KP16 - Két sima, két szoros

Nem vagyok önfényezős típus, de most azért elég pontosan sikerült belőni a sorrendet, azt hiszem, egy-egy ponton eszközölhetek némi helycserét a múlt heti sorrendhez képest, hogy ne legyen uncsi, hiszen...

"...ez itt a Hatosfal KP, azaz Kraft Platzierung, ami ugye lényegében egy Power Ranking, de mégsem hívhatjuk annak, mert az a fogalom már egy másik sportághoz kötődik, meg egyébként is: hogy nézne már ki? A lista alapvetően a csapatok pillanatnyi formáját hivatott bemutatni, szerkesztésének hagyományos módja pedig, hogy a blog belső levelezőlistáján felsorakoztatott erősen szubjektív vélemények alapján az aktuális posztíró úgy állítja össze, ahogy azt gondolja."

12. Dinamo Bukarest

Rongyosra lettek verve - egyébként nagy örömömre - otthon, Bukarestben, de ezek szerint még mindig vannak emberek, akik nincsenek tisztában azzal, hogy mit kell tudni a tavaszi Kielről. Ugye. Az ellenféltől függetlenül egyébként én többet vártam Xavi Pascualtól, hogy őszinte legyek, ez nekem az ő részükről egyértelmű csalódás, mert ha a csoportkörben lehet nagycsapatokat ijesztegetni, szorongatni, megverni, akkor nem értem, hogy ez hogyan nem jön össze egy olyan párharcra, amire három hetet lehet készülni. Elképzelhető, hogy jövőre már ezt is meglépik, de mindenesetre a csoportbeni teljesítményükre alapozva én többet vártam volna ettől. Sajnálom. A visszavágó formalitás lesz, de az odavágónál némiképp szorosabb meccsre számítok, 28:41 volt az első, ez pont ugyanúgy 13 gól, mint a miénk.

2023. március 29., 18.45 - THW Kiel vs Dinamo Bukarest (1)

11. Szeged

Ahogy a Bukaresttől, úgy tőlük is jóval többet várt a szakma és mindenki az első meccsen, de hazudni viszont nem szeretnék, én pl. rettentően örültem annak a nihilnek, amit sikerült azon a napon pályára tenniük. Nagyon úgy tűnik, hogy veszprémi szerencsére Pastor marad a visszavágóra is, amit nem is értek, ezek szerint ő mindent jól csinált, természetesen, ő az a fajta edző-típus, aki mindig, mindent kifogástalanul csinál és vitán felül áll, maximum a körülmények omolhatnak össze körülötte, valamint gondolom a játékosok is szarok, mindenesetre én őszintén bízom abban, hogy a Bánhidi, Bombac duó a múlt heti két meccsükhöz képest hasonló mennyiségű időt fog a pályán eltölteni a Veszprém Arénában is, mert az nekünk már félsiker. Itt a szögedi poszt a -13-ról, azért most ennél szorosabb meccsre számítok a Szegedtől, de nem sokkal kellene közelebb engednünk őket. Ha pedig nagyon szőrszálhasogató szeretnék lenni, akkor szerintem inkább az ottani meccset kellene visszatéríteni a kilátogató és végig bennmaradó kékeknek, úgy lenne fair. Amúgy Veszprém is átvállalta szurkolóitól a vélhetően minden idők legolcsóbb BL-nyolcaddöntős odavágós jegy árát, csak ők előre bejelentve.

2023. március 30., 18.45 - Telekom Veszprém vs OTP Bank-Pick Szeged (1)

10. Plock

Ezúton utólagos elnézést kérnék a Plocktól, sokkal jobban néznek ki, mint a Szeged, például, amire számítottam, pedig szorosra számítottam előzetesen is. Nem gondolnám, hogy Nantesban lehetetlen lenne nyerni, taktika, fegyelem és kapus kérdése lesz, amiben a Plock idén elég erős. Semmi nem dőlt el az első meccsen, jó, persze, nyilván a franciák gondolhatják, hogy idegenben jó az iksz, de a lengyel sem az az összeomlást produkáló csapat, manapság. Úgyhogy ezt továbbra is nyitott kérdésként kezelhetjük, szerintem, de hajrá Plock, a félidő iksz, 32:32.

