KP17 - Továbbra is jutifali

Az utolsó előtti KP-hez érkeztünk a szezonban, és egyébként végig is toltuk ezt most nagyon rendesen, így fordulhat elő, hogy ez a 17. idei KP, ami rekord, érzésre, de nem néztem utána... Már a gépen ülünk, csapattal repülünk, mert bár volt repjegyem Göteborgba, de 21-i visszatéréssel, ami pedig telibevágta volna a kisebbik óvodai elvonulását, ahogy a nagyobbik mondja ballagását, ami csütörtökön lesz. Rendes anyuka ilyesmiről nem marad le, ugye, még meccs miatt sem. Úgyhogy maradt ez a megoldás, gyors, de legalább biztosan baromi fárasztó. Nem baj. Csak csináljuk meg! Az előző KP-t egyébként szépen belőttem, szerintem, nem is nagyon van okom túl sokat változtatni rajta, de azért persze megnézzük, hogy hol lehet megpiszkálni, mégiscsak legyen valami változás az utolsó fordulóra.

"...ez itt a Hatosfal KP, azaz Kraft Platzierung, ami ugye lényegében egy Power Ranking, de mégsem hívhatjuk annak, mert az a fogalom már egy másik sportághoz kötődik, meg egyébként is: hogy nézne már ki? A lista alapvetően a csapatok pillanatnyi formáját hivatott bemutatni, szerkesztésének hagyományos módja pedig, hogy a blog belső levelezőlistáján felsorakoztatott erősen szubjektív vélemények alapján az aktuális posztíró úgy állítja össze, ahogy azt gondolja."

8. Flensburg

Ahogy azt már előzetesen is csacsogtuk - na nem csak a múltkori KP-ban, hanem rendesen egész tavasszal, még a Szeged előtt - a Flensburg eléggé ki van fingva jelenleg. Kíváncsi vagyok, hogy maguktól gondolták-e komolyan, hogy eljutnak idén az egyenes kieséses második körébe, igazából én nem hiszem. Mint ahogy most sem gondolom azt, hogy ezen a helyen itt nem a Szegednek kellene lennie, de tényleg ennyit számít a BL-rutin, meg hogy tudod, milyen a tavasz. Azt gondolom, hogy a Flensburgnak Barcelonában lövése sem lesz, persze ez sport, blablabla és bármi megtörténhet, de nem ezzel a Flensburggal most. Ráadásul közben kijött a Gottfriedsson menni Kielce hír is, hát ettől sem lesz beljebb a német csapat, meglátjuk. De nem hiszem. Az övüké a csütörtöki első meccs.

2022. május 19., 18.45 - Barcelona vs Flensburg (1)

7. Aalborg

Azért tettem őket ide, mert ahogy hallom, még sérültjeik is lettek, nem is kevesen, és hát mégiscsak ők szívtak a legnagyobbat idegenben az első fordulóban. Nem lett ettől szarabb csapat az Aalborg, persze, annyi történt, hogy nekünk összejött egy tavaszi, kurvajó meccs úgy, hogy közben senki nem sérült bele. Úgyhogy, ha teljesen őszinte akarok lenni, nem is várnék mást, csak az első meccs folytatását. Nyilván skandinávok, nekik az egyetlen esélyük az lehet a továbbjutásra, hogy eszetlen futásba kezdenek az első perctől fogva, mert felállt fal ellen túl sok esélyük nem lesz. De attól még ott leszünk mi is a pályán, vissza fogunk zárni, és ha a félidőig nem tudnak felépíteni valami komolyabb előnyt, akkor akármennyire is forgatom ezt, nekik kell kiesniük holnap. Nincs mese.

2022. május 18., 18.45 - Aalborg vs Telekom Veszprém (2)

6. Montpellier

A franciákban talán egy hangyafasznyival jobban belelátom a meglepit, mint a fenti kettőbe, de hogy őszinte legyek, szerintem ez sem lesz átfordítva. Egész egyszerűen túl jó most ahhoz ez a Kielce. Pedig Canayernek mennek az ilyen tavaszi fricskák, emlékezzünk csak a nem is túl régi BL-győzelmükre, az is valahogy így indult, aztán mi lett belőle. Pedig egy ilyen jellegű meglepi jó kis vérpezsdítés lenne, csak ne velünk történjen meg. Történjen inkább a Kielcével, hehe, de az meg nem fog. Az övüké a szerdai 2. meccs, utánunk játszanak.

