Azzal nem lehet nyerni

...amivel egész évben nem ment. Tegye fel a kezét, aki nem tudta, hogy faszság behozni az egy gólos Momót az utolsó 17 másodpercre. Hmm.

Láttátok, micsoda lótást-futást mutattam be a mérkőzést megelőző 2 órában, hát baszki, pedig megfogadtam, hogy idén nem ez lesz, hanem majd átszellemülök meg minden, de azért az nem olyan egyszerű itt. Csomó dolog, kérdés, elintéznivaló, és a végén úgy esek be a meccsre, hogy éppencsak nem zárnak ki az Opening Ceremonyról. Arról nem is beszélve, hogy abból pedig egy pillanatot sem látok, hiszen a monitort bámulva posztot gépelek éppen, hogy a meccsen és utána már ne a körítést kelljen idetennem. De mindezzel együtt én borzasztóan imádom ezt. Boldog vagyok, hogy negyedszerre is itt lehetek, és ezt a két napot igyekszem úgy eltölteni, hogy tényleg élvezzem. Mert végülis ezért csináljuk ezt. Hogy élvezzük, nem igaz?

Room303 nagyon szépen összefoglalta a reggeli posztban, hogy mi az, amiben reménykedhetünk, mi az, ami mellettünk, és mi az, ami ellenünk szól, most már tényleg csak a meccs van vissza, ami rögvest kezdődik is. Bemutatásoknál tartunk jelen pillanatban. Kész, kivert az ideg, srácok, nincs hova tartalékolni, nincs mire hivatkozni, az van, hogy ezt a meccset KELL megnyernünk, ilyen egyszerű ez.

A PSG kezdte a mérkőzést, mi Rolóval a kapuban, Marguc és Ugalde szélsőkkel álltunk neki ennek a szokásos falunkkal, ők pedig szintén az abszolút szokásos kezdőjükkel. Valahol vicces ez, csak a végén nyerjünk, hehe. Passzívnál dörrentett rövid pattintottat Stepancic, aztán pedig Nikola puszta felsőtestét szemlélhettük meg, mert leszakadt a meze. Pálma jött irányítani, és néhány kereszt után Sulic maradt tisztán és verte is be, szerencsére, hogy aztán jó gyorsan kiszórják a védekezésnél. Így Pálma maradhatott is benn, és nem is nagyon találtak rést a franciák, emberelőnyben. Zúgott az Építők, állt a 209-es szektor háromnegyede, tetszett, amit láttunk, és erre Gasi még be is verte szélről. Persze gyorsan lehúzták Uwenak, ezzel pedig egyenlítettek, de aztán Laci ment fel, és húzta vissza Titinek, amire ismét Gensheimer válaszolt. Rolónak lassan fognia kéne valamit.

Aztán volt néhány fura ítélet, Sulic zárása miatt (?) elvették, de Laci visszaszerezte, aztán két kapufa, és máris ment a PSG kettővel. Rolinak bele kellen nyúlnia valamibe, mert ez így nem lesz jó. A támadással nincs gond, megvannak a helyzetek, de be kell lőni ezeket, és kapuból kellene segítség, de gyorsan. A küzdés megvan, teperünk a labdákért, Gasi pedig nem hibázott, visszajöttünk egyre. Abalo közbelövését végre kikanalazta Mikler, most kell okosan, taktikusan kiegyenlíteni, ehelyett Nacsevszkiék úgy 10 sec után passzívot jeleztek, a másik oldalon viszont támadtak vagy 40 másodpercet. Blagi a pályán, meg is fogta Abalot szépen, kivédekeztük, aztán ismét elbénáztuk elöl, ismét két gólra nőtt a hátrányunk.