2023. március 29., 20.45 - Nantes vs Plock (1)

9. GOG

A dán párharcból, a számolatlan mennyiségű hiányzójuk ellenére, valamiért én az Aalborgot várom tovább, úgy nagyságrendileg mindenkivel ellentétben, de vállalom és most már végig is viszem ezt. Egyébként nagyon pöpec meccset toltak egymás ellen, és ismét felfedezhettünk majdnem még kiskorú, dán tehetségeket, akik nagyot mentek a BL-ben. Az Odensét hozzák tehát továbbjutásra esélyesebbnek a fogadóirodák, de igazából azok már az első meccset is odaadták volna nekik, és láttuk, hogy ennek ellenére kétgólos hátrányból várják a csütörtököt. Valamiért nagyon megilletődött, magukhoz képest rettentően lassú játékot mutattak Pytlickék, akik egyébként valóban esélyesebbnek tűnhetnek, de amíg Møllgaard lélegzik az ellenfélnél, addig én a rutinra szavazok egy ilyen kiélezett helyzetben. Persze meglátjuk, egyelőre két góllal vezet az Aalborg a félidőben, 30:28.

2023. március 30., 20.45 - GOG vs Aalborg (1)

8. Nantes

Ahogy arról a plocki Lukasz pajtásunk forródróton folyamatosan tájékoztatott bennünket a mi meccsünk után közvetlenül, hatalmas hangulat volt az Orlen Arénában, és ha ezt ő mondja, azt el sem tudom képzelni, mert egyébként nekem - veszpréminek - az a csarnok mindig egy újabb szintet mutat hangulatban. Úgyhogy nem kizárt, hogy ez foghatta meg kicsit a Starligue vasárnapi fordulójában aztán szintén ikszelő Nantest a második félidőben. Ha így is volt, az elvárás velük szemben nyilván a hazai győzelem lesz, mindenkitől, és valójában ez is lenne a realitás. Az ebből a párharcból továbbjutóra a Magdeburg élezi magát, soxeretettel.

2023. március 29., 20.45 - Nantes vs Plock (1)

7. Aalborg

Mint azt láthatjuk is jól a sorrendből, nem állítom, hogy túl nagy lenne a különbség a dán csapatok között, és külön kíváncsi leszek rá, hogy visszajön-e valaki csütörtökre a regimentnyi hiányzójuk közül, de ha nem, akkor elő tudnak-e rántani még egy Munkot vagy egy hasonlóan váratlan, zseniális teljesítményt a kalapból, mert ha igen, akkor ez is egy jó meccs lesz, abszolút kétesélyes végkimenettel. Møllgaard nekem hatalmas liblingem egyébként, az a faszi egy zseni, tűpontos meglátásokkal, nulla felesleges mozdulattal, egyre jobb játékkal az egyre nagyobb nyomás alatt, tényleg elképesztően tisztelem azt, amit mutat, és nem csak ennyi idősen, hanem úgy alapra. Rutinróka. Ez az általam leginkább várt visszavágó, azt kell mondjam, itt még egy hetespárbajt sem tartok elképzelhetetlennek, Kölnért pedig a Barcát kell(ene) a továbbjutó dánoknak legyőzniük.

