húsvét. Egész konkrét meggyőződésem (és nem csak az enyém), hogy az idegeimet az utazás hiánya csinálja ki a leginkább, aztán rögtön utána a szurkolásé. Az ordítva szurkolásé, az üvöltözésé, a kurvaanyád Bajuszozásé, vagy éppen kinek mi, értitek. Békeidőben is világosan tudtam, hogy a kétgyermekes létem kisimításához nekem ezekre rendszeresen hatalmas szükségem van, ennyi idős korára már valamennyire megismeri önmagát az ember, na, hát ezekből most csak a pia maradt lufasz sincsen, pont egy éve.

De legalább meccs van, örüljünk hát ennek annak ellenére is, hogy a rendesen, átlagosan #fuckcovid nélküli világban valószínűleg már tankolnám a kocsimat a szkopjei indulásra, hiszen az utóbbi évtized alatt az észak-macedón főváros az egyik legkedvencebb sportturistás helyszínünkké nőtte ki magát, persze szigorúan csak Portugália tetszőleges városa után. Szóval éppen felkészítenénk és pakolnánk a kocsikámat egy igen faszipántosnak ígérkező túrára, brühühüüü.

Mivel KP-t is szeretnékírni, és a párosításokról is pofáznék kicsit, ráadásul az EHF nagyon sejtelmes képet készített, amivel nem tudjuk, hogy üzenni akartak-e valamit előre, vagy csak tippelgettek, így ez az egyikbe oltott másik poszt lesz, franc sem tudja, milyen koncepció alapján, de majd menet közben kiderül. Csapjunk tehát a lovak közé! Írom a párosításokat aszerint, hogy az általam vélelmezett továbbjutókat tolom be nyolcas KP-ba. Hna, hogy kikumtam.

8. Motor vs Breszt

Nekem ez annyira pénzfeldobás, hogy nagyon. Érdekes, a listán mindenki más, aki egyáltalán meg mert nyilvánulni ezügyben, az inkább a bejoruszokat várja tovább, nekem idén egy hangyafasznyival jobbnak tűnik a Motor, vagy inkább motiváltabbnak, vagy mit tudom én. Alapvetően viszont egy nagyon hasonló, sztárnélküli, iparos, melózós játékot játszanak, abszolút stabil védelemmel és kapuval, sok futással. Meglátjuk, egyelőre az tűnik a legbiztosabbnak, hogy az erről az ágról szemből jövő következő körbe jutónak túl nehéz dolga nem lesz Kölnért. Helló Barca, persze nem mintha eléjük lehetne tolni különösebb akadályokat.

2021. április 1., 18.45 - Motor vs Breszt (1)

7. Porto vs Aalborg

Hát, ha teljesen őszinte akarok lenni, ezt a párosítást ésszel az Aalborgnak adnám, de mivel én örök és kincstári optimista vagyok menthetetlen és rendkívül erős portugál szerelemben, ezért szívből a Portót várom nyolcba. Egyébként az EHF felállított tízes power rankingjában ők a 9-10., amit nem annyira tudok értelmezni, de náluk az előző párosítás mindkettője nyolcban van. Nagyon szurkolunk Székely Marcinak, számára elég fontos hetek következnek, és hát annak ellenére, hogy nekem az Aalborg építkezése nagyon is tetszik, egyszerűen nem tudok, de nem is akarok elvonatkoztatni az ellenféltől, úgyhogy minden mantrámba belefoglalom a Portó továbbjutását. Is. A győztest minden bizonnyal a Flensburg várja majd éles meccsre, Kölnért.

2021. április 1., 20.45 - Porto vs Aalborg (1)

6. Kielce vs Nantes

Hát, ez tűnt idén már sokkal egyértelműbbnek is, de most valahogy rájár a rúd a Kielcére, persze ők spanyolos módszer szerint ilyenkor szokták összekapni magukat, azért sem írom kérdőjelesnek. De hogy voltak már jobb állapotban is idén, az vitathatatlan. Hogy ebből tud-e végül profitálni a Nantes, azt meglátjuk. Entrerrios villanthatna egy komolyat az edzői karrierjében, ha igen, de azért Talantot nem a BL-ben büntették, és neki egy ilyen szerencsétlen helyzetből sosem kell a szomszédba mennie külön motivációért, szóval lesz mit nézni ezen a párharcon. Fontos szempont még, hogy mi innen kaphatunk ellenfelet Kölnért, és ha választhatnék, akkor nyilvánvalóan jobb szeretném bepótolni az elmaradt franciák elleni csoportmeccset. Szóval hajrá Kiro!

