KP1 - Hú, már megint listázunk

16. Skjern

Már előzőt megelőző szezonban is tetszettek, meg Béla, de most oda ment haza Eggert is, és hát Béla, szóval ha valakit felhúznék a C-D-ből a már szokásos Montpellier mellé, azok ők volnának. A Bukarest megy hozzájuk az első fordulóban, bízom benne, hogy nem cáfolnak rögtön rám. És Béla.

2017. szeptember 17. 16.50 - Skjern vs Dinamo (1)

15. Celje

Írtam már a csoportosban is, hogy a szokásosan fiatal és szokásosan gyors szlovénok szerintem a szokásosan semmire sem lesznek elegek sajnos, pedig bárcsak valahogy kierőszakolnák a továbbjutást végre, az talán némi lendületet adhatna újra a hegyekben. A bizalmat viszont megszavazom nekik, hiszen hatalmas liblingjeink, és a következő fordulókban bízunk a csodában. Meg abban, hogy annyit hoz a Celje, amit tényleg tud, mert tavalyt azt is nagyon későn kezdték csak odatenni a pályára. Remélem azért többen lesznek, mint mostanában, mert eléggé fogyatkozik a nézőszám a Zlatorogban.

2017. szeptember 16. 17.30 - Celje vs Veszprém (2)

14. Plock

Hát a felkészülési tornán sem vetkőztük le az évek óta makacsul kitartó Plock-mumusságunkat, az biztos, de ettől még a Plock egy közepesnél kicsit jobb csapat. Persze nem nagyon bánom, hogy nem vagyunk most velük egy csoportban, jöjjenek akkor inkább tavasszal, igen, most pedig legyen Pick vs Plock. Egyébként Markovic Zágrábba való érkezésével ők avanzsáltak nálam az egyik kiesőjelöltté a Kristianstad mellé, és ezt eléggé sajnálom, mert őket is kamázom ugye. Kezdhetnék rögtön azzal, hogy hazavágják a címvédőt az első fordulóban, a Vardartól amúgy sem áll távol az éveleji linkeskedés, mikor, ha most nem?

2017. szeptember 17. 19.00 - Plock vs Vardar (2)

13. Breszt

A védelem miatt teszem fentiek elé a Bresztet, és hát amúgy is egész közel voltak tavaly a nyolchoz (Flensi ellen -3), úgyhogy megérdemlik a megelőlegezett bizalmat. Illetve jellemzően szeretnek borsot törni a nagyok orra alá, aki kicsit nem figyel, Bresztben máris megéghet, vicces lenne, ha a Kielce gyorsan bemutatná ezt a gyakorlatot élesben, bár igazán nem hiszek benne. Mi is megyünk még szeptemberben.

2017. szeptember 16. 17.00 - Breszt vs Kielce (2)

12. Zágráb

Amit már pedzegettek fű alatt, az tegnap hivatalos lett, az egykori montenegrói, most már katari, Veszprémet is megjárt balkezes lövő, Zarko Markovic érkezik erősítésnek, és hát nem is kérdés, hogy ez valóban minőségi ugrást jelenthet. A csávó egy gátlástalan lövő, remek csuklóval és kettesben egész használható védekezéssel, aztán hogy a beilleszkedés majd mennyire megy, az kiderül rövidesen. De gondolom azért már benőtt a feje lágya, vagy hogy is mondják szépen. Mindenesetre a horvát bajnok ezzel az igazolással belehúzott rendesen, a továbbjutásuk muszáj, hogy meglegyen, és a SEHA is közelebb jött egy utolsó évét futó Vardar ellenében, de ez baromi messze van még persze. Kristianstadban kezdenek, ha tényleg szeretnének előrelépést, akkor oda nyerni mennek. Ősszel amúgy sem szokott gond lenni a zágrábi motivációval, lendülettel.