2022. május 18., 20.45 - Kielce vs Montpellier (1)

5. PSG

A Párizs eléggé rábaszott ezzel az ággal, de hát valakinek a Kiellel is kell játszania Kölnért, én meg egyáltalán bánom, hogy nem mi lettünk azok. Az első meccs eleje szépen elcsordogált a kieli fölénnyel, amin én olyan szépen bealudtam, mint a sicc, rendesen elcsodálkoztam reggel az ikszen. Mert szerintem PSG ide vagy oda, ez nagyon kieli továbbjutás lesz. Továbbra is rendkívül érdekel, mi lesz Párizsban, ha idén Köln sem lesz, de erre még csütörtökig várnunk kell. Az utolsó meccs az övüké, nyilván MOTW lesz, bár nem tudom, mert nem néztem, de én biztos arra tenném.

2022. május 19., 20.45 - Kiel vs PSG (1)

4. Barca

Biztos fura kicsit, de mivel egyértelműen az övüké volt a leggyengébb ellenfél a fordulóban, nem tudom előrébb tenni őket. És hát, Carlos ide vagy oda, igazából nem is akarom. Botladoztak ugyan az ősszel, és fingunk nem volt, hogy értelmezhető játék nélkül mégis hogy állnak, de azért azt látjuk, hogy szét nem estek, a játékosok minősége pedig attól függetlenül sokkal jobb, mint a Flensié, hogy nem is ettől a két meccstől lesznek a szemünkben jobbak. Mert a Flensi azért most maguktól nem tényezők, igazából a Szeged balfaszkodása tette egyáltalán ide őket. Szóval a Barca még mindig kicsit ismeretlen ebben a mezőnyben, illetve reményeim szerint inkább az van, hogy egyáltalán nem verhetetlenek.

2022. május 19., 18.45 - Barcelona vs Flensburg (1)

3. Kielce

Hát a Kielce igazság szerint csak azért nem első, mert nem akarom, hogy azok legyenek. És mert a Pite sem volt túl veretes az odavágón, hogy őszinte legyek, és mert Pitics pajtásom szeptember óta tolja, hogy a legprofibb csapat, csont nélkül nyerik idén a BL-t, ésatöbbi balgaság, én pedig nem szeretném, hogy véletlenül igaza legyen. De tényleg. Miután még a mi egymás ellenink után is ezt tolta, úgy döntöttem, hogy a Kielce idén nem nyerhet BL-t és kész. Ezen túllendülve egyébként sem látom bennük a verhetetlent, inkább a Kieltől fosok ilyen szempontból kicsit, de majd meglátjuk, hogy kinek lesz igaza ezügyben. A visszavágó gyakorlatilag formaság kell legyen.

2022. május 18., 20.45 - Kielce vs Montpellier (1)

2. Telekom Veszprém

Említettem már, hogy egészen parádésan belőttem az utolsó nyolc erősorrendjét, mi sem bizonyítja ezt jobban annál, mint hogy most sem írom máshogy. Ez van, nálam ez a sorrend, és majd Kölnben reménykedem abban, hogy nekünk talán kicsit jobb helyünk is lehet. De még nem tartunk ott. Egy dolgot tudunk elcseszni ezen a visszavágón, azt, ha hagyjuk őket futni, és azt hisszük, hogy nem tudják visszafordítani a hét gól előnyt. Ha minden egyes eladott labda után úgy megyünk vissza, ahogy otthon, és nem hagyjuk őket lerohanásokat vezetni, ha minden ziccert és hetest úgy lövünk, mint az első meccsen, akkor nem lesz itt probléma. Félidei x közelivel akkorát nem bukhatunk, azt gondolom. Kapuban pedig még van is hova javulnunk, a 22% akkor is bőven átlag alatt van, ha az Eb-n mást mondtak a szakértők. A védekezésünkett mondjuk múltkor is kiemeltem, annak most is elégnek kell legyen, ha ugyanúgy működik majd. Jó lesz, na. Nem izgulok, de nem is vagyok nyugodt túlságosan, holnapra persze ez még bőven megváltozhat, halál nyugodtra is alhatom magam Aalborgban és szét is vethet az ideg. Ki tudja, hogy hat rám Dánia. Győzelemért menjünk, és akkor nagy baj nem lesz.

2022. május 18., 18.45 - Aalborg vs Telekom Veszprém (2)

1. Kiel

Akárhogy is nézem, a Kiel ismét kurvajó lett tavaszra. Ezt a párizsi meccset is többször megnyerték, tényleg nem értem, hogyan lett az iksz az utolsó pillanatra, de az lett. Ugyanakkor a visszavágó Kielben lesz, kapuban inkább a Kiel tud majd többet hozzátenni, és MH sem fog felépülni a visszavágóra. A Kiel az Kiel, nagyon jól tettük, hogy elkerültük őket valahogyan, velük Köln előtt nem kell összefutni soha tavasszal. Elképesztő védelmet tudnak összepattintani Duvnjakkal, és hát baromi gyors és pontos támadásokat tolnak, plusz Landin. Na. Ahogy a sorrendből is látszik német továbbjutóra számítok ebből a párharcból.

2022. május 19., 20.45 - Kiel vs PSG (1)