2023. március 30., 20.45 - GOG vs Aalborg (1)

6. Telekom Veszprém

Amit viszont mi húztunk elő a kalapból, ahhoz kísértetiesen hasonlót csak a Kiel tudott toltunk tavaly ilyenkor is, csak Szkopjében. A semmiből jött kurvajó védelemmel megtámogatva (akkor 22, most 23 kapott gól) gyakorlatilag tűpontosan ugyanezt a forgatókönyvet toljuk, majd jött a füredi iksz a kettő között, és a visszavágó döntetlen lett. Bízom benne, hogy innentől nem a tavalyi teljesítményt másoljuk, mert az öröm perceire most is túl gyorsan beesett az a balatonboglári meccs, és azt nem volt könnyű feldolgozni, csütörtökön viszont nem akarok döntetlent látni. Amennyire pöpec taktikát villantottunk Szegeden, éppen annyira elcsesztük a Nekát, de komolyan, rettentő mérges voltam és kicsit még vagyok is, mert ismét magunknak nehezítjük meg a dolgot, teljesen feleslegesen. Persze, tudom én, hogy manapság többször nyerünk Szegeden a Szeged ellen, mint itthon, de egyszer végre végigtolhatnánk egy könnyebbik utat a bajnokságban, nem? A csapat viszont úgy döntött, hogy legyen a nehezebb, ám legyen, nekem mindegy, de bajnokságot idén nyernünk KELL. BármiÁron. MindenKéppen. Dénes is lenyilatkozta, hogy az a fontos. Lehet kaparni érte!

Addig viszont előre a drámai mértékű Szeged-kiejtésért a BL-ből, nekem nem lesz jó az iksz, most mondom, hogy én azzal sajnos nem lehetek elégedett, kivégzést szeretnék látni, de ezzel még addig jövök kicsit bővebben. Cserébe lemegyek az áprilisi szegedi meccsre is, megígérem! Pedig legalább azt el szerettem volna sumákolni, kurva messze van Szeged. Erre a párosításra jut majd a Kielce, május közepe, 17-18.

2023. március 30., 18.45 - Telekom Veszprém vs OTP Bank-Pick Szeged (1)

5. THW Kiel

Többen felszisszentetek, amikor néhány KP-val korábban bepakoltam őket előre, hátö, akkor hadd ismételjem magam: a tavaszi Kiel sosem egyenlő az őszivel, sosem elintézhető egy kézlegyintéssel, és pont úgy, mint Erdélyben a medve: nem játék. Tessenek már végre megjegyezni! A Kielnek most kezdődik a szezon, ez nem csupán egy közhely, hanem naptári tény, nekik nem az a fontos, hogy minden meccset megnyerjenek, hanem az, hogy a fontosakat nyerjék. A fontosak pedig mindig tavasszal jönnek. (Eközben Barcelonában már persze, hogy Copa Asobalt (updateelve!) ünnepeltek Carlosék, ami nagyon durva szembeállítás, azt kell mondjam, főleg, hogy még mindig van vissza 5-6 hét a következő értelmezhető mérkőzésükig, a dánok ellen.) Na de, kimaradókkal nem foglalkozunk, nézzük inkább a Kielt, ahogy mi, úgy ők is továbbjutottak, ezt szerintem ki kell merni jelenteni, amennyiben innen bármelyikőnk is kiesik, visszaadom az összes papíromat és szerintem be is zárom a hatosfalat, mert akkor nincs értelme erre több időt pazarolni. Na.

De a Kiel nem fog kiesni és mi sem, a Bukarestnek egy célja lehet ilyen helyzetben, tisztességesen helytállni, és ez akár még sikerülhet is nekik, hiszen a zebráknak sosem volt ilyen szinten fontos a presztízs, ráadásul a bundás végjátéka előtt van is hova pihenni. Mondjuk a hétvégi Berlin-verés nem tűnt túl pihizősnek, Landin is megérkezett a 44%-kal, ez a Kiel már csak ilyen. Tavaly baromi éles és jó meccseket toltak ezen a ponton a PSG ellen, idén ez megismétlődhet.

2023. március 29., 18.45 - THW Kiel vs Dinamo Bukarest (1)

4. Magdeburg
3. PSG
2. Kielce
1. Barca