2017. szeptember 16. 16.00 - Kristianstad vs Zágráb (2)

11. Montpellier

Álé, álé, jók voltak már tavaly is, idén sem lesz ez másképp. Annyira nagyon nem hiszek a Nantes hosszan tartó menetelésében, ugyanakkor itt egy másik franszoá csapat, akiknek hiszek. Az igen zsenge átlagéletkor ellenére a mag régóta együtt nyomja, Canayer pedig szimplán egy zseni, nem véletlenül abszolválta ő a legtöbb BL-szezont kispadon, ráadásul ugyanazon a kispadon, hát na. Szerintem helyük lenne az elitben, csak hát igen, tényleg sok(k) volna három csapatnyi csigazabáló a két fenti csoportban. Ebből következik, hogy tényleg erősödik a LNH, ezt a kijelentést már nem lehet elsumákolni. Dolenecet vitte ugye a Barca Kiro helyére, kicsi Zvizej és Anquetil is lépett, a Tunéziából érkező Soussira leszek baromi kíváncsi, Patrice sok lehetőséget lát benne támadásban is, és védekezésben, ja és persze figyelhetünk Jackson Richardson fiára is, Melvynre, aki kiskisDusival együtt most nőtt fel a felnőtt BL-szintjére. Összességében a riviérás franciák idén sem lesznek rosszabbak, az a lényeg.

2017. szeptember 16. 17.30 - Montpellier vs Metalurg (1)

10. Kiel

Frédit annyira nem kényezteti az élet a nyugdíjt megelőző utolsó éveiben, egész komoly kihívásokkal kell szembesülnie, de valamiért azt gondolom, ő szereti ezt. Jó, nyilván túlzottan nem lepődött meg azon, hogy Duvnjak nélkül nehezebb az élet Kielben, de valahogy bele is ragadtak kicsit a nyárba. Vagy ők is lomhára alapozták magukat, hogy majd tavasszal bírják, ki tudja, ez majd kiderül, mindenesetre hiába vannak tizedik helyen jelen pillanatban, biztos vagyok benne, hogy lesznek még normálisabb helyen a KP-nkban. Párizs elleni hazaival nyitják az új szezont, tavaly hasonló előjelek után megcsinálták, vajon most is meg fogják? Szerintem nem.

2017. szeptember 17. 17.15 - Kiel vs PSG (2)

9. Flensburg

Nagyon fura, de egyben felemelő érzés, hogy az összes official valamirevaló dajcs hátul szöszmötöl, persze, hogy az önmagát újraépítő Flensburg is elszabta a bundás rajtját rendesen. Egyébként pont ebben a sorrendben vannak pont ezeken a helyeken a bajnokságukban is, szóval nem idegen tőlük ez a 9-10. hely. Érdekes éve lesz ez a német első osztálynak, eddig is láttuk, hogy ez zajlik, de mostanra már döbbenetesen összerázódott ott a mezőny, nincs favorit, nincs biztos győztes, a középcsapatok a nagyok vérén-verítékén szárnyalnak, nagyon kíváncsi vagyok, hogy ez meddig tart. Remélem végig, és nem csak Carlos miatt. Egyelőre nem nagyon látni, hogy mi lesz idén a Flensburgból, ahogy lesz valami ötletem, szólok, azért hozni fogják a kötelezőket, és a BL-t épp egy ilyennel kezdik szerencséjükre.

2017. szeptember 16. 17.30 - Flensburg vs Aalborg (1)

8. Szeged

A szögedi kolléga kicsit morgott a kezdő széthajtása miatt, mondjuk én nem csodálom, hogy Pastor fázik, ha Bányász-meccs van. És hétvégén meg Nantes. Az a helyzet, hogy gyakorlatilag a legneccesebb találkozóval indul számukra a Bajnokok Ligája, a franciákat jó lett volna kicsit feltérképezni, megnézegetni, szétvideózni őket előtte, mert jelen pillanatban ijesztőbbek, mint a két német a másik csoport végén együttvéve. Zsitnyikov és az izlandi szélső beillesztése gondolom folyamatban van, én mondjuk Obranovicot azért megtartottam volna, de mindegy. Egyébként a Bánhidi, Bodó páros idéntől már hivatalosan sem rutintalan, pelyhesállú ficsúr-duó, kíváncsi vagyok, JCP mennyire használja majd őket.