Ugalde egymás utáni két ziccere nagyon fájt, remélem nem ezen megy majd el a meccs, mert azt nagyon utálnám, pedig Mikkel Hansen góljával gyorsan három lett. Viszont Gasi komolyan gondolta, hogy majd ő bevág mindent, és a faultosat is odatette Titi fejére, nagyon helyesen.15. percben jött Máté és a kétirányítós, Lacival lövőben, amit elsőre ha nem is meggyőzően, de gólra váltott Pálma faszommá, majd én átlövése. Nilssont szépen takarták én visszahoznám Renatot most. Narcisse ment a szokásos súlypontjával Lacira, amiből hálisten nem lett kétperc, csak sárga, de így is jött Timu inkább. Rolit is leültetném kicsit, hadd nézze kintről, hogy mi van, mert nem érzi ezt most annyira.

Na, ahogy leírtam a Nilssonost, máris megtalálta Pálma egy passzal, hetes. Az első a meccsen, amihez Momo ment oda, és annyira tudtam, hogy kihagyja. Basszus, ezek nem férnek bele ma. Máté lékaizta át magát,majd tolta rá Nilssonra, hetest érően, de szerintem ott volt egy kétperc is, mindegy, Gajic bepattintotta. 7:8, 20. perc. Ehh, Máté lépett oda kétpercet érően, de Gasi lehalászta, jöhettünk mi, emberhátrányban. Ami egyébként ismét ment, mármint az emberhátrányos játék, de sajnos Pálma lövése kapufán csattant, ami a negyedik volt összesen. Baszki, ez sok. Túl sok.

Pedig semmi különöset nem csinál a PSG, nem látom bennük azt a verhetetlen, továbbra sem, és Mikler is mintha most éledezne, de persze addig támadhattak, amíg Abalo nem került hatosra, és ő nem hibázott sajnos. Lacinak pihennie kéne szerintem, de aztán gyorsan összehoztak Pálmával egy hetest, amit Gajic most Skofnak pattintott be. Ez a passzívnál még négyet passzolnak, majd valaki meghal, szabaddobás, ez rohadt idegesítő itt a helyszínen, de majd visszanézem, az biztos, hogy nagyon gyorsan felmegy a kéz. Most nálunk is a negyedik passz után ment be Andriskának, amivel végre egál lett a 27. percben.

Nem sokáig örülhettünk ennek, mert Máté faultos lövését elengedték, amiből Luka Karabatic indult, de aztán Lékai gyorsan javított, ismét x. MikkelHansen lőtte el a blokk mellett, és mivel Roli visszaugrott rövidre, ismét ők vezettek. Időkérés után aztán ismét Lékai egyéni megoldásából egalizáltuk az állást, hát nincs nagy gólfosás, maradjunk annyiban, 11:11 a félidő. Négy kapufa, egy kihagyott hetes, jó, a másik oldalon is volt vagy két keresztléc, de ha összesítünk, látjuk, hogy csak a ziccerek kellenek, és kész. Laci pihentetését láthatóan nem most kívánja Xavi megoldani, pedig basszus belefért volna, hogy Pálma induljon néha jobbkettőből, de mindegy. Megfogadtam, hogy ezen nem rugózom többet, ez van.

Összességében nem játszunk alárendelt szerepet, ahogy azt vártam is, de bosszantó hibákat vétünk, és ez nagyon idegesítő. Mint ahogy az is, hogy a két lövőből egy gólt sikerült összehozni, illetve hát középről sem volt veretes az a 1/6, amit a félidei statisztikában láthattunk, magunkat kell legyőznünk, ezt érzem. De ez egyáltalán nem lehetetlen. Új meccs kezdődik.

