KP-7 avagy jöhet egy hatalmas hórukk a végére!

"Ez itt a Hatosfal KP, azaz Kraft Platzierung, ami ugye lényegében egy Power Ranking, de mégsem hívhatjuk annak, mert az a fogalom már egy másik sportághoz kötődik, meg egyébként is: hogy nézne már ki? A lista alapvetően a csapatok pillanatnyi formáját hivatott bemutatni, szerkesztésének hagyományos módja pedig, hogy a blog belső levelezőlistáján felsorakoztatott erősen szubjektív vélemények alapján az aktuális posztíró úgy állítja össze, ahogy azt gondolja."

Álmodozunk egy komplett fordulóról, de csak nem akar jönni, ebből a fordulóból a Vardar újabb 6 fertőzöttje miatt az ő meccsük, és a mi csoportunk Zágráb vs Nantes találkozója marad el, ennek fényében próbálunk sorrendet állítani, miközben nyakunkon egy hazai Kiel elleni meccs! Szóval jézusom, egy poszt lesz csak, az már most biztos, és azt is rövidre fogom, olyan pár mondat/csapatos, aztán a miénknél kicsit megszaladunk. Ha úgy jó.

16. Zágráb

Nem hinném, hogy ehhez bármit hozzá kellene fűzni, a nulla pont, az nulla. Nincs mit magyarázni. És most sem lesz nekik több.

15. Celje

Pontot legalább már szereztek, épp a horvátkák ellen, de aztán nagyjából ennyi érdemlegeset tudunk elmondani szlovén pajtásainkról is. Ukrajnába utaznak most, de...

14. Elverum

Sima volt, mint az Alföld. Egyébként egy fokkal nagyobb ellenállásra számítottam volna, látva néhány meccsüket idén, de így is jó, nekem nyolc. Igazából ez az a szezon, amikor bármi lehet, és az ellenkezője is. Pont ezért nagyon nehéz bármi értelmeset mondani hetente.

13. Motor

Talán ők az egyik legbiztosabb kiscsapat idén a mezőnyben, már amikor pályára tudnak lépni, ugye. Most tudnak, elvileg, mégpedig a Celje ellen hazaira teszem őket.

12. Nantes

Elég nagy amplitudóval tolják eddig, amennyit lejátszottak eddig, most is elmaradnak, de legalább egy Celje elleni győzelem után vannak. Nehezen tudom belőni őket, érdekesek.

11. Szeged

Szép visszatérést produkáltak egy teljesen érthetetlenül meccselő Elverum ellen, de ez persze nem von le a két pontból. Ebből a két pontból mondjuk a Csurgó elleni zakó sem, de pont erre céloztam a norgéknál. Bármi, bárhol, bárkivel, bármikor.

10. Vardar

Nagyon simán cummantottak Kielcében is, húsz percig voltak egyáltalán meccsben, hát az meg na. Kevés, mint az átlagos kommentszekciókban felcsendülő jóindulat. Ott van az az első sor még mindig, csak most éppen szabira ment fejben, ha jól érzem. Franc tudja egyébként, lehet, hogy bele is férne nekik most még, de rengeteg meccsük maradt el, attól függ, mikor és hogyan tudják bepótolni.

9. Porto

Ahogy amúgy más sem (mindig kivétel a Barca), úgy kiskedvenckéim sem a legélesebb kések az idei fiókban, de egyébként azt hiszem ezt lassan tényleg mindenkinél el lehet mondani. Abszolút zsákbamakka az egész, ugyanakkor most épp majdem megcsípték a PSG-t, idegenben ráadásul. De végül nem, sajnos. Az A csoportban egyébként gyakorlatilag még bárkiből lehet szinte bármi.

8. Breszt

Rendesen rekordgyanús, hogy úgy állnak 7 ponttal a csopika harmadik helyén, hogy közben negatív a gólkülönbségük (a másik csoport harmadikjával egyetemben, Aalborg, 10 ponttal és -1-es matekkal), hát sok szoros meccset nyertek, hehe. Szóval egyelőre ugyan jogosan itt, de vannak még az elhalasztottak is. Meglátjuk, abból mit hámoznak ki.

7. PSG

Hát nem tudom, behúzták ugyan a Porto ellen vaahogy, de nagyon tendenciának látom ezt a bénázást tőlük, kapus nélkül maradtak, vagy ki tudja, de bűzlik valami, na. Rangadószerűség következik a Kielce ellen, akik ráadásul hatalmasat menetelnek mostanában.