2017. szeptember 17. 19.30 - Nantes vs Szeged (1)

7. Löwen

Egyértelműen ők a legnagyobb nyertesei a Bundesliga összerázkódásának, egy normális Bundásban, rendes Kiel és Flensburg esetén ez a fogatlan oroszlán Löwen, akit egyébként a Szeged most már rendszeresen hazavág a csoportküzdelmek során, biztos nem nyer bajnokságot Jacobsennel. Kettőt is ráadásul, ezt nekem, mint ősrégi bundás-figyelőnek még kb. évekig emésztenem kell. Jó, nyilván nem lehet véletlen az a két salistál, a tények makacs dolgok, persze, de mégis annyira szürreális, nem? Hogy idén mi van velük, azt meglátjuk viszonylag gyorsan, hiszen a Barcelona jó mérce. Persze ebből majd pont arra lehet következtetni, hogy hol tartanak jelenleg. MOTW, remélem x lesz.

2017. szeptember 17. 19.30 - Löwen vs Barcelona (x)

6. Nantes

Már így is előrébb vannak, mint ahogy én azt őszintén gondolom, de jelen pillanatban nem nagyon lehet megkerülni őket. Előszezon, szuperkupa, úgyhogy pillanatnyilag tök jogos. Aztán majd hátrébb csapkodjuk őket, amikor fogy a szuszmusz. Mert az bizony egyszer elfogy. Faluvégi és Kiro két magyar szemnek ismerős név érkezett hozzájuk, és hogy a kissrác mit alkot, arra bazira kíváncsi leszek. Lazarov viszont Lazarov, ok, öregszik ő is, de az a bal kéz még mindig odahúzza a labdát, ahova akarja, ellene egy működő taktika van, a gyors képentörlés. Nem az a darálóba járogatós fajta, ő az elegánsabb style-t kedveli, úgyhogy ha a Szeged semlegesíteni szeretné, egy véresszájú Blazevicet akasztanak a nyakára és kész.

Egyébként meg én, a szóviccek esküdt ellensége marha jól jártam, hogy ezzel a csapattal is kell foglalkoznunk idén, jelen pillanatban úgy állunk, hogy a három pihentagyú szóvicc-huszár gyakorlatilag külön trídet nyitott a Nantesnek, néhányat idéznék, csak hogy értsétek, miken is kell keresztülmennem egy poszt írása közben.

"soraikból van, aki kirí(l)?"
"ő az, aki ríl?"
és
"legyen róla egy ki a laza-rovatunk?"

Valaki mentsen meg, MOST!

2017. szeptember 17. 19.30 - Nantes vs Szeged (1)

5. Kielce

Nagyon el kell csesszük ahhoz, hogy én akármikor is magunk elé tegyem a lengyel sárgákat, egyszer elég volt magunk elé engedni őket. Írtam a bemutatósdiban is, hogy nekem valami hiányzik onnan, sajnos nem a robotkar, ennyire nem kézzelfogható, de ha megvilágosodom, akkor majd megírom. KisDusi jót fog tenni, ebben egész biztos vagyok, aztán a többiben nem. De majd Bresztben meglátjuk.

2017. szeptember 16. 17.00 - Breszt vs Kielce (2)

4. Veszprém

Magunkról km-es bekezdéseket írtam az előzőben, az előszezon kérdéseire megkaptuk a bajnokság erősségétől kitellő legpontosabb válaszokat, a védekezésünk megvan, nem tűnt el susnyásban, így pedig már a kapusaink sem tűnnek sutának. Futni tudunk, lövőerőnk rendben, igazság szerint bazira várom már a celjei meccset. Bizakodó vagyok abszolút, nem érzek stresszt, valahogy természetesen nyerünk érzésem van, remélem a játékosoknak nem. Na de majd az LA-ben elmesélem.