Ilic pedig pont ezt az utolsó előtti mondatot támasztotta alá az első góljával végre, nagyon kellett, kár, hogy Narcisse válaszolt is rá rögvest. Aztán Laci is megrázta magát, és bemutatott egy klasszikus átlövést végre, mert eddig csak ment be a darálóba a pofonokért, pedig láthatóan fogytán volt az erejével. Erőlködtünk a kezdővel, és még véletlenül sem próbáltuk ki Mirkot, hát persze. Ha kell, akárhányszor leírom ezt, mert ilyenkor mindig kivédekezünk egyet. A 35. percben Laci végre pihenhetett, de el is kezdtek Jesper Nilsennel jönni középről és támadásban is kapkodtunk két előkészítetlen lövéssel, amiből rögtön kétgólos hátrányba kerültünk. Xavi kikérte a második idejét, nagyon helyesen, most nem szabad elengedni őket.

Gasi szaladt meg egy jó védekezés utáni Pálma-indításból, 40. perc, újra -1. A MikkelHansennek befújt hetessel semmi gondom nem lenne, ha ezeket befújnák másik oldalon is rendesen, aztán végre jött Mirko, hogy olyat kapjon Uwe kezétől, amit nem tesz zsebre, Gergő pedig sajnos beugrott Titinek, így ismét meglépett a Párizs, először volt három gól a különbség. Vissza is jött Laci. Pálma forintos passza Blaginak kettőre csökkentette a hátrányt, de az is kérdést vet fel bennem, hogy ő vajon a kapufái miatt nem vállalja ezeket a lövéseket be?

MIRKO hetesvédése után Pálma ismét osztott egy labdát szélre, és azonnal visszajöttünk egy gólra, és Mirko benn is maradt, váááá, bár Remili így is-úgy is bedobta, ismét -2. Erőlködünk, erőlködünk, de pöfögjünk csak el a money time-ba lőközelbe, aztán ott kell valamit húzni. Valami meglepőt. Lapot 19-re, akár Chemát is, vagy Gajicot lövőbe, mittudomén.

Észnél vagyunk, és Blagi eddig nagyon ott van, szépen használjuk, és a két beálló is működik egyelőre, meccsben vagyunk továbbra is, de Narcisset meg kellene valahogy kinyírnunk gyorsan. Gajic hozza a heteseket, ami nagyon fontos lesz, és az is, hogy visszaérjünk időben. Mert hiába egyenlítünk, azonnal a kapunknál vannak. Az 52. percben kért időt az öreg, egy góllal vezettek. Aztán belülvédekezés miatti hetes után újra visszaállt a -2, és a money time rohadtul közeledett. Néztem, hogy ki lesz a nyerőember, de amikor hagyták ejteni Blagit a szerencsétlenkedés után, és fölé kanyarintotta szépen, akkor megijedtem. Laci tolt rajtunk kicsit, de amikor Remili lövéseihez közünk sincsen, akkor nehéz hinni a győzelemben. De még mindig ott vagyunk a nyakukban, a labda gömbölyű és bármi lehet.

Megint hetes és most Roli fogta meg, ismét elkap a hév és a hit. Így talán, talán, talán...ha nem hibázunk többet. De akkor tényleg nem lehet. Egy kurva kapufa sem fér bele. Pálmától sem...Dráma. Mert ők viszont nem hibáznak. És ha nem Remili, vagy nem Narcisse, akkor Nikola rakja be talpról. Két perc, két gól. Innen ez már borzasztó nehéz lesz. De nem lehetetlen. Mert az nem létezik. Meg a kétperc sem, úgy tűnik. Legalábbis a PSG ellen nem. Csodás. Meg az is, ahogy Xavi beküldte a végére, mármint az utolsó 17 másodpercre a tök hideg Ilicet.

Most inkább nem mondok semmit erre. Chema ismét végigmozizta a meccset a kispadról, Laci újra vagy 57 percet töltött a pályán, szóval remekül kigondoltuk, hogy ami eddig sem ment, az majd most fog, ugye? A BL-elődöntőben. Nem tudok ennek most örülni, sőt, kurvaideges vagyok, mert ez nem volt olyan meccs, amit ne lehetett volna megnyerni. Viszont nem lesz BL-győztes az Iváncsik-Gulyás páros, és ez végtelenül szomorú, szerintem.