KP2 - Már nem annyira vakon

"Ez itt a Hatosfal KP, azaz Kraft Platzierung, ami ugye lényegében egy Power Ranking, de mégsem hívhatjuk annak, mert az a fogalom már egy másik sportághoz kötődik, meg egyébként is: hogy nézne már ki? A lista alapvetően a csapatok pillanatnyi formáját hivatott bemutatni, szerkesztésének hagyományos módja pedig, hogy a blog belső levelezőlistáján felsorakoztatott erősen szubjektív vélemények alapján az aktuális posztíró úgy állítja össze, ahogy azt gondolja."

16. HC PPD Zagreb

Szandrufff ugyan megadta a bizalmat az öregekkel felturbózott Zágrábnak, és nem rakta őket tökutolsó helyre a pre-KP-ban, de aztán ez pont eddig tartott ki. A legnagyobb zakót ők kapták a mezőnyben, és még csak nem is a Kiel ellen játszottak. Jó, tudom, ideje lenne helyére tenni az Aalborgot is, de még mindig nehéz kicsit. A Zágrábot viszont az ember már könnyen taknyozza le, évek óta ez megy, és bár esküszöm a Seha Weekenden láttam bennük végre valami tüzet, de aztán azt nem sikerült ideplántálni. Sajnos. Múlt héten otthon játszottak, most pedig Szegedre érkeznek, hátö. Sok örömük most sem lesz, úgy érzem.

2021. szeptember 22., 18.45 - Szeged vs Zágráb (1)

15. Elverum Handball

Hát igen, ez a hazai iksz a Vardar ellen (27:27) manapság már nem túl menő, főleg nem Elverumban. Ők azért tavaly már ezen túlnőttek kicsit, vagy a Vardar éled fel nyolvanhatodszor hamvaiból, hehe, pont az ilyen meccseket kellene stabilan hozniuk, ahogy az Aalborg csinálta pár évvel ezelőtt. És bár a hat lőtt gól nem rossz teljesítmény Máthé Dominiktól, ha pusztán csak ezt látjuk, na de 6/11 (54%) már árnyalja kicsit a képet. Nyilván neki sokat kell vállalkoznia manapság, és igen, lövésből lesz a gól, de bízzunk benne, hogy lesz ez még jobb is. Kielbe utaznak a héten, idézném magamat az előző bekezdés végéről.

2021. szeptember 22., 20.45 - Kiel vs Elverum (1)

14. HC Vardar 1961

A százszor eltemetett Vardar éve ismét nem kezdődik felhőtlenül, a Seha-nihil után ugyan nagyon jó kezdésnek számít egy x Norvégiában, de Gurbindo hirtelen távozása már nem hiszem, hogy annyira örömteli hír volna Szkopjéban. A cuki nevű Cuni Moraes és az egyik Nyokas azt a célt fogja tudni tartani, amit ez a Vardar idénre meghatározhat, de túl sok előrelépés nem várható. Egy rangadót játszanak a héten, mégpedig a Breszttel a Jane Sandranskiban, erre kíváncsi leszek, de szoros hazaira teszem.

2021. szeptember 22., 20.45 - Vardar vs Breszt (1)

13. FC Porto

A Porto idén nem tűnik tényezőnek, sajnos, azon túl, hogy Quintana :(, még csúnyául szét is hordták az elmúlt évek fasza kis csapatát, szóval várjuk az újonc, portugál/kubai titánokat, akik felverekedik magukat a sárkányok nagycsapatába. Vagy legyen az, hogy most nyerjen bajnokságot a Sporting, és akkor majd őket vásárolja fel egy év múlva fél Európa. Persze azt is muszáj látni, hogy ez a Motor most eléggé egyben van, nem csak a Porto fog ott cumizni idén, azt borítékolom már ma. Nagyon lennék most Flensburg, mert akkor holnap érkeznék Portóba, eh. Illene idegenbelit tippelnem, de nem visz rá a lélek, most még adok egy sanszot portugál haverkáimnak.

2021. szeptember 23., 20.45 - Porto vs Flensburg (x)

12. Motor

Ahogy pár sorral feljebb említettem, jó kis Motor ez, maradjunk annyiban. Persze szépen behatárolhatóan korlátolt ugyan, de igazából egészen masszív egy csapat lett mostanra. Remélem a nagyobb csapatok tökeit is facsarni fogják időnként az otthonukban, hát meglátjuk, meddig bírják ezt a csoportot. Most például akár pihizhetnek is kicsit, mert Barcelonába nyilván nem nyerni utaznak.

2021. szeptember 23., 20.45 - Barca vs Motor (1)

11. HC Meskov Breszt

Ez a tres from East itt idénre elég stabilak lettek ahhoz, hogy valódi jelentőséggel bírjanak, mind a Motor, mind a Breszt és a mindjárt következő legújabb versenyző, a Dinamo is pont csak annyira lett erősebb, hogy végre győzelmekben is gondolkodhassanak. Persze nem a Kiel ellen, de egy fokkal lejjebb már kutathatnak áldozatok után bátran. Aztán meglátjuk, hogy mi sül ki belőle tavaszra, mert azért pad is kell ahhoz a darához, ami a BL eme lebonyolításában van, de igazából fenti kettő ezt már jócskán megszokhatta.