2017. szeptember 16. 17.30 - Celje vs Veszprém (2)

3. Barcelona

Az oké, hogy Lady Aront amúgy sem kedveltem, de amennyire lehet egy címert utálni, na én annyira rühellem őket. És ha valaki megkérdi hogy miért, akkor jusson eszébe ez a történet, nem az első, és nyilván nem az utolsó ilyen, imádják a hátulról áskálódós szerepet. A Barcelonának természetesen Pálma nélkül sem szar a kerete, Kiro helyére Dolenecet hozták ugye, nem csak tőle, de lövő posztokon bazi erősek. Tavaly még kicsit rutintalan volt a befejező emberek jelentős része, de ez idén már nem lesz. Igen, pont középen hiányzik tőlük egy láncszem, nekem Sarmiento távozása óta tűnnek vékonynak kreativitásban vagy ha úgy tetszik, gyakorlatilag agyban, és hát az előző szezon szerintem igazolta is mindezt.

Entrerrios mára már hatalmas katalány ikon, de fiatalabb ő sem lesz (36), most meg is néztem volna, hogy tavaly hány gólt vágott, de az EHF csilli-villi új honlapjáról sajnos eltűnt az az igen faszipántos játékos statisztika, tudjátok, hogy az idei teljesítménye mi meccsenként, plusz a BL-ben tolt idényei összesítve, és szépen meccsenként lebontva is. De mivel rendkívül okos vagyok, és remek a memóriám, plusz a problémamegoldó-készségem, eszembe jutott a másik honlap, és ott meg is találtam, amit kerestem (remélem azt nem radírozzák le). Szóval Entrerrios tavaly harminc gólt vágott, és valahogy úgy érzem, ez már nem megy sokkal feljebb. Persze nem is kifejezetten dolga irányítóként, de azért láthatjuk, hogy arról a posztról tényleg kicsit kevesek. Egyébként remélhetően két vagy három év múlva Pálmával is ugyanez a karaktere marad a támadásoknak, szóval még ha ő lenne, akkor sem látom azt a másik típusú játékot, ami talán kellene legyen. Nem?

2017. szeptember 17. 19.30 - Löwen vs Barcelona (x)

2. Vardar

Újabb problémás elem a pakliban, az orosz tulajt a választások után érdekeltségeivel együtt gyakorlatilag kitúrják az országból, pedig sporttörténelmet írt tavasszal, mindkét csapata BL-döntőt játszott, szóval fogalmazhatjuk úgy, hogy a lóvé felért a csúcsra. Egyébként a ffi-csapat abszolút megérdemelte a robotkart, vitathatatlanul szépet mentek tavaly, nincs is ezzel gond. Na de most majd vajon mi motiválja a játékosokat? Nem lesz-e mindenki azzal elfoglalva, hogy kitalálja, ki lesz a következő csapata? Érdekes egy szituáció ez, nem is lehet előre megmondani, hogy mi sül ki belőle, mindenesetre az a csúnya kar egész nyáron pihent a Jane Sandranskiban, Gyurákék meglátogatták, azt mondták, simán ki tudtak volna surranni vele, ha akartak volna, annyira ott volt hagyva. Nem azt mondom, hogy kár beléjük, de na. De mivel címvédők, hát mindenképpen dobogón kezdik a szízönt.

2017. szeptember 17. 19.00 - Plock vs Vardar (2)

1. Párizs

Ahogy tavaly, úgy idén is ők a biszem-baszom favoritok, írtam már, hogy nehéz lenne ütősebb keretet összerakni, ennek most már tényleg meg kellene látszódnia. Kellene, ismétlem, nem véletlen. Mert szerintem a gyenge pont továbbra is Noka. Fogalmam sincs, hogy meddig élvezheti a bizalmat, vagy hogy egyáltalán van-e valami elvárás felé, tényleg nem tudom, hogy arrafelé hogy van ez. Az biztos, hogy ha nekem kellene erről döntenem, már elgondolkodtam volna a pad felelősségén. Kíváncsi leszek, hogy idén mi lesz, valami változás látható lesz-e a játékidőkkel, taktikában, ilyesmi. Mindenesetre a keret abszolút alkalmas a BL megnyerésére, így ők vezetik az előzetes KP-t, ohyeah.

2017. szeptember 17. 17.15 - Kiel vs PSG (2)