2021. március 31., 20.45 - Nantes vs Kielce (1)

5. Veszprém vs Vardar

Abban halálosan biztos vagyok, hogy a Vardaron túljutunk, akármekkora klasszikus is lett ez a párharc mára, de azt is látom, hogy ez a védekezés egyelőre nincsen kölni szinten, szóval inkább még most hagyom ki magunkat, hogy aztán tudjunk hova javulni a nihilből. Mert az most már tényleg elengedhetetlen. Nyilván a lőtt és kapott gólok számából ebben a covid-kaotikus időszakban nem nagyon tudunk következtetéseket levonni, mert a többségnek volt elmaradt meccse, de érzésre és szemmel láthatóan kijelenthetjük azt, hogy a védelemnek összébb kell rándulnia. Muszáj neki. És ha ez önmagában nem volna elég, a támadójátékunk is egysíkúbb lett egy fokkal, úgyhogy az irányítóinktól is várnék egy szintlépést a tavaszra. Mindegyiktől. Mindettől függetlenül egyébként ennek a párharcnak igazából nem lehet kockázata, holnap kezdünk, lehet, hogy még írok elé bővebben.

2021. április 1., 18.45 - Vardar vs Veszprém (2)

4. Kiel vs Szeged

A párharc pikantériáját szépen elintézték Szegeden, az biztos, így ezek Vujin hetei lehetnek, vagy így vagy úgy, meglátjuk, hogy ez milyen formában csapódik le benne. Én kurva kíváncsi vagyok, esküszöm, főleg, hogy vannak olyan pletyók is, hogy már most hosszabbítottak vele Szegeden, de amíg ezek csak pletyók, addig nem véleményezzük az előző két posztnál jobban őket, hehe. A Kiel az Kiel, nem játék, főleg nem az egyenes kiesésesben, a két együttes egymás elleni örökmérlege sem néz ki túl rózsásan, úgyhogy a szögedi továbbjutásra én sokat úgy sem tennék, hogy nincs Horak és Pekeler, Landin meg vagy lesz, vagy nem. Kérdés, hogy a Szeged jelenlegi kerete meddig bírja szusszal, és hogy Roló mennyire lesz ihletett, ha ezekre pozitív válaszunk van, az egy hazai jó eredményre azért elég lehet, és ez ma már le is megy. Mondjuk az EHF szerint ez a párosítás már lezajlódott március elején két Romániában(!!!) tartott meccsen, de kicsire nem adunk. Azt nem merem megkérdezni, hogy mi lett a vége.

2021. március 31., 20.45 - Szeged vs Kiel (2)

3. Flensburg vs Zágráb

Ennél a párosításnál csupán a Barcáé egyértelműbb, és ha megnézzük az ágat, akkor az jön ki, hogy ott is, szóval a csopigyőzteseknek hiába is lett két meccsel többjük idén, azért a leterített vörös szőnyeget Kölnig végülis megkapták szépen. Ráadásul horvát pozitív tesztek miatt az első meccs el is lett halasztva, mert karanténba rakták a csapatot, meglátjuk, hogy játék nélkül, vagy játékkal jut a Flensi nyolcba.

2. PSG vs Celje

Sorry, erről meg is feledkeztem, amikor az egyértelmű párosításokat emlegettem. Persze a Celjének mindig tudunk szurkolni, de őszintén, túl sok reményt én nem fűzök ehhez. A következő kör már sokkal érdekesebbnek ígérkezik, innen ugyanis kinéz egy Kiel vs PSG Kölnért, ugye.

2021. április 1., 20.45 - Celje vs PSG (2)

1. Barca vs Elverum

Továbbra is egyértelműen Barca-dominanciát érzek az egész mezőnyre vetítve, nem nagyon inogtak meg eddig, és Kölnig már nem is fognak, szerintem, úgyhogy érzékeny búcsút vehetünk most a Máthé Dominikkal fémjelzett Elverumtól, következő körben pedig a Breszt/Motor életben maradójától. Kb. ennyi lesz. Nincs is ezzel semmi baj, ha majd az elődöntőn elvéreznek, ehhe. Ráadásul a norge szabályozás szerint nincs hazai pályájuk, így három napon belül játszanak kétszer, Barcelonában.

2021. április 2., 18.45 - Elverum vs Barca (2)