2021. szeptember 22., 20.45 - Vardar vs Breszt (1)

10. C.S. Dinamo Bucuresti

A Dinamo pedig most fogja. Xavival nyilván hatalmasat igazoltak a románok, és neki is új kihívás kellett, ez a BL-cím ellenére egyértelmű volt már pár éve, és ahogy azt kell, követték is játékosok az egzotikus Bukarestbe, szép számmal. Ilyen ez, így kell ezt. A mai volt gondolom az utolsó igazolása, Gurbindo nem véletlenül nem lépett eddig a BL-ben pályára, így viszont egész konkrét és tapasztalt védelmet húzhatnak fel olyan emberekkel, mint Sorhaindo, Dissinger, Gurbindo. Belenéztem, ráadásul a hangulat sem szar, sőt, jobb lesz vigyázni a románokkal. Szerencsére most még a PSG-n van a sor, hogy óvakodjanak, meglátjuk, hogy mennyit tudnak idegenben. Ami már most biztos, hogy Bukarestbe Cozma-mezben kell menni.

2021. szeptember 23., 20.45 - PSG vs Dinamo (1)

9. SG Flensburg-Handewitt

Igazából egy pillanatnyi esélye sem volt a Flensburgnak, hiába másztak vissza többször is -1 gólra, és azért ez annak ellenére is heee, hogy elvesztették gyakorlatilag az összes épkézláb balkezes lövőjüket, aki Rød, jelenleg. Machula szerint a többiek pedig még annyi vizet sem zavartak volna, mint a végül 6/15-ig jutó, jobbkezes Mensing, akit az ember lánya már gyakorlatilag teljes szívéből sajnált, amikor kapu felé mert nézni. Mindenesetre az jól látszódik, hogy úgy zsigerien van rendben a dánok önbizalma, én úgy 0/5-nél valószínűleg megsemmisültem volna. Gottfridsson viszont továbbra is zseni. Persze, összességében a Barcától ki lehet kapni az első fordulóban négy góllal, ez nem vitás. Gyanúsan kevés gól született azonban, mondjuk 40 (Buric) és 44,44%-os (Perez de Vargas) kapusok mellett ez pusztán csak matek. A Flensburg második meccsén Portóba utazik, az sem lesz sima.

2021. szeptember 23., 20.45 - Porto vs Flensburg (x)

8. Lomza Vive Kielce

Azt gondoltam elsőre, hogy csak a szokásos, első meccses, kielcei béndzsázás történt Bukarestben, de azóta megnéztem egy komplett félidőt abból a meccsből, és hát azt kell mondjam, ez több volt annál. Már eleve a Dinamóval is lesznek "gondok", de nekem valahogy ez a Kielce is annyira sántított, hogy ha. Jó, persze Dushebajev bro hiányát tulajdonképpen bármelyik élcsapat megérezné, nem csak a Kielce, de ez így egy elég fejetlen brigádnak tűnik egyelőre. Csoda, hogy nem lett -5-7. Őszintén remélem, hogy ez egészen péntekig még kitart, aztán miattam akár összébb is állhatnak. Persze nulla infó van a sérültekről, ezt nyilván majd max. aznap tudjuk meg.

2021. szeptember 23., 18.45 - Kielce vs Veszprém (2)

7. Montpellier HB

Pont a Monpölié nyert már BL-t vígaszágról, emlékszünk jól, úgyhogy náluk egyrészt sosem lehet tudni, másrészt pedig különösebb következtetést sem kell levonni az őszi hónapok teljesítményéből. Mondjuk azt egyébként senkinél sem kéne. A klub, ahol hosszan hagyják dolgozni a szakembereket - Patrice Canayert legalábbis biztosan, immár vagy huszonötödik(?) éve - ismét jellemzően francia fiatalokkal, és posztra igazolt, rutinos külföldiekkel vág neki az idénynek, ahogy azt már meg is szokhattuk tőlük. A hazai döntetlen nyitány után Aalborgba készülnek a héten, hát, az meleg pite lesz most nekik is, de kinek nem?

2021. szeptember 22., 18.45 - Aalborg vs Montpellier (1)

6. Pick Szeged

Idegenben jó az iksz, szokták volt mondani, főleg ilyen végjáték után, főleg Montpellierben, szóval pont. De azért azt is látni kell, hogy ez egy elsőre könnyűnek tűnő, de rettenetesen melós, veszélyes egy csoport, ergo nem elég a Kiel elleniekre koncentrálni, mert büntetni fog nemcsak az Aalborg, de könnyen lehet, hogy akár a Breszt is. Mindenki azt mondja, én nem, hogy ez az év nagyon össze fog állni a Szegednek, és ez akár még igaz is lehet, de szerintem elég sok, egymástól tök független kritériumnak kellene összejönnie valami kiugró ereményhez. Most viszont még összeszokás van, jön a Zágráb, sima hazaira teszem.