6. Flensburg

Hetek óta nem láttak értelmes BL-meccset közelről, most a Szegedet fogadják, ezt meg annyira most nem mutatja a varázsgömböm, a Bresztből sem néztem ki a flensburgi pontszerzést, mégis lett, szóval...who knows. Bár elég stabilak, de nekik is vannak, sőt mindig is voltak kilengéseik, igaz, hogy jellemzően nem a Szeged ellen.

5. Aalborg

Azóta is keresem a szavakat, egyébként nyilván szimpi, amit csinálnak, csak most éppen belénk rondítottak, az meg sosem jó érzés. Az idei tényleg az ő évük, már tavaly is pedzegettük ezt, hát tessék. Csinálják csak tovább, én nem bánom, megy hozzájuk a Barca, lehet aalborgkodni! Tartok tőle, hogy ez tükörsima lesz, és nem hazai.

4. Veszprém

Bízom benne, hogy ez volt A mi őszi botlásunk, és nem az van, hogy mostanra fingottuk ki idegileg, meg mindenhogy máshogy, mert az baromi rosszkor jönne. Szám szerint sem vagyunk túl bő lére eresztve - "helló, minek nekünk ekkora keret" - jelenleg, miután mindenféle rontás sújt reánk sérülések és még visszatérni nem tudók testében, szóval ehh. Nem kívánságműsor ez a szezon, tudom én, nálunk is szabad ég alatt lesz a Mikubá, de kurva kemény meccseink jönnek, nem zuhanhatunk most össze, mert akkor tökfeleslegesen tartottunk eddig így ki. Mindettől függetlenül egyébként ez az Aalborg elleni cumi mindenképp égés volt, jó, nem akkora, mint a Csurgó, de mindenki a maga szintjén nyomorog, ahogy azt jeleztem Töcök kollégának is.

A Kiel, az a Kiel. Vertek bennünket már meg itthon, de mi is szereztünk pontot náluk idén, szóval fejeket, állakat, szemeket fel, és menjünk nekik rendesen. Két héten belül letoljuk az összes őszi érdemleges meccsünket (Kiel, Barca, Szeged), majd a végén megfejeljük a tavalyi végkifejlettel, szóval elég nagy hórukk kell ahhoz, hogy ezeket úgy oldjuk meg, ahogy szeretnénk. Én bízom benne, hogy sikerülhet, de mai meccsen remélhetőleg választ kapunk néhány kérdésre. Meg tudunk-e újulni, fel tudjuk-e rázni magunkat, valaki képes lesz-e végre normálisan levezényelni a védekezést, vagy le kell igazoljuk Piticset?

3. Kiel

Ahogy mindenki (mindig kivétel a Barca), úgy ők is rendesen trópusi viharnyikat hullámoznak, remélem most éppen völgyben lesznek, az bizony jól jönne, na. Kicsit tartok tőle, hogy felszívják magukat a meglehetősen sima barcelonai cumijuk után, de persze nekünk is jöhetett jókor az Aalborg. Nagyon háromesélyes meccs, szurkolókkal nyilván könnyebb lenne, de nem baj, most ez van, ezt a Kielt kell megoldani. Landinnak nagyon okosan kell lőni, ez az első szabály, valahogy meg kell fogni a beállókat, ez a második, és muszáj ellenük mindenkinek, minden körülmények között hátratepernie, eladott/elvesztett/kihagyott labda esetén. Világos?

2. Kielce

A Vardar elleni meccseken már tényleg egész jó dolgokat mutattak, nem csak úgy tessék-lássék, hanem ahogy kell, odarakták a különbsége(ke)t, így behúztam őket Kölnbe. Szívesen! Párizsba mennek talán a lehető legjobbkor, egyáltalán nem esélytelenül. Nos kíváncsian várom.

1. Barca

Nem nagyon van még hova fényezni őket, és most a számaikat sem fogom kihámozni, mert olyan katyvasz van a lejátszott meccsekkel kapcsolatban, hogy nem világlik ki a lényeg. Az biztos, hogy sok gólt lőnek. És hogy kimagaslanak. Idén amúgy eléggé, de ezt már néhányszor előadták, majd pofára estek tavasszal, mint betonon a placcslabda. Az a baj, hogy idén télen is lesz Köln.