2021. szeptember 22., 18.45 - Szeged vs Zágráb (1)

5. Paris Saint Germain HB

Hát nem mondom, hogy ha ezt tényleg kívülről és objektíven nézem, akkor nem tudnék belekötni Gonzales végjátékos taktikájába, de szubjektíven viszont köszönjük szépen, az ellenfél bambulása egyáltalán nem csökkenti a győzelem értékét a szememben, azt ugyanis fel kell tudni ismerni, és ki is kell tudni használni. Nem tudom, meddig van Raulnak szerződése, de ennél az évnél nagyobb sansza nem igazán lesz, rendeződnek át a nagyok, ők pedig azért már elég régóta magas szinten egyben vannak, szóval nekem továbbra is mikor, ha most nem - érzésem van a PSG-vel kapcsolatban. Bukarest menni Párizs, hááát, szerintem sok vendégszurkoló lesz, ha értitek, hogy értem.

2021. szeptember 23., 20.45 - PSG vs Dinamo (1)

4. Aalborg Handbold

Ideje volna komolyan venni a dánkákat, na nem is csak azért, mert nemrég még BL-döntőt játszottak, hanem mert már az első fordulóban is szépen karóba húzták idegenben a Zágrábot, meg mert amúgy is szépen gyülekeznek a sztárok. Igazából magas szinten tapasztalt emberek kellettek ahhoz az amúgy halál pontosan összerakott, iparos, futós csapathoz, amivé az Aalborg az elmúlt szezonokban vált, de nem is tettek mást, hozták Jesper Nielsent és Lady Aront, meg is vagyunk, köszönjük, viszlát! Pont ennyi kellett. Vagyis majd meglátjuk, de egyelőre jól néz ki. Montpellier érkezik, az elmúlt évek alapján ez inkább hazai, mint más, de könnyű szerintem nem lesz.

2021. szeptember 22. 18.45 - Aalborg vs Montpellier (1)

3. Telekom Veszprém

Na tessék, egy hete még kiröhögtük az EHF-es listát, aztán csütörtökön meg odacsaptunk egy olyan utolsó 15 percet a PSG-nek, amivel berúgtuk a Simpsont rendesen. Na nem bánjuk, félreértés ne essék, de az is legyen világos minden kedves kispajtásnak, hogy a teljesítményünkben szinte biztosan benne lesz a hullámzás az ősszel. A redukált keret remek, mindenkinek van ideje, láthatóan kedve is és ereje, ez egy fasza alap lehet, de valakinek fel kell nőnie még az átlövésekhez. Liget jó úton halad, ha Lauge is szépen visszaépülne, és vállalna is kilenc méterről lövéseket, akár még meg is lehetünk mindenre. De ez még messze van, most megyünk Kielcébe, ahol eddig összesen egyszer kaptunk ki...úgyhogy most sem én leszek a kishitű, az kurvaélet.

2021. szeptember 23., 18.45 - Kielce vs Veszprém (2)

2. THW Kiel

A Kiel, az Kiel, mindig, minden helyzetben veszélyes. Jajjj, de jó is volt, amikor volt az a kis nihilecske néhány éve, de az hogy elmúlt. Bresztben gyakorlatilag végig vezették a meccset, sőt, az 5. percre össze is kalapálták a különbséget, és nem hinném, hogy Bresztben ezt sokan meg tudják majd ismételni. Meglátjuk. Az Elverum érkezik vendégségben, majd Dominikra vetjük fürkésző tekintetünket.

2021. szeptember 22., 20.45 - Kiel vs Elverum (1)

1. Barca

Elsőre kicsit furcsa volt Carlost azon a padon látni, pedig tuuudooom, ő hazatért oda, meg minden, írtam neki még a nyáron, hogy ha valaki miatt képes leszek nem rühellni a Barcát, az ő lesz, hát lássuk! Saját emocionális emberkísérletem alanya és vizsgálója is leszek egyben, szép feladat. Mindenesetre az feltűnt, hogy a tavalyi átlagosan meglőtt gólszámuknál jóval kevesebbet sikerült hálóba tenniük, de közben az is bőven benne van, hogy lesz ebben egy kis finomhangolás, hiszen tudjuk jól, hogy ha teheti, Ortega először is komoly védelmet épít fel. Persze, írtam fenn azt is, hogy az űr-kapusteljesítmények találkozóján nyilván kevesebb gól esik, de az a nagy rohanás sem volt, amit pedig a Barcánál megszokhattunk az utolsó másfél-, két évben. Nos, itt is lesz figyelgetni, az biztos, érdekes szezonnak nézünk elébe, addig pedig olvassátok ezt!

2021. szeptember 23., 20.45 - Barca vs Motor (1)